09.02.05, 12:38
Witam, czy ktoś był może nad Balatonem z dzidziusiem? Zamierzamy jechać tam z
4-o mięsiecznym synkiem. MOże ktoś może polecić jakąś kwaterę. Będziemy tam w
sierpniu w 6-o osobowym gronie + 2 dzieci. Byc może ktoś wynajmował tam domek?
Pozdrawiam. Maciek
Obserwuj wątek
    • rubi21 Re: BALATON 09.02.05, 18:35
      bywam tam co roku, mogę odpowiedziec na wszelkie pytania na priva lub na gg,
      pozdrawiam rubi21@gazeta.pl
      • macia18 Re: BALATON 10.02.05, 05:55
        Hej dzieki za odzew. Na wszelki wypadek podaję emila macia18@poczta.onet.pl
        Gdybyś mogła skrobnąc gdzie jeździsz jak jest i czy można wynając dom. A
        zabierasz z soba dzieciaki? czekam na odpowiedź. Pozdrawiam
        • rubi21 Re: BALATON 12.02.05, 21:48
          Ponieważ na domenę echo nie dochodza emaile piszę tu odpowiedź: "Hmm nie
          spotkałam się z opinia o bardziej spokojnym północnym
          wybrzeżu, wszystko zalezy od miejsca. My wypoczywamy od lat na
          południowym, a na północnym byłam raz i wiecej nie chcę - pola
          namiotowe, mnóstwo młodziezy róznych obyczajów. No wiec my
          wypoczywamy na południu i wynajmujemy zwykle dom, który nam
          przypadnie do gustu. W centrum takich osrodkó jest drozej , a nieco
          dalej dosłownie 300-400 metrów juz taniej, kwestia wyboru."

Ja zawsze zabieram dziecko, po raz pierwszy jechałam z nim gdy miał pół roczku,
          pozdrawiam
    • rubi21 Re: BALATON info 13.02.05, 17:30
      Wazne dla rodzin z dziećmi jest to ze brzeg pólnocny ma głębszą, zimniejszą
      wodę i dno pokryte roslinnością, natomiast brzeg południowy jest cieplejszy a
      dno piaszczyste, no i te widoki na góry po stronie pólnocnej, pozdrawiam.
      • macia18 Re: BALATON info 14.02.05, 06:07
        Rubi, wielkie dzięki jeszcze raz. A czy możesz zasugerowac jakieś konkretne
        miasto na południoowym wybrzeżu. Nie wielki kurort ale taka spokojna mieścina z
        dojściem do plaż. MIłego dnia. Maciek
        • rubi21 Re: BALATON info 14.02.05, 17:42

Fonyód, Balaton boglar, balaton fenyves, to są miejscowosci bardzo blisko
          siebie, całe wybrzeże jest pełne takich malutkich miescinek, ja zawsze wybieram
          Fonyód, uwielbiam to miejsce, małe przyjemne a i w czasie niepogody jest co
          robić, pozdrawiam.
          • macia18 Re: BALATON info 15.02.05, 05:50
            Rubi jeszcze raz dzięki, i do zobaczenia na Węgrzech przy gulaszowj misce smile)
            Jeszcze raz dzięki i miłego dnia.
          • gonia333 Re: BALATON info 15.02.05, 08:16
            Proszę Cię napisz jakie są ceny w sezonie lipiec - siepień i czy można jechać w
            ciemno. Czy wyżywienie jest drogie - czy trzeba coś zabierać ze sobą.
            Dziękuję.
            Gosia
            • rubi21 Re: BALATON info 15.02.05, 21:06

Ceny w sezonie to około 20-25 zł za nocleg, zywność w cenach zbliżonych do
              naszych, wiecej owoców, można jechac w ciemno - zawsze sie znajdzie kwatere
              prywatną taką jaka Was usatysfakcjonuje, zwykle szukanie zajmuje mi około
              godziny. Z żywności to tylko kaszek polskich dla dzieci nie ma ale poza tym to
              wszystko jest. Jeśli chcesz wiedziec cos o konkretnym produkcie to pytaj, czy
              jest na priva albo tu, odpowiem. Ja będę na Węgrzech na przełomie lipca i
              sierpnia, gdyby ktos byl w Fonyód, moze się spotakmy.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka