Dodaj do ulubionych

EUROCAMP - CAORLE DLA 1-ROCZ. I 6-LATKA???

21.01.06, 11:09
MAM ZAMIAR SPĘDZIĆ W TYM ROKU WAKACJE WE WŁOSZECH W CAORLE Z EUROCAMPEM ALBO
VACANSOLEIL ALE JADĘ PIERWSZY RAZ I NIE WIEM CZY TO DOBRY POMYSŁ. MYŚLAŁAM O
MOBILHOMIE BO NA PEWNO WYGODNIEJ NIŻ W NAMIOCIE. MOŻE KTOŚ BYŁ? BARDZO PROSZĘ
O DOBRE RADY.
Obserwuj wątek
    • elmira_k Re: EUROCAMP - CAORLE DLA 1-ROCZ. I 6-LATKA??? 24.01.06, 21:00
      Byłam tam w zeszłym roku, jest super i dla roczniaka i dla 6 latki i dla
      dorosłych. Polecam
      • ola9935 Re: EUROCAMP - CAORLE DLA 1-ROCZ. I 6-LATKA??? 24.01.06, 21:37
        Na jakim byłaś kempingu? My jedziemy na Pra Delle Tori i trochę się boję, że
        kemping jest tak ogromny i nie wiem czy z naszego mobilehomu nie będzie za
        daleko np na basen czy na plażę?
        • mysiam Re: EUROCAMP - CAORLE DLA 1-ROCZ. I 6-LATKA??? 25.01.06, 15:17
          też bylismy w caorle ale z ...3.5 miesięcznym synkiem-sympatyczne
          miejsce,polecam!
          • ola9935 Re: EUROCAMP - CAORLE DLA 1-ROCZ. I 6-LATKA??? 27.01.06, 11:08
            Możecie mi jeszcze napisać jaka jest tam plaża i woda czy jest czysta. Poza tym
            czy płynęłyście może statkiem do Wenecji?
            • justyna1543 Re: EUROCAMP - CAORLE DLA 1-ROCZ. I 6-LATKA??? 31.01.06, 12:53
              Byłam w zeszłym roku z 2-latkiem. Generalnie kamping jest ok. Dla dzieci super
              przedszkole i inne atrakcje. Kamping ogromny bardzo czysty, baseny super.
              Ale...fatalna plaża, po deszczu, a raczej ulewie (byliśmy w
              sierpniu!!!)zamieniła się w błoto, piasek jest okropny nasz maluch nie chciał
              sie tam bawić, zresztą woda też fatalna, jakieś czerwone algi. Synek mówił,że
              nie będzie się bawił w błocie i w wodzie z włosami. Nigdy nie byłam fanem
              Bałtyku, byłam wielokrotnie nad Sródziemnym i Adriatykiem, ale teraz doceniłam
              nasze Morze. Jeśli chodzi o domki są ok, może tylko trochę za blisko od siebie
              oddalone, obsługa również. W tym roku jadę nad Bałtyk (mały zachwycony na piasek
              mówi śnieg) i do Hiszpani (zdecydowanie lepsze plaże), też z Eurocampem.
    • agnes0101 Re: EUROCAMP - CAORLE DLA 1-ROCZ. I 6-LATKA??? 01.02.06, 10:29
      Również chciałabym się wybrać na tego typu urlop, przy czym mam podstawowe
      pytanie, ile faktycznie taki wypad będzie kosztował. Wiadomo że jest cennik ale
      mi chodzi o całość. Tzn. ile rzeczywiście trzeba przeznaczyć na taki wyjazd 2
      osoby dorosłe i dziecko. Chodzi mi o koszt włącznie z atrakcjami na miejscu,
      wyżywieniem itd. Tak mniej więcej w przybliżeniu. To pytanie jest oczywiście do
      osób który już były. Aha jeszcze jedno, jak wasze dzieci znoszą tak dalekie
      podróże samochodem. Mój synek w lato będzie miał 1,5 roku i zastanawiam się jak
      wytrzyma tak długą podróż. Proszę napiszcie swoje doświadczenia
      • marcins25 Re: EUROCAMP - CAORLE DLA 1-ROCZ. I 6-LATKA??? 01.02.06, 11:23
        Jechałem w zeszłym roku do Włoch na ten camping z 2-letnim dzieckiem samochodem
        z Poznania wyjazd o 22 w piątek na miejscu byliśmy o 12 w sobotę.Dziecko
        przespało całą noc i było w najlepszej formie z nas wszystkich. Dodam, że mam
        auto z klimą co w przypadku dziecka jest bardzo ważne. Co do kosztów: pobyt
        mobilhom za dwa tygodnie z Eurocampem 440 euro( termin 26.08.-09.09.)camping
        ekstra ale plaża potwierdzam fatalna szczególnie dla dziecka, dojazd to koszt
        około 700 zł benzyna i opłaty, ceny w supermarketach podobne do naszych jedynie
        mięsa, sery i pieczywo bardzo drogie chleb kupuje się na wagę wychodził około
        8-10zł za sztukę w restauracji na campingu obiad około 10 euro.
        • ola9935 Re: marcin, justyna EUROCAMP - CAORLE 02.02.06, 16:35
          > camping ekstra ale plaża potwierdzam fatalna szczególnie dla dziecka.

W rezultacie polecacie mi ten camping czy lepiej poszukać campingu w innej
          miejscowości. Może te algi na plaży to tylko w sierpniu? Ja się wybieram 28
          czerwca na 2-a tygodnie. Warto tam jechać czy szkoda kasy?
          Pozdrawiam,
          Ola
          • marcins25 Re: marcin, justyna EUROCAMP - CAORLE 03.02.06, 11:04
            Zależy czego oczekujesz. Jeżeli wylegiwania na plaży to odradzam. Jeśli chcesz
            korzystać z atrakcji okolic (Wenecja, Padwa, Werona, park wodny w Lido
            Jesolo-ekstra!!! byłem w wielu ten chyba najlepszy)i samego campingu to polecem.
            (można go zobaczyć przez stronę www.camping.it informuję, że zdjęcia plaży są
            retuszowane)Gdy jeździłem w czasach studenckich byłem pod wrażeniem: dyskoteki,
            tanie wino, ciepłe morze itd. Dzisiaj patrzę oczami 33-letniego ojca i
            najważniejsza dla mnie jest satysfakcja dzieci. 7-latka była zachwycona super
            baseny, ruru wodne, place zabaw, natomiast 2-latek był trochę rozczarowany nie
            mogł budować zamków z piasku. Jest sporo atrakcji dla dorosłych przede wszystkim
            sportowych, z rozrywką gorzej są dwa bary na plaży. Towarzystwo głównie Niemcy
            i Holendrzy (okrepnie brzydkie otyłe, owłosione kobiety rzucały się, a raczej
            kuły w oczy, muszę się przyznać i przy okazji pochwalić pochwalić, że moja
            piękna długonoga żona robiła wielkie wrażenie na "europejczykach", zresztą
            wystarczył rzut oka aby rozpoznać nasze rodaczki). Na terenie campingu jest
            supermarket ale ceny wyższe niż poza campingiem. Polecam Eurocamp bo nie biorą
            kaucji i nie trzeba szorować domku (np. mycie okien) jak u konkurencji. W tym
            roku jadę na Costa Dorada, może ktoś chce się przyłączyć, znam drogę, zawsze
            bezpieczniej.
            • ola9935 Re: marcin, justyna EUROCAMP - CAORLE 03.02.06, 14:08
              Bardzo Ci dziękuję za dokładny opis tego campingu i chyba jednak tam pojedziemy
              pomimo tej strasznej plaży. Może dlatego że głównie chodzi mi o 6-latka który
              uwielbia baseny a roczniakowi i tak wszystko jedno. Może nawet lepiej byłoby
              wynająć apartament ale wtedy nie ma basenów i innych atrakcji dla dzieci.
              Zresztą nawet jak bym chciała teraz zmienić ten camping to jest to niemożliwe
              bo wszyscy w firmach tego typu rezerwują w grudniu i wszystko jest już zajęte
              szczególenie w terminie koniec czerwca. Mam nadzieję że pogoda mnie nie
              zawiedzie i może trochę powieje to mój mąż będzie mógł posurfować.
              Jestem pełna podziwu że dojechałeś tam tak szybko ale może dlatego że jesteś z
              Poznania a my z Gdańska mamy trochę dalej.
              Z chęcią byśmy się przyłączyli do Costa Dorada ale to trochę za daleko dla
              rocznego dziecka. Może w następnym roku. W każdym razie jak już wrócisz to
              napisz na maila gazetowego jak się udały wakacje to może się wybierzemy w
              następnym roku.
              Pozdrawiam
              • marcins25 Re: marcin, justyna EUROCAMP - CAORLE 03.02.06, 15:11
                Co drogi to udało mi sie szybko przejechać, ponieważ Polskę "zrobiłem" w nocy w
                cztery godziny, w Czechach byłem koło 2 rano i przeznam sie, że miałem kryzys,
                tym bardziej, że pod koniec sierpnia mamy już całkiem długie noce. Jechałem
                przez Boboszów potem na Ołomuniec (w Czechach zanim dojechałem do autostrady
                droga była kiepska około 50 km, słabe oznakowanie, stacje pozamykane -lekka
                panika czy zdołam kupić winietkę ale naszczęście się udało. Nie wiem jak będzie
                w tym roku ale Wiedeń był strasznie rozkopany i mimo, że byłem tam około 6 rano
                to przejazd fatalny. Na camping najlepiej dojechać około 15, wtedy dopiero
                wydają klucze, musieliśmy kilka godzin "zwiedzać" camping. W kwestii wyjazdu:
                zdaliśmy mobilhom około 10 i postanowiliśmy zostać na basenie do 18 i potem w
                drogę miało to dobre i złe strone. Nie jechaliśmy w upale ale..do we Wrocławiu
                byliśmy o 7 rano i straszne korki, lepiej omijajcie Wrocław chyba, że jedziecie
                w nocy. Ja z wrocławia do Poznania około 180 km jechałem ponad 4
                godziny!!!tragedia, tym bardziej, że zmęczenie dawało sie we znaki. Co do domków
                to są rewelacyjne dla dzieci, które mogą byc cały czas na "powietrzu", odradzam
                apartamenty z windami jak w blokach, o których wspominałaś byliśmy w takich w
                BIbione, z dziećmi nie polecam. Generalnie warunki ok! jest grill, można spędzac
                wieczory przed domkiem, generalnie pełna kultura, "zero łysych", których tłumy
                nad naszym morzem, bezpiecznie nie słyszałem o jakimś włamaniu, również obsługa
                Eurocampu ok.
                • ola9935 DZIĘKUJĘ 04.02.06, 11:21
                  Bardzo dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji.
                  Pozdrawiam,
                  Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka