Dodaj do ulubionych

bieszczady w zimie

02.02.06, 16:23
kto był zimą w bieszczadach, ustrzyki dolne konkretniej, i może coś
powiedzieć???? co sie da zwiedzić, gdzie jeździć na nartach, dla dziecka i
dla dobrego narciarza, jeśli jest ... poza tym restauracje, bankomaty, itp. ,
nigdy nie byłam w bieszczadach, a już tym bardziej w zimie... zakwaterowanie
(mieszkanie) mamy, kwatery i hotele mnie więc nie interesują... z góry
dziękuję za informacje...
Obserwuj wątek
    • silvya Re: bieszczady w zimie 02.02.06, 18:31
      Ja mieszkam w Bieszczadach. Nie martw się w zimie da się tu żyć, bankomaty są,
      restauracje w zimie otwarte też. big_grin
      Napisz konkretnie co cię interesuje. Jakie mieszkanie. Który wyciąg? W
      Ustrzykach jest ich conajmniej trzy. Jaki stopień trudności?
      Co chcesz zwiedzać? Góry? Muzea? Będziesz podróżować samochodem czy pociągiem?
      W tej chwili drogi mamy czarne.
      pozdrawiam cieplutko smile
      • 8macek Re: bieszczady w zimie 02.02.06, 20:13
        eee.
        coś kłamiesz dziewczyno!podobno w Ustrzykach psy dupami szczekają i siurami
        wode piją!

big_grinDD
        • silvya Re: bieszczady w zimie 03.02.06, 15:24
          Wiesz a ja się zastanawiałam, dlaczego mój pies siura do miski wkłada?
          To już wiem.
          Acha i jeszcze zapomniałeś dodać że wrony tutaj zawracają.
          big_grinDDDDDDDDD
          • 8macek Re: bieszczady w zimie 03.02.06, 16:32
            no to widze,że nic nie muszę dementować!
            big_grin

a tak poważnie to zawsze uważałem i cały czas uważam Bieszczady za jedną z
            ładniejszych krain.

buziaczki
      • alex05012000 Re: bieszczady w zimie 03.02.06, 09:54
        witam silvya,
        mieszkać bedziemy u znajomych, w Ustrzykach, ulicy akurat nie pamiętam w tej
        chwili, interesują mnie górki i wyciagi dla 6 letniej panienki, najlepiej z
        instruktorem, panienka jedzie na zasadzie "ratuj się kto może, nie umiem
        skrecać i hamowac...mamoooooo", oraz dla mnie - wytrawnego narciarza...
        poza tym coś ciekawego dla córki i taty (nie jeździ na nartach, chodzenie po
        górach odpada, chyba ze dojazd autem + 3 kroki, nasz tata chodzić więcej niż
        kilkaset metrów nie może ...) na popołudnia... zwiedzać lubię wszystko i muzea,
        i atrakcje turystyczno-kulturalno-wszelkie, aaa podobno basen jest??? możemy
        zabrać kostiumy też... podróżowac będziemy własnym autem... a jedziemy pod
        koniec lutego, w początkach marca....na 1 tydzień... dziękuję za odpowiedź...
        • silvya Re: bieszczady w zimie 03.02.06, 15:23
          Czyli dla córki masz Gromadzyń, instruktor nie jeden się znajdzie. Kawałek
          dalej jest Laworta na której są 3 wyciągi - w tym: dla początkujących - bardzo
          fajny ośla łączka, i dla bardzo wytrawnych raczej narciarzy jest krzesełkowy i
          orczykowy - jednak dość trudna trasa. Instruktorów też jest dużo. Na początku
          marca ma być organizowany puchar jedynki na gromadzyniu. Gromadzyń i laworta to
          jeden właściciel.
          Powiedziałabym, że Laworta to jest najlepszy stok w Bieszczadach.
          Sama jednak jeżdżę na Puławy i do Karlikowa bo na Laworte trochę mam daleko.
          Basen też jest fajny- chociaz nie jest to aquapark Krakowski. Jak będziecie
          mieli możliwość wybierzcie się do skansenu w Sanoku i na zaporę do Soliny. W
          Ustrzykach jest też muzeum (niepamiętam jak się nazywa) ale coś w stylu muzeum
          historii naturalnej - do Londyńskiego mu daleko ale też jest fajne. Bieszczady
          są piękne zimą, chociaż ja je wolę w lecie- ale dlatego że nie cierpie zimy.
          Będzie fajnie zobaczysz. Napewno sobie odpoczniecie.
          Ustrzyki nie są dużym miastem jest to raczej mała mieścina ale rozrywek napewno
          nie zabraknie. Restauracje, bary będą czynne. Koniec lutego i początek marca to
          już raczej śniegu nie wiele - ale nie zawsze. W Ustrzykach jednak śnieg leży
          dłużej niż u nas.
          Pozdrawiam - miłego odpoczynku.
          • alex05012000 Re: bieszczady w zimie 03.02.06, 15:41
            bardzo bardzo dziękuję za informacje! skorzystam z rad.... co do terminu to
            mogę jechać najwcześniej 25 lutego, tak mam możliwość urlopu.... a więc zdobędę
            sobie Lawortę! postaramy się pojechać do Sanoka i na zaporę chociaż tydzień to
            bardzo krótko, basen mnie wystarczy zwykły, nie musi być akwapark krakowski...
            byleby woda była. jeszcze raz dziękuję za wskazówki...
            p.s. tym mackom to nawet nie odpowiedziałam, nie będę się zniżać do tak
            wulgarnego niskiego poziomu...
            • silvya Re: bieszczady w zimie 03.02.06, 16:38
              Co ty on tylko żartował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka