Dodaj do ulubionych

Kolonie z Kompasa

23.03.06, 15:10
I zdecydowalam sie. Corka, 8-latka, pojedzie pierwszy raz... Zrobilam juz rezerwacje - na
szkole magii na Kaszubach.
O tym biurze dowiedzialam sie z tego forum.
Czy moge prosic o pare slow na temat kolonii z Kompasa?
Pozdrawiam
kaska
Obserwuj wątek
    • kachna.kachna Re: Kolonie z Kompasa 23.03.06, 22:00
      Kasiu moglabys podac jakies namiary na ta firme? Szkola magii, brzmi ciekawie.
      • dagbe Re: Kolonie z Kompasa 24.03.06, 10:03
        www.kompas.pl
        Córka koleżanki była w zeszłym roku na Indiańskim Lecie - wróciła zadowolona.
        A propos Szkoły Magii:
        Mój syn jeździ od kilku lat do zamku w Gniewie:
        www.czarodzieje.pl
        W tym roku też się wybiera.

Pozdrawiam,
        Dagmara
        • kasia_piet Re: Kolonie z Kompasa 24.03.06, 11:33
          Podoba mi sie oferta na www.czarodzieje.pl, ale corka maloletnia jest... a tam od 9 lat... i dla
          fanow Pottera.
          Mam nadzieje, ze kolonie w Szkole Magii z Kompasa okaza sie udane, bo jak nie bedzie chciala
          wiecej jezdzic to chyba sobie reke odgryze...
          • martag2 Re: Kolonie z Kompasa 24.03.06, 12:29
            Moj syn był w zeszłym roku na obozie z Kompasu. Wyjazd z Warszawy jest o 3:30
            lub 4:00 rano na miejscu są ok. 15:00 jechali do Lądka Zdroju, czyli w upale 11
            godzin w autokarze. Zakwaterowanie w 2-3osobowych pokojach z TV, kadra fajna,
            dzni wypełnione zajęciami. Jedyne na co narzekał to, że paskudne jedzenie i
            zupełnie żadnego wyboru czasem obiad 1 daniowy, co przy cenie koloni ponad
            100zł/dzien uważam, że nie fair. Miałam nawet zadzwonić do Kompasu z tą uwagą,
            ale jakos odłożyłam na później i do dziś nie zadzwoniłam. W tym roku NIE
            będziemy korzystać z tego organizatora. Spróbujemy obóz Windserfingowy.
            • kasia_piet Re: Kolonie z Kompasa 24.03.06, 13:10
              Uch.... z powodu takiej wlasnie dlugiej podrozy wysylam corke na Kaszuby (choc wolalabym
              gory) ? troche krocej w autokarze. Zmartwilas mnie tym wyzywieniem nie najlepszym - no coz,
              zobacze w praniu, jak bedzie.
              Szukalam kolonii dla malych dzieci - i wybor jest dosc ograniczony. Nie chcialam wysylac corki
              np.z BUTa, bo dzieci znajomej byly w zeszlym roku i teraz za nic nie chca jechac na zadne
              kolonie. Inny z kolei organizator bardzo dlugo nie odpowiadal na moje maile, co moim zdaniem
              swiadczy o niewlasciwym traktowaniu klienta. Poszperalam tez troszke na forum i tak trafilam na
              Kompas...
            • monique251 Re: Kolonie z Kompasa 24.03.06, 14:35
              czy masz może jakiś konkretny obóz windsurfingowy na myśli? sprawdzony?
              • anmanika Re: Kolonie z Kompasa 27.03.06, 09:37
                Moja cór była z Kompasem w ubiegłym roku i powiedziała, ze nigdy więcej tam nie
                chce jechać.
                • kasia_piet Re: Kolonie z Kompasa 27.03.06, 10:40
                  Napisz prosze, jesli mozesz, co bylo powodem
                  kaska
                  • anmanika Re: Kolonie z Kompasa 27.03.06, 11:21
                    Wiesz jak to jest z dziećmi, nigdy generalnie nie wiesz jaka jest przyczyna.
                    Nie podobało się jej, że dzień zaczynali za wcześnie i rozgrzewką, w nawiasie
                    podam, że lubi sport. Twierdziła, że kiedyś kazali im maszerować cały dzień i,
                    że nie dostali tego dnia kolacji. Wszystkich jej zarzutów nawet już nie
                    pamiętam. Ja zraziłam się długim czasem przejazdu z Wawy na Kaszuby jechali od
                    rana praktycznie do wieczora.
                    Tak czy inaczej młoda powtarza jak mantrę, że już nigdy nie chce jechać na
                    kolonie z Kompasem.
                    Fakt faktem, że gdy jeździła na swoje ukochane kolonie na które już jeździ od 3
                    lat, nigdy do mnie nie wydzwaniałą z tekstami" zabierz mnie stąd" a zdarzało
                    się to na Kompasie co drugi-trzeci dzień.
                    • mamusia1999 Re: Kolonie z Kompasa 29.03.06, 09:42
                      a te ukochane kolonie to jakie?
                      • anmanika Re: Kolonie z Kompasa 29.03.06, 09:59
                        Są to kolonie organizowane przez fundację międzywyznaniową chrześcijańską
                        powołaną przez polskie kościoły protestanckie.
                        Sęk w tym, że ja nawet wierząca nie jestemsmile))
                        Młoda te kolonie uwielbia jak większość dzieci.
                        • dagbe Re: Kolonie z Kompasa 29.03.06, 14:16
                          Witaj, Aniu!

Myślisz jeszcze o Camp California? Ja się przymierzam do rodzinnych wakacji w
                          Chorwacji w przyszłym roku - Mati na obozie a my gdzieś w pobliżu (swoboda
                          kontrolowana wink.
                          Pozdrowienia dla Młodej.

Dagmara
                          • anmanika Re: Kolonie z Kompasa 30.03.06, 08:24
                            Witaj,
                            Nie, raczej nie. Za tą cenę wyślę młodą do Stanów, do mojej koleżanki by z jej
                            córką pojechały tam na obóz. Przymierzam się tam za rok bo w tym to już młoda
                            ma pełny kalendarz.
                            Pozdrowienia dla młodych i starych teżsmile
                            • neronka Re: Kolonie z Kompasa 30.03.06, 14:41
                              Moja córka była w zeszłym roku z Kompasa na obozie przygody na Jurze. Bardzo
                              sobie chwaliła. Jedzenie dobre, do wyboru nawet 2 dania obiadowe. Raz na kolację
                              był suchy prowiant bo byli w terenie.
                              Wierzyć mi się nie chce żeby nie dali dzieciom kolacji jak pisał ktoś wyżej......

KAdra wykwalifikowana, sami fachowcy. Dzieciaki miały biegi na orientacje,
                              zajęcia skałkowe, wspinaczkę, chodzenie po grotach, nocne podchody.
                              Oczywiście były w trakcie narzekania że mają tyle zająć na powietrzu że nie mają
                              czasu dla siebie, ale o to chodziło.

Myślę że nie podoba się dzieciom które nie lubią aktywnie spędzać wakacji i wolą
                              typowe kolonie.

Minusem był dojazd autokarem z Gdańska na Jurę - 10 godzin, no ale tak jest zawsze.
                              Można też dowieżć dziecko samemu, my tak zrobiliśmy przy odbiorze.

W tym roku też już zapisałam córkę z 2 koleżankami tym razem na obóz w góry Sowie.
                          • anka1210 Re: Kolonie z Kompasa 05.05.06, 12:23
                            Interesuje mnie wyjazd z Camp California. Byłabym wdzięczna za wszelkie
                            informacje. Pozdrawiam
                • greenanka Re: Kolonie z Kompasa 06.04.06, 23:23
                  anmanika napisała:

> Moja cór była z Kompasem w ubiegłym roku i powiedziała, ze nigdy więcej tam
                  nie
                  >
                  > chce jechać.

Szkoda. Naparwde maja tyle fajnych imprez, ze ciezko znalezc inne takie biuro
                  na rynku. I do tego wiekszosc fajnych imprez w innych biurach tez jest
                  Kompasa smile))
                  Popatrz na oboz na jurze, szkołę magii, oboz taneczny i te rozne dzieciaczkowe -
                  bajkowe, indianskie, - sama bym sie wybrala, gdybym byla w ich wieku smile
                  No, ale pewnie mi jest latwiej, bo dzieciaki wracaja zawsze zadowolone i na
                  wiosne od razu zaczynaja szukac co bedzie fajnego na wakacje w Kompasie.
                  Jezdzi tez z nimi sporo moich znajomych i tez jest OK.
                  Moze Twojej coreczce nie pasowal np. ktos w pokoju i potem ciezko tego sie
                  dowiedziec. Ale serio - wg mnie biuro mozna smialo polecac...

Anka
            • greenanka Re: Kolonie z Kompasa 06.04.06, 23:15
              Moje chlopaki jezdza tez z Kompasem, juz chyba razem byli z 3 razy.
              Rzeczywiscie cos kiedys bylo z jedzeniem na jednym z obozow.
              Kiedy do nich zadzownilam (do biura), to okazalo sie ze juz wiedza i
              wyjasaniaja z osrodkiem, ktory probowal wcisnac jakies gorsze jedzenie.
              Bardzo szybko i fachowo zalatwili sprawe, tak ze dziciaki na drugi dzien mieli
              jedzonko ok.
              I teraz maja moje zaufanie smile
              No a przede wszytskim chlopcow, ktoryz wracaja zachwyceni. Tylko zwykle co roku
              mamy problem co wybrac, bo maja zawsze taka mase fajnych imprez.

Anka
    • kasia_piet Re: Trzeba kupic dziecku kompas??? 31.03.06, 16:56
      Dziekuje za odpowiedzi
      Mam jeszcze jedno pytanie: Czy na obozach dla mlodszych dzieci kompasy sa uzywane?
      Powinnam kupic? Czy moze byc zwykly, najtanszy?
      pozdrawiam
      kaska
      • neronka Re: Trzeba kupic dziecku kompas??? 05.05.06, 21:18
        wystarczy zwykły tani kompas. Ci którzy nie mają dostają"państwowy".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka