lusia69 09.05.06, 09:42 Czy może ktoś był w tym pensjonacie? Jak tam jest, jak jest plaża w Darłowie i jakie atrakcje? Bardzo będę wdzięczna za opinie. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzialena75 Re: Darłowo-Leśny Dworek 22.05.06, 13:40 Odległosć od morza 6 km! Sam ośrodek może być: staw z rybami, 10 domkow i dworek. Jeśli komuś nie przeszkadza taka odleglosć to ok, ale my bylismy z dzieckiem i codzienne dojezdżanie do miasta i do plazy było udręką. W przypadku gdy czegoś zapomnieliśmy - nie wracaliśmy, bo szkoda byo zmarnowac pół godziny na dojazd tam i z powrotem. OSrodek jest w szczerym polu i do najbliższego sklepu w Darłowie tez trzeba przejechać te 4 km. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia69 Re: Do 22.05.06, 14:14 o rany to jestem w szoku bo wyczytałam na ich stronie że do morza 5 minut!!!! Może im chodziło że 5 minut samochodem?!!!A czy możesz mi napisać jak jest w pensjonacie bo my mamy tam pokój? jakie jedzenie i czy sam ośrodek dla 6- letniej dziewczynki będzie atrakcyjny chodzi mi o plac zabaw, basen?? Z góry dziękuję...a i czy właściciel jest ok bo my od trzech tyg. czekamy na potwierdzenie wpłaty zaliczki i jak narazie to jak dzwonimy to mówi że zaraz wyśle a tu nic.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: Do 22.05.06, 15:06 Widzę, ze właściciel z tymi 5 minutami wszystkich tak zalatwia Nam i poznanej tam przez nas parze tez tak mówił przez telefon, a na miejscu jak chcieliśmy zrezygnować to mówil " 5 min samochodem, przecież mówiłem". Oni też byli wściekli niesamowicie. Po to czlowiek jedzie nad morze, zeby spacerowac o dowolnej porze nad morze i do miasta....Uwierz mi, nawet samochodem nie jest to 5 minut. Mamy nauczkę na przyszłosć: zawsze pytać o dokładną odległość... Zapytaj go ile jet km do morzaU nas i u znajomej pary wyszło 6 km. Jesli chodzi o same pokoje w pensjonacie czyli w dworku to jest ok. W naszym pokoju były dosyć nowe i czyste sprzęty, łazienka zadbana, TV - słabo odbierały niektore programy, a było ich raptem ze 3.. Stolowka fajna, dzieci biegają w trakcie posiłków (te mlodsze)Jedzenie smaczne, na to nie można narzekać. Z basenu nie korzystaliśmy, bo to było 3 tyg temu i jeszcze nie bylo wody. To jest taki niewielki basenik na świeżym powietrzu.My zostaliśmy tam jednak, bo z dzieckiem nie chcielismy juz się błąkać w poszukiwaniu kwatery i przekonaly nas obiecywane rowery za free. A wlasciciel każdego dnia obiecywal (każdemu z osobna)integrację i gratis piwko dla przyjezdnych za wszelkie niedogodności i nigdy nie spełnil obietnicy, więc może to tak jak z tą zaliczką, nie ma czasu wysłac. Plac zabaw identyczny jak na zdjęciu czyli: zjeżdzalnia, piaskownica i 2 huśtawki. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza64 Re: Do 22.05.06, 16:19 Cześć Czytam tu rzeczy, które mnie niepokoją. Jak pewnie wiecie, Leśny dworek jest w "Wakacjach z misiem". Właściciel robił wrażenie bardzo sympatycznego, a i ośrodek ma fajny. Fakt, ze nie nad samym morzem, ale są tez tacy, którzy tak wolą. Natomiast takie sciemnianie, jak piszecie, to mi się bardzo nie podoba. Madzialena, napisz proszę coś więcej. Czy były jeszcze jakieś "ale" i czy nie było kłopotów z ceną. No i czy dostaliście obiecane rowery free? Napisz na forum lub na biuro@wakacjezmisiem.pl. Jeśli potwierdzą się negatywne opinie, będę musiała go usunąć ze strony. Dlatego proszę o informację. Nie chciałabym aby facet psuł opinię innym. Zwłaszcza, że dopiero na tę opinię pracujemy! Pozdrawiam Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
lusia69 Re: . 22.05.06, 20:26 Właśnie adres do ośrodka wziełam z tej strony "Wakacje z misiem" i mam nadzieje że wszystko będzie w porządku bo jedziemy w trzy rodziny z dziećmi.No i dalej czekamy na potwierdzenie wpłaty zaliczki... Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: Darłowo-Leśny Dworek 23.05.06, 09:23 Mysza, ogolnie rzecz biorąc ośrodek jest ok, przyjemna okolica,a w dodatku w sezonie więcej rzeczy tam podobno funkcjonuje czyli: gajowka, silownia, basen itp.- teraz w maju niestety nie byly one dostępne. Największy ból to nieprecyzyjne okreslenie odleglości. Przeciez jesli komuś to nie robi różnicy to i tak przyjedzie. My jestesmy z dużego miasta i codzienne dojazdy do pracy zajmują 40 min co powoduje, ze czlowiekowi na wyjeździe naprawdę nie chce się już patrzec na samochod, nie mówiąc o jego codziennym, wielokrotnym użytkowaniu.Chodzilo też o spacerki z maluszkiem zamiast wożenia go i wkladania w znienawidzony już fotelik. Proponuję więc zebyście na swojej stronie w info umiescily rzetelną informację na ten temat...A jesli ktoś przyjechalby pociągiem? To teoretycznie przez cały wyjazd nie zobaczyłby morza, bo nie mialby jak dojechać Pozostale kwestie były ok tzn. propozycja rowerow w cenie byla aktualna (my nie korzystaliśmy w końcu, ale znajomi dwukrotnie), ceny uzgodnione przez tel takimi pozostaly. Lusia W Darłowie jeszcze nie ma morza, jest dopiero w oddalonym ok. 2 km Darlówku. Plaża jest piękna, szeroka... W niepogodne dni polecamy Ci aquapark w Hotelu Jan w Darlówku - świetna zabawa dla dzieci (basenik z cieplejsza wodą i 2 zjeżdżalniami) i doroslych (różne "dorosłe" zjeżdżalnie). W dni deszczowe to fajna rozrywka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lusia69 Re: Darłowo-Leśny Dworek 23.05.06, 09:58 Dziękuję za opis, trochę się uspokoiłam. Mam nadzieje że wszystko będzie ok, bo już mam niemiłe doświadczenie z poprzedniego lata (pokój był strasznie zawilgocony a do tego nie było pogody i ciężko było nam tam wysiedzieć).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: Darłowo-Leśny Dworek 23.05.06, 11:06 Lusiu, mam prosbe... Opisz po powrocie swoje wrażenia z pobytu, bedę bardzo ciekawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza64 Re: Darłowo-Leśny Dworek 24.05.06, 10:40 Cześć Jeśli chodzi o warunki bytowe, to nie masz się co martwić. Na prawdę jest OK. Jeśli by były jakieś inne porblemy, bardzo Cię proszę daj mi znać. Mam nadzieję, że będziecie mieli udane wakacje. Pozdrawiam Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
mysza64 Re: Darłowo-Leśny Dworek 24.05.06, 10:42 Dzięki Madziu za wszystkie informacje. Przykro mi ze trochę sie naciełas. Obiecuje przejrzec wszystkie oferty i naniesc to, czego nie umiescili wlasciciele. Pozdrowionka Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
a.raczkowska Re: Darłowo-Leśny Dworek 27.06.13, 20:32 W związku z postami zamieszczonymi w 2006 roku odnośnie prowadzonego przez nas Ośrodka Wczasowego Leśny Dworek pragniemy zdementować informacje zawarte w wyżej wspomnianych postach. Od zawsze naszym atutem jest cisza i spokój panująca w i dookoła Leśnego Dworku. Co za tym idzie - nie jest to możliwe, by zieleń, las, staw, wspomniana cisza i świeże powietrze mieściły się 5 min od morza. Ośrodki 5 min od morza znajdują się w skupisku smażalni ryb, targowisk, sklepików oraz tłumu turystów. Stąd też informowaliśmy naszych Klientów, iż nasz Ośrodek nie znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie morza, nadrabiając bogatą ofertą atrakcji znajdujących się na terenie Leśnego Dworku. Odnosząc się do informacji o atrakcjach znajdujących się na terenie Ośrodka: posiadamy odkryty basen, który od początku czerwca do końca sierpnia jest gotowy do korzystania z niego przez naszych Gości, a woda w nim wynosi 23-26 stopni. Posiadamy również kort tenisowy, którego użytkowanie możliwe jest (w zależności od pogody) od maja do końca września. Są również boiska do gry w badmintona, piłkę nożną oraz siatkówkę, batuta do skakania, plac zabaw z piaskownicą zjeżdżalnią i huśtawką, huśtawka rodzinna, wypożyczalnia rowerów z których w wolnej chwili wszyscy Goście mogą korzystać, siłownia, a w razie niepogody w Leśnym Dworku znajduje się pokój zabaw. Wszystko to zawarte jest w cenie pobytu. Jest nam niezmiernie przykro, iż znaleźli się Klienci nieusatysfakcjonowani pobytem w naszym Ośrodku. Jednocześnie pragniemy wskazać, iż opinie te zostały dodane 7 lat temu - gdy Ośrodek dopiero co zaczął funkcjonować. By przekonać się, jak w rzeczywistości wyglądają wczasy w Leśnym Dworku i móc podzielić się aktualną opinią na temat naszego obiektu, zapraszamy Państwa do spędzenia wakacji w naszym Ośrodku! www.lesnydworekdarlowo.pl www.facebook.pl/lesny.dworek Odpowiedz Link Zgłoś