Dodaj do ulubionych

dziecko w pociągu

08.06.06, 12:13
wybieramy się z naszą 11-miesięczną dzidzią nad morze do Grzybowa-niestety
pociągiem.Droga będzie długa bo ok.11 godzin.Macie moze jakieś cenne wskazówki
co do takiej podróży?Z góry dziękuje..
Obserwuj wątek
    • edek181 Re: dziecko w pociągu 08.06.06, 14:58
      co jest nikt z was nie był w takiej sytuacji???????
      • shelley Re: dziecko w pociągu 08.06.06, 15:46
        w zeszlym roku jechalismy z k-owa do gdanska pociagiem tlk w nocy z 11
        miesiaczna wtedy coreczka.. polecam wykupienie miejsc w kuszetce.. mala
        przespala nam wiekszosc podrozy.. te ostatnie dalo sie przezyc bo pospacerowala
        po pociagu smile
        • edek181 Re: dziecko w pociągu 08.06.06, 15:51
          my też jedziemy w nocy i też pociągiem tlk.Boję sie tej wyprawy bo to nasza
          pierwsza tak długa podróż.Powiedz mi ile wcześniej zarezerwowaliście kuszetkę??
          Z góry dzięki za info...
    • jusytka Re: dziecko w pociągu 08.06.06, 16:40
      Czemu niestety? Dla dziecka pociąg to olbrzymia frajda, dużo łatwiej poskromić
      takiego malucha w pociągu niz w aucie, gdzie siedzi unieruchomiony w foteliku.
    • sanpja Re: dziecko w pociągu 08.06.06, 16:52
      Będzie na pewno spała i będzie dobrze. Kuszetki musisz zarezerwowac dużo
      wcześniej i poproś żeby nie były na ostatnim 3 piętrze, zarezerwuj sobie od
      razu na droge powrotną. Kiedyś jechaliśmy na 3 piętrze z naszą 14 m-czną córcią
      i było potwornie gorąco a nikt nie chciał się ze mną zamienić. To był koszmar
      nie podróż. I radochę miałam tylko taką, że współpasażerowie którzy nie chcieli
      się ze mną zamienić - też nie spali bo mała całą noc ryczała.
      A pozatym wydarzeniem jeździliśmy kilka razy i dzieci uwielbiają podróż
      pociągiem i świetnie ją znoszą. Weź jej coś do picia,jedzenia, czytania, jakieś
      zabawki. Będzie dobrze - miłych wakacji.
    • edek181 Re: dziecko w pociągu 08.06.06, 18:35
      a czy nie jest za głośno w pociągu jak na taką długą podróż dla bobasa???
      • shelley Re: dziecko w pociągu 08.06.06, 19:53
        nie jest za głośno...wg mnie ten stukot pociągu jest wręcz usypiający smile))
        zgadzam sie z tym, że trzeba wcześniej rezerwować kuszetke.. my mielismy
        własnie miejsca na samej górze ale trafilismy na miłego pana który zamienił się
        ze mną ..
        i rzeczywiscie my w tym roku jedziemy nad morze samochodem i powiem szczerze ze
        ta podróz bardziej mnie przeraża niż pociągiem mimo że dziecko już o rok
        starsze..
        • edek181 Re: dziecko w pociągu 09.06.06, 13:51
          Dzięki bardzo za rady.Dziś zarezerwowałam kuszetki i nawet udało się na dole.Mam
          nadzieję że nie będzie żle i mała prześpi większość podróży bo przed nami droga
          Częstochowa-Kołobrzeg pociągiem TLK.A gdzie się wybieracie w tym roku???
        • wroobel13 Re: dziecko w pociągu 09.06.06, 13:53
          w pociągach TLK są oferowane kuszetki 4-osobowe
          (nie ma wtedy środkowego poziomu)
          cena jesli się nie mylę była o 10% wyższa niz zwykłego przedziału 6 osobowego
          (nadal dużo bardziej atrakcyjna niz wagon sypialny)a komfort bez porównania
          pozdry
          andrzej
          • edek181 Re: dziecko w pociągu 09.06.06, 13:59
            W TLK jest 6 kuszetek(tak poinformowała mnie pani przy rezerwacji),jeśli chodzi
            o dopłate to wynosi ona 20zł do biletu.My z dzidzią jedziemy na bilet rodzinny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka