Dodaj do ulubionych

SLOWACJA, co mozecie polecic?

IP: *.* 07.05.02, 10:00
Czy ktos ma sprawdzone, niezadrogie miejsce na Slowacji dla rodzinki z 10 mies. dzieckiem + 3 znajomych. Najchetniej domek niedaleko gor ( z woda w poblizu bylo by super).Prosze poradzcie cos!
Obserwuj wątek
    • Gość: mast Re: SLOWACJA, co mozecie polecic? IP: *.* 09.05.02, 09:43
      Byliśmy w Słowacji 2 lata temu, co prawda bez dzidzi, ale sporo objechaliśmy i możemy co nieco polecić.Wydaje mi się, że bardzo dobrym miejscem dla Was byłby Liptowski Mikulasz. Przez tamtejszą miejską informację turystyczną można zarezerwować sobie nocleg w kwaterze prywatnej. My po prostu podaliśmy jaki zakres cen wchodzi w rachubę i poprosiliśmy o znalezenie czegoś. Dostaliśmy b. ładny pokój z dostępem do kuchni i łazienki (oprócz nas byli tam jeszcze jedni wczasowicze), parkingiem przed domem za bramą, więc bezpiecznie. A okolice są przepiękne. Samochodem można raz dwa podskoczyć w górki, dolinki, jaskinie i co kto lubi, albo w kilkanaście minut dojechać do basenów termalnych. Dużo możliwości, nieskomplikowany dojazd z Polski i właściwie nie ma problemów z jazdą po okolicy, ani z parkowaniem. Jak chciałabyś coś wiedzieć więcej mogę poszukać w internecie tej strony, z której robiłam rezerwację.
    • Gość: tygrys Re: SLOWACJA, co mozecie polecic? IP: *.* 09.05.02, 11:07
      Polecam małe miasteczko Bojnice, kilkadziesiąt kilometrów od granicy. Miasteczko położone przepięknie, wokół góry, źródła termalne. Byliśmy tam w Sylwestra, ale latem jest chyba jeszcze ładniej. Mieszkaliśmy w hotelu Regia, z którego jest piękny widok na okolicę, a kilkaset metrów od niego cudowny zameczek (udostępniony do zwiedzania, organizują w nim różne atrakcje dla dużych i małych). W Bojnicach jest też ZOO, podobno największe na Słowacji (ale ręki sobie za tę wielkość nie dam uciąć :) ). Generalnie atrakcji mnóstwo, chętnie sama bym tam spędziła letni urlop, ale nie wiem, czy się uda :(PozdrawiamKasia B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka