Gość: nucha IP: *.* 07.05.02, 10:00 Czy ktos ma sprawdzone, niezadrogie miejsce na Slowacji dla rodzinki z 10 mies. dzieckiem + 3 znajomych. Najchetniej domek niedaleko gor ( z woda w poblizu bylo by super).Prosze poradzcie cos! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mast Re: SLOWACJA, co mozecie polecic? IP: *.* 09.05.02, 09:43 Byliśmy w Słowacji 2 lata temu, co prawda bez dzidzi, ale sporo objechaliśmy i możemy co nieco polecić.Wydaje mi się, że bardzo dobrym miejscem dla Was byłby Liptowski Mikulasz. Przez tamtejszą miejską informację turystyczną można zarezerwować sobie nocleg w kwaterze prywatnej. My po prostu podaliśmy jaki zakres cen wchodzi w rachubę i poprosiliśmy o znalezenie czegoś. Dostaliśmy b. ładny pokój z dostępem do kuchni i łazienki (oprócz nas byli tam jeszcze jedni wczasowicze), parkingiem przed domem za bramą, więc bezpiecznie. A okolice są przepiękne. Samochodem można raz dwa podskoczyć w górki, dolinki, jaskinie i co kto lubi, albo w kilkanaście minut dojechać do basenów termalnych. Dużo możliwości, nieskomplikowany dojazd z Polski i właściwie nie ma problemów z jazdą po okolicy, ani z parkowaniem. Jak chciałabyś coś wiedzieć więcej mogę poszukać w internecie tej strony, z której robiłam rezerwację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys Re: SLOWACJA, co mozecie polecic? IP: *.* 09.05.02, 11:07 Polecam małe miasteczko Bojnice, kilkadziesiąt kilometrów od granicy. Miasteczko położone przepięknie, wokół góry, źródła termalne. Byliśmy tam w Sylwestra, ale latem jest chyba jeszcze ładniej. Mieszkaliśmy w hotelu Regia, z którego jest piękny widok na okolicę, a kilkaset metrów od niego cudowny zameczek (udostępniony do zwiedzania, organizują w nim różne atrakcje dla dużych i małych). W Bojnicach jest też ZOO, podobno największe na Słowacji (ale ręki sobie za tę wielkość nie dam uciąć ). Generalnie atrakcji mnóstwo, chętnie sama bym tam spędziła letni urlop, ale nie wiem, czy się uda PozdrawiamKasia B. Odpowiedz Link Zgłoś