Dodaj do ulubionych

Agroturystyka nad morzem

IP: *.* 11.03.03, 14:25
HejCzy znacie takie miejsce godne polecenia. Dodam, ze potrzebuje osobnej łazienki, bo moja modsza ma 10 miesiecy. Ja moge polecic agroturystyke w rejonie Nowego Sącza(Rożnów). jeśli ktos będzie zainteresowany to podam namiar.
Obserwuj wątek
    • Gość: MKatarynka Re: Agroturystyka nad morzem, Wicie - cisza i spokój IP: *.* 11.03.03, 14:25
      Jeżeli ktoś woli ciszę i spokój od kurortu pełnego ludzi to polecam Wicie koło Jarosławca. Co prawda sama miejscowość już zaczyna się rozrastać ale gdzież jej do samego Jarosławca, Ustki, Mielna czy innych zatłoczonych miejsc nad Bałtykiem. Ośrodek w którym byłam nazywa się Bałtyk i prowadzony jest przes sympatyczne małżeństwo, Państwa Halinę i Stanisława Pawlińskich. Ośrodek położony jest na końcu wsi, w lasku, 400 metrów od morza i 200 metrow od jeziora (albo odwrotnie, już nie pamiętam w każdym razie bardzo blisko) Ośrodek wybudowano w 2000 roku. Wynajmuje się pokoje z łazienkami i aneksem kuchennym. Aneks kuchenny to po prostu wstawiona do pokoju szafka ze zlewozmywakiem, małą lodówką i kuchenką elektryczną dwupalnikową. Dodatkowo do użytku kilka talerzy, szklanek, sztućców, garnek oraz elektryczny czajnik . Pokoiki są małe. My wynajmowaliśmy trzyosobowy za 100 zł za dobę plus opłata za zużytą energię ( pokojach są liczniki) za dwa tygodnie około 20 zł. W pokoju stało jedno łóżko piętrowe i jedno zwykłe, opisany wyżej "aneks kuchenny", stolik, 3 krzesła i mała szafa. Trzeba się liczyć z tym, że do tej szafy nie rozpakujecie wszystkich swoch toreb i waliz ;-) . Mankamentem jest brak małej lampki więc najlepiej wziąć taką ze sobą. Poza tym w ośrodku nie ma stołówki więc albo decydujecie się gotować sami albo kupujecie sobie posiłki w innych ośrodkach np. oddalonym o 200 metrów Neptunie. Podaję namiary na Bałtyk bo akurat je mam. Ale w Wiciach jest kilka innych ośrodków a kilka się budowało w czasie naszego pobytu więc jest w czym wybierać. Wystarczy w wyszukiwarce wrzucić hasło "Wicie" i na pewno się coś znajdzie. Polecam tą miejscowość bo naprawdę warto. Jest tam jeszcze stosunkowo mało ludzi a do Jarosławca i Darłówka jest niedaleko i jeżeli ktoś zapragnie widoku tłumów to zawsze sie tam może wybrać i nacieszyć oko :lol:Plaża jest długa i można znaleźć naprawdę bezludne miejsca na romantyczne spacery lub inne przyjemności :p My byliśmy pod koniec sierpnia co jeszcze dodatkowo wpłynęło na odosobnienie tego miejsca. Teraz namiary: Ośrodek Wczasowy BałtykHalina i Stanisław PawlińscyWicie, ul. Wczasowa 2476-150 Darłowotel 501 717 812Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynkuMKatarynkaAcha, dodam, że do tego ośrodka przyjeżdża sporo osób z małymi dziećmi więc Wasza pociecha będzie miała towarzystwo :-)
    • Gość: DorotaJ Re: Agroturystyka nad morzem IP: *.* 11.03.03, 20:38
      My tam byliśmy w czerwcu i też wróciliśmy zadowoleni. Pisałam o tym na: http://forum.edziecko.pl/view.php?bn=edziecko_wakacje&key=1023090888&pattern=&pattern=Ponadto można ich obejrzeć na http://republika.pl/baltyk_wiciePozdrawiam i życzę udanego wyjazdu
    • Gość: AlicjaPodgrodzka Re: Agroturystyka nad morzem IP: *.* 26.03.03, 10:35
      Bardzo proszę o namiary na agroturystykę w Rożnowie. Mój mąż od dawna chcial się tam wybrać, a przy okazji odwiedziłabym koleżankę w Gorlicach. Pozdrawiam, Alicja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka