gabi969 01.02.07, 18:00 Chciałabym w tym roku pojechać do miejscowości Wicie, jednak gdy przeglądałam forum znalazłam dwa posty z wakacji ubiegłego roku w których ostrzegano przed komarami, czy faktycznie jest taki problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba133 Re: Wicie-komary? 05.06.07, 14:20 wybieram się też tam po raz pierwszy, więc podbijam wątek mam nadzieję, że komary nas nie zjedzą, będziemy mieszkać trochę dalej od tego opisywanego lasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
jowitak1 Re: Wicie-komary? 06.06.07, 19:57 Hej ,to ja pisałam o komarach.Wytrzymaliśmy dwa dni((Nad synkiem w wózku było czarno,a dzieci samobieżne latały jak podsmalone.Nic nie pomagało-ani środki chemiczne ,ani ubranie z długim rękawem.Niestety przez ten las trzeba przejść aby dostać się na plażę.Próbowałam przechodzić w różnych miejscach i wszędzie było tak samo.Dopytajcie dobrze o te komary bo po tak łagodnej zimie problem może się spotęgować.A szkoda bo miejscowość cicha i spokojna,jakich mało już na wybrzeżu.Byłam w domkach u Pani Szulc,naprawdę w porządku...tylko te komarzyska: ((( Odpowiedz Link Zgłoś
bezi Re: Wicie-komary? 08.06.07, 17:30 Też tam jadę w tym roku. W nadmorskich lasach wszędzie są komary, w Kątach Rybackich w lesie też trzeba się było opędzać, czy w Wiciach jest ich więcej niż gdzie indziej? Jeśli tak to kiepsko, już wpłaciłam zaliczkę))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jowitak1 Re: Wicie-komary? 09.06.07, 10:27 Wiem ,że wszędzie są komary,co rok jestem z dzieciakami nad morzem.Ale tam była masakra-komary jak wróble,w ilościach hurtowych i o każdej porze.Ale to było w zeszłym roku,dopytajcie jak jest teraz.Najlepiej nie właścicieli ośrodków bo najprawdopodobniej nie powiedzą prawdy,ale może ktoś już tam był w tym roku,albo może jakaś forumowa mama mieszka blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Wicie-komary? 11.06.07, 11:53 trudno będziemy walczyć,... bo tez juz zaliczka wpłacona, domki mamy trochę dalej od jeziora i lasu, a przez las jakoś się przeprawimy....... może był już ktoś w tym roku i wie jak jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Wicie-komary? 11.06.07, 11:54 a może ktoś wybiera sie do domków Bryza ? Odpowiedz Link Zgłoś
betty792 Re: Wicie-komary? 11.06.07, 17:42 My jedziemy do domków Piotruś i Dorotka, które leżą na równoległej ulicy do Bryzy od 8-14/07. z tymi komarami to napędziłyście mi stracha, bo jedziemy z 2 maluchami. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Wicie-komary? 12.06.07, 09:42 do betty 792 my będziemy od 11 do 25 sierpnia, tez jadę z małą, ale wiadomosci o komarach są sprzed roku, trudno będziemy walczyć, może nas tak bardzo nie polubią, może ktoś już odpoczywał w Wiciach i może napisać, jak jest w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
betty792 Re: Wicie-komary? 12.06.07, 12:26 do zaba133 jak wrócę z wakaji to od razu siadam do kopma i zdaję ci relację. My z bratową (bo jedziemy razem)zaopatrujemy się w dobre środki na komary - są już zmówione w aptece.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Wicie-komary? 12.06.07, 15:07 zyczę udanych wakacji; chętnie poczytam jak było w wiciach i jak sie komary sprawowały....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Re: Wicie-komary? 12.06.07, 18:33 Witam My też wybieramy się do tej miejscowości ale w sierpniu od 11-25 do ośrodka Czarski. Mam nadzieję że będzie cisza i spokój i niezbyt zatłoczone plaże bo tego właśnie potrzebuje.Może ktoś też się wybiera do Czarskiego?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_chlop Re: Wicie-komary? 12.06.07, 15:55 Witam wszystkich !Byłem w Wiciu w ubiegłym roku , rzeczywiście komarów tam nie brakuje , ale z tym lasem to przesada.Komory owszem są i to w ilościach hurtowych ale w bezpośrednim sąsiedztwie jeziora i w pobliskim lesie , niepolecam tam spacerów.Natomiast w lesie przez który przechodzi się nad morze to raczej ilości szczątkowe.Ja byłem z dwójką dzieciaków i jedynie wieczorami trzeba bylo w domku uważać , czyli zamykac okna.Mieszkałem bliżej zachodniej części tej miejscowości , ale bliżej "centrum" to nawet wieczorami raczej było normalnie.Spędziliśmy tam 2 tygodnie dużo spacerując i przeżyliśmy no lae może mieliśmy szczęście .Polecam cisza, spokój daleko od hałaśliwych kurortów taka trochę Perelowska miejscowość.Pozdrawiam i życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Wicie-komary? 13.06.07, 14:35 do fajnego_chłopa dzieki za pokrzepiające informacje.... Odpowiedz Link Zgłoś