Dodaj do ulubionych

Wicie-komary?

01.02.07, 18:00
Chciałabym w tym roku pojechać do miejscowości Wicie, jednak gdy przeglądałam
forum znalazłam dwa posty z wakacji ubiegłego roku w których ostrzegano przed
komarami, czy faktycznie jest taki problem?
Obserwuj wątek
    • zaba133 Re: Wicie-komary? 05.06.07, 14:20
      wybieram się też tam po raz pierwszy, więc podbijam wątek
      mam nadzieję, że komary nas nie zjedzą, będziemy mieszkać trochę dalej od tego
      opisywanego lasu....
      • jowitak1 Re: Wicie-komary? 06.06.07, 19:57
        Hej ,to ja pisałam o komarach.Wytrzymaliśmy dwa dnisad((Nad synkiem w wózku było
        czarno,a dzieci samobieżne latały jak podsmalone.Nic nie pomagało-ani środki
        chemiczne ,ani ubranie z długim rękawem.Niestety przez ten las trzeba przejść
        aby dostać się na plażę.Próbowałam przechodzić w różnych miejscach i wszędzie
        było tak samo.Dopytajcie dobrze o te komary bo po tak łagodnej zimie problem
        może się spotęgować.A szkoda bo miejscowość cicha i spokojna,jakich mało już na
        wybrzeżu.Byłam w domkach u Pani Szulc,naprawdę w porządku...tylko te komarzyska:
        (((
        • bezi Re: Wicie-komary? 08.06.07, 17:30
          Też tam jadę w tym roku. W nadmorskich lasach wszędzie są komary, w Kątach
          Rybackich w lesie też trzeba się było opędzać, czy w Wiciach jest ich więcej
          niż gdzie indziej? Jeśli tak to kiepsko, już wpłaciłam zaliczkęwink)))
          pozdrawiam
          • jowitak1 Re: Wicie-komary? 09.06.07, 10:27
            Wiem ,że wszędzie są komary,co rok jestem z dzieciakami nad morzem.Ale tam była
            masakra-komary jak wróble,w ilościach hurtowych i o każdej porze.Ale to było w
            zeszłym roku,dopytajcie jak jest teraz.Najlepiej nie właścicieli ośrodków bo
            najprawdopodobniej nie powiedzą prawdy,ale może ktoś już tam był w tym
            roku,albo może jakaś forumowa mama mieszka blisko.
            • zaba133 Re: Wicie-komary? 11.06.07, 11:53
              trudno będziemy walczyć,... bo tez juz zaliczka wpłacona, domki mamy trochę
              dalej od jeziora i lasu, a przez las jakoś się przeprawimy.......
              może był już ktoś w tym roku i wie jak jest ?
    • zaba133 Re: Wicie-komary? 11.06.07, 11:54
      a może ktoś wybiera sie do domków Bryza ?
      • betty792 Re: Wicie-komary? 11.06.07, 17:42
        My jedziemy do domków Piotruś i Dorotka, które leżą na równoległej ulicy do
        Bryzy od 8-14/07. z tymi komarami to napędziłyście mi stracha, bo jedziemy z 2
        maluchami.
        • zaba133 Re: Wicie-komary? 12.06.07, 09:42
          do betty 792

my będziemy od 11 do 25 sierpnia, tez jadę z małą, ale wiadomosci o komarach są
          sprzed roku, trudno będziemy walczyć, może nas tak bardzo nie polubią,
          może ktoś już odpoczywał w Wiciach i może napisać, jak jest w tym roku
          • betty792 Re: Wicie-komary? 12.06.07, 12:26
            do zaba133
            jak wrócę z wakaji to od razu siadam do kopma i zdaję ci relację. My z bratową
            (bo jedziemy razem)zaopatrujemy się w dobre środki na komary - są już zmówione
            w aptece.Pozdrawiam
            • zaba133 Re: Wicie-komary? 12.06.07, 15:07
              zyczę udanych wakacji; chętnie poczytam jak było w wiciach i jak sie komary
              sprawowały....pozdrawiam
            • nadia14 Re: Wicie-komary? 12.06.07, 18:33
              Witam
              My też wybieramy się do tej miejscowości ale w sierpniu od 11-25 do ośrodka
              Czarski. Mam nadzieję że będzie cisza i spokój i niezbyt zatłoczone plaże bo
              tego właśnie potrzebuje.Może ktoś też się wybiera do Czarskiego??

Pozdrawiam
    • fajny_chlop Re: Wicie-komary? 12.06.07, 15:55
      Witam wszystkich !Byłem w Wiciu w ubiegłym roku , rzeczywiście komarów tam nie
      brakuje , ale z tym lasem to przesada.Komory owszem są i to w ilościach
      hurtowych ale w bezpośrednim sąsiedztwie jeziora i w pobliskim lesie ,
      niepolecam tam spacerów.Natomiast w lesie przez który przechodzi się nad morze
      to raczej ilości szczątkowe.Ja byłem z dwójką dzieciaków i jedynie wieczorami
      trzeba bylo w domku uważać , czyli zamykac okna.Mieszkałem bliżej zachodniej
      części tej miejscowości , ale bliżej "centrum" to nawet wieczorami raczej było
      normalnie.Spędziliśmy tam 2 tygodnie dużo spacerując i przeżyliśmy no lae może
      mieliśmy szczęście smile .Polecam cisza, spokój daleko od hałaśliwych kurortów
      taka trochę Perelowska miejscowość.Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.
      • zaba133 Re: Wicie-komary? 13.06.07, 14:35
        do fajnego_chłopa dzieki za pokrzepiające informacje....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka