4269m Re: Karpacz-Żółty Dworek 12.02.07, 21:41 Moi teściowie I byli zadowoleni. Dobre jedzonko, rano podobno świeżutkie bułeczki. Co chcesz wiedzieć to się podpytam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1810 Re: Karpacz-Żółty Dworek 13.02.07, 19:43 Super! dzięki za info Nie wiem czy Twoi teściowie śmigali na nartkach...ale mam pytanie nt. stoków - oczywiście czy w miarę blisko? Chętnie też kilka informacji o życiu wieczornym Karpacza (czy jest gdzie wyjść, co robić - po nartach). Czy warto wykupić obiado-kolacje? czy lepiej się stołować w Karpaczu? Ewentualne sugestie mile widziane Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: Karpacz-Żółty Dworek 13.02.07, 19:52 Moi teściowie i narty Nie, nie absolutnie. Obiado - kolacje mieli wykupione na miejscu. Życie nocne. Polecam Ducha Gór. Bardzo fajna restauracja, pyszne jedzenie ( zupa gulaszowa- rewelacja) i góralski klimat. W centrum jest pełno knajpek i pizzerii. Co do stoków to Kolorowa jest w samym centrum Karpacza ( niedaleko parking), przy hotelu Skalnym też są dwa stoki i parking. W weekend możecie odwiedzić Western City. Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_on Re: Karpacz-Żółty Dworek 13.02.07, 23:04 o "żółtym dworku" można poczytać na prywatnym forum Karkonosze,ja byłam w czasie ferii i nie mam zastrzeżeń...na nartch mój mąż z dziećmi jezdził na tzw.karpatce,a sam na kolorowej (krotko i dość stromo),jesli masz jakież pytania jeszcze to chętnie odpowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1810 Re: Karpacz-Żółty Dworek 14.02.07, 16:51 Ewo, Tobie też bardzo dziękuję za info! Miejsca mamy juz zarezerwowane i zaliczka zapłacona, więc zostaje nam tylko pojechać i przekonać się na własne oczy... Twoim zdaniem lepiej wykupic obiado-kolacje na miejscu (bo dobre i warto) czy lepiej stołować się na miescie?:,)bo tylko tematu jedzenia jeszcze nie uzgodniliśmy. Gdzie znajdę to forum? czy w Karpaczu raczej zmuszeni będziemy poruszac sie samochodem, czy da radę inaczej? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1810 Re: Karpacz-Żółty Dworek 14.02.07, 16:45 Bardzo dziękuję za dodatkowe informacje pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_on Re: Karpacz-Żółty Dworek 14.02.07, 21:14 my korzystaliśmy z wyżywienia na miejscu,zarowno śniadania,jak i obiadokolacje są w formie szwedzkiego stołu,tzn.można jeść ile się chce,ale wybór nie jest duży, ja się niestety przejadłam,co skończyło się wiadomoczym...pani kucharka gotuje dość smacznie,zwłaszcza zupy mi smakowały,na drugie oprocz dania mięsnego,zazwyczaj było tez coś lżejszego (np. ryż z jabłkami)i codziennie deser,godziny biesiadowania są:rano 9-10.30 po południu 17-18,ale radzę zjawiać sie bliżej początku,bo pozniej jedzenie zimne się robi-nie mają tam niestety podgrzewacza,jeszcze o 14 można na stołowkę podesłac dzieci na zupkę...a kawę i herbatę można sobie robić przez cały dzień... po Karpaczu najlepiej poruszać się spacerując,a na stoki podjechać samochodem,nawet nie wiem,czy tam jakieś ski-busy jeżdżą,ale raczej nie,nie jest to w końcu jakieś narciarskie zagłębie; a to forum to na gazetowych prywatnych (turystyka),linka niestety nie potrafię ci wysłać,ale na pewno znajdziesz pozdrawiam i po powrocie napisz jak było,e. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1810 Re: Karpacz-Żółty Dworek 15.02.07, 18:18 Super! jeszcze raz dziękuję za pomocne informacje Oczywiście dam znać, po powrocie, jak się udał wypoczynek mam tylko nadzieję, że bedzie po czym jeździć...) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Karpacz-Żółty Dworek 23.08.16, 13:07 Faktycznie jedzenie w Duchu było pyszne, tylko jakoś trafiliśmy na zły dzień kelnerów. Ten, który nas obsługiwał był nadęty. Dopiero, gdy z przyzwoitości daliśmy napiwek, choć należał się kucharzowi, uśmiechnął się i miło pożegnał. A przy dość pełnej sali pozostali panowie wołali do siebie, k....., ch.... ta dwójka siedzi na zewnątrz, a nikt nie zaniósł im karty. Odpowiedz Link Zgłoś
ala816 Re: Karpacz-Żółty Dworek 06.05.13, 10:51 Właśnie wróciliśmy z Żółtego Dworku w Karpaczu. Dla zainteresowanych -dla nas pensjonat już przyniszczony , taki dla nie specjalnie wymagających. Konkrety-pokój 4 osobowy duży , łóżka wygodne, podłogi skrzypiące, łazienka ok. , u nas telewizor duży , nowy, kanałów mało( u znajomych mały i ledwo odbierał czyli jak trafi), widok bardzo ładny, zejście do miasta na skróty ścieżką blisko(ale nie dla wózków), na około to nie wiem. Wyżywienie dobre (tradycyjne, jak u babci) Mi nie podobała się stołówka jak w schronisku, trzeba było przyjść wcześniej ,szukać miejsca i siedzieć z obcymi ludźmi przy wspólnych stołach , w majowy weekend ciasno,nie ma ustalonego miejsca dla rodziny, siedzieliśmy czasem osobno ja z córką , mąż z drugą osobno, bo nie było już miejca-licho. śniadanie o 9 , siedem po nie było już bułek , jogurty rozgrabione(no ale to również zasługa współlokatorów pensjonatu, bo 2 osoby potrafiły zgarnąć z 8 buł i 5 jogurtów i na górę do pokoju- niestety polska mentalność, co się nachapię to moje, niestety nie donosili więcej więc radzę przychodzić przed a nie na czas to się załapiecie.Duży minus za margarynę zamiast masła. Ogólnie pensjonat nie najgorszy, ale też nie zachwycił. Drugi raz nie pojadę, znajomym nie polecę Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka585 Re: Karpacz-Żółty Dworek 12.05.13, 21:43 Tak się akurat składa, że byłam w tym samym czasie w Żółtym Dworku w Karpaczu i nie mogę zgodzić się z moją przedmówczynią. Byłam także z kilkuosobową rodziną i zawsze mieliśmy wspólne miejsce przy stole. Jedzenie dobre, urozmaicone, dużo, z tego co widziałam bułki donoszono sukcesywnie (gorące, prosto z piekarnika), jedliśmy je codziennie. Jeśli ktoś jedzie w góry oglądać telewizor, to może rzeczywiście jest trochę mało kanałów telewizyjnych. Mnie raczej nie odpowiadał personel, a konkretnie kucharki donoszące jedzenie i ziejące alkoholem na metr. Ten pan (chyba właściciel) ciągle z papierosem, nawet w kuchni? I jakaś młoda pani, „człowiek orkiestra”. A co do polskiej mentalności, chyba przedmówczyni nie była na wczasach z Niemcami. Po za tym, czego oczekiwać od ludzi, którzy płacą za 4 dniowy pobyt 400 zł. Proszę pojechać do porządnego hotelu (nie pensjonatu), to uniknie Pani takich zdarzeń. Podsumowując, jak dla mnie całkiem udany pobyt, tylko pogoda nie dopisała. Odpowiedz Link Zgłoś
ala816 Re: Karpacz-Żółty Dworek 04.07.13, 11:25 Tak pogoda nie dopisała..., ale obiektywnie biorąc pensjonat musi Pani przyznać jak na te czasy podupadły,( i mała uwaga, niestety za weekend majowy płaciliśmy ponad 1000 zł dlatego oczekiwałam czegoś w lepszym standardzie.) No ale jak kto lubi. A wrażenia o pobycie są subiektywne , nam akurat się nie podobało , Pani nie narzeka... Sama szukam opini przed wyjazdami, dlatego staram się tez obiektywnie oceniać miejsca w których byliśmy, może to komuś pomoże, może uzna za przesadzone. Samemu trzeba sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
roalka Re: Karpacz-Żółty Dworek 21.02.14, 18:21 Byłam z mężem w czasie ferii 2014. Nam się podobało. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy. Jeśli chcemy gwiazdkowego standardu, to jedżmy do hotelu. Chociaż sądzę, że i tak wszystkim nie dogodzi, bo jak czytam na forach, to basen za mały, to zupa za chłodna, to obsługa niezbyt miła itd., itp. W Żółty Dworku było miło, czysto, smacznie i co najważniejsze blisko szlaków turystycznych, a dla narciarzy blisko stok. Polecam i chętnie jeszcze przyjadę. Odpowiedz Link Zgłoś
maranty Re: Karpacz-Żółty Dworek 19.08.16, 13:06 Byłam tam w tym roku na początku lipca przez 10 dni. Pobyt kosztował mnie 950zł oraz dodatkowo opłata klimatyczna. Wnioski: Pokój był wygodny z łazienką i TV. Ciepła woda całą dobę. Przepyszne śniadania i obiadokolacje. Obydwa posiłki w formie szwedzkiego stołu. Śniadania urozmaicone także na ciepło. Po obiedzie na deser ciasto pieczone na miejscu. Bardzo sympatyczna obsługa. Blisko do centrum i na szlaki turystyczne. Zaletą jest też bliskość przystanku PKS i busów. Na koniec- przesympatyczny pies ośrodkowy-labrador Oskar Osobiście jeszcze nie raz bym tam wróciła. Nie jest to ośrodek dla wymagających stylu np. Hotelu Gołębiewski. Odpowiedz Link Zgłoś