iwonapa 19.02.07, 12:43 Za szybko poszło. Chodzi mi o wczasy w Bułgarii, jak ktoś był i może mi coś podpowiedzieć to bardzo proszę, chodzi mi o transport i zakwaterowanie, i mniej więcej ceny. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cathy1976 Re: Bułgaria? 19.02.07, 18:02 Bylam w Bułgarii w 2005 roku. Jeszcze bezdzietni-mwiec absolutnie wolni Pojechalismy jesienią, samochodem, w ciemno- noclegow szukalismy na miejscu. Zjezdzilismy cala Bułgarię- od zachodu po wschod; w pierwsza strone jechalismy przez Węgry, wracaliśmy przez Rumunię- i tę drogę polecam; Ceny- zroznicowane- generalnie wtedy byly niższe niz u nas mniej wiecej o polowe; ale tylko na zachodzie i w srodku kraju; Nad morzem- normalne stawki jak w kurorcie hiszpanskim no moze troche nizsze)) Jeli masz jakies pytania- to pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: bzdury 20.02.07, 21:22 cathy1976 napisała: > Ceny- zroznicowane- generalnie wtedy byly niższe niz u nas mniej wiecej o > polowe; ale tylko na zachodzie i w srodku kraju; Nad morzem- normalne stawki > jak w kurorcie hiszpanskim no moze troche nizsze)) > = Poza zatłoczonymi kurortami typu Albena czy Zlote Piaski, ceny są niższe niż Polsce... Jeśli jedziecie z dzieckiem radzę wybrać mniejszą, bardziej kameralną miejscowość i wcześniej zarezerwować hotel, najlepiej nowy czy kilkuletni. Starsze to często wyremontowane pozostałości po socjaliźmie i różne tam ze standardem. W ciemno w sezonie mogą być problemy ze znalezieniem dobrej kwatery, zresztą czy będzie się wam chcialo szukac noclegu po dwu dniach jazdy ze zmęczonym dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonapa Re: Bułgaria? Cathy 20.02.07, 11:38 Jak szukaliście kwater i co znależliście? Jakie ceny? Ile wyniosła was podróż samochodem, zastanawiam sie nad samolotem, np. do Burgas. Napisz coś więcej na maila gazetowego, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
rpodolak Re: Bułgaria? Cathy 23.02.07, 21:41 bylismy w Bułgarii w 2003 w dwie rodziny(4 dorosłych i 2 dzieci 2,5 i 3), lecieliśmy samolotem z drezna do varny ale "w ciemno", mimo że był to początek września trzeba bylo się trochę naszukać hotelu, ale pomógł nam kierowca busa, którego spotkaliśmy na lotnisku. Ceny w b.niskie Hotel ok. 10 euro za pokój, o jedzeniu i alkocholu to nawet nie mówię... (ale dotyczy to mniejszych miejscowości-Kranevo-podczas wypadu do Albeny i Złotych Piasków zauważyłem duzo wyższe ceny, chociaż to dosłownie 3-4 km) generalnie najdroższą częścią wakacji był przelot drezno-varna i powrót varna- berlin(ok. 500 euro za 3 os)na miejscu przez 2 tyg wydaliśmy drugie 500 euro na noclegi, podróże i jedzenie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kotek15 Re: Bułgaria? 20.02.07, 12:16 wejdz na forum turystyka - bułgaria tam znajdziesz duzo odpowiedzi pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś