Dodaj do ulubionych

Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie?

27.03.07, 15:35
czy ktoś z Was wysyła dziecko na sprawdzone, dobrze zorganizowane kolonie
(obóz) w górach, do 1000 zł?
Nie chodzi mi o żadne szkoły przetrwania ani obozy plastyczne, tylko o
standardowy wypoczynek dla dziecka z jakimiś zajęciami sportowymi albo
chodzeniem po górach.
Obserwuj wątek
    • gabrysia_s Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 27.03.07, 19:12
      A skąd jesteś?
      Bo jeśli ze Śląska to mogę Ci polecić Fundację im. Kolosy - niedrogie kolonie i
      jeszcze dostaniesz dofinansowanie dla dzieci ze Śląska (tylko dla szkół
      podstawowych).
    • marcelinaw Ja w tym roku wysyłam syna tutaj: 28.03.07, 15:48
    • marcelinaw ja w tym roku wysyłam syna tutaj: 28.03.07, 15:54
      www.wierchomla.com.pl/index.php?st=2&mid=94
      Kiepsko to jest zareklamowane na tej stronie, ale syn koleżanki był i robili
      mnóstwo ciekawych rzeczy, dużo ponad to, co było opisane w programie kolonii.
      Właśnie to jest taki fajny wyważony obóz - wszystkiego po trochu - jest i spływ
      Popradem, i rowery, i chodzenie po górach, i wspinaczka, i jakieś mosty z
      liny...
      Opieka bardzo profesjonalna, dzieciaki nie miały chwili na nudzenie się.

A w samej Wierchomli byliśmy, na wyjeździe wielkanocnym w zeszłym roku i
      strasznie miło go wspominamy. Urocze okolice (Popradzki Park Krajobrazowy).
    • misiapysia15 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 13.04.07, 19:19
      Mnie bardzo zainteresował ten obóz:
      eturystyka.org/oferta/horn.html
      Chcę się ich zapytać, czy przyjmą mi dojrzałego 7-latka ze starszym bratem, bo
      tam niby dopiero od 8 lat. Jak coś znajdziesz, to daj znać.
      • misiapysia15 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 13.04.07, 19:26
        Ojej, dopiero teraz doczytałam, że szukasz w górach. sad
        To co podałam to jest akurat obóz żeglarski na Mazurach.
        • xkleox Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 28.04.07, 20:11
          wielką prośbę mam, w tamtym roku szukałam równiez obozu - koloni dla dzieci i
          znalazłam na tym forum również bardzo fajne propozycje( ale było już za późno by
          wysłac dziecko- miejsca były zajęte.
          ale bardzo spodobała mi się propozycja, gdyz chwalono organizatorów- nie pili
          przy dzieciach, ciekawie spędzony czas.
          właśnie chodziło o obóz żeglarski
          no i o jeszcze jedną propozycje chciałam zapytać- gdyż wiem, ze sa takie wakacje
          w zamku - coś jak "wakacje z duchami" proszę o sprawdzonych organizatorów.
          z góry dziękuję
          • dagbe Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 06.05.07, 22:16
            Polecam Wakacyjna Szkole Magii na zamku w Gniewie:
            www.czarodzieje.pl
            Pozdrawiam,
            Dagmara
          • agulak1 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 08.05.07, 20:55
            Xkleox, to jest ten sam obóz smile Właśnie o Hornie była mowa wtedy, jako o takim
            obozie, gdzie sie nie pije, jest bezpiecznie i fajnie. Sama go w zeszłym roku
            zachwalałam:

> Ja dodam od siebie, że ten obóz jest super, rok temu byliśmy w Pieczarkach z
            > dwójką dzieci (zupełnie niezależnie, na samodzielnych rodzinnych wakacjach) i

> mieliśmy okazję zaprzyjaźnić się z tym towarzystwem. Moje starsze dziecko ma
            > teraz 4 lata, a ja też nie mogę sie doczekać, kiedy będę mogła je tam posłać.
            > Codzienne śpiewanie szant przy ognisku moja córka wspomina do dziś. Do tego
            > stopnia nam sie tam podoba, że w tym roku jedziemy na weekend, żeby troche sie
            > nacieszyć atmosferą.
            .
            > Dodam, że jestem matką bardzo dbającą o bezpieczeństwo dzieci, moi znajomi
            > opowiadają sobie anegdoty o tym jak kilka miesięcy wybierałam przedszkole dla
            > dziecka smile A do tego obozu nie mam żadnych zastrzeżeń, co naprawdę świadczy o
            > moim dużym uznaniu i zaufaniu dla organizatorów. Miałam okazję poobserwować ich
            .
            > w akcji i stwierdzam, że dzieci są bezpieczne pod każdym względem, a poza tym
            > nie ma nudy. To po prostu bardzo fajne wakacje. I wiem, że jak ktoś pojedzie
            > raz, to potem już jeździ całymi latami. I wcale się nie dziwię.
            > Acha, to nie jest moloch, tylko kameralny obóz. Dzieci nie są anonimowe, mają
            > szansę się zaprzyjaźnić..
            .
            > No i dodam, że też nie mam z tego absolutnie żadnych profitów, chociaż nie
            > ukrywam, że chciałabym hehehe . Jak sie zgłoszę za te 2-3 lata z dzieckiem, to
            > może sie upomnę o jakąś zniżkę za reklamowanie na forum smile

Czy to o to Ci chodziło?
            Pozdrawiam smile
            • xkleox Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 09.05.07, 09:34
              tak o to !!!!!
              bardzo wielkie dzięki!
              • jagodzianka_rydz Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 24.05.07, 16:54
                Super jest ten żeglarski co tu pokazujecie. Podoba mi się. Może mój młody w
                końcu się zdecyduje, bo my żeglarze z mężem. Chciałabym, żeby łyknął bakcyla.
          • kassada Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 12.06.07, 11:57
            Ja tez polecam HORN - podtrzymuje swoją opinie z wątku cytowanego przez agulak1 smile
            W tym roku tez jedziemy ich "odwiedzic" - nie moge sie juz doczekac wink
            A tu strona www Hornu!
      • kassada Re: Kolonie i obozy dla dzieci - HORN 21.06.08, 09:57
        Czy ktos sie w tym roku wybiera na obóz z Hornem? smile
        My jak zwykle z sentymentem bedziemy odwiedzac Horn w Pieczarkach smile
        • daniellap Re: Kolonie i obozy dla dzieci - HORN 03.03.15, 18:17
          Tam zawsze na początku sierpnia jest zlot miłośników Hornu i ognisko do rana.
    • xkleox Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 04.05.07, 18:50
      hallo! proszę o podpowiedz!
      zalezy mi!
    • aniak04 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 06.05.07, 22:32
      lato.but.waw.pl/oferta.php?id=79
      • xkleox Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 07.05.07, 11:12
        kochani, chodzi mi oto czy Wasze dzieci były,
        jakie wrazenia,bo linki znam, umiem poszukać, ale chciałabym takie z polecenia,
        sprawdzone, dziecko jedzie samo , bez zadnych znajomych i jak to mama
        jedynaczki- boję się trcohę, dlatego prosze o opinie i poecenia
        • wasil_ka Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 07.05.07, 15:40
          Polecam Mikotur w Funce - wyjazd był z Warszawy, jeżdża tam dzieci znajomych,
          mój 8 letni syn był w zeszłym roku. Super zajęcia, mnóstwo fajnego sportu,
          dzieciaki dopilnowane.
          • dotsi Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 09.06.07, 20:09
            Mikotur jest polecany przez kolegów (z klasy) mojego synka. Ale my przywiązalisy
            się juz do Kompasa smile
        • dagbe Moj syn byl 2 razy na... 09.05.07, 14:02
          ...Letniej Szkole Magii w Gniewie, dlatego moge z czystym sumieniem polecic. Tez
          jechal sam bez zadnych znajomych.

Pozdrawiam,
          Dagmara
          • mtka Re: Moj syn byl 2 razy na... 13.05.08, 12:51
            Dagmaro ile dziecko miało lat kiedy było w Gniewie, zastanawiam sie
            nad obozem rycerskim ale w katalogu jest wpisane,że przyjmują dzieci
            od 9 lat, syn ma prawie 8 ale ma totalnego fisia na punkcie rycerstwa
            ( ale w końcu mieszka w malborku- to do czegoś zobowiązuje)smile
            pozdrawiam
    • phistaszka Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 07.05.07, 18:08
      hej!
      ja moge polecic z najczystszym na swiecie sumieniem.
      moje kolezanki sa organizatorkami wypoczynku dla dzieci. kazdy moze znalezc cos
      dla siebie. bylam swiadkiem jak dobieraly opiekunow i kierownikow kolonii. po
      prostu rewelacja. wymagaly od nich nie tylko pomyslow na zorganizowanie zabaw i
      rozwiazania problemow nastolatkow ale i wiedzy jak np. powstaje deszcz, tak zeby
      nie byly to po prostu osoby z lapanki.
      akurat sporo dzieci w mojej rodzinie jest w wieku kolonijnym i wszystkim
      polecilam, bo wiem, ze potem zaden kuzyn ani kuzynka nie beda mi mieli tego za
      zle a dzieci beda mialy frajde.
      Wiec polecam.
      www.travelshop.com.pl
      • anmanika Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 08.05.07, 12:30
        Moja mloda jezdzi o 5 lat na :

www.proem.pl/proem.php?id=news&lang=pl
        z czystym sumieniem moge powiedziec, ze tam dzieci sa dopilnowane w 100% czasu
        i nie nudza sie. Moja mloda nigdzie indziej juz nie chce jezdzicsmile)
        • xkleox Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 09.05.07, 09:32
          była moja córa w tamtym rokum faktycznie była zadowolona, a wty roku nie chce
          tam jechac
          ale tez polecam-dzieci mają dużo zajęć, jest wesoło, pomimo iż nie było pogody,
          mieli naprawdę fajnie zorganizowany czas
          • xkleox Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 09.05.07, 09:32
            o fundacji proem - mówię w zakościelu
          • charisma33 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 10.05.07, 08:47
            Ja wysyłam syna na 2 kolonie z biura Jaworzyna tour z tzw. Akademii
            Szkrabusiów.Są to kolonie tematyczne i co najważniejsze dla najmłodszych 6-
            10,11 lat.Syn 7,5l jedzie do Białki tatrz. i do Leska w Bieszczady.
        • daniellap Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 29.07.13, 17:12
          Proem robi też fajne zimowiska!
      • kowaliska Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 10.05.07, 11:49
        Hej! Ja też jestem zainteresowana, zwłaszcza, że moja córka to już duża panna
        (14 lat) i pierwszy raz chce jechać sama (a ściślej z koleżanką z klasy).
        Odwiedziłam tą stronę, wygląda zachęcająco, ale nie mogę nigdzie doczytać, gdzie
        ten obóz się odbywa?
        Byłabym wdzięczna za wiadomość.
        • kowaliska Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 10.05.07, 13:12
          A, już widzę, Zakościele.
          • xkleox Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 11.05.07, 14:48
            jestem w trakcie zapisywania mojej młodej na obóz żeglarski na lipiec
            w sierpiniu pojedzie chyba w góry na jakiś sportowy - ze spływem kajakowym w
            tle..
            bardzo dziękuję za wszytskie podpowiedzi!
            pozdrawiam,
            Kleo
    • mmarusia Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 11.05.07, 15:26
      Moja corka byla z klubem sporting na obozie zimowym kolo Zakopanego.
      Wrocila bardzo zadowolona.Znam organizatorow,dbaja o bezpieczenstwo i ciekawy
      wypoczynek dzieci.Zobaczcie co proponuja na lato:
      sportinglca.strefa.pl/rewal/morze.htm
      Acha,corka za pare dni skonczy 8lat.
      W ub roku byla na obozie sportowym z klubu karate Tora w Legnicy:
      stargate.mcz.pl/tora/images/pogorzelica-plakat.jpg
      Na zdjeciu jest najmniejsza,z zoltym pasem od lewej strony.
      Moge polecic ten wypoczynek ,ale dla dzieci od 10lat.
      Bylo swietnie,ale dla starszych dzieci.

W tym roku corka jedzie na oboz jezdziecki,ale strony niestety nie mam.
    • kasiulamama Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 21.05.07, 15:19
      A ile Wasze dzieci miały lat jak pierwszy raz puszczałyście na obozy lub
      kolonie? Ja się zastanawiam kiedy zacząć. Niby nie "musimy" naszych wysyłać,
      mamy długie urlopy i lubimy jeździć razem. Ale może dzieciom jest potrzeba
      trochę swobody i samodzielności?
      • gabrysia_s Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 21.05.07, 18:23
        Syn miał 7,5 roku, teraz jedzie drugi raz.

Był ze wspomnianej przez kogoś powyżej Jaworzyny Tour na Akademii Szkrabusia.
        • xkleox Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 21.05.07, 22:23
          No to jesteście odważne
          moja córka pierwszy raz na zieloną szkołę- ale pytanie o obozach i koloniach
          pierwszy raz pojechała w ubiegłym roku ( 12 l. ) i strasznie sie o nią bałam
          (jedynaczka) ale staram sie ja wychowywać na dzielną dziewczynę a nie
          rozpieszczoną jedynaczkę
          była jednak zadowolona i mam nadzieje że w tym roku tak będzie
          młoda nie ukrywa jednak ze zawsze najlepiej z rodzicami na wczasach

• wasil_ka Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 22.05.07, 15:07
            A mój syn był pierwszy raz sam na obozie zimowym w zerówce, ale z ekipą którą
            znał z zajęć dodatkowych. Jestem z niego bardzo dumna bo okazał się bardzo
            samodzielnym dzieckiem, złapał bakcyla kolonii i jeździ dwa razy w roku.
            • monisek32 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 15.02.08, 19:18
              Moje dziecko bylo pierwszy raz po pierwszej klasie podstawowki. Pojechalo na 2
              tygodnie. To bylo 2 lata temu. W tym roku pojedzie trzeci raz.
        • anmanika Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 23.05.07, 09:42
          Mloda byla w zerowce jak pojechala 1 raz, wracala chlipiac cala droge, tak sie
          jej podobalo. I jak juz pisalam, nie chce jezdzic nigdzie indziej aczkolwiek
          byla na 3 innych koloniach.
          • edwinia Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 20.06.07, 16:58
            Mój syn był pierwszy raz jak zdal do drugiej klasy - kolonie 2 tygodniowe. Bałam
            sie, ale było ok.
      • honda1998 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 22.05.07, 15:55

Bartek miała 5 lat wrócił zachwycony. W tym roku jedzie ponownie smile))i namawia
        wszystkich swoich kolegów

pozdrawiam,
        ----------
        Eliza mama
        Bartka (08.02.01)
        i Tomka (27.02.05)
      • fasolka99 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 23.05.07, 14:03
        Ja polecam www.promyk.net.pl/index.html
        Moja corka byla z nimi na obozie w zeszlym roku jako siedmiolatka, a zima na
        nartach jako 7.5 - latka.
        A pierwszy raz wyjechala sama jako pieciolatka na "zielone przedszkole" smile
        Wiekszosc dzieci byla z rodzicami, ale my nie moglismy pojechac, byla jedna z
        czworki dzieci, ktore pojechaly same i spisala sie znakomicie smile
      • elvira110 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 18.06.07, 01:03
        Ja zamierzam wysłać dziecko pierwszy raz na kolonie jak będzie miało 8 lat -
        czyli za rok smile
      • lola211 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 27.06.07, 13:58
        Moja cora ma 9 lat- w tym roku po raz pierwszy jedzie -na 2 tyg. obóz
        harcerski.Wczesniej zaliczala 3 dniowe wycieczki(od zerowki).
    • zaba098 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 27.05.07, 08:45
      A może ,ktoś ma jakieś doświadczenie z biurem podróży "Wirtur"?Chce wysłać swoje
      dzieci na kolonie organizowana przez nich, ale nic nie wiem o tej firmie?
      • iiona Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 30.05.07, 16:35
        moze ktos poleci sprawdzoną kolonię dla 9-latki na Kaszubach?
        • kasia_piet Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 07.06.07, 14:32
          na Kaszubach to moze z www.kompas.pl?
    • mogi3 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 08.06.07, 21:14
      Witam
      Chciałabym wysłac córkę, która ma 13 lat na wakacje gdzieś nad morze. Czy ktoś
      mógłby polecić mi jakieś sprawdzone fajne miejsce ? Bardzo proszę o kontakt
      mogi3@gazeta.pl
      • mogi3 Szukam ciekawego miejsca nad morzem (koloni) 08.06.07, 21:16
        Witam
        Chciałabym wysłac córkę, która ma 13 lat na wakacje gdzieś nad morze. Czy ktoś
        mógłby polecić mi jakieś sprawdzone fajne miejsce ? Bardzo proszę o kontakt
        mogi3@gazeta.pl
    • aniutek34 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 11.06.07, 16:25
      My wlasnie zapisalismy tu: eturystyka.org/oferta/horn.html
      Dzieki za namiar, szukalam wlasnie czegos aktywnego z woda w tle smile
      A jak matki pisza, ze bezpiecznie, to jednak dziala na wyobraznie.
      • tryg.sk Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 11.06.07, 19:41
        Ze swojej strony gorąco polecam Grupę Wodną.
        www.grupawodna.pl/turystyka_dzieci_mlodziezy/index.php/kolonie%20terminy/2
        - nie zawiedziecie się. Wystarczy zerknąć do księgi gości, zeby zrozumieć, że
        jest to ekipa z która naprawdę nie strach wysłać pociechy:
        www.grupawodna.pl/o_nas/index.php/15/2 pozdrawiam.
      • ewkaset Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 03.07.07, 14:57
        Na obozie żeglarskim organizowanym przez horn już problemy z miejscami są
        niestety sad Liczę jeszcze na to, że coś sie zwolni na ten termin w którym
        chciałam wysłać dziecko. Jak nie, to zostanie jeszcze jakieś last minute, sporo
        sie ogłasza organizatorów teraz, wiec coś na pewno znajdę, tyle że chciałam
        właśnie jakiś sprawdzony i polecany obóz żeglarski.
        • eneduee Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 24.07.07, 16:13
          Ktoś ma informacje na temat jakichś wolnych miejsc? Bo wszystko już pozaklepywane sad
    • wieczna-gosia Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 18.06.07, 06:11
      wysylam dzieci na kolonie i obozy ZHR. Impreza mnie kosztuje 600 zlotych a
      jeszcze czasami znizke dla rodzenstw rzuca. Jest prosto, ale dzieci wracaja
      strzaskane sloncem, zachwycone i wyszalane czyli dobrze smile
    • bozena_cieslik Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 27.06.07, 10:51
      mozesz zobaczyc tez tutaj: kolonie.propublicobono.org u gory wyubierz Lewin Klodzki. Kadra sprawdzona.

pozdrawiam,
      Bozena
    • dobrakobieta3 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 29.06.07, 19:31
      Gdyby ktoś był jeszcze zainteresowany ofertą "last minute" dla dziecka-
      wczesnego nastolatka, zachęcam do udziału w obozie szermierczo-wypoczynkowym
      organizowanym przez www.culani.org.pl
      Jedzie grupa dzieci już uprawiających (choć od niedawna) szermierkę, ale mogą
      być także początkujący. Obóz w Borach Tucholskich, w fajnym ośrodku, prowadzony
      przez doświadczonych instruktorów. Na luzie, dla frajdy.
      Pozdrawiam.
    • afana Obóz rowerowy w Wierchomli 18.02.08, 12:54
      Moje dziecko tam było i jedzie w tym roku jeszcze raz. Jesteśmy
      bardzo zadowoleni. Ja zaś osobiscie w walentynki odwiedziłam
      Wierchomlę i naprawdę jestem pod wrazeniem - urokliwe miejsce, ich
      strona www to wierchomla.com.pl ale nie wiem czy już jest oficjalny
      program kolonii, mieli opublikować pod koniec lutego. No ale już
      można rezerwować. W zeszłym roku było dużo tych obozów, różne
      tematy, ale na rowerowy najwczesniej skończyły się miejsca, więc
      warto już teraz. Pozdrawiam i może do zobaczenia smile)
      • kasiekgo Re: Obóz rowerowy w Wierchomli 01.05.08, 19:31
        Witam. Ja też w tym roku wysyłam syna na kolonie do Wierchomli.
        Miałabym kilka pytań do Ciebie, pisałam już na adres gazetowy, ale
        pewnie coś sknociłam. Mój mail kasiekgo@wp.pl. Pozdrawiam
    • andrzej.skoczylas Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 27.03.08, 22:24
      Drugi rok z rzedu korzystam z serwisu www.wakacje.turystyka.pl i jak
      na razie bez zarzutu smile Fajna obsługa i ciekawe oferty smile Rok temu
      było Runowo, w tym roku już jest zarezerwowany Karpacz- troche
      drożej ale za to wszystkie wycieczki w cenie.
      Polecam i pozdrawiam
    • magda0228 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 29.03.08, 13:36
      Witam

Czy wiecie może jaka jest na koloniach w Tleniu w ośrodku Perła (organizowane
      przez Krystad z Bydgoszczy i Mediterraneum)? Moja córka jest teraz w pierwszej
      klasie i chce jechać na kolonie. Proszę bardzo o opinie. Pozdrawiam.
    • kurczak1 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 17.04.08, 14:56
      Mój młody w wieku 7 lat z haczkiem zaczął chodzic na zbiórki
      zuchowe. To z harcerzami pojechał po raz pierwszy na 2 dniowy rajd,
      potem na zimowisko na 6 dni (świetna wprawka przed dłuższym
      wyjazdem). Teraz znów jedzie na rajd, a potem cos pewnie będzie na
      wakacjach. W gromadzie są dzieciaki z jego klasy i szkoły, więc jak
      u siebie. Jeżdza blisko domu, pewnie ze wzgledow finansowych, wiec
      planuje jeszcze jakis wyjazd nad mrze dla zmiany klimatu
    • kingaiola Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 05.05.08, 19:38
      Ola była zimą z Dziecięcą Akademią Przygody. Wróciła zadowolona pomimo, ze
      pogoda nie dopisała smile więc było OK. Teraz szukam czegoś bliżej Wawy bo dwa
      tygodnie to dośc długo i Ola chce żebyśmy ją odwiedzili. I znalazłam ofertę
      www.groma-tour.pl/?page=oferta&nr=25 . Czy ktoś z was zna to biuro?

KInga
    • madlene2s Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 13.05.08, 12:18
      Czy ktoś może polecić kolonie dla dzieci organizowane przez biuro
      Alamtur? Bardzo zależy mi na opiniach osób, które mają
      doświadczenie, tzn. wysyłały swoje dzieci z tym biurem. Czy Wy no i
      oczywiście czy Wasze pociechy były zadowolone? Pozdrawiam
      • kalendarzowa_wiosna Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 13.05.08, 14:11
        www.tur-info.pl/p/fo_id,10697,,biuro_podrozy_almatur,opieka_na_koloniach,opie
        kunowie,wychowawcy_kolonijni,kara.html

Ja bym się zastanawiała.
        Wprawdzie to tylko jeden incydent, ale jaki!
        Poszukałabym w necie, na innych forach opinii, tu jak widać nie ma
        osób z dośwaidczeniem w kontaktach Almaturem
        • kalendarzowa_wiosna nie umiem skrócić linka 13.05.08, 14:14
          nie udało mi się wkleić tak jak chciałam, musisz skopiować link i
          wkleic go do paska adresowego

(BTW, gdyby ktoś podał instrukcję skracania linków, będę wdzięczna)
          • madlene2s Re: nie umiem skrócić linka 13.05.08, 15:36
            dzięki. Przeraziła mnie ta relacja. Może jednak ktoś jeszcze odpowie
            czy warto z Almaturem? Pozdrawiam
            • kalendarzowa_wiosna Re: polecam Kompas 13.05.08, 16:12
              mam nadzieję, że ktoś Ci jeszcze odpowie

Ja, wysyłając dziecko na kolonie, zawsze bardzo się niepokoję. Więc
              wysyłam tylko na naprawdę dokładnie sprawdzone wyjazdy, albo gdy w
              grupie opiekunów jedzie ktoś znajomy.

Tu, mimo, że to tylko jeden incydent, wiele rzeczy dodatkowo mi się
              nie podoba, choćby to, że dzieciaki zatrzymały się w McDonaldzie.
              No sorry, hamburgery w czasie długotrwałej jazdy to proszenie sie o
              kłopoty. Poza tym pojawiły się tam wpisy mówiące o niezadowoleniu
              kadry, płacach itd. Uważam, że to wszystko przedkłada się później na
              opiekę nad dziećmi.
              W zeszłym roku syn był na kolniach z KOMPASEM (wpisz w wyszukiwarkę
              tego forum, sporo wpisów jest na temat tego organizatora).
              www.kompas.pl/
              Fakt, do najtańszych nie należy.
              Ale: dzieci były 100% dopilnowane. Opieka lekarska, wyzywienie,
              bardzo atrakcyjnie zorganizowany czas, generalnie wszystko OK. Kadra
              młoda, ale doswiadczona i bardzo zaangazowana. Odwiedziłam syna w
              trakcie obozu i wszystko sobie sprawdziałam smile To co jest na
              stronie organizatora, to nie slogany, ma odzwierciedlenie w
              rzeczywistości.
              Przykładowo: kolezanka wysłała syna na obóz, atrakcją miał być dzień
              gry w paintball. Rzeczywistość: dzieciaki dostały karabin, po 5
              kulek z farbą i w ciągu kilku minut wystrzelały je do tarczy.
              W Kompasie tez był dzień z paintballem. Tu była gra, w której dzieci
              szukały w lesie i strzelały do swoich wychowawców. Każde dziecko
              miało do dyspozycji 100 kul w określonym kolorze, wygrywała drużyna
              z najwiekszą ilością trafień. Wszystko pod nadzorem dodatkowych
              organizatorów paintballa.
              Widać róznicę?

Po raz pierwszy widziałam, jak mój syn płakał przy wyjeździe z tego
              obozu. Dlatego w tym roku, też wysyłam go z Kompasem. Wolę zapłacic
              kilka stow więcej, ale mieć pewnośc, że spędzi ten czas atrakcyjnie
              a ja będę miała spokojną głowę smile

• blanka.g1 Akademia szkarbusiów :) 14.05.08, 08:08
                www.serwiswakacyjny.com/przegladaj.php?idk=102
          • dagbe OFF TOPIC - skracanie linka... i troche na temat. 14.05.08, 09:28
            tinyurl.pl
            Wpisujesz tam linka i dostajesz skrót, który można wkleić do postu.

A na temat - mój syn w tym roku jedzie na obóz RPG organizowany przez KOMPAS (1.
            raz), obóz żeglarsko-windsurfingowy HORN (2. raz) i obóz organizowany przez
            szkole tańca, w której ćwiczy STREETDANCE.

Pozdrawiam,
            Dagmara
        • cinna-mon Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 08.06.08, 13:56
          Sądzę, że wszystko zależy od wieku w jakim jest dziecko i jego
          potencjalnych zainteresowań. Akuratnie jeśli dziecko jest nastawione
          na sport to polecam Hel. Sama byłam zaskoczona jak bardzo rozrósł
          się przez te lata i jak wiele atrakcji oferuje. Córka mojej
          znajomoej była na weekend majowy w jednej z nowo otwartych szkółek
          kite i była zadowolona do tego stopnia,że postanowiła zapisać się na
          obóz. Mój 15letni brat jak zobaczył to też się zdecydował od razu.
          Kitesurfing jest u nas nowością, ale zdobya coraz większe rzesze
          miłośników. Osobiście uważam, że jeśli dziecko wykazuje
          zainteresowanie sportem to taka opcja jest rewelacją. Osobiście
          polecam www.kitecenter.pl
          Jeżeli jednak dziecko woli bardziej spokojne obozy to zgazam się, że
          KOMPAS ma bardzo ciekawą ofertę bo brat jeździł.
          • iiona Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 12.06.08, 20:36
            witam, szukam niedrogiej, sprawdzonej kolonii dla 10- latki z
            wyjazdem z Trójmiasta. Kaszuby, Mazury lub góry. czy ktoś mi moze
            pomóc?
            • dagbe Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 12.06.08, 23:41
              Mój syn był w zeszłym roku na Obozie Przygody:
              blackwolf.pl/
              Tanio, z dowozem, wrócił zadowolony. W tym roku nie chciał jechac, bo ma
              ciekawsze propozycje, ale jego koledzy jadą drugi raz.

Pozdrawiam,
              Dagmara
    • sunrisesun1 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 24.06.08, 22:57
      A czy ktoś może mi powiedzieć, czy jest szansa znaleźć obóz lub kolonie
      niedroższe niż 1500-1600 zł za 2 tygodnie? I na co można liczyć w tej cenie?
      Żeby były to naprawdę fajne wakacje dla dziecka.
      • kassada Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 25.06.08, 00:33
        Polecam wspomniany wyżej Horn. 1500 zł za oboz żeglarsko-
        windsurfingowy za 14 dni.
        Tylko nie wiem jak z miejscami.
      • kasia_piet Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 30.06.08, 14:12
        www.srebrna.com
    • juliaw2 Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 21.07.08, 00:15
      Czy ktoś słyszał coś o tym obozie - Łąck - Dolina Skrzatów (6-10
      lat)?
    • precursor_raciborz Re: Kolonie i obozy dla dzieci - co polecacie? 07.01.09, 15:44
      www.magicznekolonie.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka