olivka31 10.02.08, 01:27 Chidzi mi konkretnie o południe Lanzarote..Playa Blanca. Który hotel najlepszy na wczasy z małym dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarahx Re: Lanzarote 11.02.08, 05:05 byłam z 7 miesięczna córeczka w Barcelo la Galea i byłam bardzo zadowlona uważam ze to idalny hotel dla rodziców z dziećmy (pobyt listopad 2007) w razie pytań służe pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
sarahx Re:sarahx 14.02.08, 20:37 Moja córeczka miała podczas pobytu na Lanzorote , byliśmy w listopadzie na tydzień z Itaką , pobyt wypominam super , bardzo dużo spacerowaliśmy korzystaliśmy również z plaży i basenu Jeśli chodzi o moje spostrzeżenia do ja na pewno nie potrzebnie wzięłam pampersy bo można takie rzeczy kupić na miejscu co do jedzenia ( mała od początku na butelce ) to lepiej wziąć ze sobą mleko i słoiczki ) choć brakło nam w ostatnim dniu znaleźliśmy podobny zamiennik , W hotelu nocą było bardzo spokojnie tym bardziej ze byliśmy ulokowani w rogowej cześć tuz przy plaży blisko placu zabaw Dla maluchów był kids club to znaczy zabawy z niemiecko i anglojęzycznym animatorem ( moja mała oczywiście jeszcze nie korzystała ale przyglądaliśmy się jak to wygląda ) rysowanie gry itp. Oraz wieczorami jakieś podobne zabawy przy muzyce Jeśli chodzi o odległość do centrum do 15 minut spacerkiem można tez wybrać się do stolicy wyspy 25 minut autobusem nam się raz udało bez problemów ale nie ma tam rewelacji wiec szczególnie nie polecam Ze względu ze córeczka byłą jeszcze malutka nie korzystaliśmy z wycieczek ale Itaka polecał klika, ale z rozmowy z innymi rodzicami mogę tylko przekazać, odradzali wycieczki zorganizowane ( za duże tępo ) z dziećmi polecali natomiast wynajęcie samochodu z ( można z fotelikiem dla dziecka ) i zwiedzanie swobodne wyspy na własną rękę Przed spotkałam się licznymi uwagami ze na Lanzrote strasznie wiej u mnie się nie sprawdziło , wiatru nie było prawie w cale wieczorami wiała lekka bryza od morza wiec chusteczka na uszy przyda się idealnie Aha jedzenie w barcelo super , dla dzieci tez cos sie znjdzie Chyba tyle ,Wakacje wspominam super dlatego 06.05.2008 lecimy na Fuerteventure tym razem na 2 tygodnie do taro beach pozdrawiam i miłego wypoczynku z dzieciaczkami Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabzg Re: Lanzarote 11.02.08, 11:18 Witam , ja rowniez lece na Lanzarote z 10-cia miesieczna coreczka ale do Playa de los Pocillos w kwietniu . Zastanawiam sie co brac dla małej np. z lekarstw co jest najwazniejsze . Pewnie i tak cały czas bedzie biegac lekko ubrana z chusteczka na głowie ale moze macie jakies rady co zabrac dla takiego malucha w taka pierwsza podroz no i jak przezyc jej pierwszy lot samolotem ?? pewnie my bedziemy sie bardziej od niej tym denerwowac Odpowiedz Link Zgłoś
szmala80 Re: Lanzarote 11.02.08, 21:14 Witam ja rowniez lece na lanzarote z dzieckiem, w czerwcu bedzie mial wtedy 18 miesiecy bylismy juz 2 razy na wakacjach z malym (tunezja, egipt), nie ma sie czego bac czy ktos moze jeszcze leci w tym czasie? wybieramy sie do hotelu los zocos Odpowiedz Link Zgłoś