glory77 30.03.08, 21:43 Witam, czy spędzał ktoś z Was urlop w tym pensjonacie? Podzielcie się wrażeniami. Czy jest w pobliżu jakaś fajna stołówka, nastawiona na rodziny z dziećmi, serwująca dwudaniowe domowe obiadki? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mo1717 zapytaj tam 31.03.08, 11:55 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33164 a tak wogóle to bardzo polecam miedzywodzie na rodzinny wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: ja byłam 31.03.08, 12:40 witaj ja byłam Ale w tym na Kasztanowej - podobna nazwa penjonatu jest na Zatocznej bodajże. Jeżeli myślimy o tym samym ośrodku, to mogę powiedziec tyle, że blisko plaży (s poro jest daalej), bliziutko centrum, sporo jadłodajni, świetna plaża. Właściciele budynku ok - mają już swoją oficjalną stronkę. Dalej - mały, ale wygodny plac zabaw, miejsce na grilla, ping-pong. Sporo miejsca na auta. Bezpiecznie! I nie głośno!! Zan mniej więcej pokoje - własnie na ich stronce jest układ każdego z nich pokazany - służę pomocą. Zresztą... w sierpniu jedziemy tam ponownie na urlop Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: ja byłam 31.03.08, 12:43 www.przystan.miedzywodzie.net/przystan.php to jest isch stronka, ale dobra galeria jest też na www.spanie.pl. Rok temu dół budynku był okładany płytkami. Generalnie - ja polecam:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
glory77 Re: ja byłam 31.03.08, 13:48 Ania, to ten sam pensjonat Tez jedziemy w sierpniu, będziemy w pokoju nr 5. Nie wiem, czy to dobrze, że na parterze i wejście z dworu... Wolałabym pokój na pierwszym piętrze, ale nie było już terminów. Piszesz, że plac zabaw jest nieduży, a na zdjęciach wydaje się spory i chyba dość fajny. A którą stołówkę możesz polecić? Wiesz, taką z domowymi obiadkami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: ja byłam 31.03.08, 16:59 super ja jadę dokładnie 1-16 sierpnia!! 5tka nie jest zła!! Owszem nie ma balkonu, ale jak masz małe dziecko to raz dwa je wypuszczasz i po kłopocie. Ja będę mieszkać nad Tobą:- ) a mieszkałam w dwójce - nie polecam (jest mniejsza od 5-tki). Przed drzwiami balkonowymi - bo nimi wchodzisz - masz suszarkę na pranie, stolik, krzesełka. Stała kontrola nad dzieckiem jest dużym atutem. Plac zabaw jest fajny - nie jest duży, ale wystarczający. Jest zabudowany płotkiem od drugiej strony i dziecko nie ucieknie. Na posesji jest jeszcze jeden budynek (mały, zasłania nasz budynek od strony ulicy) - to baza bodajże Urzędu Morskiego oddz.M-dzie. Szef tegoż Urzędu ma właśnie pensjonat. Jest bardzo ok, choć niby rządzi jego żona Ogólnie mi się tam na tyle podobało, że wracam. Próbowałam szukać w innych miasteczkach, ale jakoś.... Tutaj jak na Międzywodzie i kwatery, małe ośrodki (pomijam duże sanatoria lub domki campingowe) to jest bliziutko plaży. Na tyłach budynku jest a'la deptak własnie ze stołówkami, smażalniami. Osobiście bywałam w jadłodajni na główenj ulicy - dalej troszkę. Ale generalnie - wszędzie trzeba spróbować. Aha - jak będziesz szła tym deptakiem (jest minimalny ruch uliczny) w stronę głównej przelotowej drogi, to jest wielka stołówka - nie pamiętam nazwy. Biała , z dużymi drewnianymi stołami (bardzo przestrzenna, samo zadaszenie) i w nazwie jest rok 2006. Są wielkiiiiiie porcje, ceny ok - dwie porcje na 3-osobową rodzinę raczej wszystkojedzącą były ok Kolejki też są, ale da się przeżyć! Jest, a przynajmniej był namiot browarów z dyskoteką dla dzieci (ok. 20-21ej). Jest parę miejsc z karaoke - można też przycupnąć na piwku, a dziecko ma atrakcje. No i plaza - czysta, szeroka. ech... pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
glory77 Re: ja byłam 31.03.08, 18:16 dzięki za info Wygląda na to, że będziemy w tym samym czasie. Moja mała w maju skończy 3 latka. Widzę, że będzie miała koleżankę Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: ja byłam 31.03.08, 19:47 a myślałam, ze jest starsza - widziałam zdjęcia z sygnaturki. Zresztą... jest śliczna Moja w lutym 4 latka skończyła. Fajnie, cieszę się bardzo - zawsze weselej. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś