malgosiaw32 05.10.08, 20:41 muszę zabrać jedzenie w słoiczak na wakacje z dzieckiem tylko zastanawiam się jak je przewieźć, porodźcie jak zapakować słoki w walizce boję się że się potłuką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnika15 Re: słoiczki dla dziecka a samolot 06.10.08, 11:05 Ja zawsze owijam folią bąbelkową, ale wydaje mi się, że i bez tego (włożone między ubraniami) by przetrwały podróż bez uszczerbku Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: słoiczki dla dziecka a samolot 07.10.08, 22:58 Mój sposób: każdy słoiczek owinąć w czystego pampersa i w woreczek foliowy - i do bagażu głównego. Pampers amortyzuje całkiem nieźle i chroni przed stłuczeniem, a jeśli nawet słoiczek się uszkodzi - powinien wchłonąć papkę. Do bagażu głównego, bo w podręcznym można mieć tylko jedzonko na czas lotu, jak więcej, to mogą się przyczepić i np. kazać otworzyć każdy z 20 słoiczków i spróbować z każdego łyżeczkę (żeby udowodnić że to nie substancja wybuchowa zabrana w celach terrorystycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
july64 Re: słoiczki dla dziecka a samolot 17.10.08, 09:43 Szczegółowe porady na www.ostatniemiejsca.pl Oni latają z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: słoiczki dla dziecka a samolot 20.10.08, 11:38 ja poowijałam w ręcznki papierowe, ani jeden z 18 nie ucierpiał Odpowiedz Link Zgłoś