burda.0 06.01.09, 11:47 Napiszcie o organizację TUI na wyjeździe.Czy zdarzają się jakieś wpadki np. zmiana hoteli na miejscu, godzin wylotu? Może był ktoś w hotelu LTI Titanic Beach Spa & Aqua Park z TUI, proszę o wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4269m Re: Wyjazd z TUI.pytanie 06.01.09, 12:14 Często latamy na wakacje korzystając z Tui. I jesteśmy bardzo zadowoleni Po odebraniu bagażu na lotnisku wszystko przebiega bardzo sprawnie. Hotel zawsze był ten jaki rezerwowaliśmy, pokoje też. Co do zmian godzin wylotu to tylko raz czekaliśmy na lotnisku, ale to nie z winy biura, tylko awarii samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Wyjazd z TUI.pytanie 06.01.09, 17:51 Byłam z nimi 2 razy. Żadnych wpadek. Moim zdaniem Tui i Scan Holiday - są najlepsi . W tym roku niestety lecę z Itaką. Odpowiedz Link Zgłoś
burda.0 Re: Wyjazd z TUI.pytanie 07.01.09, 10:36 Serdeczne dzięki, byłam i z Itaką i Scanem, wszystko było w porządku. Jak się lata- z dzieciakami lepiej to robić ze sprawdzonym biurem. Bardziej rozczarowana byłam Necermanem, nie samym lotem, bo tu było ok. ale rezydentką. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Wyjazd z TUI.pytanie 07.01.09, 12:30 Ja byłam 2 razy z Neckermanem. Pierwszy raz na Krecie i było by nawet ok, gdyby nie to, że skrócili nam pobyt o jeden dzień, a potem w dzień powrotu od 10 rano do 22 kazali koczować na lotnisku. Ja ze złamaną nogą a rezydentka miała nas w kompletnej d.... Wszystko w związku z wypadkiem musieliśmy załatwiać sami. A drugi raz w tamtym roku byłam we Włoszech i to już była kompletna klapa. Nie dość że rezydenta nie mieliśmy wcale to jeszcze sprzedali nam hotel z klimatyzacją w którym wogóle klimatyzacji nie było - w żadnym pokoju. NIGDY WIĘCEJ NECKERMANN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
burda.0 Re: Wyjazd z TUI.pytanie 07.01.09, 23:23 Zgadzam się całkowicie Necerman, może niemieckie ma swój poziom , nasz pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ups1234 Re: Wyjazd z TUI.pytanie 10.01.09, 01:17 Rezydenci z TUI zwykle ok (obsługują gości TUI i ScanHoliday), z Neckermanna trafiałam różnie. Raz na Krecie (wyjazd z TUI) w ostatniej chwili przewoźnik Centralwings przesunął nam wylot z 19:30 na 10 rano. Niektórzy goście dowiedzieli się o zmianie dopiero późnym wieczorem po powrocie do pokoju. Nerwy były, szybkie pakowanie, niezakupione pamiątki. TUI raczej ma dobrze dobrany czas wylotów. W Neckermannie zdarzają się zmiany hotelu, jeśli wakacje rezerwowano w ostatniej chwili (niekoniecznie z oferty last minute). Np. na Rodos kwaterowano osoby do innego hotelu z tej samej sieci, ale w innej miejscowości. Po 2-3 dniach mieli być przeniesieni do wybranego hotelu. Rezydentka tłumaczyła, ze niektóre hotele robią overbooking w sezonie i Neckermann nie ma na to wpływu. Mnie na szczęście taka przyjemność zmiany hotelu w trakcie urlopu ominęła. Ostatnio coraz więcej tych samych hoteli jest w ofercie NN i TUI z lepszą ceną w Neckermannie. Dla dzieci w sezonie zdecydowanie lepszą zabawę oferują klubiki Neckermanna (dedykowane polskie opiekunki zajmujące się tylko polskimi dziećmi). W TUI polska opieka w sezonie = 1 polska opiekunka w niemieckojęzycznym klubie Badingoo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzamon Re: Wyjazd z TUI.pytanie 11.01.09, 19:08 my byliśmy 3 razy ze scanem (teraz bedzie 4) Taniej niż w TUI a rezydent, linie lotnicze te same. Super prowadzone są polskie animacje w klubach fun scan. Jak do tej pory biuro nie miało żadnej wpadki, oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś