lenaluto 19.01.09, 20:07 wybieramy się na Kretę z 3letnim dzieckiem w sierpniu. Zastanawiamy się nad dwoma hotelami: Royal Belvedere i Neptuno Mare Blue. Czy ktoś z forumowiczów może polecić któryś z nich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzamon Re: Kreta ze ScanHoliday 20.01.09, 16:59 zastanawiałam się nad tymi hotelami w tamtym roku i znajoma z biura polecała mi royal belvedere.z tego co wiem neptuno mare jest dużo mniejszy, kameralny. Nam zależało na fajnych basenach, zjeżdżalniach (royal ma 5 basenów z mini aquaparkiem a neptuno jeden)Ale jeśli ktoś woli mały, kameralny hotel to jest chyba ok. My w końcu wybraliśmy hotel z polskimi animacjami na Kos (pojawił się w styczniu z ofertą fun scan )Wybraliśmy go bo był o ponad 3 tys tańszy niż Royal.Bylismy super zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: Kreta ze ScanHoliday 20.01.09, 17:51 Wzeszlym roku moja mama byla z synem.Bardzo wrocili zadowoleni. Swietne aminacje,baseny,pl.zabaw.W tym roku znow szukam czegos z atrakcjami. Ja bardzo w ich imieniu polecam. Na razie padlo na KOS ale z TUI tym razem,bo zaskakujaco cena byla nizsza. Pobyt ze Scany na 2+1+niemowlak =15tys,2 tyg,All. Odpowiedz Link Zgłoś
lenaluto Re: Kreta ze ScanHoliday 20.01.09, 17:58 bardzo dziękuję za odpowiedź. my zastanawiamy się nad Kretą lub ewentualnie jakąś inną grecką wyspą, koniecznie z klubem FanScan. podoba nam się również hotel Akti Beach Club na Kos. to chyba ten, w którym pani była. jeśli tak to bardzo prosimy o więcej informacji, szczególnie z uwzględnieniem udogodnień dla 3latka. i czy nie ma problemu z udziałem takiego malucha w animacjach. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzamon Re: Kreta ze ScanHoliday 20.01.09, 18:14 Witam, w tamtym roku z fun scan był hotel gaia village na Kos.W tym właśnie Akti beach.Także na temat hotelu niewiele mogę Pani napisać. Co do animacji to byliśmy już 3 razy z fun scanem (teraz będzie 4) i to dla mojej (7 letniej aktualnie) córki super zabawa. Byliśmy ze znajomymi, którzy mieli 3 letnią córkę i bez problemu zostawała w klubie. Myślę,że to zależy od dziecka- czy jest odważne i gotowe na "rozstanie " z mamą i od zajęć, które danego dnia proponują animatorki.Ale zawsze jeśli dziecko chce do mamy, to jedna z dziewczyn przyprowadza do rodziców. Zresztą my -rodzice też tam często zaglądamy.Ogólnie dzieci same decydują kiedy, na jakich zajęciach i jak długo chcą przebywać w klubie.Często dziewczyny przychodzą z dzieciakami na zajęcia do brodzika i zawsze byliśmy gdzieś w pobliżu. A wyspa Kos- cudowna! jeśli będzie Pani miała jeszcze jakieś pytania to postaram się pomóc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzamon Re: Kreta ze ScanHoliday 20.01.09, 18:29 wieczorem czasem jakiś komar faktycznie się trafił, ale na prawdę nie jest to uciążliwe. Mieliśmy jakieś środki na komary ale może 2 razy użyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Kreta ze ScanHoliday 20.01.09, 18:02 polecam royal belvedere - bylismy tam w maju w ubieglym roku...to byl naprawde wspanialy pobyt, ten hotel posiada same zalety jesli chodzi o rodzinny wypoczynek...jezeli masz jakis konkretne pytania, chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
lenaluto Re: Kreta ze ScanHoliday 20.01.09, 18:18 mam kilka pytań: czy nie ma problemu żeby 3latka uczęszczała na animacje, jaka jest plaża i czy bardzo daleko, czy poruszanie się po kompleksie hotelowym z dzieckiem nie jest utrudnione ukształtowaniem terenu, czy dla dzieci jest menu w restauracji, z jakim tour operatorem byłaś? my wybieramy się ze Scan Holiday. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waszahanusia Re: Kreta ze ScanHoliday 20.01.09, 21:31 BYłam w tamtym roku w Neptuno Mare Blue. Hotel OK, ma swoją plazę. POlecam go dla dzieci ale takich do roczku... brodzik jest naprawde mały, a basem "normalny" jest chyba olimpijski. Teren hotelu jest mały i dla 3-4 latka bedzie tam nudno. Ogólnie bardzo fajny hotel, wcale nie widać tej elektrowni. Blisko jest market, blisko do miasta- my sie poruszalismy taksówka bo wychodziło tanio i lepiej niz autobusem. Jedzenie dobre, ale bez rewelki, w obsłudze dużo polaków, miejscowa obsługa średnio sympatyczna, szczególnie menager restauracji, za mało krzesełek dla dzieci na sali restauracyjnej. W razie pytan chetnie pomoge nr GG 10305888 Odpowiedz Link Zgłoś
adomin Re: Kreta ze ScanHoliday 29.01.09, 16:52 Hej, dzisiaj zarezerwowałam pobyt w Royal Belvedere w lipcu (Scan Holiday); jedziemy sami, pierwszy raz do Grecji; o hotelu czytałam w większości pozytywne opinie i to mnie ostatecznie przekonało; trochę się tylko obawiam 'klimatu' Hersonissos - dyskotek, imprez, balującej młodzieży, etc. Do tej pory jeździliśmy bowiem w całkowicie 'nieturystyczne', odludne miejsca. Teraz postanowiliśmy jednak zaszaleć. Czy ktoś wybiera się w tym terminie lub może jeszcze podzielić się doświadczeniami z pobytu w tych okolicach? POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś