kama_mama 24.02.09, 08:32 Czy ktoś z Was był w tym ośrodku?Jakie są Wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julcia_kulcia123 Re: Waszeta - Olsztynek? 19.03.09, 11:07 Ja też czekam na opinie.Jadę tam w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
5yob Re: Waszeta - Olsztynek? 08.05.09, 19:53 Witam, kolega był w zeszłym roku i chwalił. My także zdecydowaliśmy się na lipiec oby tylko pogoda była. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaw32 Re: Waszeta - Olsztynek? 08.07.09, 23:05 Może ktoś jeszcze coś wie o tym miejscu, my zarezerwowaliśmy miejsce na sierpień Odpowiedz Link Zgłoś
ada_13 Re: Waszeta - Olsztynek? 16.07.09, 23:38 Byliśmy w tym ośrodku z mężem 5 lat temu i tylko na weekend, więc nie wiem czy moja opinia się przyda... Ośrodek jest bardzo stary, my mieszkaliśmy w domku przy samym ognisku obok budynku głównego, tak niskiego standardu dawno nigdzie nie spotkałam!!! Pokoje w sumie mogły być ale strasznie malutkie, ale za to łazienka... hmmm, czy ktoś jeszcze pamięta kibelek ze spłuczką na sznurku, jeśli nie to tam właśnie to można zobaczyć, poza tym był tylko mały zlew i miska!!! Samo miejsce jest urocze - cisza, spokój, czyściutkie jezioro!!!! Kilkanaście lat temu jeździłam tam na obozy harcerskie i wiem, że wtedy jezioro posiadało najwyższą klasę czystości (raki obozowały przy naszym pomoście)) do tego muszę dodać, że nigdzie nie widziałam tak ogromnych jagód jak w tamtejszym lesie - niebo w gębie!!!! Naprawdę polecam Wam wędrówki po lesie i spacer na sam cypel - przepiękne miejsce.... ach rozmarzyłam się)))!!!! Udanego wypoczynku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a_aaaaa Tragedia.Obóz przetrwania. 28.07.09, 10:29 Brak wody w domkach.Fatalne wyżywienie porcje są bardzo małe(plasterek wędliny,plasterek sera i zimna lurowata herbata).Smak potraw nie do przyjęcia.Obowiązek sprzątania stołu po jedzeniu.Nieosiągalne kierownictwo,panie w recepcji nic nie wiedzą i nic nie mogą.Cały ośrodek nie remontowany od 20 lat.Cena wygórowana.W sumie obóz przetrwania. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaw32 Re: Tragedia.Obóz przetrwania. 09.08.09, 22:10 może nie jest aż tak źle ale faktycznie zastany stan dalece odbiega od tego czego spodziewaliśmy się oglądając zdjęcia z necie. Porcje jedzenia niewielkie choć można było dostać dokładkę zupy, ziemniaków czy warzyw w smaku całkiem oki (pewnie zależy co kto lubi). Po interwencji w recepcji nam udało się załatwić parę rzeczy, z ciepłą wodą problem gdy się wszyscy kąpią jest słabe ciśnienie (podobno) i woda nie docierała jak należy do domków dalej położonych. Jak dla mnie najgorsza był plaża a właściwie to jej brak. Aby dostać się na niby plażę trzeba było wyjść z ośrodka i iść ścieżką przez las, plaża kiedyś zamknięta teraz ogólnie dostępna. Ogólne wrażenie bardzo kiepskie, ja tam napewno nigdy więcej nie wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
panda03112 Re: Tragedia.Obóz przetrwania. 07.05.10, 16:33 Witam a my wybieramy się z dzieckiem do tego ośrodka ale tymi wypowiedziami jestem trochę przerażona czy jest aż tak naprawdę źle nie wiem co robić teraz jechać tam czy nie. jak można proszę o wicej szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
paulka72 Re: Tragedia.Obóz przetrwania. 19.07.12, 19:13 Uuuu, to od 2009 nic się nie zmieniło!!! Jest dokładnie jak w opisie, całkowicie się zgadzam. Myślę że czas coś z tym zrobić, tak nie może być. Za dużo osób niezadowolonych, ze mną na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
seb-a036 Re: Waszeta - Olsztynek? 24.06.11, 16:45 BYLIŚMY TAM Z RODZINKOM BIDA Z NĘDZOM DALEKO DO JEZIORA JEŚLI KTOŚ WĘDKUJE TO MA PECHA W OGÓLE NIE ZARYBIAJĄ DLA DZIECI BARDZO SKROMNY PLAC ZABAW TRZY HUŚTAWKI NA KRZYŻ DOMKI JUŻ DAWNO NIE WIDZIAŁY REMONTU MIEJSCE DO ODPOCZYNKU OWSZEM DOOKOŁA LAS Odpowiedz Link Zgłoś
martyna3020 [...] 10.02.14, 08:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
luza-k Re: Waszeta - Olsztynek? 12.05.11, 15:38 witam, byłam oglądać ten ośrodek i masakra strasznie nie polecam, obsługa nie miła, jedzenia jest tak mało ze szok i jeszcze nie dobre(znajoma tam nocowała i jadła, bo przecież bez jedzenia nie mozna wynająć domku), a w domkach taki syf i tak obskurnie ze nigdy bym nie chciala tam pojechać na wakacje, NIE JEDZCIE TAM,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annakanc Re: Waszeta - Olsztynek? 23.05.11, 19:26 Minęło trochę czasu od ostatnich wpisów, więc ponowię pytanie: czy warto tam spędzić urlop? Może coś się zmieniło na lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta65 Re: Waszeta - Olsztynek? 31.05.11, 20:21 Czy ktos wie jak dostać się z Olsztynka do Waszety?. Przyjedziemy autobusem i nie wiem co dalej? Taxi , busik? Jezeli taxi to jaki koszt ? Dzięki za wiadomośc. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kryszcz Re: Waszeta - Olsztynek? 03.06.11, 22:32 Tak sie sklada ze ja jestem z olsztynka. Z olsztynka do waszety masz jakies 4km mozna podjechac taxi. Nie wiem gdzie wysiadziecie w centrum na przystanku czy na dworcu ,w sumie i tam i tam czesto stoją taksówki. Osrodek nie wiem jak wyglada teraz ale ja polecam bardziej perkoz choc niewiem czy n jeszcze funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
annakanc Re: Waszeta - Olsztynek? 19.06.11, 21:40 Z Olsztynka do OW waszeta jest ok 8 km. Autobusów w jeżdżących w tamtą stronę nie widziałam. Nawiązując do wcześniejszych opinii, ośrodek do najnowszych i nowoczesnych nie należy (wczesne lata 80). Do "plaży" z pomostem trzeba iść przez ok. 10 min przez las (mieliśmy domek na drugim końcu). Wyżywienia nie wykupiliśmy. Pomimo pewnych niedogodności otoczenie jest piękne (las pełen poziomek) i z chęcią tam wrócimy. Na urlop z małym dzieckiem raczej nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaammuusskkaa Re: Waszeta - Olsztynek? 05.07.11, 17:06 powyzsze opinie sa zdecydowanie przesadzone, pod koniec czerwca bylam z 3 dzieci, jedzenie na stolowce bylo smaczne, kelnerki uprzejme zawsze mozna dostac kolejna dokladke, domki sa czyste sredniego standardu z wyremontowanymi lazienkami, jezioro czyste, strzezone! dzieciaki zachwycone kapieliskiem, uwielbialy skakac do wody z mola,maz zlowil 5 kg szczupaka, w trakcie impreza na kawiarni bawili sie zarowno dzieci jaki i dorosli, zdecydowanie POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
bastekx1 Re: Waszeta - Olsztynek? 14.07.11, 19:26 Jeden z najgorszych ośrodków wczasowych w jakim byłem. Domki lata świetności mają już za sobą, dachy pokryte eternitem. Po przyjeździe do ośrodka okazało się że nasz domek który zarezerwowaliśmy jest już zajęty . W domku bardzo niemiły zapach stęchlizny, meble się rozlatują nie ma co liczyć na telewizor czy radio nie wspominając już o podstawowym wyposażeniu takim jak czajnik z kompletem szklanek. (rolka papieru toaletowego na cały tydzień, nie czekaliśmy kupiliśmy swój) , mnóstwo dzieciaków kolonijnych, czy obozowych, stały hałas krzyki. Aby dojść nad jezioro trzeba wyjść z ośrodka i naginać przez las ok. 0,5 km. Kąpielisko dosyć ładne tylko trzeba uważać na pale wbite w wodzie, można łatwo zrobić sobie krzywdę ponieważ ich nie widać, są pod wodą. Stołówka...hmm dużo można by było pisać, masówka 200, 300 osób naraz na stołówce, nie trzeba długo myśleć aby wyobrazić sobie co się tam działo. Panie kelnerki bardzo miłe uwijają się ale to i tak niekiedy przekracza ich możliwości, kupiliśmy swoją kawkę bo na stołówce kawy się nie napijesz. Zestaw naczyń na stole z logiem MSW bez komentarza. Mógłbym jeszcze tak długo wymieniać... aby się dobić można sobie przejść kawałeczek do ośrodka "MIERKI" i zobaczyć naprawdę fajny nieznacznie droższy ośrodek z klasą. Na zakończenie powiem jedno - Waszeta to nie jest ośrodek wypoczynkowy dla rodzin. Jest to zbieranina dzieciaków kolonijnych + kilka rodzin do zapchania dziury w sezonie. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
boutchou Re: Waszeta - Olsztynek? 25.07.11, 13:16 Właśnie spędzamy "uroczo" czas w ośrodku Waszeta. Tragedia!!!!!! Są z nami dzieci małe i dziesięcioletnie. Zacznijmy od posiłków. Śniadania 9.00 - 10.00, obiad 14.00- 15.00, kolacja 18.00 - 19.00. Sztywne godzin. przychodzisz 5 minut po czasie - nie dostajesz posiłku. Przed końcem wspomnianych wyznaczonych godzin panie obsługujące zaczynają poganiać i wypraszać gości. Stołówka - późny Gierek, łącznie z zapachem. Pojawisz się na stołówce 15 min. po 14-stej - zupa zimna. Jednym słowem -żenada!!!. Porcje racjonowane - małe!!!, cały czas to samo. I nie można zrezygnować z posiłków nawet po kilkudniowym uprzedzeniu!!!! Przepraszam, można zrezygnować, ale też trzeba zapłacić. Nie ma mowy o tym, żeby pojechać na 1-dniową wycieczkę i zjeść poza ośrodkiem dostając zwrot za wyżywienie. Kierownik nieuchwytny a obsługa w recepcji nic nie wie i nic nie może. Domki - masakra!!!! stęchlizna, małe pokoiki, szafy rozwalające się z niedomykającymi się drzwiami. A najgorsza jest POŚCIEL!!!! drze się w ręku! pochodzi chyba z lat siedemdziesiątych jak nie dalej! Brudna, niedoprana, pomazana - ohyda!!!! jak można coś takiego proponować gościom!!!!!!!! Domek nie jest w nic dosłownie wyposażony. Nie ma czajnika, talerzy , jednie 3 szklanki - bez uchwytów. BRUDNO. O wszystko trzeba się prosić. Jednym słowem - NIE POLECAM. Najgorszy ośrodek, w jakim byłam. Wszystko można przeżyć jak jest pogoda, w zabawę, doświadczenie "Barejowskiej" rzeczywistości. Kiedy jednak pada - pozostaje usiąść i napisać rzetelną opinię, aby nikt już nie złapał się na ofertę ośrodka Waszeta. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaello.0 Re: Waszeta - Olsztynek? 04.08.11, 18:02 Ja też byłem na wczasach w Waszecie od 16.07 do 30.07. To co poprzednik pisze to Swięta racja! Jedzenie jednym słowem do dupy, może tego i nie jest mało ale tak monotonne, że kucharza powinni w kotle utopić. Byłem tam z rodziną i znajomymi 2 tygodnie i przez ten czas na śniadania i kolacje było codziennie to samo czyli jakaś zdechła wędlina, ser żółty(cztery plasterki na krzyż), pomidor albo ogórek i cherbata jeśli to coś można nazwać cherbatą bo smakowało toto jak zaparzony snopek słomy i to na dodatek pod przymusem dla wszystich posłodzone gdzie moja żona ma cukrzyce i nie może cukru(NIKT Z TYCH BARANÓW O TYM NIE POMYŚLI, ŻE NIE WSZYSCY MOGĄ SŁODZIĆ). No i przyprawy do obiadu, to już mistrzostwo świata, 3 solniczki, 3 pieprzniczki, 2 flakoniki MAGI i oliwy na ok. 40 stolików istna bitwa pod Grunwaldem, czegoś takiego jeszcze nie przeżyłem. Co do warunków mieszkaniowych to przedmówca już wszysko przekazał ja tylko dodam od siebie, że przez cały jeden tydzień miałem pod moim domkiem zaparkowany autokar którym przejechała kolonia i którego nikt nie był w stanie przeparkować bo kierowca zabrał dupe w troki i pojechał do Warszawy a ja z tego tytułu miałem wczasy na przystanku PKS a na wszelkie moje interwencje wzruszano tylko ramionami. Więc jeśli ktoś się wybiera tam na wczasy to ze szczergo serca ostrzegam i odradzam i jeśli jeszcze może niech poszuka czegoś innego napewno będzie lepiej niż w tym koszmarze. Po pobycie tam jestem poprostu wścieły,że przewegetowałem tam dwa tygodnie w koszmarnych warunkach i na dodatek musiałem za to słono zapłacić!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_a1111 [...] 19.08.11, 11:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
big.hehe2 [...] 19.08.11, 11:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_a1111 [...] 19.08.11, 15:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
big.hehe2 [...] 19.08.11, 15:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_a1111 [...] 19.08.11, 15:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
big.hehe2 [...] 19.08.11, 16:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaello.01 Re: Waszeta - Olsztynek? 15.09.11, 16:45 autokar stał pod domkiem nr.1, a co do jedzenia to jak chłopie jadłes to badziewie tylko jeden dzień to może ci to smakowało, ale jak ktoś pisze że jadł tą podłote przez całe wczasy i, że bylo OK to wniosek z tego, że i kupa mu posmakuje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
otylia45 Re: Waszeta - Olsztynek? 11.12.11, 19:59 Miałam przyjemność wraz z rodzicami gościć tam rok temu. Pierwsze wrażenie? Ciche, spokojne miejsce, cudowna przyroda, z dala od zgiełku miasta. Ośrodek oddzielony od ulicy i sąsiedztwa. Po pierwsze bardzo niskie ceny zarówno wyżywienia, jak i noclegu. Jedzenie pyszne. Ładne domki, pokoje zadbane, schludne, czyste i naprawdę miło tam wypocząć po całym dniu zwiedzania. Wokół mnóstwo zieleni i unoszący się z oddali zapach lasu. Niedaleko boisko m.in. do siatkówki i w zaciszu miejsce do rozpalenia ogniska. Plaża, zadbana, z pomostem niecałe 200 metrów od osrodka. Cudowne miejsce, atmosfera niesamowita, az żal było odjezdżać, na pewno wrócę w to miejsce. Polecam wszystkim z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto02 [...] 21.12.11, 12:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emma2012 [...] 03.01.12, 15:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz77.6 Re: Waszeta - Olsztynek? 08.01.12, 20:21 Witam. Tu Grzesiek z grupy brydżystów z Warszawy. Będziemy od 14.07 do 21.07. Gramy w sali morskiej. Salę oglądałem jest OK. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_64 Re: Waszeta - Olsztynek? 09.01.12, 09:03 Super Grzegorz, cieszę się że wszystko sprawdziłeś na miejscu, na pewno przyjedziemy. Pozdrowienia od Kamila. Odpowiedz Link Zgłoś
korni000 Re: Waszeta - Olsztynek? 02.03.12, 13:33 Ja również nie mogę zgodzić się z negatywnymi opiniami o ośrodku. Byłam tam w zeszłym roku i pobyt zaliczam do brardzo udanych. Domki są w bardzo dobrym stanie a z tego co widziałam na stronie internetowej przeszły remont co jeszcze bardziej nakłania mnie do powrotu do Waszety w tym roku Wyżywienie jest smaczne, porcje na pewno nie są za małe. Obsługa rewelacyjna Położenie ośrodka jest idealne aby odpocząć po całym roku pracy: las, jezioro, cisza, spokój. Polecam letnie wypady na olsztyńską starówkę, która nigdy nie śpi Można tam dobrze zjeść, wypić piwko i posłuchać dobrej muzyki. Naprawdę POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
gromek246 Re: Waszeta - Olsztynek? 05.03.12, 12:21 Byłem na wczasach w Ośrodku Wczasowym Waszeta w lipcu 2011. Zakwaterowanie w domkach dobre,wyżywienie smaczne, obsługa miła.W tym roku również wybieram się z rodziną do Waszety. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jerzym2282 Re: Waszeta - Olsztynek? 18.07.12, 23:59 jak ktos chcialby obejrzec prawdziwa waszete to niech kliknie na moje forum i zobaczy dodane prze ze mnie zdjecia.... Odpowiedz Link Zgłoś
olo293 Re: Waszeta - Olsztynek? 25.07.12, 08:21 Odwiedzam Ośrodek Wypoczynkowy Waszeta z rodzinką od wielu lat, w tym roku byłem bardzo mile zaskoczony. W domkach zastałem nowe wyposażenie. Bardzo wygodne łożka 1m na 2 m, które po złożeniu służą jako łóże małżeńskie(wyspałem się lepiej niż w domu). Wyżywienie na szwedzie super. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
basia.77 [...] 05.02.14, 11:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
geog-raf Śmieszne są te pozytywne komentarze 11.04.14, 13:36 Jestem po lekturze wszystkich pozytywnych komentarzy. Wszystkie napisane są przez tą samą osobę, która w ostatnim czasie nawet nie pofatygowała się by zmienić numer IP i chociaż odczekać więcej niż godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzy888 Re: Waszeta - Olsztynek? 25.07.12, 13:35 Ja swój pobyt wspominam inaczej. Pogoda nam niestety nie dopisała, ale za to ośrodek ufundował dla gości ognisko (bezpłatnie!) były również dyskoteki (nie wiem czemu tak niewielu gości korzysta z dodatkowych atrakcji które zapewnia Waszeta) z domku też byłam zadowolona, a jeśli chodzi o jedzenie mój mąż skomentował je najlepiej.... że mogłabym na szkolenie tu przyjechać a nie na wakacje... haha jedzenia dużo, stół szwedzki także można jeść do bólu. Obsługa miła i uczynna, nie było problemu z małym dzieckiem w czasie posiłków. Jedyne z czego nie jestem zadowolona to pogoda.... Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lightson Re: Waszeta - Olsztynek? 27.07.12, 01:32 Pod koniec czerwca organizowałam w OW Waszeta zjazd rodzinny. Muszę przyznać,że impreza była bardzo udana. Mieliśmy możliwość spotkania się po wielu latach. Rodzina zjechała się z całej Polski. Część z nas wzięła udział w spływie kajakowym organizowanym przez ośrodek-pogoda dopisała,wszyscy zadowoleni. Było bardzo miło, jedzenie rewelacyjne, domki jak na typowo letniskowe wyposażone są w rewelacyjne mebelki. Niestety jak widać w powyższych opisach nie każdemu to odpowiada. Negatywne komentarze nas nie zniechęcą i z całą pewnością powrócimy do Waszety. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca.b1 Re: Waszeta - Olsztynek? 22.08.12, 10:52 mielismy pobyt w sierpniu niestety pogoda nie dopisala.wiecej z rodzina nie wrocimy do tego osrodka poniewaz bardzo duzo sie zmienilo choc bylismy tam w zeszlym roku i dwa lata temu a w tym roku wszystko sie zmienilo powodem bylo zmiana wlasciciela:jedzenie zmniejszyli bylo kiedys 3 posilki a teraz zrobili sniadanie o 9 i objadokolacje o 17 wiec przez taka duza przerwe miedzy posilkami dzieci byly glodne,kiedys bylo co 2 dni ognisko teraz tylko raz w tygodniu,robili kiedys zabawy dla dzieci teraz tego wogole nie bylo,daleko do jeziora i na dodatego na stronie jest napisane ze sa ryby do lowienia a cale jezioro odlowione,i na dodatek nie bylo gdzie sie polozyc nad jeziorem bo ludzie przyjezdzali z innych osrodkow zeby sie wykapac,malo sprzetu wodnego bo wiekszasc popsute,na osrodku w nocy tak ciemno ze nic nie bylo widac jedna latarnia zapalona na calej sciezce a zawsze bylo wiecej swiatla ze nie trzeba bylo z latarka chodzic,dyskoteka byla raz w tygodniu w poniedzialek a rok temu codziennie.a co nam sie podobalo w osrodku to dobre jedzenie,wyremontowane domki,mila obsluga i to bylo na tyle.wiecej nie wroce do waszety. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.2561 Re: Waszeta - Olsztynek? 29.11.12, 10:49 Witam! Mieliśmy w Waszecie we wrześniu imprezę integracyjną z firmy. Domki ładne, kuchnia dobra, na grillu super jadło i do tego chłodne piwko z nalewaka. DJ rozkręcił nam imprezkę. Ośrodek ma fajny klimat, daleko od zgiełku miasta. Oj się działo Odpowiedz Link Zgłoś
ala12126 Re: Waszeta - Olsztynek? 10.12.12, 08:22 Jestem nauczycielką w Szkole Podstawowej , byłam z klasą na zielonej szkole w Waszecie. Pierwszy raz piszę na forum, ale muszę uczciwie stwierdzić. Miło spędziliśmy czas z dzieciakami, trochę zwiedzaliśmy okolicę, strzelaliśmy z łuków, w cenie mieliśmy dyskotekę i ognisko co ułatwiło naszą klasową integrację. Miłe i bezpieczne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek560 Re: Waszeta - Olsztynek? 20.12.12, 07:00 Jeżdżę z żoną do Waszety we wrześniu na grzyby i zawsze mamy udane zbiory, bo w lesie wokół ich nie brakuje. Udało mi się nawet znaleźć rydz koło domku. Jeśli na grzyby to tylko do Waszety. Odpowiedz Link Zgłoś
mroczmar Re: Waszeta - Olsztynek? 19.05.14, 13:54 Byliśmy w ośrodku podczas długiego weekendu majowego. Cena nie zbyt wygórowana za 4 dni z wyżywienien, ale w cale się nie dziwię. Domki śnierdzące i wiligotne. Mi trafił się domek 4 os. i był straszny, ale znajomi mieli domek większy, chyba 6 osobowy i strach było tam przebywać- smród, stęchlizna, zapleśniałe tapczany, śnierdząca wilgotna poścel i wiele, wiele innych.Najśmieszniejsze są dywaniki czy ręczniki, nawet nie wiem jak to nazwać, które są pozostawione dla wczasowiczów w łazienkach , zastęchniała i brudna ściera. Nigdy więcej tam. wole wydać pare złotych więcej a spać w miejscu w którym warunki na to pozwalają. Obsługa też pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
24karolcia [...] 31.12.12, 14:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chinka45 [...] 17.01.13, 08:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin7993 Re: Waszeta - Olsztynek? 19.01.14, 14:40 Jeziorko czyste z ładną plażą. Można miło popływać po jeziorze kajakami czy rowerami wodnymi. Dobre jedzenie. Bardzo fajnie spędziliśmy majówkę. Jedyny minus wyjazdu to to, że było chłodno, ale jak to w maju bywa... tego nam nikt nie zagwarantuje. Ogólnie bardzo POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
magda360 Re: Waszeta - Olsztynek? 19.01.14, 21:43 Byliśmy we wrześniu z firmy na wyjeździe integracyjnym w Waszecie. Fajnie się bawiliśmy. Polecam na takie wypady Odpowiedz Link Zgłoś
nochalopagus82 Re: Waszeta - Olsztynek? 21.01.14, 11:57 Byliśmy w lipcu 2011. Ogólnie - zależy co kto lubi. Nam się kompletnie nie podobało. Byliśmy w sumie w 8 osób: 4 dzieci i 4 dorosłych. Domki śmierdzące wilgocią, zimne (mieliśmy słabą pogodę i za dodatkową opłatą musieliśmy się dogrzewać w nocy). Plaża - zero piachu - bardziej to była łąka niż plaża Ośrodek - nic szczególnego. Plac zabaw składał się z kliku starych metalowych sprzętów. Z dodatkowych atrakcji było można (za dopłatą) skorzystać z bilarda, cymbergaja i ping ponga. Jedzenie w miarę, ale monotonne - szwedzki stół i gigantyczne kolejki. Ogólnie - nawet za dopłatą bym tam nie wróciła Zresztą nie tylko ja - byliśmy bowiem świadkami sytuacji, kiedy jacyś ludzie podjechali na teren ośrodka, poszli obejrzeć domki i zażądali natychmiastowego zwrotu kasy. Po przepychankach z panią z recepcji odjechali aż się kurzyło Reasumując - zależy co kto lubi. Jak dla mnie, warunki były trochę za bardzo spartańskie Odpowiedz Link Zgłoś
wedkarz25 [...] 21.01.14, 13:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola363 [...] 30.01.14, 08:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia568 [...] 30.01.14, 11:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
martinn37 [...] 05.02.14, 12:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
65ryszard [...] 04.02.14, 10:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.77 [...] 05.02.14, 12:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karo_l35 [...] 11.02.14, 14:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.tee1 [...] 05.04.14, 14:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalkop123 [...] 05.04.14, 15:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1.1976 [...] 05.04.14, 15:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
geog-raf Re: Waszeta - Olsztynek? 10.04.14, 09:23 Bardzo dziwi mnie ilość pozytywnych komentarzy, które ostatnio zalała ten temat. Wszystkie pojawią się "chwilę" przed sezonem, kiedy to raczej nie czas wystawiać jakąkolwiek opinię. Każdy zadowolony Klient-turysta zazwyczaj opisuje ośrodek chwilę po powrocie, a nie przeszło ponad pół roku później. Oczywiście są wyjątki, ale nie w takiej ilości. Do tego styl wypowiedzi wskazuje na tą samą osobę we wszystkich przypadkach. Ale do rzeczy - czyli parę słów na temat ośrodka. Ośrodek może i był fajny, ale chwilę po tym jak upadł PRL, czyli na początku lat 90-tych. No dobrze - pod koniec lat 90-tych był równie fajny. W chwili obecnej sam "kurort" nie ma absolutnie nic ciekawego do zaoferowania. Miejsce - owszem. środek lasu, cisza, spokój. Choć jeśli ktoś liczy, że się wyśpi to może być w błędzie - całonocne imprezy "gości" to niestety norma w sezonie. Byłem pod koniec sierpnia 2013 roku i czułem się jak w wehikule czasu. Od 1996 roku w domku pojawiła się jedynie nowa terma (ciepła woda wystarczyła na umycie głowy - a ja jestem... łysy) i grzejnik. Dachy dziurowe, widać w niektórych miejscach niebo... Szkoda, że nikt nie dba o to miejsce, bo ma potencjał. Pozdrowienia, Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
wedkarz25 [...] 13.04.14, 16:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
geog-raf Re: Waszeta - Olsztynek? 10.07.14, 10:08 Niestety. Dalej słaby komentarz. Wymuszone błędy i słaby styl. WASZETA - próbujcie dalej, z innymi komentarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenab67 Re: Waszeta - Olsztynek? 26.07.14, 12:34 Niestety nie polecam! Sprawdz domki przed zlozeniem oplaty. My zaplacilismy za pobyt i wyzywienie z gory ale zdecydowalismy ze wyjedziemy po pierwszej nocy ze wzgledu na bardzo niski stan utrzymania domkow - stare, smierdzace stechlizna i bez wuposazen. Niestety obsluga osrodka nie chaciala zwrocic pieniedzy za niewykorzystane noclegi i wyzywienie. Bardzo nieladnie!! Nigdy wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
izuteh Re: Waszeta - Olsztynek? 22.08.14, 21:09 Bylam z mezem i synem w sierpniu w Waszecie przez 7 dni i bylismy zadowoleni. Nasz domek był czysty , zadbany, obsluga mila, a jedzenie super. W czasie deszczu tez mozna bylo milo spedzic czas . POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
izuteh Re: Waszeta - Olsztynek? 22.08.14, 21:16 wcale nie masz racji ! bzdury piszesz ! Przez takie opinie Waszeta traci wczasowiczów a ja bylam z rodziną i bylo bardzo fajnie, a synek był zadowolony !!!! DO WASZETY Z RODZINA? TAAAK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donica74 Re: Waszeta - Olsztynek? 19.09.16, 11:30 byłam w Ośrodku Waszeta nie polecam ponieważ grasuje tam szajka złodzieji. A właściciele nic nie robią aby ukrucic proceder kradzieży. Jeżeli kogoś z forum okradli to napiszcie. Najciekawsze jest to, że pracownicy recepcji nie informują o tego typu zdarzeniach, które sa tam notoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
xxlxx63 Re: Waszeta - Olsztynek? 25.12.18, 23:22 większość wpisów skasowana ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś