Dodaj do ulubionych

Łazy i ośrodek Fresko

27.03.09, 21:06
Witam
Proszę o informację o ośrodku Fresko w Łazach, osoby które w nim
były. Ile fizycznie jest do plaży i jaka jest droga(wg tego co piszą
na stronie jest ok 400 m, ale mniej czy raczej więcej) Jak wnętrza
domków? Jaka temperatura wody w basenie?
Wstępnie zarezerwowałam tam połówkę domku, ale jeszcze nie wpłaciłam
zaliczki i się cały czas zastanawiam.

Z góry dziękuję za opinie
agata311201
Obserwuj wątek
    • ania-bell Re: Łazy i ośrodek Fresko 28.03.09, 14:33
      W tym Osrodku byłam parę lat temu i wtedy nie było jeszcze basenu
      więc na ten temat się nie wypowiem ale co Ośrodka i domków to bardzo
      spokojne miejsce. Można odpocząć, domki w środku czyste, zadbane,
      sporo miejsca na zewnątrz, bardzo przyjemny plac zabaw dla dzieci.
      Co do odległości od plaży to wszystko zależy w którą stronę się
      pójdzie. My chodziliśmy na sam koniec miejscowości,tam plaża była
      prawie pusta i to według mnie było dalej niż 400 m ale to tylko
      odczucie. Myślę, że te 400 m to jest podane w lini prostej do plaży.
    • 0-jus-tyna Re: Łazy i ośrodek Fresko 02.08.15, 09:33
      Własnie wrocilam z rodzinka z "cudownych" wakacji w osrodku FRESCO w łazach kolo Mielna. Osrodek ten wybralam po obejrzeniu wielu innych ofert w internecie. Po dokladnym przejrzeniu ich strony, obejrzeniu fajnych zdjec ( cudowny ,wielki basen z podgrzewana woda),place zabaw, korty ,pimpong, darmowe wifi na terenie osrodka,blisko morza itd. Pare dni przed wyjazdem Pani z osrodka zapewniala ze to wyjatkowe, cieple lato- u mnie w regionie takiego nie bylo ale coz ,to drugi kraniec Polski wiec jedziemy z malymi dziecmi.Dotarlismy, przywital nas stary wyblakly luszczacy sie napis osrodek wczasowy fresco, dalej wjezdzamy , jest basen ale..... wielkosci jaki mozemy sobie nadmuchac na wiekszej dzialce. Nie ma mowy zeby kazdy w tym samym czasie mogl z niego skorzystac ( cale szczescie nie bylo pogody zeby tam sie kapac- tylko z dwoch domkow pare osob pochlupalo sie) Woda - lodowata( cieplejsza byla w morzu przy silnym wietrze i braku slonca).Fakt to moja niewiedza i niedoczytanie- woda ogrzewana solarami, wiec jak swieci ostro slonce przez wiele dni to owszem moze cos ogrzeje ale pewnie i tak w niewielkim stopniu.Wiec basen wykluczony nie jestem morsem a tym bardziej moje dzieci. Poza tym basen w srodku brudny- na sciankach zolto -zielone glony, w wodzie plywaja zdechle muchy bo nikt nie pomyslal zeby przykryc basen w czasie deszczu.Obok byl camping z aqua parkiem i tam dali rade podgrzac wode do temp.25st.ale wstep 35 zl od osoby niewazne od wieku. Pogoda niesprzyjala duzo siedzialo sie w domku - nuda, czasami dzieciom pozwalalam ogladac bajki z you tube, ale wifi nie dzialalo, bo fale "nie przechodzily przez dach"- tak powiedziala Pani w recepcji ,wiec jak chce sie skorzystac z internetu w deszczowy dziec to sie cieplo ubieramy , bierzemy plaszcze przeciwdeszczowe parasol i idziemy pod niezadaszona recepcje i tam "wygodnie "surfujemy po internecie. Fajnie ze pinpong zadaszony ...ale platny o czym tez dowiedzielismy sie na miejscu. Inne atrakcje - gokarty 4( w tym 2 zepsute), grille do wypożyczenia dodatkowo platne. Troche porozmawialo sie z wczasowiczami z innych domkow ktorzy tez podzielali moje opinie, a juz myslalam ze to ja taka wybredna.Najblizszy bar w ktorym cos w miare dobrego sie zje to w centrum. do morza w sumie blisko , ale zeby byc sprawiedliwym, domki stare ale czyste (chyba ze odsunie sie łóżko to pod nim wiele ciekawych rzeczy(szyszki , papiery itp).AAAA i jeszcze schody na gore - wykluczone przy malych dzieciach , ja sama chociaz nie jestem osoba stara odczuwam staw kolanowy od chodzenia po nich - waskie strome trudno postawic stope na wąziutkim schodku.Ale coz da sie wybrnac z kazdej sytuacji . Bierze sie z konta drugie dwa tysiace i korzystasz z atrakcji z innych osrodkow w poblizu. A co ciekawsze miejscowy sprzedawca bibelotow po krotkiej rozmowie zapytal nas wprost -co my tu robimy , mamy blizej w inne miejsca , on sam tam jezdzi a tutaj łazy,Unieście, MIelno panuje jak to okreslil specyficzny klimat i prawie nigdy nie ma pogody i jest to najzimniejsza czesc pomorza. Nie pojade wiecej tam , nie polecam nikomu szczegolnie dla rodzin z malutkimi dziecmi i prosze o opinie o waszych osrodkach - nigdy wiecej nie wybiore oferty przez internet tylko z polecenia innych.Pozdrawiam
      • janka19 Re: Łazy i ośrodek Fresko 02.08.15, 23:22
        Identyczne odczucia miałam i też jestem zdegustowana pobytem w EGM Łazy. Nigdy więcej tej mieściny ani też beznadziejnego ośrodka. Tak zachwalany w opiniach, okazała się miejscem gdzie było kiepskie jedzenie np.przez 7 dni w tygodni jajecznica, dodatkowe ciepłe danie w poniedziałek to zesmażony boczek, we wtorek usmażone na oleju kromki chleba-zwane przez nich tostami (feee). Basen oczywiście z zimna wodą. Jestem przekonana że część opinii piszą sami właściciele, mnóstwo rzeczy się w ogóle nie zgadzało. Ośrodek nie remontowany chyba od 30 lat. Szkoda mi każdej wydanej tam złotówki.
        Więcej już nie będę pisała, bo znowu się wkurze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka