30.05.09, 17:55
Witam wszystkich bardzo serdecznie big_grin
Mam pytanko dotyczące wyjazdu z 4 miesięcznym dzieckiem w góry, (konkretnie
Tatry), czy zmiany ciśnienia są dokuczliwe dla dziecka przebywającego na
nizinach i od którego miesiąca można nosić dziecko w nosidełku bo producenci w
zależności od firmy różne dane podają (którym zresztą nie ufam ;P
Obserwuj wątek
    • izu-c-hna Re: Góry 31.05.09, 18:04
      W takim razie dziękuję za odpowiedź uncertain to może na to pytanie ktoś zdecyduje się
      odpowiedzieć, a mianowicie ośrodek w Poroninie ( bundowka.spanie.pl/ )
      ktoś może mi powiedzieć jakie są tam warunki?
    • wroobel13 Re: Góry 31.05.09, 20:55
      witaj,
      na twoje pytanie powiem tak, nasza córcia urodziła się w wawie i pierwszą podróż
      do zakopanego odbyła mając 3 tygodnie, potem często kursowaliśmy w tę i z
      powrotem i nie zauważyliśmy żadnych negatywnych skutków zmian ciśnienia itp.
      Wydaje mi się że zmiany ciśnienia są duzo bardziej nieprzyjemne dla dorosłych.
      Co do nosidełka to wszystko zależy od dziecka. Ale myślę że dla dziecka w wieku
      4 mies. nosidełko turystyczne to chyba nie będzie zbyt fajny pomysł. Może takie
      do noszenia na brzuchu z podpórką główki - choć z doświadczenia wiem że
      najlepiej sprawdza się wózek na pompowanych kołach. Z takim maluchem i tak
      wysoko nie wyjdziecie, a na wszelkiego rodzaju dolinki jest super (warunek -
      koła pompowane). Jeżeli jesteś zainteresowana napisz na cichosza@cichosza.pl to
      podam ci kilka możliwych tras z wózkiem. Jeżeli macie dokument dla dziecka
      pozwalający na wyjazd za granicę to możliwości spacerowe się mocno rozszerzają,
      gdyż w słowackich tatrach jest kilka urokliwych miejsc dostępnych dla wózków.

o miejscu w poroninie nie umiem nic napisać.
      polecam swój namiar: www.cichosza.pl
      pozdrawiam
      udanych wakacji
      andrzej
      • izu-c-hna Re: Góry 31.05.09, 21:59
        Bardzo serdecznie dziękuję Ci za odpowiedź, to jest mój pierwszy wyjazd w życiu
        w góry także jestem strasznie przejęta big_grin wózka z pompowanymi kołami nie mam
        niestety, ale postaram się pożyczyć jadę na "długi weekend" czerwcowy big_grin
        pozdrowionka
    • yasmeen Re: Góry 01.06.09, 10:04
      Odpowiem co do nisidelka - zasadniczo przyjmuj sie, ze mozna w nich nosic dzieci
      jak juz siedza (takie jest zdanie lekarzy, nie producentow). Innm wyjsciem jest
      chusta, ale to musialabys wczeniej przetestowac czy dziecku i tobie sie podoba.
      Moim zdaniem - tak jak przedmowcy - naajlepiej wziac porzadny wozek z
      amortyzacja na pompowanych kolachsmile
      Milego wyjazdu.
    • lafenda Re: Góry 01.06.09, 12:56
      Witaj

Uważam, że taki maluch jest za mały na nosidło, w końcu wycieczka
      nie trwa godzinki tylko kilka godzin. Dobrym rozwiązaniem jest
      chusta ale tak jak już ktoś napisał lepiej takie rozwiązanie
      przetestować na dłuższych spacerach przed wyjazdem. Nie każdemu
      dziecku i mamie to odpowiada.
      Po wielu tatrzańskich dolinakch bez problemu można spcerować wózkiem
      a wyżej z takim maluchem i tak nie powonno się chodzić.
      Ja poelcam Dolinę Chochołowską, opis naszej wycieczki znjdziesz na
      moim blogu, link poniżej smile
      Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu smile
      • lafenda Re: Góry 01.06.09, 12:58
        Jeszcze dolina Strążyska jest fajna i też bez problemu wjedziecie z
        wózkiem smile
        Nasz weekend w tarzańskich dolinach:
        naszepodrozowanie.blog.onet.pl/Tatrzanskie-doliny-czyli-w-pos,2,ID376424503,n
    • julijulia86 Re: Góry 15.07.16, 13:00
      na pobyty z małymi dziećmi serdecznie zapraszamy do Hoteliku Orański - pobyt z pewnością będzie przyjemny i niezapomniany!

Hotelik Orański jest położony w górach, w malowniczej okolicy Kotliny Kłodzkiej.
      Oferujemy noclegi w atrakcyjnej cenie i smaczną, zdrową domową kuchnię.
      Do tego bezpłatne miejsce parkingowe, a do użytku gości jest również piękny ogród oraz miejsce na grilla. Hotelik jest również przyjazny zwierzętom. Okolice Hoteliku Orańskiego są bogate w atrakcje - zaledwie 0,5 km od Hoteliku znajduje się zalew z wieżą widokową, w pobliżu znajduje się również pierwszy w Polsce park linowy Skalisko, będący doskonałą rozrywką zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych.
      Jest to też idealna opcja na krótkie pobyty - 3,4 dni, weekendy - na pewno każdy znajdzie w tym miejscu coś dla siebie, zarówno dorośli, jak i dzieci.
      Kontakt:www.hotelikoranski.pl
      793 665 806 Paulina Grzelaczyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka