hatsumono 05.07.09, 12:45 Witam Chcemy wraz z mężem i dwójką dzieci (9lat i 1,5 roku) wybrać się w tym roku do Albanii. Czy był ktos może w tym kraju z małym dzieckiem? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczkodak Re: Wakacje w Albanii 05.07.09, 23:18 w ubieglym roku bylam z dwojka dzieci 5 i 2 lata. Nie tyle na wakacjach, co jednodniowym wypadzie z Czarnogory. Zawsze bylismy bardzo ciekawi Albanii, i postanowilismy sprawdzic. Bylismy w Szkodrze - przy samej granicy - i nie jest to miejsce dla dzieci. Moze sa jakies inne fajniejsze miejsca, nad morzem, ale Szkodra dosc upiorna. Nie jestesmy wymiekaczami, co boja sie pojechac z dziecmi dalej niz do ustki, jednak tam byo dosc posepnie. Zero infrastruktury - jeden plac zabaw w knajpie przy drogim hotelu, z lekuchno ulamana zjezdzalnia. Chlopcy mimo to dali rade z niej zjezdzac. Raczej biednie, pusto na ulicach. Nawet nie chodzi o brud - bo to taki bliskowschodni sznyt, poza kurortem, ze cos sie wala i rozpada. Ale po prostu malo opcji. Kilka drozszych knaj dla bananowej mlodziezy, tez dla dzieci niezbyt. W sumie, mielismy sie zastanowic czy nie zostac kilka dni, ale wrocilismy do Czarnogory i pierwsze miasteczko za granica albnska wydalo nam sie rajem. Nie wiem czy ci pomoglam, czy raczej zniechecilam, ale moze ktos kto byl dluzej ci bardziej pomoze. Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Wakacje w Albanii 06.07.09, 16:18 Miejsce intrygujące, nieznane, obce. Bardzo ciekawa jestem waszej relacji po powrocie. Albanię widziałam tylko z promu, 10 lat temu i infrastruktury turystycznej specjalnie nie było widać, ale pewnie od tego czasu wiele się zmieniło. Ciekawa jestem czy tam jest bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś