Dodaj do ulubionych

alergolog w Toruniu

02.05.05, 11:51
Wiem ze był tu juz kiedys taki watek ale nie moge znalezc. Musze sie wybrac z
maluchem. najlepiej prywatnie bo nie moge czekac kilku miesiecy na wizyte. a
jak mam juz wydac kase to dobrze byłoby trafic na dobrego alergologa.
Poradzcie cos.

Dzieki

Magda
Obserwuj wątek
    • granna Re: alergolog w Toruniu 09.05.05, 14:53
      Ponieważ przez kilka dni nikt Ci nikogo nie polecił to ja Ci napiszę, kto
      wyleczył moje dziecko... smile Tyle, że to homeopata wink Przyjmuje w Grudziądzu
      jeśli jestes zainteresowana szczegółami napisz do mnie na priv. Alergologów nie
      znam w Toruniu bo chodzenie do nich uznałam za bezcelowe, medycyna akademicka
      nie ma niestety nic do zaoferowania poza dietę i Zyrteckiem sad no i
      odczulaniem, ale to nie dla roczniaka. A pozorne "wyrastanie" to tak naprawde
      przechodzenie jednej alergii w inną formę (przetestowałam na sobie, niestety).
      pozdrawiam
    • malena27 Re: alergolog w Toruniu 10.05.05, 17:35
      Z moimi maluchami chodziłam do dr Łysek. Przyjmuje w poniedziałki w Przychodni
      CITOMED i prywatnie. To b.dobry specjalista pediatra i allergolog, ale niestety
      ciężko jest się do niej zapisać.
    • meg241 Re: alergolog w Toruniu 10.05.05, 18:30
      Dzieki dziewczyny za odpowiedz. jednak jeszcze przed Waszymi odpowiedziami
      odwiedziłam dr Gradowska. Mały ma jedynie uczulenie na łydkach i zadnych innych
      objawów alergii. Nasz pediatra stwierdziła ze to skaza białkowa ale ja jakos
      nie byłam o tym przekonana, gdyz juz raz mały miał uczulenie i tez miała to byc
      skaza a był trądzik noworodkowy. Dlatego wiec odwiedziałm alergologa i wyglada
      na to ze miałam racje. To nie skaza białkowa tylko uczulenie na proszek.
      Zmieniłam proszek, smaruje przepisana mascia i jest znaczna poprawa. Alergolog
      kazała tez sprobowac dac mu normalne mleko skoro nie chce modyfikowanego o to
      był strzał w 10. Adrianek pije je ze smakiem i nie ma zadnego uczulenia ani nic
      innego.
      Mam nadzieje ze uczulenie z nog znikanie całkiem.

Magda
      • granna Re: alergolog w Toruniu 11.05.05, 13:43
        Co to znaczy normalne mleko dla roczniaka?
        Moja sąsiadka szczyciła sie tym, ze dziecko nie ma żadnej alergii, wtedy kiedy
        ja walczylam ze skażą bialkową. Jej córka dostawala więc nabial tak jak
        przewiduja normy od 10 mca zycia. Teraz ma ponad 4 lata i wielki problem bo
        ma ... skaze białkową.
        Ja juz tak wiele razy zawiodłam się na opiniach różnych lekarzy, że jak słyszę,
        zeby dac rocznemu dziecku zwykłego mleka to mi się robi slabo. Na, ale cóz
        kazdy decyduje sam za siebie..
        Potem jak będzie chorowity i zacznie łapac infekcje za infekcją to spokjnie
        dołożą zyrtek i dalej bedą w pełni z siebie zadowoleni. Stwierdzą, ze tearz
        wszyscy mają alergię i że dzieci z tego wyrastają itd. Tylko skąd Ci dorośli
        maja alergię skoro w dzieciństwie sie z niej wyrasta??
        Juz pimijam fakt, ze mleko z kartonika z rocznym terminem przydatnosci to mleko
        bez mleka... sad
    • pmajkap Re: alergolog w Toruniu 12.05.05, 23:47
      polecma dr. Jefimowa, przyjmuje w swoim gabinecie ul. chyba Cienista w
      Czerniewcach (dojazd 10), lub dr Turę przyjmuje w Naszym lekarzu na Szerokiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka