mamusia102 01.03.04, 13:14 Witam! Chcemy kupiś dziecku matę edukacyjną.Powiedzcie proszę czy używałyście kiedyś i czy taki wydatek się opłaca oraz gdzie taką dostać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
addria Re: Mata edukacyjna 02.03.04, 07:40 Kupiłam matę synkowi jak był niemowlaczkiem i mogę powiedzieć, że warto. Dziecko ćwiczy rączki, przewracanie się na boczki (jak chce po coś sięgnąć), ma dużo nowych doznań wzrokowych, słuchowych i dotykowych (zabawki mają różne kształty, faktury materiału, wydają dźwięki) poza tym, na samej macie też są różne rodzaje materiałów, np. miękki, szeleszczący, szorstki. Na macie, którą mam, jest tez lusterko, w którym maluszek lubiał się przeglądać Nie warto natomiast wydawać pieniędzy na tzw. oryginalne maty, bo można kupić równie "użyteczną" za połowę ceny. Takie jest moje zdanie. Co do sklepów, to tradycyjnie. Trzeba szukać we wszystkich z artykułami dla dzieci. Ja kupowałam matę prawie dwa lata temu, tak więc naprawdę nie wiem gdzie obecnie można ją okazyjnie nabyć. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
okli Re: Mata edukacyjna 04.03.04, 00:30 Na forum niemowle lub dziecko jest watek o matach i mnustwo postow na ten temat, ja mam taka mate - u nas sie sprawdziła a kupisz ja w prawie kazdym wiekszym sklepie z art. dzieciecymi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrin34 Re: Mata edukacyjna 21.03.04, 12:55 hej My tez zakupilismy taka mate jak mała miala ok 3 miechów ale nam nie bardzo sie sprawdzila poniewaz coreczka nie bardzo była nia zaintersowana Teraz potrzebujemy takiej maty na podłoge by mogla bezpiecznie sie przewracac, pelzac po zabawki Widziałam taka u znajmomych. Jest to na podobne do duzego koca (ale bez włosa) tylko chyba na cienkiej gabce a na brzegach zakonczone takimi waleczkami. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi. Mzoe ktos z was wie gdzie takowa mate zakupic?? Bede wdzieczna za wszelkie informacje Pozdr katrin i gabi Odpowiedz Link Zgłoś