Dodaj do ulubionych

Kompania Piwowarska nie da więcej

26.09.09, 09:22
Nie wiecie dlaczego zamknęli? Bo tak się załatwia konkurencję. Przejąć i
zamknąć. W życiu tyskiego nie kupię!
Obserwuj wątek
    • Gość: / Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 12:03
      brawo hamsterek - dokladnie tak
      a w ogole to jakby nie pic w ogole piwa
    • Gość: jaas Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 12:26
      To może miasto zastosuje wariant ratunkowy sprawdzony na Koronie?? Może odkupi
      zakład z załogą od SABmillera/Kampanii za 1 zł i samo zacznie rozlewać browar??
    • Gość: pj Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 13:33
      Dokładnie o to chodzi jak napisałeś, a kryzys służy im jako pretekst. Podobnie
      sytuacja się miała z RRDonnelly. Niestety tak to wygląda. Jeszcze wiele firm
      wykorzysta to do zamykania,zwalniania lub obniżania pensji mimo dobrej kondycji
      finansowej.
      • Gość: browary Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 13:51
        teraz inwestorzy zachodni są be!
        ale buduje lotnisko aby ich tu sciągnąć
        to czego w końcu chce?
        najlepiej jakby poprosił kononowicza o radę...
    • Gość: JaneK Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 15:02
      Czas skupić swój smak na piwa z browaru Żywiec lub Okocim. Produktów z KP już
      pić nie zamierzam
    • sokrates69 Kompania Piwowarska nie da więcej 26.09.09, 15:54
      To jest firma która reklamuje się na swojej stonie jako najlepszy
      pracodawca - chyba mają rozdwojenie jaźni, przeciez liczy sie tylko
      kasa "misiu" kasa...............
      Gdzies ostatnio cztałem o cukrowniach to pracownicy dostaja po 80
      tyś + odprawy ustawowe, a Browar kielce to młody browar , więc ile
      ludzie tam mogą pracować lat...........
      Gratuluje PR-u KP ...pewnie za chwilkę zrobią jakąś akcję pokazującą
      jak to są wrażliwi na ludzką krzywdę i wykluczenie........
      Zyczę powodzenia pracownikom .....
      • Gość: tom Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:08
        potrzeba im było taniego piwa w ofercie- tańszego od Żubra, więc wzięli Wojaka. ostatnio próbowałem- to piwo niczym nie przypomina tego dawnego- same %, bez smaku; a że dodatkowo zlikwidowali konkurencje (Gingers) dla Reds'a więc moga zameldować do centrali- "Panie prezesie melduje wykonanie zadania" Kielce nie są im potrzebne do niczego, a gadanie o inwestycjach - to delikatnie mówiąc mydlenie oczu.
        Jeśli browar zostanie "zaorany" to dowód na to, że chodziło tylko o zlikwidowanie konkurencji...

bez komentarza:
        Na stronach KP jest podane że: "Kompania Piwowarska zwiększyła udział w rynku mimo trudnych warunków ekonomicznych."
        • Gość: sueno Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.chello.pl 27.09.09, 12:24
          Pozostaje zmienić nasze gusty i pić piwo konkurencji w ramach protestu. Tyle
          można zrobić. Jak im spadnie sprzedaż to może się zastanowią dlaczego.
          Ja się z Tyskiego przerzuciłem na piwo ze ściany wschodniej i żałuję że odkryłem
          je tak późno bo jest znacznie lepsze. Koledzy są tego samego zdania.
          • Gość: gr Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.chello.pl 27.09.09, 14:48
            Tylko Łomża i Perełka - jeszcze czuć że to piwo...
        • Gość: 71 Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.chello.pl 27.09.09, 13:55
          Jeszcze przed zakupem BB przez KP miałam okazję rozmawiać z kobitką pracującą nad technologią produkcji. Jako fanka Gingersa miałam okazję dowiedzieć się z czego jest produkowany. Opowiadała o tym jak starają się o jakość, więc nie dziwiły mnie ceny niektórych gatunków piwa. To co teraz sprzedają nie odpowiada mi, chyba przejdę do fanów win.
        • Gość: jkm Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 22:20
          To normale ze o to im chodziło aby rozwalic browar.Ale nie tylko w browarach
          jest taka niswojka atmosfera,teraz biora sie powoli za centra dystrybucji,tam
          tez maja byc zwolnienia.
    • Gość: SAD TRUE bandytyzm gospodarczy i tyle IP: *.chello.pl 27.09.09, 13:31
      tak samo zniszczono browary w Gdańsku; Warszawie; Łańcucie; Leżajsku
      etc...
      do spółki ścierwo Grupa żywiec oraz kompania piwowarska..
      wyciąć konkurencję i dalej produkować swoje szczocy bez potrzeba
      podnoszenia jakości
    • Gość: socjalny KP chce się nachapać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 21:38
      Kiedyś, w audycji PR Kielce, jeden z ludzi WELa - Krzysztof Sławiński - Dyrektor
      Miejskiego Urzędu Pracy, powiedział na antenie, że są dwa typy pracodawców:
      normalni i ci którzy chcą się NACHAPAĆ. Na jednym z kieleckich portali nie
      pozostawiono za tą wypowiedź na Sławińskim suchej nitki. Teraz, z perspektywy
      czasu, widać, że tenże Sławiński miał 100% racji!!
      Kompania Piwowarska jest pracodawcą, który chce się NACHAPAĆ!!!
    • Gość: pracownik Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: *.elpos.net 05.01.10, 21:24
      człowieku nie wiesz to się nie wypowiadaj. Po pierwsze za wykupienie browaru w Kielcach poleciał cały zarząd bo kupili browar bez gruntu i nie mogli go rozbudowywać więc po co on im?? poza tym w reszcie browarów zwiększyli moce produkcyjne a sprzedaż piwa spada na łeb i szyje więc szukali oszczędności, a to że kupili i zamknęli zeby się pozbyć konkurencji to gó... prawda, bo po co by szły akcje promujące wojaka np teraz?? jak by to chcieli zrobić to wyrzucili te dwie gó...ane marki które i tak sprzedają się beznadziejnie. A oni chcą jeszcze coś z tym robić ale jak widać nie masz za bardzo pojęcia o firmie:) pozdrawiam
      • Gość: pracownik2 Re: Kompania Piwowarska nie da więcej IP: 95.145.214.* 13.03.10, 13:41
        wydaje mi sié ze to jednak Ty nie masz pojecia o tej firmie!!
        jest to jedna z najgorszych firm w jakich pracowalem. nie liczy sie
        pracownik wogole!! liczy sie zysk!! kto jest madrzejszy zaczyna
        odchodzic do konkurencji lub innej branzy. Ja jestem DSM w tej
        firmie od kilku lat i przez te wlasnie lata w wieku prawie 40 lat
        zrobilem sie siwy... Firma stawia za wysokie wymagania tzn nie firma
        tylko Ci wyzej ktorzy nie maja pojecia na temat pracy...
    • Gość: nie piję ... Bojkot piw "tyskich" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:54
      Nic lepszego nie da się wyymy.sleć, niech sobie nie czynia nadziei
      na interes w regionie.
      Nie pierwszy raz tak się dzieje...
      A władze przypatruja sie...Lubawswki sciaga Cińczyków, którzy w
      Polsce zarabiaja 1,3 tys.!Bo Państwo Srodka dopłaca swoim firmom !!
      Brawo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka