Dodaj do ulubionych

Lubawski czeka na wynik wyborów

31.07.10, 23:01
Decyzja radnych w sprawie działki dla chińskiego koleżki Lubawskiego jest w 100% właściwa.
A reakcja Lubwaskiego, to przykład buty i pychy. Wypowiedź, cytat:
"Co ze spółką z Jimmym Zengiem? - Poczekamy na wynik wyborów - mówi Lubawski.Rozmawiałem z panem Zengiem, że to tylko kwestia czasu. Przyjął to ze zrozumieniem. Mam nadzieję, że SLD i PiS nie zdobędą już tylu głosów w radzie - dodaje Lubawski."

Ja mam nadzieję, że Lubawski dostanie na jesieni w d..e, a po wyborach niech nawet wyprowadzi się do swego Zenga do Chin.
I dla dobra Kielc niech tam zostanie na zawsze.
Obserwuj wątek
    • pikpabieda Re: Lubawski czeka na wynik wyborów 31.07.10, 23:44
      Gościu mojego głosu nie dostanie.
      Dla mnie, to Lubawski może nawet teraz wyjechać do chin, albo i gdzie indziej.
      Byle jak najdalej od kielczan i Kielc.
    • Gość: ja też Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 00:41
      bigzuzel napisał:

> Ja mam nadzieję, że Lubawski dostanie na jesieni w d..e, a po wyborach niech na
      > wet wyprowadzi się do swego Zenga do Chin.
      > I dla dobra Kielc niech tam zostanie na zawsze.

Ja też mam taką nadzieję.
      Nigdy do tej pory nie czułam takiego braku poczucia bezpieczeństwa jak przez te
      4 ostatnie lata. Arogancja, lekceważenie dla ludzi i sobiepaństwo tego człowieka
      i jego urzędników są nieprawdopodobne :(
      • Gość: i ja też Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: *.itfutura.com 01.08.10, 08:53
        na pewno mojego głosu Lubawski nie dostanie.
        Dość już mam jego zarozumialstwa i nie liczenia się z mieszkańcami. i

Niech idzie w otchłań .. nawet i chińską
        pa,pa
        • Gość: klon Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 10:37
          Wreszcie się odkrył.Teraz widać jak gardzi
          kielczanami.Wszyscy,którzy mają inną opinię niż on to wrogowie.Nie
          zasługuje na ponowny wybór.Doprowadził bezrobocie w Kiecach do
          szczytów,przez niego wyjechało z Kielc dziesiątki tysięcy młodzieży
          za chlebem,którego tu nie zapewnił.Pilnuje tylko interesów swojej
          sitwy.
          • Gość: wkurzon Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: 77.223.220.* 01.08.10, 11:28
            Już po I kadencji było widać, że w Kielcach się po prostu rządzi.A
            przecież czasy się zmieniły i w samorządzie obowiązuje przede
            wszystkim zasada zaspokajania potrzeb mieszkańców wedlug
            zdroworozsądkowych priorytetów. Kto tego nie rozumie niech prowadzi
            wlasny biznes i sobie rządzi. Druga kadencja to już widoczny regres,
            stracony czas dla miasta i zmarnotrawione środki. Brak pracy,
            pogarszające się warunki życia, brak troski o dzieci i starszych,
            ktorym każe się wyjeżdzać, jak coś nie pasuje, brak nadzoru nad
            działalnością jednostek-spólek podległych, nieprzestrzeganie prawa =
            szczyt arogancji, buty i cynizmu. Dość !
            • Gość: Korona MKS Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: *.chello.pl 01.08.10, 13:04
              Nie zdajecie sobie sprawy jak jesteście śmieszni.
              Pan Lubawski wygra w Kielcach zdecydowanie wysoko.
              • Gość: werra Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 13:22
                On jest spalony.Szanse miałby może któryś z jego koterii np.
                Bogucki.Jego na pewno już nie wybiorą.Za dużo ludziom naobiecywał i
                zamieszał w głowach.Korona go nie uratuje.
              • Gość: ech... Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 11:57
                Śmieszni to jesteście, wy, kibice z klapkami na oczach. Przecież nawet ten wasz
                ukochany klup piłkarski miałby się lepiej, gdyby był porządnie zarządzany przez
                prywatnego sponsora, a nie przez patałachów, którzy widzą w tym klubiku tylko
                dojną krowę.
            • Gość: SLD Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: *.ujk.edu.pl 03.08.10, 10:29
              Przypominacie wyborców PiSu jak nic jad i bezmyślność. Dodatkowo, to widać jak
              na dłoni, macie swoje sklepiki i nic Was nie obchodzi los Kielc tylko Wasze
              prywatne interesiki. Nawet jak Lubawski nie wygra to mam nadzieje, że choćby i z
              SLD - to będzie człowiek który będzie popełniał tak mało błędów jak Lubawski.
              Prezydenci do tej pory "piastowali stanowiska", cieszyli się z władzy. Lubawski
              działa czasami źle a w przeważającej części dobrze. Ja po rozmowach z ludźmi,
              czytaniu i słuchaniu mediów, dochodzę do wniosku, że krytykanci Lubawskiego są
              małymi frustratami albo niewielkimi sklepikarzami niewidzącymi dalej niż własny
              interesik.
              Na forum są "służby krytykanckie", i niby wszyscy są przeciw Lubawskiemu, a w
              rozmowach bezpośrednich ludzie nie widzą żadnego godnego konkurenta w wyborach.
              • Gość: summa summarum Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 00:16
                Czemu tak źle życzysz Kielcom?
                Ile trafionych inwestycji zrealizował Lubawski, a ile porażek? Stadion - porażka
                (lokalizacja i wygląd z zewnątrz), hala - to samo, Kadzielnia - już do poprawki,
                ścieżki rowerowe - bez ładu, składu i planu, parking Centrum - zniszczony plac
                miejski i zbyt duży koszt (dochodzi koszt budowanej ulicy dojazdowej Nowy Świat
                2 i utrudnienia w ruchu związane z kolejnym skrzyżowaniem; gdyby parking powstał
                przy IX Wieków ten koszt by odpadł); Plac Św. Tekli i Rynek - powoli wyłania
                się porażka, a jeszcze: sprzedany basen leśny, zaniedbanie Tęczy, sprzedany
                teren nad zalewem, który był idealny na większe imprezy miejskie, likwidacja
                skweru przy Paderewskiego, dewastacja lasu na Stadionie, burzenie budynków
                zabytkowych (których w mieście i tak mamy niewiele), sprzedaż "Wiedeńskiej",
                Ślichowice, niepotrzebne pomniki (tzw. klapy na Kadzielni, Homo Homini, wstrętny
                betonowy dzik, tzw. szalet przy IX Wieków), niedziałające i o wiele za drogie
                witacze; droga ekspresowa i krajowa przez środek miasta zamiast po obwodnicach i
                jeszcze więcej błędów w planach :( Do tego: MZD - wielka porażka; policja i
                straż miejska, do których nie można się dodzwonić i które olewają swoje
                obowiązki - wielka porażka! Stosunek do mieszkańców - największa porażka!!!

Co na plus? Szpitale, kilka nowych linii komunikacji miejskiej (przy czym
                rozkłady jazdy do d...), bilety godzinne i zamknięcie ruchu samochodowego w
                śródmieściu.

Wychodzi, że jednak o wiele za dużo tych błędów. A gdyby pan prezydent był mniej
                arogancki i zadufany w sobie, większości błędów można by prawdopodobnie uniknąć
                i miasto tylko by zyskało.
    • palik-otka Re: Lubawski czeka na wynik wyborów 01.08.10, 14:25
      Chciałabym wiedzieć, czy Jimmy Zeng to przedsiębiorca znany wcześniej jako
      Xiao-Hui Zeng? Z kim właściwie prezydent podpisał umowę o współpracy? Z Jimmy'm
      czy z Xiao-Huiem? Czy nasz prezydent też musiał zmienić imię, żeby robić biznes
      z Chińczykami? Na jakie, jeśli można wiedzieć?
    • Gość: konus1 Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.chello.pl 01.08.10, 18:24
      Dobre hasło na wybory, niech WL wreszcie się doczeka, mam
      przeczucie, że marnie się dla niego to skończy. A następca powinien
      zrobic totalną kontrolę we wszystkich jednostkach /tak jak to było w
      2002/i wyczyścic to towarzystwo do spodu.
      • Gość: zxc Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 18:40
        Głodne kawałki o chińczykach,którzy mają "uratować"
        Kielce,lotniskokopalniach,gondolach,pomnikach itp pierdoły to chyba
        numery w które on sam nie wierzy.Płakać się chce jak on to z
        zadęciem powtarza do znudzenia i chyba nie rozumie jaki jest żałosny
        i godny politowania przed wyborami.Liczy chyba na prymitywnych
        kiboli i kościół że mu pomoże.Bo całe miasto śmieje mu się w twarz.
        • Gość: suz Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.itfutura.com 02.08.10, 00:50
          Nigdy tego faceta nie lubiłem.
          Dla mnie, nie dość, że pokazywał się w tych swoich golfach, tweedowych marynarkach i z fatalną fryzurą (a dokładniej to bez fryzury), co Prezydentowi nigdy nie powinno się zdarzyć, bo przez to psuł wizerunek kielczanina, to na dodatek jest pozorantem sukcesu.
          Spił dorobek poprzedników i sprzedał jako swój (dla przykładu Sienkiewka czy stadion).
          Jego zaś własne pomysły (m.in.pomniki, lotnisko-kopalnia czy syf-parking), to bezsensowne wyrzucanie kasy kieleckiej.
          Dość rządów Lubawskiego.
          Niech se leci za tym swoim Xsiao=pingiem do Chin.
          • agnostyk11 Re: WL czeka i niech się doczeka 02.08.10, 17:33
            Dlaczego tak źle życzysz chinczykom?
            • Gość: suz Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.itfutura.com 03.08.10, 00:47
              Rzeczywiście, agnostyk ma rację.
              Chińczykom też ten gościu nie jest potrzebny.
              Więc niech WueL idzie w niebyt,
              • Gość: apage Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 01:32
                Na bezludną wyspę - tam nikomu nie zaszkodzi, najlepiej razem ze swoimi
                "fachowcami". Niech tam sobie realizują wizje - sami i za swoje.
                • Gość: Adoen Brawo p.Prezydencie Lubawski ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 08:08
                  Głosy głupoli i niedorobieńców !Bybyście zadowoleni z kasy w Waszej kieszeni a nie w inwestycjach !Zaściankowcy z piana na ustach-nowy wizerunek kieleckich "elyt"!
                  Pewnikiem to mieszkańcy okolicznych ruder !
                  • Gość: sda Re: Brawo p.Prezydencie Lubawski ! IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 09:17
                    Lubawski raz na zawsze stracił władzę nad Radą Miasta i to jest
                    bezpowrotne.Teraz każda sesja Rady będzie dla niego piekłem.Lepiej
                    byłoby ,żeby zaoszczędził sobie zdrowia i zrezygnował z
                    prezydentury, bo nie wytrzyma tego psychicznie.Jest za stary i może
                    się to skończyć dla niego utratą zdrowia. Poza tym PO pokazała jak
                    należy troszczyć się o inwestycje , bo udało jej się ściągnąć
                    ważnych inwestorów niemieckich do Starachowic.A gdzie KIelce?
                    Lubawski zmarnował naszych najlepszych 8 lat.Przyczynił się przez
                    swoje lenistwo do bezrobocia kieleckiej młodzieży.Jego czas minął
                    bezpowrotnie, dla nas jest tylko ciężarem, nie ma nigdzie poparcia i
                    pomocy.
                    • prezydent6 Re: Brawo p.Prezydencie Lubawski ! 03.08.10, 09:32
                      I co jeszcze przypiszesz Lubawskiemu ?Deszcz i słońce a może tez wiatr ?
                      • Gość: lutek PRECZ Z WL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 11:39
                        robi co chce ,nic nierobi sobie z wyborcow,podejmuje dziwne
                        decyzje,robi dziwne interesy,dziala na szkode mieszkancow
                        • Gość: nie Re: PRECZ Z WL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 23:24
                          prezydent6 napisał:

> I co jeszcze przypiszesz Lubawskiemu ?Deszcz i słońce a może tez wiatr ?

Przyroda i Lubawski? Ty sobie żartujesz! Przecież miasto według niego to sam
                          beton i hałas! No, jeden mały park miejski i ogród botaniczny... Poza tym
                          mieszkańcy nie mają prawa do zieleni i zdrowego powietrza. Żaden nowy projekt
                          przebudowy nie uwzględnia drzew i krzewów, a co gorsze, z chorym uporem maniaka
                          wycina się te, które ozdabiają miasto od lat :( Dość już szkodliwej działalności
                          wielbiciela betonu!!!
                  • Gość: suz Re: Brawo p.Prezydencie Lubawski ! IP: *.itfutura.com 03.08.10, 17:27
                    Ty adoen to nie dość, że głupi jesteś, to na dodatek chamski i bezczelny.
                    Elektorat lubawskiego jak się patrzy.
                    Taki sobie współczesny krzyżaczek.
                    WueL tylko taką zgrają się otoczył, co to w gębie tylko pomyje mają.
                    Alboś jego przydupas-pracownik albo mendowaty człowiek.
                    A najpewniej, to i to i to.

Jacy zwolennicy, taki i ich guru.
                    P.S.
                    Mieszkancy ruder, to łobuzie jeden również kielczanie, i o takich osobach ten nasz cały przyjaciel Chin powinien również myśleć.
        • Gość: SLD Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.ujk.edu.pl 03.08.10, 12:42
          Trochę melisy odpocznij i popatrz normalnie. To co Ty uważałeś za "śmiech w
          twarz" jest niezbyt dokładnie skrywanym śmiechem z Ciebie.
          W zacietrzewieniu trudno to zauważyć, że nie do Ciebie, tylko z Ciebie.
          • Gość: A co to Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.cdma.centertel.pl 03.08.10, 18:20
            Andrzej Lubelski to nie zaden biznessman tylko oszust poszukiwany w USA
            dlatego wyjechal z Chicago. spytajcie go o nie zaplacone alimenty na
            dziecko? Spytajcie go o skonfiskowany dom za ktory nie placil?
            Spytajcie go szkole ktora skonczyl a nie zplacil i pieniadze z kart
            kredytowych? Biznesmen - przez 12 lat pobytu w Chicago zyl z pieniedzy
            siostry. Wiem cos na ten temat bo go znalem w Chicago i wiem ilu ludzi
            naoszukiwal i donosil do INS - urzad emigracyjny. Gratulacje dla
            glupawego prezydenta Kielc ze dal sie w to zlapac.
            • bigzuzel Re: WL czeka i niech się doczeka 04.08.10, 00:06
              Ciekawy temat poruszył A co to.
              Napisz więcej w temacie.

• Gość: A co to Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.cdma.centertel.pl 04.08.10, 07:10
                Andrzej Lubelski to znajomy WEL -a właściciel Pralni-Galerii w Kielcach.Tak o
                nim piszą ludzie ,którzy go znali.Czy radni nie powinni o tym wiedzieć?
                • Gość: A co to Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.cdma.centertel.pl 04.08.10, 07:26
                  podatnik4 02.08.10, 12:34 Odpowiedz w temacie Pralni galerii
                  Jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić ;)
                  Oficjalnie wlascicielem Galerii Czystosci Atlantis jest Andrzej Lubelski.
                  Dotację z funduszu rozwoju wojewodztwa świętokrzyskiego
                  na pralnie Atlantis dostala zamieszkała w Kielcach Dorota Dobrzańska w sumie 804
                  tys zł. O ile wiem, mieszka od ponad 20 lat w Stanach. Jednak, jeżeli zachowała
                  meldunek, wolno Pani Dorocie :)
                  To są dane oficjalne, można sprawdzić tu;
                  [PDF] Uchwała nr 2683Format pliku: PDF/Adobe Acrobat - Wersja HTML
                  16 Cze 2010 ... wyposażenia pralni. Galeria czystości ATLANTIS. "ATLANTIS
                  KIELCE" DOROTA ...bip.sejmik.kielce.pl/bip_admin/zdjecia_art
                  /.../uchwala.nr.2683.2010.pdf
                  O ile wiem, takie fundusze przeznaczone są na rozwój regionu, czyli co za tym
                  idzie, tworzenie miejsc pracy. ILE miejsc pracy utworzono za wcale niemałą kwotę
                  ? Jedna osoba wystarczy do pilnowania ok. 10 pralek...więcej chyba nie wejdzie
                  do tej "galerii" :D
                  Budynek dało miasto w "prezencie" od podatników, czy został kupiony przez
                  właściciela pralni? Dodać do tego koszty wizyty w Stanach, celem rozkręcenia
                  przedsięwzięcia.... Naprawdę w Kielcach nie ma większych potrzeb ? Bo w to, że
                  mieszkańcy lubią wyrzucać pieniądze w błoto, żeby je potem przeprać, jakoś nie
                  wierzę ;)

• Gość: halina Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 15:11
                    No i oczywiście jak każdy pomysł wizjonerski Lubawskego wiąże się on
                    z jakimiś niezbyt dobrze pachnącymi interesami jego kolegów.Tak samo
                    było z pralnią posła z PSL.Kobieta mieszka w USA a kreci w
                    Kielcach.Po prostu dno!
                    • Gość: suz Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.itfutura.com 05.08.10, 23:56
                      A co to i halino.
                      Dajcie więcej szczegółów
                      • Gość: A co to Re: WL czeka i niech się doczeka IP: *.cdma.centertel.pl 06.08.10, 08:33
                        Więcej szczegółów w temacie "Pralnia-Galeria" w dawnym Zajeżdzie -
                        wlaściciel Lubelski -czytaj.
    • Gość: lewski Re: Lubawski czeka na wynik wyborów IP: 77.223.220.* 06.08.10, 08:16
      No cóż, czasami zdarza się, że ktoś się zatraci, ale żeby aż tak ?
      • bigzuzel Jest dobrze... 08.08.10, 00:36
        w piątek wieczorem połaziłem po sympatycznych i ciekawych:) kieleckich miejscach i mogę stwierdzić: Jest dobrze.
        Lubawskiego coraz bardziej mają kielczanie dość.
        Jego działania, zachowania czy też decyzję coraz bardziej drażnią, a coraz więcej osób twierdzi, że na pewno nie chodzi tu o dobro Kielc i kielczan.
        Numer z chińskim koleżką był dolaniem oliwy do ognia.
        Trzymaj tak dalej WueLu,kielczanie to mądrzy ludzie i nie zapomną ci twojej "wspaniałej" pracy więc i koniec twojej nieszczęsnej prezydentury już blisko.
        • Gość: suz Re: Jest dobrze... IP: *.itfutura.com 10.08.10, 22:03
          Wcale nie jest dobrze.
          Jest źle, a dlatego że ten gościu zanim odejdzie z Miasta, to jeszcze sporo namiesza, i w inwestycjach i w sporcie.
          To co zrobił Koronie a przede wszystkim Dudce, to chwyt poniżej pasa
          • bigzuzel Re: Jest dobrze... 13.08.10, 14:19
            Kolego suz. To właśnie jest dobrze, że jest tak jak i ty piszesz.
            Dobrze dla kielczan, bo WueL pokazuje przez takie działania jakim jest na prawdę.
            Przez takie podejście więc jest dobrze... bo dla lubawskiego jest źle.
            Wyborcy tego zapewne nie zapomną.
            Tego co zrobił Wuel i Koronie i prezesowi Dudce też nie puszczą płazem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka