Dodaj do ulubionych

Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili listę...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 21:28
Ja sie pytam co zrobiła prawica z prez. Lubawą dla dobra Szpitala Miejskiego
w ostatnim roku(oprócz tego ,ze o 6mln zwiększył się dług szpitala).
Może jednak kogoś trzeba jeszcze dołaczyć do wywieszonych radnych SLD,
PSL ,UP.
ZACZNIJCIE WRESZCIE DZIALAC A NIE BAWIC SIE w gazetki scienne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowojorczyk Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili listę... IP: *.proxy.aol.com 23.03.04, 21:31
      Wyborcy: zapisac te nazwiska! Lecznictwo, szkolnictwo, policja, straz pozarna
      sa sluzbami lokalnymi. Dzialanie na szkode wlasnych - lokalnych - wyborcow,
      powinno zawsze skutkowac utrata mandatu w najblizszych wyborach!
      • dijey Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis 24.03.04, 02:35
        komu zaplaciles za numer security?
        madralo
    • Gość: Ja-Ga Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 23.03.04, 22:41
      Radni, którzy głosowali przeciw udzieleniu pożyczki:

Jan Gierada, Jerzy Borończyk, Jan Gwizdak, Tadeusz Daszkiewicz, Halina Kosecka,
      Iwona Kowalska, Alicja Obara, Marek Piotrowicz, Stanisław Rupniewski, Alojzy
      Sobura, Włodzimierz Stępień - radni SLD; Andrzej Ordysiński, Stanisław
      Wiatrowski - Unia Pracy; Dariusz Karyś - PSL

Szanowni w/w DYGNITARZE !!
      Wy też kiedyś możecie się znależć na łóżkach szpitala Miejskiego w Kielcach.
      Będziecie błagac na kolanach o ratowanie Wam życia.
      Jak zareaguje personel Szpitala na Wasze skomlenie ? Poda Wam rękę ? , czy też
      pokaże gest Kozakiewicza , tak jak Wy teraz im to robicie.
      Myślę,że wyborcy zapamiętają te nazwiska.
      • dijey Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis 24.03.04, 02:34
        Chybas jaga oglupiala, w zyciu do szpitala pod kombinatorem nie trafiom, chyba,
        ze bez przytomnie.
        blaganie o pomoc lekarza jest jak mowa do swojego ryja zeby nie rzygal, kiedy
        musi
        kieleckie konowaly do tego stopnia sie zeswinily, ze jak ludzie mowia miedzy
        soba daja lapowki, za swoich pacjentow

A skad pomysl, ze topienie kasy w zlodziejskim szpitalu to jest dobre dla kielc?
        a moze niech najpierw dyrektor uzasadni wydatki, zamiast wykazywac koszty, z
        których wychodzi 7 rolek papieru toaletowego na jedna dupe w szpitalu na
        tydzien?
        czy ktos o tym pomysli, a powie?
    • Gość: behemot buraki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 23:09
      Większość z wymienionych radnych to ludzie na pewnym poziomie, tymczasem:

1) Gierada - miał w nosie interes szpitala, on po prostu obraził się na prawicę
      i głosował nie w sprawie szpitala tylko "w ramach protestu przeciwko takim
      metodom",

2) Wiatrowski - nie ma własnego rozumu, za niego rozumuje Daszkiewicz, a poza
      tym do podjęcia decyzji wystarczy mu, że "Podobno taka pożyczka byłaby
      niezgodna z prawem"; sprawdzić i wyrobić sobie własne zdanie to on raczej nie
      ma czasu,

3) Daszkiewicz - ratowanie szpitala nie jest aż tak istotne jak odegranie się
      na Wójcickim - "zastanawiam się nad oskarżeniem dyrektora Wójcickiego".

Albo Wyborcza specjalnie tak dobrała te wypowiedzi albo mamy ćwoków w radzie.
      Jak myślicie ? ;-)
      • dijey Re: buraki 24.03.04, 02:39
        Ja mysle, ze krecisz jak zawsze.
        Zarzekasz sie jak zaba wody, ze wel-a nie znasz, a tu takie kuluarowe wiesci.
        Jak to jest podleglych geniuszowi ludzi znasz na wylot, a geniusza nie
        widziales na oczy?
        Nikt ci od dawna nie wierzy.

dodaj sobie kolejnego nicka i raz deska w pałę, jestes łysy?

dj
    • Gość: Staniasław Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 08:55
      Słynny prawnik Czech już zgotował Kielcom dwóch prezydentów.Byli to jak
      pamiętacie jego aplikant Borkowski i jacek Jędrzejkiewicz.Sąd Administracyjny w
      Krakowie w wyroku wyśmiał znajmomość prawa panów Pardyki(Wojewoda),Wojciecha
      Czecha i Marka Gajewskiego (doradca prawny Wojewody ,póżniej utopił PKS kielce
      będąc jego zarządcą komisarycznym).Więc ci panowie niech raczej milczą,bo budzą
      powszechną litość i śmiech.
      • Gość: I sekretarz SLD-UPna argumentacja IP: *.czajen.pl 24.03.04, 09:14
        Jan Gierada, radny SLD, szef komisji zdrowia

To, że związki wywieszą listę z moim nazwiskiem, obchodzi mnie tyle, co miniona
        zima. Na komisji zdrowia byłem za pożyczką. I w pierwszym, tajnym głosowaniu
        również byłem za. Ale głupota na sesji przekroczyła wszelkie granice, kiedy
        prawica zażądała głosowania imiennego. Nie pozwolę się tak traktować i w ramach
        protestu protestu przeciwko takim metodom zagłosowałem przeciw.

Tadeusz Daszkiewicz, radny SLD, szef komisji budżetu i finansów

To, co dzieje się w Szpitalu Miejskim, jest po prostu podłe. Uważam, że stoi za
        tym dyrektor Wójcicki, który nieraz nas straszył. Może zamiast wywieszać listę,
        powinni nas pozabijać za to, jak głosowaliśmy? Rozmawiamy właśnie o całej
        sytuacji w naszym klubie. Ja sam zastanawiam się nad oskarżeniem dyrektora
        Wójcickiego. Jedno jest pewne, z pewnością tego nie darujemy.zeciwko takim
        metodom zagłosowałem przeciw.

Stanisław Wiatrowski, radny UP

Do zmiany mojej decyzji przekonało mnie wystąpienie na sesji radnego Tadeusza
        Daszkiewicza. Podobno taka pożyczka byłaby niezgodna z prawem. Chcę pomagać
        Szpitalowi Miejskiemu, ale w sposób całkowicie legalny. Listy z moim nazwiskiem
        nie chcę komentować.
      • Gość: Rysiek Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.kielce.msk.pl 24.03.04, 09:27
        Czech, to cyniczny bankrut, który nigdy nie miał na uwadze interesu kielczan,
        zas wyłacznie swój własny, przy czym jest on tak ograniczony, ze mu sie wydaje,
        ze bryluje, gdy faktycznie zachowuje sie jak pretensjonalny prowincjusz i to
        od 20 lat, chyba nigdy sie nie zastanawia, jak go postrzegaja - czyli co widac.
        • Gość: I sekretarz To są warchoły z Radomia i Ursusa! IP: 195.205.230.* 24.03.04, 11:08
          Gość portalu: Rysiek napisał(a):

> Czech, to cyniczny bankrut, który nigdy nie miał na uwadze interesu kielczan,
          > zas wyłacznie swój własny, przy czym jest on tak ograniczony, ze mu sie
          wydaje,
          >
          > ze bryluje, gdy faktycznie zachowuje sie jak pretensjonalny prowincjusz i to
          > od 20 lat, chyba nigdy sie nie zastanawia, jak go postrzegaja - czyli co
          widac.

W pełni się z towarzyszem zgadzam.
    • Gość: MIESZKANIEC Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.kielce.net.pl 24.03.04, 11:51
      BRAWO - PRAWICA I DYREKCJA SZPITALA MIEJSKIEGO WPROWADZAJĄ NOWE "CIEKAWE FORMY
      DIALOGU SPOŁECZNEGO". SZKODA, ŻE NIE "WYWIESZONO" RÓWNIEŻ FOTOGRAFII OSÓB UMIE-
      SZCZONYCH NA "CZARNEJ LIŚCIE" WRAZ Z INFORMACJĄ O TYM IŻ NIE MOGĄ ONE "LICZYĆ"
      NA JAKĄKOLWIEK OPIEKĘ ZE STRONY PERSONELU TEGO SZPITALA NOSZĄCEGO JAK NA IRONIĘ
      IMIĘ ŚWIĘTEGO ALEKSANDRA.
      DOBRZE SIĘ STAŁO, ŻE "GAZETA WYBORCZA" OPUBLIKOWAŁA "CZARNĄ LISTĘ RADNYCH" KTÓ-
      RZY SPRZECIWILI SIĘ NIEGOSPODARNOŚCI I WRĘCZ SZKODLIWYM POMYSŁOM "WYBITNYM EKO-
      NOMISTOM" Z TEGO SZPITALA, W TKÓRYM DZIAŁA TYLKO 6 /SZEŚĆ/ ORGANIZACJI ZWIĄZKO-
      WYCH DBAJĄCYCH O CZŁONKÓW DYREKCJI I ZAŁOGĘ ORAZ ZAJMUJĄCYCH SIĘ "SPRAWIEDLI-
      WYM PODZIAŁEM CEBULI".
      WIELKA SZKODA, ŻE "OBIEKTYWNY" REDAKTOR DANIEL LENART NIE NAPISAŁ O TYM IŻ MIA-
      STO SPŁACA JUŻ INNĄ POŻYCZKĘ UDZIELONĄ SZPITALOWI KILKA LAT TEMU
      • Gość: I sekretarz W imieniu partii dziękuję wszystkim MIESZKAŃCOM IP: 195.205.230.* 24.03.04, 13:54
        Nie rozumię tylko kto wywiesił tę listę: Lubawski, Wójcicki, czy załoga?
        • Gość: mlody Re: W imieniu partii dziękuję wszystkim MIESZKAŃC IP: *.kielce.net.pl 24.03.04, 14:04
          Zaloga - za przyzwoleniem (lub nawet inspiracja)Wojcickiego, w celu
          poprawnienia image Lubawskiego poprzez wywolanie niecheci do radnych bedacych w
          opozycji do wodza sloneczko WELa.
          Wykorzystano dyskusyjna decyzje (zdaniem pracowników szzpitala jest
          bezdyskusyjnie zla) dla odwrócenia uwagi od bezmyslnosci WELa i jego
          przydupasów.
          • Gość: mlody Re: W imieniu partii dziękuję wszystkim MIESZKAŃC IP: *.kielce.net.pl 24.03.04, 14:07
            Tak na marginesie ciekawa jest postawa Jana Kubika. Tez radny UP i lekarz (jak
            Wiatrowski) a glosowal tak jak uznal za stosowne. Pewnie dlatego w niedziele
            spuszczono go z przewodniczenia UP w swietokrzyskim.
            • Gość: ck_tom Gierada, Gierada - niezła słowna twa parada..... IP: *.mclink.it 24.03.04, 14:37

protestu przeciwko takim metodom zagłosowałem przeciw.

KAŻDY MA SWE RACJE. NA SZCZĘŚCIE NIE ORIENTUJĘ SIĘ KTO ZA KIM STOI, KTO KOMU
              ILE POŻYCZYŁ. DLACZEGO "NIE" SZPITALOWI, A ZOZOWI "TAK". LECZ STWIERDZENIE
              GIERADA RZUCIŁO MNIE NA PODŁOGĘ I ŚMIECH MNIE OGARNIA AŻ DO TEJ PORY. "mnie to
              wcale nie uraziło, ja bylem nawet za, ale głosowałem na nie (wcale mnie to nie
              obchodzi, ale łobrazić to się łobraziłem)". CZŁOWIEKU KTO CIĘ WYBRAŁ? JEŚLI
              TWOJE HUMORY SĄ ODPOWIEDZIALNE ZA GŁOSOWANIE ZA, CZY PRZECIW TO WIDAĆ NIE
              WYROSŁEŚ JESZCZE Z PIASKOWNICY. TERAZ TO WSZYSTKO TŁUMACZY: chłopaki rzucają w
              siebie piachem, przepychają się, robią wszystko aby rozwalić jakiś zameczek
              KULEDZE. Zabawa nie polega na tym by coś zbudować, ale ma dwie podstawowe
              zasady: rozwalaj, nie pozwól budować drugiemu i nie daj się wyrzucić z
              piaskownicy. WEDLE TYCH ZASAD TO FAKTYCZNIE NIE ZACIEKAWA PRZYSZŁOŚĆ KIELC.

JAKA NASTĘPNA BĘDZIE PARADA GIERADA, NA KOGO SIĘ OBRAZI.....?
              • r_z Re: Gierada, Gierada - niezła słowna twa parada.. 24.03.04, 14:50
                doskonale to ująłeś ck_tom
                a wypowiedzi radnego Gierady są tak żałosne, że to aż nieprawdopodobne
                pozdr rz
          • Gość: I sekretarz Re: W imieniu partii dziękuję wszystkim MIESZKAŃC IP: 195.205.230.* 24.03.04, 14:15
            Gość portalu: mlody napisał(a):

> Zaloga - za przyzwoleniem (lub nawet inspiracja)Wojcickiego, w celu
            > poprawnienia image Lubawskiego poprzez wywolanie niecheci do radnych bedacych
            w
            >
            > opozycji do wodza sloneczko WELa.
            > Wykorzystano dyskusyjna decyzje (zdaniem pracowników szzpitala jest
            > bezdyskusyjnie zla) dla odwrócenia uwagi od bezmyslnosci WELa i jego
            > przydupasów.

Nie rozumię tylko do czego załodze potrzebne jest "poprawienie image
            Lubawskiego"?
            • Gość: mlody Re: W imieniu partii dziękuję wszystkim MIESZKAŃC IP: *.kielce.net.pl 24.03.04, 14:28
              > Nie rozumię tylko do czego załodze potrzebne jest "poprawienie image
              > Lubawskiego"?
              Zalodze do niczego. Oni sa tylko narzedziem. Sa rozgoryczeni, a moze nawet
              solidnie wku..ni na radnych, a ludzmi bedacymi pod wplywem silnych emocji latwo
              manipulowac.
              To metoda "prezentowania wroga ludu" przez faktycznego wroga ludu. WEL i jego
              ludzie stosuja stara przedbolszewicka jeszcze zasade odwracania uwagi
              spoleczenstwa. To sa dla pracownikow igrzyska, a chlebek jest dla kogo innego.
              • Gość: I sekretarz Re: W imieniu partii dziękuję wszystkim MIESZKAŃC IP: 195.205.230.* 24.03.04, 14:35
                Gość portalu: mlody napisał(a):

> > Nie rozumię tylko do czego załodze potrzebne jest "poprawienie image
                > > Lubawskiego"?
                > Zalodze do niczego. Oni sa tylko narzedziem. Sa rozgoryczeni, a moze nawet
                > solidnie wku..ni na radnych, a ludzmi bedacymi pod wplywem silnych emocji
                latwo
                >
                > manipulowac.
                > To metoda "prezentowania wroga ludu" przez faktycznego wroga ludu. WEL i jego
                > ludzie stosuja stara przedbolszewicka jeszcze zasade odwracania uwagi
                > spoleczenstwa. To sa dla pracownikow igrzyska, a chlebek jest dla kogo innego.

Nasi radni znaja smak tego chlebka, sami są na diecie, ale manipulować sie nie
                dadzą.
                • Gość: mlody Re: W imieniu partii dziękuję wszystkim MIESZKAŃC IP: *.kielce.net.pl 24.03.04, 14:54
                  Takich mamy radnych (fuj) jakich sobie sami wybralismy.
                  Takiego mamy prezydenta (po trzykroc fuj) jakiego sobie sami wybralismy.

W tym tylko problem ze wraz z wybranym Wojtusiem wybralismy sobie niestety
                  takze Koze, Hamere, Syguta, Tomale no i oczywiscie Wojcickiego.

P.S.
                  Alternatywa byla podobnej jakosci, ale nie zmienia to faktu ze trzeba sie
                  domagac od tych krtorych wybieralismy, aby na stanowiska odpowiedzialne
                  kierowali ludzi odpowiedzialnych, a nie taka zgraje jak dotychczas.
                  • Gość: marek Re: W imieniu partii dziękuję wszystkim MIESZKAŃC IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.04, 21:17
                    Kochana Pani Basiu "996" zrozumialem ze pani nie wypada tego powiedziec za CO
                    powinni powiesic pana Dyrektora ale ja to podpowiem "ZA H... i NA ZYWCA ".

Z powazaniem.
    • Gość: Holt Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 24.03.04, 15:02
      stary jak świat przykład presji psychologicznej na decydentów i na
      wyborców.Rada zachowała się głupio ,bo Łamiąc prawo udzieliła "pożyczki" na
      pobory dla administracji ZOZ,czego jej robić nie wolno a pożytku z tego
      idiotycznego aktu pseudomiłosierdzia lewica i tak mieć nie będzie.Jaś Kubik
      jeszcze jest uzależniony od ZOZ (etat)ale stracił pozycję partyjnego lidera i
      zaczyna robić głupstwa we własnym interesie.
    • Gość: I sekretarz Będę musiał politologię postudiować IP: *.czajen.pl 24.03.04, 16:47
      Dla Gazety
      u profesora Jaskierni, by coś zrozumieć z poniższego tekstu.

protestu przeciwko takim metodom zagłosowałem przeciw.
    • Gość: radek Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.desoto01.md.comcast.net 24.03.04, 17:36
      Bardzo dobry pomysl z ta lista,powinnismy wiedziec jak nasi wybrani glosuja,ale
      maja cos przeciw niech nie beda osobami publicznymi.Co ich obchodzi szpital
      miejski,sami zapewne lecza sie tylko w prywatnych klinikach.Bandyci!!!
      • basia996 Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis 24.03.04, 17:41
        TRZEBA BYŁO DYREKTORA POWIESIĆ A NIE LISTĘ !!!!
    • Gość: kryczki Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:38
      Drogi Radku czerwoni radni SLD zrobili sobie za posrednictwem Jana z Czarnowa
      prywatny komunistyczny szpital na czarnowie, gdzie sa obslugiwania na zadanie
      jana poza kolejnoscia, wiec gleboko gdzies maja szpital miejski(w miejskim jak
      byl mroz to tez towarzysze byli ponad wszystkimi pacjentami), wiec nie muszza
      wydawac kasy na prywatne kliniki.
      A GIERADA niech niebedzie taki dobry i madry tylko wyplaci 203 ustawowe
      pielegniarką, FILANTROP ZAFAJDANY
    • Gość: Kwiatek Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.04, 20:20
      Szanowny panie Czech.Z zadowoleniem i uciecha przeczytalem Panska wypowiedz i
      cieszy mnie osobiscie ze znalazl Pan czas na to posiedzenie. TAKICH Ludzi
      wlasnie potrzebuje dzisiejsza POLSKA.
      Z wielkim szacunkiem i powazaniem.
    • Gość: marek Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.04, 20:27
      Moi Kochani przeciwnicy.Z calego serca zycze wam i waszym rodzinom Wysokich
      stolköw Dobrych i GLEBOKICH KORYT PELNYCH ZARCIA oraz RAKA w przelyku, zeby to
      co polknac byscie chcieli stanelo w RYJU.
    • Gość: barbie3 Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.kielce.msk.pl 24.03.04, 20:33
      Ja lubie rozne listy.
      Mozna znalezc czasem takie smieszne nazwiska i wogóle.
      Niech jeszcze kilka list powiesza a gazeta niech napisze te nazwiska.
      Lubie konkursiki, czy bedzie jakies takie nazwisko, ktorego bym sama nie
      wymysliła?

barbie fajnie
      • Gość: gumka Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 20:55
        I bardzo dobrze,ze wywiesili ta liste nazwisk.jesli radni uwazaja ze podjeli
        dobra decyzje to czemu sa oburzeni owa lista?czyzby zaczelo ich gryzc
        sumienie????uwazam ze pracownicy szpitala postapili slusznie i powinno sie to
        robic czesciej,moze wtedy daloby to naszym radnym do myslenia....ech...szkoda
        gadac..
        • Gość: barbie3 Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: 220.163.10.* 24.03.04, 21:01
          gumka - podoba mi sie, fajne nazwisko gumka
          • Gość: ixi Re: Pracownicy kieleckiego szpitala wywiesili lis IP: *.dialsprint.net 26.03.04, 03:13
            zabrac liste
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka