Dodaj do ulubionych

www.kultura-kielce.pl

IP: *.canea.com.pl 01.04.04, 23:38
Pomysł wydaje się dobry i ogólnie popieram promowanie kultury w internecie.
Nastąpiło jednak przekłamanie - istnieje już w pełni niekomercjonalny serwis
spełniający prawie wszystkie wymienione w artykule funkcje. Jest nim
oczywiście portal www.wici.info - nie będe się tu wdawał w głębsze opisy, ale
jasnym dla mnie jest że większość ludzi , ktrórzy się do tego zabrali
popełnili jakąś "genialną" gafę... dlatego że wogóle nie orientują się w
materi internetowych informatorów. Lub specjalnie chcąc przemilczec fakt i po
cichu kopiować pomysły... Jest to jednak zastawiające, nieprawdaż panowie
redaktorzy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: cm Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 02:20
      GRATULUJĘ POMYSŁU NA WYDANIE MILIONA EURO!!!
      Chciałbym zaznaczyć iż Pan Jacek Kowlaczyk nie ma racji mówiąc "- Nie ma
      takiego miejsce (mam nadzieję iż myśli Pan o internecie), gdzie każdy mógłby
      sobie sprawdzić co będzie się działo nawet z kilkudniowym wyprzedzeniem -"
      Otóż Szanowny Panie, proszę sobie wyobrazić iż jest takie miejsce w sieci!
      Od 2 lat na stronach Kieleckiego Informatora Hipertekstowego www.wici.info
      można sprawdzić kalendarium kieleckich imprez (nawet na kilka miesięcy do
      przodu) oraz informacje z życia kulturalnego naszego miasta. Polecam.
      Dziwi mnie również wypowiedź - Pani Augustyny Nowackiej, menedżerki z WDK która
      nic nie wie o www.wici.info - mimo iż termminarz i bierzące informacje o
      imprezach w WDK - również ukazują się na www.wici.info

Szanowni internauci!
      Jeżeli portal kulturalny, który ma być uruchomiony kosztem "milona euro" będzie
      tak aktualny jak większość stron internetowych placówek kultury w tym mieście,
      to już teraz proponuję przeznaczyć te pieniądze na.... i tu proszę o oryginalny
      pomysł
      • zielonaherbata6 Re: www.kultura-kielce.pl 02.04.04, 08:07
        Nie mieszkam w Kielcach ale caly czas na biezaco wiem co dzieje sie w Kielcach
        dzieki www.wici.info i czesto przyjezdzam do kielc na koncerty.
        Podobnie jak moi przedmowcy jestem zdziwiona ze ludzie ktorzy etatowo pracuja w
        kulturze nie wiedza ze taki portal istnieje i napewno nie kosztowal 1 mln euro.
        Moze warto spotkac sie z ludzmi z Wici i zaprosic ich do wspolpracy bo przeciez
        oni maja doswiadczenie a WDK nie.Bardzo cennie sobie internet ale ogladanie
        spektaklu kielckiego teatru w nowym poratalu uwazam za lekka przesade.Moze
        pozamykajmy wszystkie placowki kultury a badzmy tylko wirtualnie obecni? Jaka
        to oszczednosc budzetu.Nie dajmy sie zwariowac.Chyba ze jest to adresowane do
        osob ktore z uwagi na swoj stan zdrowia nie moga przyjechac do teatru wtedy to
        rozumiem i jest to dla nich poprzez internet jedyna mozliwosc uczestnictwa.
      • r_z Re: www.kultura-kielce.pl 02.04.04, 08:19
        popieram poprzednie wypowiedzi!:)
        jakże trudno władzom zauważyć i docenić to co robią oddolnie inni... I to robia
        w tym przypadku (www.wici.info) bardzo dobrze w dodatku za niewielkie pieniądze
        i siłami przede wszystkim tylko dwóch osób... Trochę pokory by się przydało...

Ale pomysł sam w sobie godny pochwały - już sama swiadomość ogromnej potrzeby
        takich portali w internecie to w kieleckich władzach ewenement. Tutaj Jacek
        Kowalczyk zdecydowanie wyprzedził władze miasta. Jeśli uda się to zrealizować
        tak jak należy - tzn np. zrobić wersje w kilku językach, skomputeryzować
        biblioteki itd to będzie fajnie. Tylko kto to będzie robił?
        www.wici.info robią pasjonaci znający kielecką kulturę od podszewki, czy ten
        portal za milion nie bedzie przypadkiem robiony przede wszystkim przez
        odwalających pańszczyznę urzędników?
      • Gość: erwin Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.wichrowe.net.pl 02.04.04, 10:33
        przyłączam się do opini poniżej WDK ma swoją strone ale trudno na niej znalezc
        aktualne wiadomośći - tak wiem milion euro może to zmienić :)- tak naprawde
        jest setki portali postawionych dzieki pieniądzom np Unii aqle po miesiącu
        dwóch to są widma... ci co skasowali szmal już ich nie ma... a strona nie służy
        niczemu poza przestrogą... naprawde lepiej skorzystają na tym kielczanie jesli
        pieniądze pójdą np. na rozbudowe i promocję tras rowerowych w Kielcach i
        okolicy... sam korzystam z Wici i każdemu polecam www.wici.info kultura w
        Kielcach
    • Gość: ggg Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 08:08
      Podany adres www.kultura-kielce.pl nie istnieje!!! nie jest nawet
      zerejestrowana taka domena!!!!
      • Gość: Slopy www.wici.info zamiast www.kultura-kielce.pl IP: 195.136.247.* 02.04.04, 14:34
        Ogladanie spektakli przez internet to bzdura. Zero klimatu. A jesli chodzi o
        osoby które nie moga uczeszczac z powodów zdrowotnych to mam lepsza propozycje.
        Maly sklepik ze spektaklami na plytach CD lub na kasetach VHS, bedzie to duzo
        tansze i bardziej praktyczne.

A co do www.wici.info to mam ta stronke jako startowa. Mozna powiedziec ze sie
        na niej czuje jak w domu. Wszystko jasne i przejrzyste, poprostu portal jest
        najlepszy ze wszystkich kieleckich. I wydaje sie ze nawet 1-2% z tej kwoty
        miliona euro by wystarczylo na mega rozbudowe Wici. A tlumaczeniem i artykulami
        mogli by sie zajmowac dobrowolnie uzytkownicy, bardzo chetnie bym sie zglosil.

Pozdrawiam.
        • r_z Re: www.wici.info zamiast www.kultura-kielce.pl 02.04.04, 15:20
          > A co do www.wici.info to mam ta stronke jako startowa. Mozna powiedziec ze
          sie
          > na niej czuje jak w domu. Wszystko jasne i przejrzyste, poprostu portal jest
          > najlepszy ze wszystkich kieleckich. I wydaje sie ze nawet 1-2% z tej kwoty
          > miliona euro by wystarczylo na mega rozbudowe Wici. A tlumaczeniem i
          artykulami
          >
          > mogli by sie zajmowac dobrowolnie uzytkownicy, bardzo chetnie bym sie zglosil.

poprzedni komentarz napisałem "z marszu" starając się pochwalić jakiś ruch w
          dobrym kierunku ale po zastanowieniu jestem porażony zarówno tym milionem jak
          i "nie zauważeniem" www.wici.info... I coraz mniej mi się ten planowany
          nadmuchany milionem balon pod nazwą www.kultura-kielce.pl podoba. Sam jestem
          fanem wici od początku i dla mnie to jest najlepsze miejsce w kieleckim
          internecie. A z tymi tłumaczeniami to trzymam Cię Slopy za słowo - myślę, że
          Sergio i Rafaello chętnie by taka pomoc przyjęli:)

• r_z Re: www.wici.info zamiast www.kultura-kielce.pl 02.04.04, 15:27
            i zapomniałem o najważniejszym:

wspierajmy wici (przez tłumaczenia, znajdowanie reklamodawców pozwalających
            finansować coraz pojemniejsze domeny dla wici, współpracę redakcyjną) i
            udowodnijmy, ze bez milionów można zrobić lepszy portal niż ten planowany!
            pozdr rz
            • Gość: Filip Re: www.wici.info zamiast www.kultura-kielce.pl IP: 69.156.224.* 02.04.04, 16:16
              Bezsens !
              Znowu bedziemy mieli kulture centralnie sterowana. Tu chodzi raczej o fikcje na
              ktore mozna wyciagnac pieniadze.
              Jaka kultura ?...choc macie prawo miec duze aspiracje, ale najpierw nalezalo by
              sie zastanowic czy inne aspekty zycia w regionie nie sa dzis wazniejsze.
              Czy podswiadomie nie mylicie kultury z estetyka bo jej wlasnie chyba
              najbardziej Kielcom brakuje.
              Ale estetyki realizowanej na biezaco.
              I co z tego ze powstanie tak wspanialy portal informacyjny gdy nadal na
              dworcach przybywajacych do miasta beda witac smierdzace kible i zdychajace
              jazeniowki. Gdy w kazdym miejscu i o kazdej porze dnia mozna zostac ograbiony z
              podrecznego bagazu. Nawet przy najlepszym wydaniu KULTURY potecjalny turysta
              omija z daleka takie miejsca i "takie kultury".
              To tylko jeszcze jedna iluzja !

• Gość: nowy_yo Re: www.wici.info zamiast www.kultura-kielce.pl IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 02.04.04, 16:59
                niom moim zdaniem to te pieniadze to dduza kwota ... i centralnie czesc znich
                nawet malutka czesc mozna zainwestowac w promocje http:\\www.wici.info poniewaz
                ten portal jest najlepszym kieleckim informatorem. mozna na nim znalezc opisy
                wszystkich knajpek dyskotek itp !!! noramlnie wszystko o kielcach i o tym co
                sie w Kielcach dzieje .. a najlepsze jest to ze umieszczane sa tam i newsy z
                wojewodztwa jak i ze swiata czy polski, sa takze pisane komentarze przez samych
                urzytkownikow ... wystarczy tylko spojrzec na liczbe ludzi zarejstrowanych ..
                lub na forum wici .. jak jest popularny ten portal .. a co do ogladania
                przedstawienia w interneci to jest moim zdaniem GLUPOTA do entej potegi :|
                niedos ze kosztuje tyle to jeszcze traci teatr bo traca klientow a i do tego
                nie ma klimatu i cale przedstawienie traci sens :| ... jednym zdaniem mowiac to
                w naszym kraju ludzie malo mysla :| ...
      • Gość: Darek Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 17:12
        Wlasnie zablokowalem sobie domenke "kultura-kielce.pl" ciekawe czy dostane za
        nia polowe sumy jaka planuja zmarnowac nasi urzednicy. W sumie to mam juz
        darmowa reklame.
        • Gość: canis Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 18:21
          Gratuluję Darku szybkiego refleksu! Sam to miałem zrobić :)
          Teraz albo będziesz bogaty, albo nasi urzędnicy będą musieli pogłowić się nad
          innym adresem. Ale przecież jak się zakłada "milion euro" na uruchomienie i
          promocję strony to adres nie ma znaczenia
      • Gość: M Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 18:43
        Informacja z przegladarki domen na www.dns.pl:

Wynik poszukiwań

Brak informacji o domenie kultura-kielce.pl w bazie Registry NASK.

Koniec cytatu

To chyba wystarczy jako komentarz.
    • Gość: dziennikarz Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 18:38
      jest mi bardzo przykro ze kolega "Banach" nie jest kulturalny :)- co kolwiek
      mialo by to znaczyc- STARY!! prosze badz rzetelnym dziennikarzem- sprawdz
      informacje - zanim co kolwiek napiszesz- po co ladujesz bzury wtej gazecie-
      ktos Ci zaplacil za to??????? spojrz- czytelnicy tej Twojej gazety wiedza o tym
      ze istnieje portal WWW.WICI.INFO w ktorym zdecydowanie wiecej wiadomosci
      kulturalnych jest niz u Was w gazecie - to jest przerazajace- czy tylko
      ograniczyliscie sie do sluchania??? dlaczego nie szukacie sami- tylko tematy
      przez kogos podrzucone i tylkko poplecznictwo pozwala na namlowanie jakiegos
      artykulu ?????? sorki ale juz nie wytrzymuje i mi sie poprostu chce Wami
      zygac!!!!! cale zycie uczono mnie ze dziennikartstwo polega na sprawdzaniu
      informacji -> z tego co u Was widze to nie potraficie tego robic - szkoda- milo
      mi sie kiedys czytalo Wasze "pisemko" - teraz juz sie na 100% przekonalem ze
      jest nic niewarte- przykre- ale prawdziwe- nie zdziwie sie wcale jak nie bedzie
      tego postu na forum.
      libancky@interia.pl
    • Gość: Kulturalna M. Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 19:39
      Właśnie........ wici. info działa i to bardzo sprawnie już od dawna. Serwis
      dostarcza wszystkich niezbędnych informacji po tym co warto zobaczyć przeczytać
      i ogólnie co dobrego dzieje się w tym mieście i nie tylko. Pozdrawiam twórców
      Wici, a twórcą serwisu nowopowstającego, życzę bardziej trafionych pomysłów z
      pieniążków unijnych!
    • Gość: wiciowiec Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.04, 22:35
      Portal kulturalny to już jest. www.wici.info Każdy w regionie kto ma dostęp do
      internetu i chce wiedzieć co słychać na deskach teatru, co grają w kinie, jaki
      koncert gdzie grają to: www.wici.info Zresztą ja jak i wielu innych
      użytkowników portalu dostają maile z informacjami o imprezach i konkursach.
      Potem duże naprawdę duże forum. Władzom miasta radzę przejrzeć projekt. Może
      należy wspomóc już działający serwis niż tworzyć nowy. Tym bardziej, że
      podobno domena www.kultura-kielce.pl została już zablokowana. Zwróćcie się
      panowie do zawodowców, by takich sytuacji i innych się ustrzec.
      Użytkownik www.wici.info
      gorąco polecam
      • Gość: ja Re: www.kultura-kielce.pl IP: 212.160.192.* 03.04.04, 11:52
        A najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że oni skołują pieniądze (pewnie nie
        milion i nie z Unii, ale np. pół, z budżetu naszego biednego miasta) i stworzą
        portal równie wspaniały, żywy, aktualny i chętnie odwiedzany jak inne
        dotychczas stworzone przez uczestników przedsięwzięcia (informacja nr 1 z dnia
        dzisiejszego na www.wdk-kielce.pl : "WDK zaprasza na widowisko
        bożenarodzeniowe"). I nadzieja w tym, że bez pomocy władz miejskich i
        wojewódzkich będzie nadal, równie dobrze jak teraz, działał portal wici.
        • Gość: teba Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 03.04.04, 13:44
          Hej, czy ktoś zuważył, ze jest to informacja z PIERWSZEGO KWIETNIA !!! Jeżeli
          to jednak prawda, to współczuć urzędnikom z powodu ich ograniczeń, albo
          gratulować bystrości w znajdowaniu sposobów na "legalne" zarabianie ciężkiej
          kasy.
          • Gość: teba Wysyłajcie mejle do urzędników !!! IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 03.04.04, 13:57
            Ludzie! Nikt z osób zainteresowanych prawdopodobnie nie przeczyta tych postów.
            Wysyłajcie mejle do urzędników. Zasypmy ich mejlami, może to trochę ich ostudzi!
    • Gość: Kaczusia Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 14:37
      A ja jeszcze dołożę jedno pytanie. A co z procedurą wybierania projektów do
      sfinansowania z funduszy strukturalnych. Czytajac ten artykół miałem wrażenie,
      że pominięto tu procedurę wyboru projektu. Oto jakaś instytucja przygotowuje
      jakiś projekt, wątpliwej jakości choćby z tego powodu, że instytucja ta nie ma
      doświadczenia w realizowaniu projektów internetowych, a Pan Jacek Kowalczyk -
      członek zarządu województwa świetokrzyskiego wypowiada się o nim, jakby miałbyć
      on już przeznaczony do realizacji. Zaprzeproszeniem, a gdzie praca Panelu
      Ekspertów oceniających projekt, gdzie praca Regionalnego Komitetu Sterującego
      tworzącego listę rekomendowanych projektów do realizacji. Czyżby kolesie juz
      sobie ustalili i rozdali pieniądze, które do nich nie należą?
    • Gość: TOSIEK!!!! Re: www.kultura-kielce.pl IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 03.04.04, 16:40
      No nie czytam i nie wierze w wlasnym oczom ten kto wpadl na ten 'genialny'
      pomysl musial sie dowiedziec tydzien temu o tym ze powstal internet!!!! od 2
      lat funkcjonuje kielecki informator hipertekstowy o adresie www.wici.info ja
      mam ta strone jako strone startowa co do kielc mozna sie tam dowiedziec
      wszystkiego o kursowanie pociagow autobusow PKS itp... sa zawarte wszystkie
      informacje o imprezach w kielcach roznego rodzaju sportowe kulturowe... mozna
      sie dowiedziec repertuaru kielceckich kin czy teratow jak planuje weekendowy
      wypad to wchodze na wici i wybieram sobie najlepsza impreze w kielcach a
      tworzenie czegos takiego jak jest wg mnie jest calkowicie pozbawione sensu(nie
      wspominajac o kwocie jaka ma byc poswiecona na ten cel) gdyz po co robic cos co
      juz jest... mozna to porownac do... nie no nie przychodzi mi nic rownie gupiego
      do glowy zeby porownac;] a co do ogladania teatru przez ekran to ci co czuja
      taka potrzebe niech wlacza TV i polecam teatr telewizji polskiej... ogladanie
      spektakli w komputerze jest calkiem pozbawione kimatu, atmosfery i naturalnosci
      na komputerze mozna ogladac film ale teatr to teatr!!! to jest moje zdanie
      patrzac na inne wypowiedzi to nie jestem osamotniony ;];];] WICI RULZZZ ;];];]
      • Gość: Filip Re: www.kultura-kielce.pl IP: 69.156.224.* 03.04.04, 16:51
        mamma59.mamma.com/Search?
        mamma61.mamma.com/Search?evid=CE002333731d&eng=MSN&cb=MamaNetwork
        mamma.design.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka