lejzorski 09.11.10, 12:58 kowalczyk byc moze tak. ale psl na pewno NIE. NIE , NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE SPADKOBIERCY ZSL. CHAMULCOWYM POLSKIEJ WSI polecam dzisiejsza POlityke i artykul o polskiej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca Do niczego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:13 - Dzisiaj prezydent nie jest administratorem, tylko kreatorem. Zawsze zastanawiałem się z czym turystycznie kojarzą się Kielce. Jeżdżę na targi, spotykam się z branżą, a oni uważają, że Kielce może i są fajnym miastem, może i sympatycznym, ale nie mają tego czegoś, co wyróżniłoby je od innych, równie sympatycznych miejsc na ziemi. Co byłoby magnesem do przyjazdu. Czemu w Bałtowie jest 500 tys. turystów, a kieleckie muzea odwiedza między 10 a 20 tys. osób rocznie? Bo są nudne? - Bo nie umieją sprzedać swojej oferty, a miasto im w tym nie pomaga. A dziś prezydent ma takie kompetencje, że jak ma wspaniałą nieruchomość na Pakoszu, chodzi mi o dawną bazę MPK, może ją doskonale wykorzystać. Buduje się na Stadionie czterogwiazdkowy hotel z basenem, mamy tam Dolinę Gadów, ośrodek Stangret dostał unijne fundusze na budowę wioski indiańsko-kowbojskiej. Są tam trasy rowerowe, spacerowe, stok narciarski, obok którego powstaje hotel z lodowiskiem. Mamy teatr Kubuś, Muzeum Zabawek i Zabawy, Plac Wolności przygotowany ma być pod imprezy towarzyszące jego działalności. Wybudujmy na Pakoszu aquapark. Niech powstanie wielki kompleks służący wypoczynkowi całych rodzin. Rozpropagujmy te atrakcje i ściągajmy tu ludzi na turystykę weekendową. Wystarczy to przeczytac, by stwierdzic, że kandydat nie nadaje sie do niczego, newet do turystyki. O jednym kadtydaci musza pamietac - sa własnie administratorami miasta, zarżadzaja nim na zlecenie podatników- wyborców,a nie do wymyslaia idiotycznych i głupawych pomyłśow i szastania forsą z kasy mijskiej. Prezydent ma pytac kielczan w poważniejszych sprawach, a na co dzień a w ich imieniu radnych, czy się zgadzaja na jego pomysły !!! To jest własnie demokracja.Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Do niczego ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 14:42 z tym Kreatorem jest dobry Chlop - kreator i dlaczego nie chodza do muzeum? = Kielce w ogromnej wiekszosci to sa dzieci i wnuki ludzi wsi - ktorzy tu przyszli z komunistami i przyniesli swoj wsiowy tradycjonalizm = w tym samym czasie inteligencje wyrzucono lub wyrznieto w wiejskim tradycjonalizmie liczy sie to co jest do wlasnego progu - zewnatrz nie moje tacy nie chodza do filharmonii, nie chodza do muzeum , nie odwiedzaja sal wystawowych - nie maja potrzeby ogrodu botanicznego a pojecie `Piekna Aleja" nie istnieje i niech on bedzie z listy PSL - administatorem i wykonawca marzen tego wsiowego tradycjonalizmu - co jako kandydat z poreki PSL powinien wiedziec a jak nie to nich go czolowy Chlop w Wojewodztwie pouczy Wszyscy tylko nie PSL - litosci ludzie litosci - wystarczy tej wsi w miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Do niczego ... IP: *.chello.pl 09.11.10, 17:40 "Wszyscy tylko nie PSL - litosci ludzie litosci - wystarczy tej wsi w miescie" Brawo ! Popieram !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creator Re: Do niczego ... IP: 81.219.211.* 09.11.10, 17:01 a powiedział, że nie będzie pytał kielczan o zdanie? Gorzej niż teraz juz chyba byc nie może. Popatrz tylko na sprawe parkingu wielopoziomowego. Zgadzam się z Kowalczykiem, że prezydent powinien kreować polityke miasta, a nie tylko administrowac. Byleby w swych kreacjach nie zapetlil się tak jak Lubawski, którego własne wizje bardziej obchodzą niż mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Leśny Klaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 19:30 Panie i Panowie klakierzy ! Jacek Kowalczyk i tak ma najlepszą ekipę do spraw internetu, ale jedno ale.. Nie tak gładko. Piszecie na forum jak opowiadanie w liceum. To ma zostać w pamięci , a nie łagodzić obyczaje. Ten co wam doradza , nie doczytał jeszcze tego rozdziału :))? Trochę pazura, trochę kolorowo, ..będzie dużo lepiej. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk Trochę się ślizga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:16 po trudnych tematach. Ale widać że dziennikarka już wcześniej dokonała wyboru :)) Medialnie jest bardzo dobry, z zapleczem gorzej , ale PSL wytypowało go nie po to by wygrał , ale po to by w miście też uprawiać kawałek swojego podwórka. Zobaczymy koalicje polityczne po wyborach samorządowych, które z założenia nie powinny byc polityczne. Ale partie robią co mogą , aby do tego nie dopuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H20 Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: 82.139.11.* 09.11.10, 13:33 a mi się podobają jego pomysły na rozwój miasta, chociaż jeden zauważa, że nie jesteśmy metropolią jak Warszawa i mamy inne potrzeby oraz że powinniśmy się rozwijać turystycznie, bo jak powiedział fabryki samochodów to my w Kielcach nie dostaniemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agua = woda Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: *.kielce.vectranet.pl 09.11.10, 13:56 tak - wszedzie zbudujmy aquaparki, reszta niepotrzebna :-) Polska parkiem wodnym stoi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewak Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:56 Ale sprytnie to wymyślili, Jacuś z Adasiem. Żołądek i Gos zostali ograni jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: 46.112.34.* 09.11.10, 14:31 dobry wywiad. gorzej z kandydatem. chyba rzeczywiście ograli Gosa i Żołądka tą kampanią. ale to problem psl. A nasz Jasiu znowu dowalił do pieca. dzisiaj w gazecie oskarżył Lubawskiego o upadek SHL-ki Iskry i innych zakładów. pal go licho, że nie wie, że one dalej istnieją pod włoską i japonska okupacja, ale żeby nie wiedzieć, że to nie jest własność miasta to już lekko pojechał.. ale i tak go kocham. tylko nuech przestanie już mówić, niech pozwoli mowić Siejce alby tym, którzy naprawdę będąrządzić miastem gdy on wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: 81.219.211.* 09.11.10, 16:48 Dobry wywiad bo dobry kandydat.;) Jestem ciekaw tego z Gieradą, bo po nim wszystkiego się mozna spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.10, 22:13 Kandydat może i dobry ale gdyby występował z ramienia KWW Jacek Kowalczyk. Jeżeli zdecydował się kandydować pod szyldem PSL to jest to najgorsze z możliwych rozwiązanie dla Kielc. PSL nie zdobędzie zbyt wielu mandatów w radzie miasta - można nawet przyjąć, że nie będzie ich mieć w ogóle. I powiedzcie mi co ten sympatyczny Prezydent zrealizuje podczas swojej kadencji? Ponadto zrobi czystkę w UM i spółkach miejskich, no bo trzeba poustawiać swoich partyjnych kolegów - PSL jak żadne z ugrupowań jest mocne w te klocki. Inie uwierzę, że tak się nie stanie bo kandydat nie jest członkiem tej partii. Wystarczy przejść się po korytarzu Wydziału Promocji Urzędu Marszałkowskiego i policzyć ile osób o nazwisku Kowalczyk tam pracuje. Ale to pewnie tylko zbieg okoliczności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzzzzyku Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 13:37 masz racje ze lepiej byloby zeby startowal z wlasnego komitetu. Zajrzalem do ksiązki telefonicznej na stronie uzredu marszalkowkiego i nie ma w jego wydziale zadnego kowalczyka poza nim samym ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ck_bleach Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z Cza... 09.11.10, 15:32 Wywiad naprawdę ciekawy. Pani redaktor jak zwykle nie traci formy, ale Kowalczyk dotrzymuje tempa rozmowy. Kolejny raz udowodniono, że koncepcja Nowego Wymiaru Kielc to nowa jakość, a i człowiek, który ją proponuje, to nie dosyć, ze specjalista, to jeszcze po prostu przyzwoity człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalczyk - NIE! Kowalczyk - NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 17:18 Kowalczyk - NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Kowalczyk - NIE! IP: 81.219.211.* 09.11.10, 17:27 bardzo merytoryczna wypowiedź ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pet Re: Kowalczyk - NIE! IP: *.unknown.vectranet.pl 09.11.10, 17:40 To może ja odpowiem. Może i kandydat przyjemny z wyglądu, ale frakcja, która za jego plecami, to nic tylko banda kolesiów rodem z PZPR. Dla nich najważniejsze jest obsadzanie na państwowych posadkach swoich ludzi, bo powiązania rodzinne ważniejsze są niż kwalifikacje zawodowe. PSL ręce precz od Kielc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatarata Re: Kowalczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 18:35 hehe dobre dobre, a przeciez urzad miasta to jedna wielka rodzina lubawskiego, czyzby o tym zapomniano, a jak by faktów bylo malo to prosze zerknac do mzd heh :) cos o tym :D a wojewodztwo ktorym kieruje jarubas stoi bardzo dobrze i wskazuja na to opinie i niezalezne dane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pet Re: Kowalczyk IP: *.unknown.vectranet.pl 10.11.10, 11:33 Rzeczywiście urząd zarządzany przez Jarubasa funkcjonuje dobrze, aż tak dobrze, że jego pracownicy mają tyle czasu, że przesiadują, jak Ty tatarata, ciągle w sieci i propagują swojego promotora z PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kowalczyk - NIE! IP: *.chello.pl 09.11.10, 20:07 KOWALCZYK-TAK!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivona Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 17:22 popieram jak najbardziej, kowalczyk dotrzymuje kroku pani redaktor i odpiowada sensownie na zadane pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator co Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 19:25 Niejaki Kowalczyk w wielu z kwestii w jakich przyszło mu się wypowiadać nie ma zielonego pojęcia. Ale to jeszcze nic, spraw miasta można się przecież nauczyć. Najgorsze jest to, że on plecie brednie w sprawach, które raczej nie powinny być mu obce bowiem za ich dogłębną znajomość bierze przecież co miesiąc całkiem niemałe pieniądze. Przykład ? W swoim pożal się Boże wywiadzie ubolewa nad tym, że kieleckie muzea odwiedza około 10 do 20 tysięcy ludzi rocznie...zaś taki Bałtów odwiedza w tym czasie ponad 555 tysięcy gości. No właśnie panie Kowalczyk... Z wyjątkiem Muzeum Zabawek oraz nowo otwartego Muzeum Miasta Kielc wszystkie, podkreślam wszystkie muzea znajdujące się w Kielcach podlegają Urzędowi Marszałkowskiemu zaś pan panie Kowalczyk jest w tymże urzędzie dyrektorem departamentu kultury, edukacji, promocji i sportu. Chyba bardzo słabym dyrektorem skoro sam pan odnotował aż tak rażące dysproporcje pomiędzy liczbą gości w muzeach kieleckich a w Bałtowie. Reszta odpowiedzi na poziomie mało rozgarniętego chłopka, który niezmiernie chce, bo na dodatek musi chcieć bowiem gdyby odmówił to pan pracodawca srogo pogroziłby palcem. Mówienie o budowie parkingów osiedlowych bez ingerencji w istniejące tam obszary jakiej by nie było, ale zieleni ociera się o nieudolną chęć powtórki cudu z Kany Galilejskiej. Wystarczy przejechać się jakąkolwiek kielecką ulicą osiedlową by ślepy dostrzegł, że brak już jest nawet dojazdów w pobliże klatek schodowych zaś auta parkujące po obu stronach dróżek dojazdowych często wylewają się na okoliczne trawniki. Populistyczne twierdzenie, że prezydent Kielc powinien, ba, nawet jest zobowiązany do finansowania bazy sportowej dla kieleckich uczelni czy sfinansowania budowy szpitala dziecięcego, którego organem założycielskim jest Marszałek Województwa zakrawa na kpinę ze znajomości podstawowych dla przyszłego prezydenta miasta aktów prawnych, zwłaszcza tych z dziedziny dyscypliny finansów publicznych. Ale akurat w tym potoku wygadywanych przez Kowalczyka bzdur to jest mi najmniej dziwne. Facet jest przecież jednym z tych "młodych, zdolnych i wykształconych " wielkopomnej kieleckiej Akademii kształcącej przecież od lat samych wybitnych fachowców od zarządzania i marketingu, głównie własnego. I przede wszystkim w okresie kandydowania we wszelkich wyborach. Dajcie mu w Kielcach władzę, a on w końcu osiągnie swój sukces promocyjny, bowiem nazwa "Kielce" nieodwołalnie zastąpi nazwę "Wąchock". Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z C 09.11.10, 20:06 Pierwszy argument jest po prostu nie do podważenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_hotelmistrz Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z C 09.11.10, 21:53 No to ja go podważe, bo gosciu nie ma pojęcia o rynku turystycznym w Kielcach. Jeśli mowa o muzeach to sa w Kielcach jeszcze 2. 1 to muzeum narodowe podlegle ministrowi kultury, a urząd marszlkowski tylko wspólfinansuje jego dziłalnośc. 2 muzeum wsi. W Kielcach miesci się praktycznie sama administracja, zaś skansen, który jest glowna atrakcja jest w Tokarni. Chyba dopiero teraz dworek na Jana Pawla zostanie w 100% oddany zwiedzającym, ale jedna chalupa w centrum miasta nie stanowi atrakcji i wiele osob nie przyciągnie. Na wiecej chalup miejsca tam nie ma, wiec o wiekszym rozwoju nie ma mowy. Muzeum narodowe wraz z oddziłami odwiedza rocznie 70-80 tys. osob, a skansen z dworkiem drugie tyle. Jakbys nie zauważył to oba muzea w odroznieniu od placówek miejskich doskonale się rozwijaja, bo marszalek daje duzo kasy na inwestycje. Turystyka w samym miescie stoi pod psem, bo magistrat nie dba o promocje i atrakcyjna oferte. Skutkiem tego rynek hotelarski ma duze problemy i jak czegoś z tym się szybko nie zrobi to hotele takie jak ten w którym pracuje będą musialy zwinąc manele, a wtedy mnóstwo osob zostanie bez zrodla dochodu. Kowalczyk to jedyna szansa na realna zmiane tego stanu rzeczy i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
aeolian Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z Cza... 09.11.10, 20:35 Kowalczyk może nie jest idealnym kandydatem na prezydenta, ale i tak na niego zagłosuję, bo jego program jest przekonywujący i zawiera sporo ciekawych pomysłów, które mają szansę na realizację - Niestety Lubawski jest u mnie skreślony, za to że nie dotrzymał wielu obietnic z poprzednich wyborów, a w swoim programie na kolejną kadencję zdaje się nie zauważać podstawowych problemów mieszkańców Kielc (wysokie bezrobocie i wyludnianie się miasta na czele). Cóż nam bowiem po ładnych chodnikach, parkingach, elektronicznych witaczach, ścieżkach rowerowych z kostki, gdy wielu kielczan "głosuje nogami" i wyjeżdża do Warszawy, Krakowa, Wrocławia itd., bo tu nie widzą dla siebie przyszłości. Nie wspominając już o ostatniej aferze ze schroniskiem dla zwierząt, która przelała wg mnie szalę goryczy. - Gierada i Świercz też odpadają, bo obawiam się, że jako lekarze będą stawiali na piedestale służbę zdrowia, a ponadto ich partyjne zaplecze wybitnie mi nie odpowiada. - Do Banasia mam stosunek neutralny, może dlatego że nic wielkiego w tej kampanii nie pokazał, a ponadto jego program nie rzuca na kolana. Pewnie jako człowiek jest w porządku, ale mam obawy, że za mało ma charyzmy na stanowisko prezydenta, który powinien zrobić wreszcie w naszym mieście porządek. Cóż o pozostałych kandydatach się nie wypowiem, bo nie znam ich programu, a ponadto nie posiadają zbyt mocnego zaplecza, aby sprawnie działać w magistracie i wcielać swoje pomysły w życie... Dziękuję, dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z C IP: 46.112.247.* 09.11.10, 21:47 podpisuję się dwoma rękami pod tym, co poprzedni rozmówca powiedział. trzeba wybrac najlepszego ze wszystkich kandydatów na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z C IP: *.chello.pl 09.11.10, 22:50 Gierada to nie lekarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To chłopek-roztropek, Bob-roz-budowniczy! tak o nim piszą na forum! A poza tym to farbowany facio bez pojęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
ivona-1986 Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem z Cza... 09.11.10, 22:42 Panie Jacku ma Pan mój głos Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzuzanna Niech pan zmieni PR-owców 09.11.10, 22:43 Panie Jacku Fajnie, że pan dba o swój PR na forach, ale trzeba to umieć robić. Pan, albo ludzie, którzy to robią niestety, są rozpaczliwie łatwo "wykrywalni". Myśli pan, że internauci to bezmózgowi klikacze? Sieciowy PR to dzisiaj sztuka, a nie orka. Zwłaszcza młodzi na to się "nie łapią". Hejka PS. A propos hasła: Nowy wymiar Kielc. Chciałam spytać 3D, czy 4D? Może ktoś rozszyfruje to hasło. Może autor? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Niech pan zmieni PR-owców IP: 188.33.12.* 10.11.10, 00:51 Cała prawda i tylko prawda! Te wpisy (na kilku forach) popierające Jacka Kowalczyka, typu: "bardzo dobry pomysł", "jedyny sensowny kandydat", "ma Pan mój głos" itp. itd., przez swoją nachalność tylko zniechęcają do głosowania na niego. Moglibyście chociaż zmieniać co jakiś czas nicki, może wyglądałoby to bardziej naturalnie. Chyba uczciwiej byłoby napisać np. "Jestem z komitetu wyborczego kandydata. Uważam/y, że ..." (i tu pole do popisu i własnej inwencji a nie takich banałów jak wyżej). Takie jasne postawienie sprawy doceniliby pewnie też internauci. Pozdrawiam i życzę sukcesu w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
popieram.wela Kowalczyk - nie! Rodzina z PSLu - nie! nie nie nie 10.11.10, 07:39 Kowalczyk - nie! Rodzina z PSLu - nie! głosuję na Lubawskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupich nie sieją Re: Kowalczyk - nie! Rodzina z PSLu - nie! nie ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 19:20 Lepsza beznadziejna, żenująca klika Lubawskiego, nie do ruszenia nawet pomimo łamania prawa??? Czyś ty człowieku rozum postradał? Podoba ci się bycie lekceważonym i traktowanym jak śmieć albo zło konieczne??? bo tak właśnie są traktowani mieszkańcy przez Wela i jego ekipę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRotoplastuś Re: Niech pan zmieni PR-owców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:46 eeeeeee tam. A widziales kiedyś zeby ktoś tu na forum przyznal sie ze jest z jakiegoś komitetu? Wg mnie to trudno mówić o PR bo to jakas przypadkowa zbieranina osób, ale pomimo tej wazeliny i tak ich lubie. może sa i zieleni jak trawnik angielski ale w o dróznieniu od wazeliny wela kulturalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz Re: Niech pan zmieni PR-owców IP: *.chello.pl 12.11.10, 00:39 Odpowiedź na pytanie o Wymiar :) W googlach znajduje :P jacekkowalczyk.pl/pl/aktualnosci/53,zapraszamy_wszystkich_mieszkancow_kielc_do_hotelu__quot_lysogory_quot.html Hehehe, fajnie, jak tak sobie tu wszyscy przygryzają, bo pewnie i Ty i reszta jesteście z komitetów wyborczych. Jednak w informacjach o kandydacie Kowalczyku widać zero chamstwa, a pozostali jadą przeokropnie. Twoja wypowiedź sugeruje, ze reprezentujesz jakiegoś kontkandydata. Podejrzewam, że część ludzi pisze jednak serio na kogo chce zagłosować,a tak naprawdę to znów nie ma za bardzo na kogo. Ale skoro trzeba to sądzę Kowalczyk to najmniejsze zło. Bo reszta to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez z czarnowa Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: *.kielce.hypnet.pl 12.11.10, 11:21 Szkoda tylko, że p. Kowalczyk idzie w górę po szczyty władzy po plecach tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratkotatko Re: Jacek Kowalczyk: Wiem jak jest, bo jestem Cza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.10, 12:35 ja widze ze raczej na pleckach dżarubasa Odpowiedz Link Zgłoś