Dodaj do ulubionych

"Kolęda Smoleńska"

24.12.10, 05:54
Kolęda Smoleńska

baltowcom
Obserwuj wątek
    • Gość: Kielczanin Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 11:49
      To są Święta Bożego Narodzenia a nie Święto Zmarłych.
      • Gość: Polak Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 19:08
        piękne, i takie smutne...........
      • Gość: normalny Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 19:46
        To są, dla wszystkich Polaków, bardzo smutne święta Bożego Narodzenia.
    • velon11 Re: "Kolęda Smoleńska" 24.12.10, 23:42
      Barany. Kolęda związana jest z narodzinami Chrystusa a nie śmiercią. Obrażacie zmarłych, z resztą niepotrzebnie zmarłych, to była piknikowa wycieczka a nie poważna podróż z prezydentem RP.
      • Gość: eusfora Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 09:43
        Jak widać zwierzaczki w wigilię nie tylko przemawiają ale jako postępowe istoty komunikują się przy pomocy internetu.:)
    • Gość: rfr Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 16:00
      kontakt24.tvn.pl/temat,wigilia-pod-krzyzami-przy-palacu-prezydenckim,56316.html
      • Gość: Filip Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.dsl.bell.ca 25.12.10, 19:36
        Zdrowych i spokojnych Swiat Bozego Narodzenia A.D. 2010 R.

...swiateczne zyczenia kochani moi musze zlozyc w temacie "Kolenda Smolenska"...poniewaz jak dotad na liscie dyskusyjnej Gazety Wyborczej -Kielce taki temat samodziennie do tad nie zaistnial , a ja jako ten kneblowany zyjacy poza granicami Polak...kneblowany przez PRLowskie wciaz media, nie mam wciaz mozliwosci umieszczania wlasnorecznie tematow jakie chetnie bym na tej liscie widzial....taki "polski kapital z ograniczonym udzialem..."

Tak wiec zycze Wam wszyskim bez wyjatku...zdrowych, niezawesolych - ( bo zywkle nadmiar wesolosci sie zle konczy..) ...ale pogodnych...troche slonca wsrod tej sniezycy i nadzieji ze kazdy z nas dojedzie do swego celu podrozy...takich przyjaznych cieplych swiat z Bologoslawienstwem Bozym...z zapachem wigilijnych dan, z zapachem udekorowanej choinki...

Jestem z wami jak wszyscy zreszta Polacy gdziekolwiek zyja...sercem i mysla jestesmy z Wami w kraju...niech nas jednoczy dobro, przebaczenie...i niezlomna wiara w Krolestwo Boze ...dokladnie tak jak to wyjasnia modlitwa do "Ojcze Nasz"....oto modlity tej j. angielka wersia

Our Father,
        who art in Heaven,
        hallowed by Thy name,
        Thy kingdom come,
        Thy will be done
        on earth as it is in Heaven.

Give us this day our daily bread,
        and forgive us our trespasses
        as we forgive those who trespass against us.
        And lead us not into temptation
        but deliver us from evil.

.....Thy kingdom come,
        Thy will be done
        on earth as it is in Heaven.

....naszym chrzescijanskim obowiazkiem jest wierzyc jak mowia slowa tej modlitwy ze:....Krolestwo Boze nadejdzie, i na ziemi zapanuje szczescie podobne do tego niebianskiego.."

Jakze to piekne slowa...bo przeciez przyjscie na ziemie tego Bozego Krolestwa od nikogo bardziej nie zalezy jak tylko od nas...od naszych decyzji od naszych wyborow...od naszych codziennych postaw...od swiadczenia prawdy i uczciwosci wzgledem drugiego czlowieka...

Musimy czynic tak aby drugi obok nas zyjacy czlowiek pojak ze owe obiecane nam Krolestwo Boze ...wlasnie dokladnie staje sie na jego oczch...i obejmuje jego zycie....
        Zapomnijmy przeto w czasie swiat Bozego Narodzenia o dotacjach unijnych, o nieskonczonych autostradach, czy stadionach...coz te wumyslone przez czlowieka "pol srodki " moga zmienic jego zycie gdy wokol pelza nienawisc....gdy wokol trwa wojna Polsko -Polska...( do czegoz to spoleczenstwo zdolano sprowadzic)

A przy tej swiatecznej okazji takze myslami jestem z tymi ktorych juz nie ma na tym swiecie...niech im Swiatlosc Wikuista Swieci na Wieki Wiekow - Amen
        Wszak to my wciaz zyjacy jestesmy swiadectwem ich zycia...Mysla Mowa i Uczynkiem bedziemy po granice tej ziemi niesc z soba Drodzy - pamiec o Was... czci godnych Polakach ..nauczycielach...i opiekunach.

...gdziekolwiek dzis jestescie ...mysla jestem z wami..

Filip

Toronto. 25.XII. 2010.
        • Gość: c.hrabia Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 08:39
          Takiego, bezwzględnego państwa policyjnego jak canada to na świecie nie ma. Przekonał się już nie jeden Polak i Amerykanin.
      • Gość: ANODINA Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 19:38
        W chrześcijańskim domu w czasie Wigilii wspomina się również najbliższych zmarłych. Czym są Świętą Bożego Narodzenia dla ateistów i ludzi wierzących po swojemu, wg własnej wiary i własnych zasad? Z treści forum widać doskonale.
        • Gość: c.hrabia Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 08:35
          Nie wiem do jakiego ty kościoła chodzisz ale wczoraj i pewnie dzisiaj ksiądz na kazaniu nie wspomniał i nie wspomnie o wielkim piątku tylko o betlejemskich narodzinach.
          • Gość: babcia1 Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.10, 09:12
            Proszę zajść w Wigilię na cmentarze.Są rozświetlone lampkami jak w Dzień Zmarlych.
            • Gość: hicel Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.10, 09:47
              Każdy człowiek niech żyje tak jak mu rozum i serce podpowiada a ci, którzy kpią i szydzą z tego niech się w PIEKLE smażą.
              • lumpior Re: "Kolęda Smoleńska" 26.12.10, 10:10
                Gość portalu: hicel napisał(a):

> Każdy człowiek niech żyje tak jak mu rozum i serce podpowiada a ci, którzy kpią
                > i szydzą z tego niech się w PIEKLE smażą.
                No,no,smażyli się i to na ziemi,a decyzje inkwizycji byly jednoznaczne i dyscyplina wyznaniowa pelna. Nie martw sie juz nie wroci,masz strach paniczny,inkwizycja to fakt,a pieklo wskazywane z ambon to tez srodek dyscypliny,strachu i ....dawaj na tace.
                • Gość: Filip Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.dsl.bell.ca 28.12.10, 03:36

...co wolal bys - by wrocilo... ?....inkwizycja - czy obozy koncentracyjne....?
                  • Gość: ciekaw Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 06:46
                    Odwiedziłem stronę autora tego postu i naczytałem się dość ciekawych rzeczy,ale czy to aby prawda,a może fałsz?Czy ktoś o tym wie coś ?
                  • Gość: Adorn Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 08:01
                    Kolego "kneblowany" czemu pleciesz głupoty ?
                    • Gość: adam Re: "Kolęda Smoleńska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 11:58
                      tak czułem,że to brednie.niemożliwe,aby o takim fakcie wszystkie media milczały.to byłaby przecież prawdziwa Białoruś.
                    • Gość: Filip Re: "...tylko nie do Warszawy..." IP: *.dsl.bell.ca 28.12.10, 12:51
                      Gość portalu: Adorn napisał(a):

> Kolego "kneblowany" czemu pleciesz głupoty ?

..mysle ze to odnosi sie do mnie Filipa.

...zatem jest tak...rzeczywiscie jestem na tym forum wyjatkow traktowany...moge tu wypisywac rozne dyrdymalki jakie narodza sie w mojej glowie ...ale jest tez tak i jest to faktem ze gdy zamieszcze cos bardzo kontrowersyjnego....moze nawet juz w trakcie pisania...( wszak - administrator obserwuje co pojawia sie na aplikacji...albo ten "spoleczny wolunatariusz "...osobnik z zapalem ormowca...wszak wrogow ludu rodzi kapitalizm zachodni ) a zapomne skopiowac....nie mam pojecia kto to robi ale kontakt z forum zostaje przerwany...czasem sie zdaza ze sygnal satelitarny zostaje przerwany.....wiec zakladam ze jest to rezultat losowy...ale gdy szperam w temacie i nie znajduje mojego mocnego wpisu...no to wtedy krew mnie zalewa...i na takie rzeczy nie ma usprawiedliwienia....bo mnie dobry material ...czasem kosztuje czasem zaledwie kilka minut , a czasem kilka godzin pracy...

...Zdaje sobie sprwe z faktu - im bardziej godze w obecny polityczny uklad ...w tych durni i ich personalia, ktorzy dzis uzurpuja sobie prawo politycznego programowania spoleczenstwa...tym bardziej jest to material nieprzyjemny takze dla Gazety Wyborczej....ale ludzkosc bardziej durnej rzeczy od DEMOKRACJI - nie wymyslila.....a skorao ja robimy to badzmy juz konsekwentni.

...po natrafieniu na filmiki Gracjana Roztockiego..na YOU TUBE...wstapila we mnie swego rodzaju nadzieja...ze az tak zle z mlodymi polakami nie bedzie...on zaczal karmic ich absurdem zycia...ze stoickim spokojem ....postawa apolityczna...jak by chcial powiedziec ; ...ludzie wasze wlasne zycie przecieka wam przez palce...a wy dajecie sie wciagac w ideologiczne programowanie...

...teraz mam pytanie ;...czy Gracjan jest anarchista ...?...czym jest jego postawa...wzgledem zycia...?...jesli komus sie wydaje ze Gracjan jest apolityczny ...to jest w wielkim bledzie ...wlasnie dlatego internetowi emisariusze PRLu BIS zablokowali mu dostep do YOU TUBE.

www.youtube.com/watch?v=3F7qgHo8uog&feature=related
                      ...ja spiewa Rymkowski...jedzie pociag z daleka ...na nikogo nie czeka ...konduktorze laskawy tylko nie do Warszawy..."

Na pewno wkrótce znajdzie się dziewczyna,
                      Co myśli, czuje, kocha i potrafi...

Więc zanim znowu siądziesz jutro do pianina,
                      Wyrzuć tych kilka niepotrzebnych fotografii.
                      • Gość: Filip Re: "...tylko nie do Warszawy..." IP: *.dsl.bell.ca 28.12.10, 13:17
                        ...tutaj mamy piekny temat zastepczy....

USA nie będą współpracować z Polską w śledztwie w sprawie domniemanych więzień CIA w naszym kraju, bo mogłoby to naruszyć bezpieczeństwo lub inny istotny interes Stanów Zjednoczonych - wynika z odpowiedzi Departamentu Sprawiedliwości USA na wniosek prowadzącej śledztwo Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie o pomoc prawną.
                        .......................................................................................................................................

...wspolnie ze znajomymi wymyslilismy jeszcze kilka dla Polski tematow zastepczych....ktore w miare potrzeby i uzytecznosci politycznej mozna rozwijac w nieskonczonosc.

.....................................................................................................................................

...tylko - po co ...?....czy warto babrac sie w tym gownie...?

• Gość: Filip Re: "...tylko nie do Warszawy..." IP: *.dsl.bell.ca 28.12.10, 13:23
                          ...tu jest ktos madry, kto rzeczywiscie usiluje docierac do zrodel...dziekuje pani profesor Staniszkis...za bardzo piekne inspirujace rozwazania.

Wciąż nieodkrytą tajemnicą naszego kraju jest różnorodność modeli integrowania się poszczególnych jego regionów ze światem zewnętrznym - pisze w felietonie dla Wirtualnej Polski prof. Jadwiga Staniszkis. Według autorki przed nami stoi zadanie odkrycia Polski na nowo i stworzenia dynamicznej całości, a wszystko w imię wykorzystania zasobów, materialnych i duchowych, dla przyszłości.

• Gość: Filip Re: "...tylko nie do Warszawy..." IP: *.dsl.bell.ca 28.12.10, 13:41
                            ...Bachleda Curus na Wirtualnej Polsce wystawila na aukcje swoje majtki z czasow kopulowania z Colinsem...tez ciekawe....
                            • Gość: Filip Re: "...tylko nie do Warszawy..." IP: *.dsl.bell.ca 28.12.10, 13:55
                              ...Moze trudno dzis jeszcze niektorym w kraju pojac ze "miejsce Polaka jest w Polsce"
                              bez wzgledu na tak zwana otwartosc tej Europy...a miejscem muzyna jest Afryka...
                              ...w naszym swiecie ...w dotknietych choroba cywilizacyjna umyslach rodza sie takie anachronizmy jak Dubaj....w ktorym Arabowie marza o zielonosci europejskich trawnikow utzymywanych za koszmarne sumy nawadniania...niestety to im wyparowuje jak kiedys wyparuje caly Dubaj.

...no ale tu i tam glupota bedzie palowana - tam w Szkocji ze wzgledow rasowych ...a nad Wisla chyba tez ze wzgledow rasowych...nieprzychylnosc wobec nizszej rasy, stanu posiadania, czy przynaleznosci partyjnej.

.........................................................................................................................................>>Polacy w Szkocji coraz częściej padają ofiarami przestępstw na tle narodowościowym - alarmuje Emito.net. Najnowszy "Sunday Herald" pisze wręcz o nasilającej się "fali nienawiści" wobec przybyszów z Polski.

"Sunday Herald" opisuje historię Polaka, który z powodu rasistowskich gróźb i aktów przemocy wobec niego i jego rodziny zdecydował się opuścić Szkocję na zawsze i powrócić do ojczyzny. - Bał się, że podzieli los swojego przyjaciela, który został zasztyletowany w Glasgow - czytamy.
                              Gazeta przypomina też losy dwóch Polek, które w związku z licznymi atakami o podłożu narodowościowym zmuszone były zamknąć swój bar w Edynburgu oraz antypolskie graffiti, które w październiku pojawiło się na jednym z mostów w Inverness. Autor napisał: "Polish c**ts, get out of Scotland!" (Polskie p**dy, won ze Szkocji). Podobny napis pojawił się w zeszłym roku w Edynburgu.

• Gość: ela Re: "Kolęda Smoleńska" Przysięga IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 13:55
      www.pis.org.pl/multimedia.php?play=32
      • Gość: haw lumpior to troll IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 15:41
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,120294844,120294844,Jak_Kaczynski_wypoczywa_.html
        • Gość: gosc Re: lumpior to troll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 13:01
          dzięki za wzruszający film
        • lumpior Re: lumpior to troll 30.12.10, 14:50
          Zapisalem twoja postaciowosc na liste,ale jest kolejka.Mysle ze pod koniec przyszlego roku przyjdzie mi ochota na pieszczoty a wtedy dam ci znac i pocalujesz moj zad. Pzdr.
          • Gość: gosc Re: lumpior to troll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 12:32
            jestes poprostu...prostak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka