Dodaj do ulubionych

37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi

17.02.11, 08:33
Marzenka nie panuje nad strukturami. Preferuje tylko swoich zauszników. Ale towarzystwo zagryzie się podczas najbliższych wyborów. Tylu chętnych na posła a mandatów niewiele. Trzeba pamiętać też ,ze MOD jest zaufaną Schetyny a ten ostatnio nie ma notowań dobrych w PO
Obserwuj wątek
    • yaah 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 17.02.11, 10:03
      A czy wreszcie wyrzucą również Miodowicza? Bo chyba zasłużył. Chociażby za bycie aktywnym inaczej...
      • Gość: didi Miodowicz jest aktywny w pobieraniu wypłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 10:13
        Ten gość powinien dać sobie już spokój z polityka . Idę o zakład ,że za jakieś 2,3 miesiące stanie się aktywny.
    • wzgardzony 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 17.02.11, 10:14
      PO to taka demokratyczna partia, obowiązuje "dyscyplima" ;)
      • Gość: ja Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 10:24
        PO to bardzo demokratyczna partia.
        Ruki po szwam i w pieriod. Za wodzusia, Za Donalda. Marsz, marsz, marsz.
        • Gość: kempa Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 10:52
          Dobrze, że w PiSie jest inaczej:). Kempa to udowodniła: pełna demokracja:).
          • 65-e Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 17.02.11, 12:31
            wszyscy tu pieprza o demokracji jak slepy o kolorach (przepraszam niewidomych)
      • Gość: wzgardzony 2 Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 17:12
        Mam pytanie jakie postępowanie przewiduje statut PO w sprawach powoływania i odwoływania szefów organizacji powiatowych, jakie są terminy i jak długo trwa procedura rejestracji koła, czy szef regionu jest przez kogoś rozliczany z tych zapisów i procedur w ramach "dyscypliny"?
      • Gość: Sandomierz Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 22:39
        A co z powiatem sandomierskim? W Klimontowie kandydował z komitetu nasz region niejaki Józef Adamczak. A partia miała tu swojego członka kandydata Józefa Przybylskiego. Chyba, że PO już się do skompromitowanego pana JA nie przyznaje???
    • Gość: vizir toż to elita regionu IP: 213.158.217.* 17.02.11, 11:16
      zauwazylem ze chyba wszyscy sa zatrudnieni na panstwowowych etatach. niech partyjniactwo
      • d-dedimery sobiepaństwo niektórych działaczy PO 17.02.11, 11:35
        Jeżeli chcą działać na własną rękę, niech założą własne struktury....
        • Gość: Prawda Re: sobiepaństwo niektórych działaczy PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:05
          Szef powiatowej PO otrzymuje dwadzieścia parę głosów, dla porównania szef powiatowego PSL otrzymuje ponad 2000 głosów - sobiepaństwo niektórych działaczy PO
        • Gość: nie partyjny Re: sobiepaństwo niektórych działaczy PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 16:07
          Gdyby Bóg uznał, że partia jest dobrem to by ją założył i sam się do niej zapisał, a jednak tego nie zrobił - czyjeś słowa
    • zwf Święto w PiS: Światowy Dzień Kota! 17.02.11, 11:43
      Dzisiaj Światowy Dzień Kota (World Cats Day) obchodzony jest corocznie 17 lutego. Brązowe nosy już pewnie szykują przezenty i życzenia dla Alika:)

Ja napisałem (przerobiłem) wierszyk z tej okazji:

Fujara Kaczona
      Opowiadanie PiSsianta

Nam PiSsać nie kazano. I było nas mało.
      Więc spojrzałem na salę; dwieście fujar grzało.
      Łobuzeryi Tuska ciągną się szeregi,
      Prosto, długo, daleko, jako morza brzegi;
      I widziałem ich wodza: podszedł, głową skinął
      I jak wilk jedną ławę watahy swej zwinął.
      Wylewa się z ław innych załgana PeOta
      Długą cuchnącą falą, jako lawa błota,
      Wypełniona brudami szaletów. Jak mieczem
      Wilcze oko ich wodza na śmierć wroga siecze.

Przeciw nim sterczy mała, krótka, pomarszczona,
      Jako ślimak w ogrodzie, fujara Kaczona.
      Sześć tylko miał on zębów, wciąż się trochę świecą;
      I nie tyle słów gniewnych cienkie usta miecą
      Nie tyle przejdzie uczuć poprzez duszę w szale
      Ile z fujary jadu lało się na salę.
      Patrz, tam się kłamstwo w sercu PeOwca zanurza,
      Jak w bagno bryła złota; Kaczon się rozchmurza,
      Strzela seriami z biodra, lecą wokół łuski,
      Walą się na posadzkę Tusk i Komoruski.
      -
      • trajkotek słaba to POciecha: Światowy Dzień Kota! 17.02.11, 11:59
        piękna poezja - na miarę partii rządzącej ...
        tak cudne strofy mógłby prezydęt przy kominku narodowi swemu recytować, na przemian ze swymi słynnymi fraszkami ...
        jednak - marna to POciecha dla wyautowanych, ale czego się nie przecierpi dla jedności i nadciągającej zgody
    • Gość: samuel Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.satfilm.net.pl 17.02.11, 12:04
      Dziś partie wszystkie są folwarkami nieudaczników i krętaczy pod hasłem byle władza była moja.Obrzydliwy objaw zdziczenia partyjnego
    • oloros Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 17.02.11, 12:07
      nie wiem skad te zdziwienia
      Pani Posel robi to co do niej nalezy
      jak ktos sie wpisuje do partii to akceptuje jej statut
      jak robi dokladnie odwrotnie tworzac konkurencyjny komitet wyborczy
      no to czego sie moze spodziewac?
      jak dzieki partii awanswali - to dobrze - jak trzeba cos zrobic dla partii a prynajmniej dotrzymac slowa ktore sie dalo i podpisalo pod statutem - no to juz niedobrze
      jestem bezpartyjny ale widze ze zdecydoana wiekszosc ludzi partyjnych bez partii po prostu nie istniene
      upartyjnienie wszystkiego w Polsce co sie tylko da obok korupcji i nepotyzmu i zwykle glupocie - to najgorsze zagrozeniedla Polski
      • Gość: gość Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:47
        Co niektórzy podpisując się pod statutem liczyli na normalność i przyzwoitość, a nie utrwalanie politycznej patologii pod eleganckim szyldem i grą pozorów
        • oloros Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 18.02.11, 13:25
          przyzwoitosc.. w polityce dobre
          zadza wladzy i reszta to pozory, spektakl. kto kogo oszuka,
          w tle zmarnowanie jednej z nielicznych historycznych szans jakie Polska nie miala przez ostanie 300 lat
          nie ma nawet kary jaka czlowiek sobie jest w stanie wyobrazic
          oby byli przekleci na wieki
    • ajakzupa pip 17.02.11, 12:12
      Hip, hip, hip, huraaaaaaaa! - tak propaganda Gazety piała na cześć Tuska - w przeciwieństwie do Kaczyńskiego - tolerującego wolność w PO. Piała, aż się zapiała.

Teraz popiskuje: pip, pip, pip, kura...
    • ttr32 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 17.02.11, 12:25
      Mam nadzieję ze temat tego konfliktu w PO GW będzie grzała równie zapamiętale jak historię z Kępą!
    • antropoid 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 17.02.11, 12:26
      Najpierw PiS, teraz PO... A może by tak eksperymentalnie uczynić Świętokrzyskie regionem bez polityków?
      • Gość: wyborcawas antropoid masz rację... IP: 81.6.135.* 17.02.11, 13:43

całkowitą rację, pogonić to partyjne bydło raz na zawsze, oderwać od stołków, niech zaczną zarabiać na siebie jak każdy normalny obywatel tego kraju - dorżnąć watahę - jak proponował radek, raz a skutecznie, miejsce po, pis, sld, i wszystkich podobnych im koterii jest na śmietniku historii ....
        pozbądźmy się wreszcie tego politycznego raka, na rzecz faktycznych samorządów lokalnych wyłanianych nie z politycznych" elyt" ale z rzeczywistych elit społecznych, z ludzi wartościowych i mających w sobie pasję niesienia dobra i pomocy innym...

PRECZ Z POLITYKAMI I ICH PRZYDUPASAMI-URZĘDASAMI !!!!!!
        • Gość: wyborcawas Re: antropoid masz rację... IP: *.virtual-future.net 17.02.11, 14:07
          zapomniałem o psl-kach, ich obuć w gumofilce i na zieloną łączkę gdzie ich miejsce, niech obornik gablami wywalają z obórek jezeli któremuś jeszcze połaca się trzymać bydełko..
    • si-si2 Synekury i apanaże w PO - TYLKO dla wybrańców 17.02.11, 13:48
      Być w PO i nie mieć dostępu do kasy i synekur ? PO co ?
      • Gość: POlitBUCe Re: Synekury i apanaże w PO - TYLKO dla wybrańcó IP: *.satfilm.net.pl 17.02.11, 13:54
        si-si2 napisała:

> Być w PO i nie mieć dostępu do kasy i synekur ? PO co ?

No właśnie !
      • Gość: Z Re: Synekury i apanaże w PO - TYLKO dla wybrańcó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:58
        To wyjaśnia awans Pana Jana do Zarządu Województwa bez zaplecza politycznego
    • 2mimoza PO i Tusk potrzebują tylko klakierów 17.02.11, 13:50
      Śmietankę spija tylko wąskie grono kolesiów .....
      • szary-polak I bardzo dobrze, Pasożyty w on ! 17.02.11, 15:10
        Niech założą własne struktury, i wtedy niech coś zbudują na własny rachunek...
        • Gość: Nie pasożyt Re: I bardzo dobrze, Pasożyty w on ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:52
          Zbudowali i mają swoich przedstawicieli w samorządach, którzy podejmują w swojej drużynie merytoryczne debaty na temat głosowanych decyzji, dając wyraz demokratycznym relacjom i dojrzałości do politycznych funkcji
    • kroluzloty 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 17.02.11, 15:06
      W PO nie ma buntu tam się po prostu wyrzuca na zbity pysk i kurz osiada.Zobaczymy jak długo autorka będzie ciągła temat i co z niego jeszcze wyciśnie bo premia za Banasia może być mżonką.
      • Gość: Konsekwentny Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:23
        Być może Pani Poseł nie zawsze będzie Panią Poseł i nie zawsze będzie szefową regionu i któregoś dnia będzie musiała podporządkować się kołtuństwu w imię lojalności i identyfikacji z drużyną , byłoby też dobrze aby Pani Poseł respektowała zapisy statutu w swojej działalności bez niejasnych wyjątków
        • Gość: maruda Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 17:08
          Przecież to proste: jeśli jesteś członkiem partii (a przymusu nie ma), podporządkowujesz się pewnej strukturze. Wszystkie osoby "wyrzucone" stworzyły w ostatnich wyborach konkurencję dla partii rodzimej, pewnie dlatego, że nie były umieszczone na listach odpowiednio wysoko. Nie wiem więc, z jakiego powodu teraz ten bunt? I o co chodzi? Gdybym był Tuskiem, zrobiłbym to samo.
          Przy okazji widać też, komu te osoby zawdzięczają zajmowane stanowiska... ale to już inna para kaloszy.
          • Gość: Obiektywny Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 19:28
            Mam poważne wątpliwości, czy oczekiwania Pana Tuska są takie, aby po blisko 10 letniej działalności lokalnej, Po nie przekroczyła nawet progu wyborczego
            • Gość: maruda Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 19:47
              Obserwacja ostatnich wydarzeń podpowiada mi jedno: będzie ciężko. Bo inni też już nauczyli się obiecywać:).
          • Gość: T Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 22:13
            Szanowny Panie/Pani Marudo, otóż nie wszyscy byli w tej partii z powodu pozycji, mało tego mniejszą czy większą pozycję, wypracowali sobie przez wiele lat bez tej partii, przeciwnie, to partia przyszła do nich. Obserwując chorą rzeczywistość pod parasolem PO zapisali się do tej partii żeby mieć możliwość zatrzymać zło, o którym się dużo mówiło i pisało w mediach i które to całkiem dobrze się ma do chwili obecnej. Co się okazało wkrótce, zrobiono z nich marionetki do własnej gry, kiedy ktoś nie był pewny swojej pozycji, cel osiągnięto idee prysły, a naiwni zapłacili za nie słono perfidnymi, koszmarnymi intrygami, karykatur władzy publicznej. Górę wzięły wyrachowane, przestępcze decyzje polityczne, za które co niektórzy mieli być rozliczeni - mieli być, żeby było jasno, a pozostali skutecznymi autorytetami. Co do list wyborczych w jednym z powiatów o nich w ogóle się nie dyskutowało, nie było mowy o etycznym kluczu. Zafunkcjonował poza formalny zarząd kilku kolesiów z jednego koła na kilka funkcjonujących, którzy podzielili i tak by dzielili to co publiczne gdyby tę władzę dostali. Działacze zareagowali, a co zrobił region? Też mam wątpliwości tego rodzaju, o których mowa powyżej - czy oczekiwania Pana Tuska są takie aby lokalnie PO nie osiągnęła nawet progu wyborczego? Ale nie mam żadnych wątpliwości, że co niektórzy mimo swoich walorów muszą się jeszcze wiele uczyć być kapitanem statku, który miałby płynąć. Nie koniecznie tak być musi, że stanowiska i pozycje są cenne ponad wszystko, tak jak Pan/Pani to ujmuje, nie wszyscy jedzą i muszą jeść chleb z powodu przynależności do partii i całe szczęście. Także proszę sobie swoją filozofię zostawić dla siebie i nie oceniać szablonem wszystkich, którzy nie startowali z list PO w wyborach, notorycznie przerabiamy drużyny, dlatego wielu musi zostawiać rodziny i emigrować.
            • Gość: maruda Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 14:41
              Ideowców u nas mało, więc jeśli nadmiernie generalizuję, a Ciebie ta generalizacja nie dotyczy, nie bierz jej do siebie. Ja po prostu przeczytałem, czym się zajmują osoby wyrzucone i stąd mój wniosek o "wdzięczności".
              Oczywiście, idea, o której piszesz, jest słuszna, dlaczego jednak osoby wymienione chciały ją realizować reprezentując inne ugrupowania (komitety, stowarzyszenia), a nie PO? Jaka informacja jest wtedy przekazywana społeczeństwu, czyli mnie? Że coś jest nie tak w PO. Kolejna sprawa to czas podjęcia tej akcji secesyjnej: czas wyborczy. Z punktu widzenia lidera partii - czas najgorszy i osłabiający wiarygodność organizacji podstawowej. Mylę się? Moje wrażenie po kampanii PO: totalny bajzel, brak koordynacji, brak strategii. Każdy sobie. I przeciw sobie. Konflikty jak PiSie. Brak czytelnej prezentacji internetowej. Przed wyborami oglądałem strony kandydatów. PO - partia przecież nowoczesna - była jedyną, która nie prezentowała wszystkich kandydatów w jednolity sposób. Tu wzorem powinien być prezydent Lubawski i kandydaci jego partii. Strony z opisem każdego kandydata były gotowe kilka tygodni przed wyborami. Mogłem się nauczyć na pamięć opisów i obejrzeć zdjęcia:). Tych informacji w PO nie było, a jeśli pokazały się, to chyba już po wyborach?:P Jedyną osobą, która zorganizowała ludzi i przemyślała kampanię "swoich", był poseł Gierada i jego Pokolenie z pasją. Też nie było idealnie (nie podobało mi się wzajemne oczernianie się w mediach i apele posła, by nie głosować na jedynki, bo jedynki są wynikiem ustaleń partyjnych, jakby on był poza tymi ustaleniami), ale widać było próby stworzenia jedności. I to przyniosło efekty.
              Logicznie rzecz podsumowując:), naprawdę nie dziwię się tym wykluczeniom. Dziwię się natomiast, że Państwo ze sobą nie rozmawiacie, a właściwie, że rozmawiacie za pośrednictwem forum GW.
              Jeszcze jedno: jeśli Państwo nie wykorzystacie obecnej sytuacji na lokalnym rynku politycznym, dla mnie będzie to oznaczało tylko jedno: jesteście pierdołami (przepraszam za określenie, ale nie znam lepszego na nazwanie nieudacznictwa organizacyjnego) i nie nadajecie się do zarządzania. Nawet kosmicznym sraczykiem na Rynku w Kielcach:). Macie lepiej na starcie, bo posłanka Drewnowicz jest zdecydowanie przyjemniejsza do patrzenia niż posłanka Kempa, chociaż ta druga lepiej pasuje do plakatu promującego Świętokrzyskie:P. Powiem więc to, co było na plakacie skierowanym do prezydenta Łodzi, pani Zdanowskiej: Ogarnijcie się! I do roboty:).
              PS A swoją drogą, bardzo dobry pomysł:
              www.halolodz.pl/wiadomosci/artykul,4459,1,1.html
              • Gość: MARIANO Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: 212.160.218.* 18.02.11, 15:24
                Kandydowałem na burmistrza Ożarowa i twoje słowa co do joty potwierdzają moje przemyślenia i odczucia. Przykro to mówić ale tamta ,,wojna na górze'' nam zaszkodziła!
                • Gość: miki Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 14:36
                  Najlepiej jest udawać, że wszystko jest w porządku i kreować ofiary, co złe to nie ja
              • Gość: do marudy Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.unknown.vectranet.pl 18.02.11, 21:52
                maruda - jesteś mądrym facetem. Aż dziw bierze, że faceci tak potrafią mysleć.
                • Gość: maruda Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 22:05
                  Też się dziwię:D.
              • Gość: T Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 23:26
                Wypowiedź na forum konfrontuje dwie strony medalu, podczas gdy w GW nagłaśnia się tylko jedną.
          • Gość: Staszek Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.unknown.vectranet.pl 18.02.11, 21:47
            Podzielam Twój pogląd
          • Gość: Obiektywny Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 22:36
            Są zwycięzcy, są wykluczeni, są wykolegowani, są zniszczeni , są upodleni, są obdarci z godności - u przedzałem
          • Gość: gość Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 11:41
            " § 41
            Do kompetencji rady w powiecie należy:
            1) zatwierdzanie kandydatów i list kandydatów do organów samorządu terytorialnego na
            terenie powiatu, ..."

Zgodnie ze statutem PO listę kandydatów na radnych do samorządu zatwierdza rada powiatu, powinna być uchwała, z której wynikają miejsca na liście.
    • embel123 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 17.02.11, 18:09
      Beczka śmiechu!Takiego bałaganu jeszcze nie bylo! Miodowicz może mieć satysfakcję! W jego czasach kielecka PO coś znaczyło,a lider byl facetem formatu ogólnokrajowego! Co z tego zostało?Miodowicz to nadal big-man,chociaż kundle usiłują mu obszczać nogawki,natomiast kielecka Platforma człapie w kierunku śmietnika."Nie idźcie tą drogą..!"
      • Gość: POjeb Re: 37 rehabilitować, reszta na kompost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 19:05
        Takie proporcje sa właściwsze.
        Platfonsi,aferałowie- szemrana ferajna, tylko czasu trzeba aby prawda wyszła na jaw.
        A Donalda do McDonalda albo do telesklepu, niech tam kit reklamiarski wciska,
        niech kłamie ale uczciwie.
        Obiecanki, zwodzenie "młodych,wykształconych, z duzych miast" najlepiej mu wychodzi.
        Lemingi łykną wszelki badziew, na który Donald palcem wskaże.
        • Gość: Filip Re: 37 rehabilitować, reszta na kompost IP: *.dsl.bell.ca 17.02.11, 20:11

......i tu dochodzi do niebywalego zgrzytu....ci ludzie chcieli by ...przynalezec do partii silnej ...dajace szanse na emeryturki po 5.000/m...ale nie ma gwarancji ze ten twor zbiorowisko wszelkiej masci koltunerii, koterii...ukladow...kumoterstwa wytrzyma probe czasu minimum 5- 10 lat.
          Bylem w organizajci i wiem jaki to ciezki chleb .....i jaka chciwosc, jaka przebieglosc tych skorwysynow.....ktorzy ...nie zwazajac na sens organizacji...na owopolny pozytek....na historie jej .....na chama ,....gryza na oslep, by tylko udowodnic prawde - tam gdzie prawdy ani za grosz....juz ja to znam......na sama mysl ze ponownie mosial bym to ogladac dostaje skorczu zoladka....nie !...nigdy wiecej !.....chce zyc ja czlowiek ....nigdy wiecej tego gowna w moim zyciu...tego ponizenia jakiego doznawalem ogladajac ta rzez buldogow......a kiedys myslalem ze to tacy sami ludzie jak ja....majacy ukryte sensy zycia.....dazacy do czuwania w swej szlachetnosci - nie to nie oni....ten zyd w okularach - to byla kanalia...jechalo od niego alkocholem...spudzczona na czolo czarna dzywa...."panie profesorze..."

...oj wy tego nieznaci.....co za ochyda.
    • Gość: prezes Re: 37 wyrzuconych z PO. A kiedy B.Moskal? IP: *.itfutura.com 17.02.11, 20:25
      To wstyd, że jeszcze Bogusław Moskal nie został wyrzucony. Za to co zrobił powinien pierwszy wylecieć ze struktur powiatu ziemskiego kieleckiego. Pani Marzeno, kiedy Pani zrobi porządek w największym powiecie?
      • Gość: smurfmadrala Re: czy Titanic ma szalupy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 21:23
        www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/„grzegorz-z-donaldem-walcza-na-titanicu-o-to--kto-wezmie-szalupy-ratunkowe”,72093,1
      • Gość: jar Re: 37 wyrzuconych z PO. A kiedy B.Moskal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 23:27
        To jest dyscyplina i zasady
    • Gość: Świętokrz Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 13:05
      Nie zagryzie się, są pozytywne kandydatury ale może być problem innej natury, echo personalnego wyniszczania może spowodować, że zainteresowanie tą reprezentacją będzie małe. Ostatnie kilka lat to przyjmowanie i usuwanie i tak wkoło.
    • kojak4 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi 19.02.11, 10:22
      Politredaktorka Gergont Joanna(ps."wdzięczna pacjentka")roni łzy nad wyrzucnymi z PO.Szkoda,że forum"G.W."w takim samym stopniu nie roztrąbilo czystek w PiS-ie.Może wlaśnie dlatego o Gazecie mówi się "Wybiórcza"zamiast "Wyborcza".Ale uważajcie,droga publicystyki zaangażowanej bywa wyboista,można się na niej potknąć,a może nawet obalić.
      • Gość: Sympatyk PO Re: 37 wyrzuconych z PO. Platforma czyści szeregi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 15:37
        Nigdy nie postawię na PSL, ale trzeba przyznać, że mistrzostwo w kierowaniu załogą osiągnął Prezes Jarubas, idzie za żołnierzami jak w ogień , jest czarne a on twierdzi, że jest białe. Pani Kępa jest brzydka, ale Pan Jarubas - przystojny, ciepły, dyplomatyczny, chroniący swoją zagrodę i ma efekty w sejmiku. Wygląda też na to, że wielofunkcyjność szefów jednak partii nie służy, na kierowanie i pracę z załogą potrzebny jest czas. Coś w tym jest, że tak wiele osób z PO poszło własną drogą i uzyskało jednak aprobatę wyborców, te stowarzyszenia dzięki wspólnej pracy mają swoje przedstawicielstwa we władzach lokalnych i wykonują kontrolę społeczną dystrybucji zasobów publicznych.
        • Gość: smurfmadrala Re: Platforma ma przeczyszczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.11, 17:08
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rozwiazano-struktury-PO-w-Walbrzychu,wid,13149683,wiadomosc.html
          Zarząd dolnośląskiej PO rozwiązał w sobotę struktury partii w Wałbrzychu - poinformował przewodniczący dolnośląskie PO europoseł Jacek Protasiewicz. Decyzja jest związana z prowadzonym śledztwem ws. korupcji wyborczej w Wałbrzychu.
          • Gość: higienistka Re: Platforma ma przeczyszczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.11, 18:22
            blog.rp.pl/lisicki/2011/02/18/partia-jest-podmywana/
            PO się podmywa?
            To bardzo higienicznie !
            • Gość: POjeb Re: Platforma ma przeczyszczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.11, 19:03
              Śniło mi się, że mnie czyści,
              budzę się, a tu rzeczywiście!
              • Gość: Filip Re: Platforma ma przeczyszczenie IP: *.dsl.bell.ca 20.02.11, 06:26
                Nigdy nie postawię na PSL, ale trzeba przyznać, że mistrzostwo w kierowaniu załogą osiągnął Prezes Jarubas,.....no to niedobrze...szkoda czlowieka....wyglada na inteligentnego ....a takie szmaty obstawiac jak Pawlak..staru komunistyczny PRLowski uklad....?...ochyda...!
                • Gość: Platfons Re: Platforma ma przeczyszczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 21:09
                  10 obietnic Tuska z 2007 roku!!! 10 żartów Tuska z 2007 roku!!!
                  1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
                  2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
                  3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
                  4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
                  5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
                  6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
                  7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku i Afganistanie
                  8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
                  9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
                  10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

MAKdonald tak pieknie kiwa i zwodzi, dlaczego nie lubicie piłki?
                  Ładnie was wykiwalismy? :-DDDDD
                  Słuchajcie telewizora i lumpioropodobnych :-D
                  Aby zyjo sie NAM lepiej :-DDDD
                  • Gość: Platfons Re: Platforma ma przeczyszczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 23:33
                    Chyba nasi baronowie pobiją baronów eseldowskich
                    i w kryminałach będziemy miec przewagę :-DDD

Pięć zarzutów dotyczących przekroczenia uprawnień usłyszał wczoraj w olsztyńskiej prokuraturze Jarosław D. z Platformy Obywatelskiej, marszałek województwa podlaskiego. Został zawieszony w czynnościach służbowych.

Cztery z pięciu zarzutów, które usłyszał obecny marszałek województwa podlaskiego, to przekroczenia uprawnień przez funkcjonariusza publicznego. Ostatni z zarzutów dotyczy przyjęcia obietnicy korzyści osobistej w zamian za przyjęcie do pracy. Według olsztyńskiej prokuratury, w wyniku starań marszałka Jarosława D. zatrudnienie w urzędzie marszałkowskim, z naruszeniem zasady otwartego i konkurencyjnego naboru na stanowiska urzędnicze, znalazły trzy osoby. Kolejna, dzięki zabiegom marszałka, dostała etat w Wojewódzkim Wydziale Ruchu Drogowego w Łomży. W jednym przypadku marszałek miał, w zamian za przyjęcie do pracy wskazanej osoby, obiecywać pomoc w przyznaniu środków z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego z zakresu opieki zdrowotnej. Za te czyny grozi do 3 lat więzienia.
                    W śledztwie podejrzane są już dwie inne osoby, którym w poniedziałek przedstawiono zarzuty dotyczące popełnienia przestępstw przy zatrudnianiu urzędników. Są to: związany z PO były sekretarz województwa Andrzej K., najbardziej zaufany człowiek marszałka D., który przed kilkoma dniami "z powodu utraty zaufania" nagle otrzymał wypowiedzenie z pracy, oraz wicemarszałek województwa.

• Gość: xxxxxxxxxxxxxxxx Re: Platforma ma przeczyszczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 00:28
                      A kto został ukarany za Panią Janik ? czy może jeszcze wszystko przed nami?
                      • Gość: smurfmadrala Re: Platforma ma przeczyszczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.11, 07:01
                        www.fronda.pl/radiopl/blog/po_afery
                        Platformie O. nie wystarczy mydło i zabieg u kosmetyczki, tu trzeba GINEKOLOGA!
                        Najlepiej i najzdrowiej byłoby w szpitalu przywięziennym.
                        • Gość: Filip Re:...niewatpliwy sukces dyplomatyczn Platformy. IP: *.dsl.bell.ca 07.03.11, 15:49
                          Żadne protesty nie mogły powstrzymać budowy Gazociągu Północnego. Rosja wykorzystała wszystkie siły: pieniądze, służby specjalne i politykę - wynika z dokumentów WikiLeaks cytowanych w poniedziałek przez szwedzki dziennik "Dagens Nyheter".

Największy szwedzki dziennik "Dagens Nyheter" opublikował, za portalem internetowym Wikileaks, ujawniającym tajne dokumenty, wypowiedzi amerykańskich dyplomatów, którzy analizowali przygotowania koncernu Nord Stream do realizacji Gazociągu Północnego.

Według nich nie było szans na powstrzymanie budowy gazociągu. Rosja celowo w 2009 roku zakręciła zawór gazociągu lądowego, aby pozyskać poparcie opinii publicznej do realizacji nowego projektu po dnie Morza Bałtyckiego. Jak pisze "Dagens Nyheter", do rozpracowania przeciwników nie zawahano się użyć oficerów wywiadu, a strategia działań PR miała wyeliminować oponentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka