skag 10.05.11, 08:39 (...) żeby dotowana przez samorząd kolej mogła konkurować z prywatnymi przewoźnikami.(...) Awesome! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
real.avalanche W internecie dużo drożej niż w kasie. Kuriozaln... 10.05.11, 09:18 Sprzedaż? Jakoś nie widzę możliwości kupna na stronie rozklad-pkp.pl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: W internecie dużo drożej niż w kasie. Kurioza IP: *.wtvk.pl 10.05.11, 11:15 dokladnie - jest to strona informacyjna a nie kasa biletowa, zresztą od zawsze widnieje informacja że moduł z cenami jest testowym. nie widzę powodu do robienia wielkiech "halo" wokół sprawy - GW pikuje coraz bardziej w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
chlopiecdobicia Re: W internecie dużo drożej niż w kasie. Kurioza 12.05.11, 18:48 Ten temat akurat jest dobry do rozdmuchania, tylko tytuł do bani. > zresztą od zawsze widnieje informacja że moduł z cenami jest testowym. Od 3 lat. Pachnie mi to wygodnym wykrętem, a nie jakimikolwiek rzeczywistymi pracami nad modułem. Albo przynajmniej wciskać kit w sposób powszechnie uznawany i stosowany przez największych internetowych tuzów - czyli klepnąć "wersja beta". He, he. > nie widzę powodu do robienia wielkiech "halo" wokół sprawy Pracujesz w rozklad-pkp.pl czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radvalentijn Re: W internecie dużo drożej niż w kasie. Kurioza IP: *.compower.pl 10.05.11, 09:21 Dziadostwo jakich malo, Krakow - Warszawa TLK, w internecie 54PLN w kasie 43. U kanara w wagonie 50PLN!!! To jest nawet lepsze niz 5h spoznienia zima. PKP - pieknie, k..., pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
agonda W internecie dużo drożej niż w kasie. Kuriozaln... 10.05.11, 09:36 Dwa lata temu kupowałem przez internet dwa bilety Eurocity do Berlina i zapłaciłem kilkadziesiąt złotych więcej. Od tamtej pory kupuję w kasie. PKP ma wiele niepowtarzalnych patentów, a wszystkie sprowadzają się do tego, żeby zostało jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Moduł testowy IP: *.xdsl.centertel.pl 10.05.11, 09:58 Testowym jest już co najmniej 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Moduł testowy 10.05.11, 10:10 Gość portalu: sonia napisał(a): > Testowym jest już co najmniej 3 lata... To prawda - ale nie zależy to tylko od Telekomu. Poszczególni przewoźnicy zapewne nie przekazują danych o aktualnych promocjach w formie cyfrowej dostępnej dla API wyszukiwarki połączeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Moduł testowy 11.05.11, 01:49 > Poszczególni przewoźnicy zapewne nie przekazują danych o aktualnych > promocjach w formie cyfrowej A ktoś ich o to prosił? Przewozy Regionalne jakoś potrafią w swoim systemie sprzedażowym www.biletyregionalne.pl uwzględniać automatycznie wszelkie zniżki, w tym Bilet Świętokrzyski. Wątpię, czy celowo ukrywają swoje promocje przed PKP "TK Telekom"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stantutaj Re: W internecie dużo drożej niż w kasie. Kurioza IP: *.tktelekom.pl 10.05.11, 17:07 Co ty klepiesz? PKP nigdy nie sprzedawało biletów międzynarodowych w internecie. Miej pretensje do DB i banku, że cię oszwabili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FP Re: W internecie dużo drożej niż w kasie. Kurioza IP: *.ipan.lublin.pl 10.05.11, 10:18 Wlazłem na stronę www.biletyregionalne.pl - jedyną na której można kupić bilety na pociągi regionalne (a nie żadne rozklad-pkp.pl). Zalogowałem się, bo konto mam. Wybrałem relację Kielce - Suchedniów, dokładnie taką samą jak autor artykułu. Wybrałem pociąg. I zobaczyłem cenę - 4 zł. Taką, jaką podaje "miła pani w kasie". Według oferty "Bilet świętokrzyski". Zamówienie anulowałem - bo chciałem tylko "modułowo przetestować" rzetelność dziennikarską. Wynik testu niech sobie redakcja sama dopisze... Na kolei faktycznie bałagan jakich mało. Ale w redakcji GW nie mniejszy. Problem wiedzy na temat, na jaki się pisze - litościwie przemilczę... Aha, nie pracuję na kolei, nie jestem rzecznikiem kolei ani nikim w tym rodzaju. Mam tylko dość bezmyślnych bazgrołów w prasie, którą niegdyś bardzo lubiłem przeglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
eu11 Re: W internecie dużo drożej niż w kasie. Kurioza 10.05.11, 14:30 Wszystko jest na stronie Przewozów Regionalnych Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: W internecie dużo drożej niż w kasie. Kurioza 11.05.11, 01:53 Gość portalu: FP napisał(a): > Wlazłem na stronę A widzisz! Na sam początek posłużyłeś się wiedzą tajemną. Wstukałeś znany sobie adres. A podróżny korzysta ze znanej wyszukiwarki pociągów rozklad-pkp.pl albo nawet rozklad.sitkol.pl - a tam przy znalezionym połączeniu ani poprawnej ceny (jest za to błędna), ani choćby linka do systemu sprzedaży www.biletyregionalne.pl ... Odpowiedz Link Zgłoś
tijeras66 W internecie dużo drożej niż w kasie. Kuriozaln... 10.05.11, 10:28 bo zycie kasjerki jest mnie warte niz serwerow ktore kosztuja niemalo. Odpowiedz Link Zgłoś
chlopiecdobicia Re: W internecie dużo drożej niż w kasie. Kurioza 12.05.11, 18:44 Tytuł marny. Rozkłady nie sprzedają bilety, choć o ich cenach informują. Błędnie, jak widać. Lepszym tytułem byłoby np. "Zawyżone ceny w internetowym rozkładzie jazdy PKP. Kuriozalna informacja kolejowa." czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś