Gość: behemot IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 22:40 Brawo! A co z Wojtkiem Jaruzelskim? Nie należy przedwcześnie skreślac człowieka. A może on ma jeszcze jaki karabin ze starych czasów? Z karabinami zawsze raźniej, większy animusz na lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kryczki Re: Były wojewoda w sztabie wyborczym SdPl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 14:58 No cóz M. Borowski i jego druzyna zapewniala ze opuszcza SLD bo jest partia władzy i pełno w niej kumoterstwa i kolesiostwa. A tu co inz Suchański zbiera wkoło siebie swoich druhów,przyjaciól i kolegów, moze wreszcie mu sie uda zostać szefem wojewódzkich struktur SDPL. Ale chyba teraz to on chce zostać Długoszem II( o czym pewnie zawsze marzył) SDPL zaczyna działac tak samo jak SLD,(kolega Suchańskiego koordynatorem powiatowym w Kielcach, kolega szefem sztabu wyborczego, kolega tam i tu,,,koledzy wszedzie)a i jeszcze ważne ze zwiazanie byli z PZPR, ale niech rozważy że już się to niesprawdziło. Zapomniał dlaczego opuścił SLD. Senatorze po co Pan zmieniał barwy????????????????? Chodziło tylko o posade? A gdzie ideały, a gdzie lewicowość? Tylko stołki najważniejsze? Czy Borowski kłamał że," SDPL to partia dla ludzi a nie członków", bo mam odczucie że w Kielcach to zaczyna byc SLd tylko że pod Pana kierownictwem. Widze że chce Pan dopuścic przynajmniej w Kielcach do bezpowrotnego upadku lewicy, zycze Panu powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot jego druzyna zapewniala IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 17:54 > jego druzyna zapewniala (...) Czy Borowski kłamał ? Oh, co za piękny post! Taki pełen boleści. Wzruszyłem się, klawiaturę zalałem łzami ...chyba szlag ją trafi. Postanowiłem pocieszyć towarzysza. Niech się towarzysz nie załamuje. Lewica, nie upada bezpowrotnie. Wszystkie sukcesy: - strzelanie do robotników, - wysługiwanie się Moskwie, - doprowadzenie kraju do nędzy w latach 80, wszystko to zostało lewicy wybaczone, to i budowanie republiki kolesiów też się jej wybaczy. Towarzysz się nie martwi. Naprawdę ciężko jest wymyślić coś, co musiałaby popełnić lewica, żeby 'upaść bezpowrotnie'. Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Jest jedna rzecz niewybaczalna , IP: 195.228.253.* 11.05.04, 18:04 na tym forum oczywiście. Gdyby lewica zagłosowała na Lubawskiego. Takie zachowanie nie zasługuje na żadną ekspiację ;-). Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot dynda mi zarówno lewica, jak i prezydent IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 18:33 Tak się składa, że jest mi wszystko jedno, kto rządzi, byleby robił to dobrze. Taki Lubawski jest akurat: - dość sprawny w zarządzaniu, przy czym kasuje nieudaczników bez wzgledu na opcję polityczną, - robi duzo, szczególnie w sferze budownictwa i tzw. sztuki - nie boi się trudnych decyzji i wreszcie wydział kontroli zajmuje się kontrolą na serio. Można by tak wyliczać długo ale większej części tej roboty, którą wykonał nie widać na pierwszych stronach gazet. Dajmy na to stowarzyszenia - kiedyś można było 'załatwić' z miasta pieniądze na różne cele. Jeśli sie znało kogo trzeba, to z kasą problemów nie było. Teraz jest konkurs i wszystko dzieje się w świetle jupiterów, a nie pod stołem. W porównaniu z tym facetem poprzedni prezydent, to była czarna rozpacz. Robił to samo, co teraz robi PSL i SLD na stołkach wojewódzkich - NIC. Trwał i spacerował z Heńkiem, Olkiem i Leszkiem po sienkiewce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio "Dynda mi zarówno lewica, jak i prezydent" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 23:09 - rzekł był Behemot, i w porządku, bo mnie też dyndają. Ale ciekawe, jak dynda zawieszone członkostwo ? "Włodzimierz Pasternak, wojewoda kielecki z lat 80., został szefem sztabu kandydata Socjaldemokracji Polskiej do Parlamentu Europejskiego prof. Romana Nadolskiego. Jest członkiem SLD. - Do czasu wyborów zawiesił swoje członkostwo w partii - poinformował wczoraj senator Jerzy Suchański, jeden z założycieli SdPl." Może ktoś widział, jak kiedyś wieszali członkostwo i napisze na ten temat ciutek więcej niż szanowny pan redaktor ? Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody dynda mi zarówno lewica, jak i WEl i Behemot IP: *.kielce.net.pl 12.05.04, 08:55 > Taki Lubawski jest akurat: > - dość sprawny w zarządzaniu, przy czym kasuje nieudaczników bez wzgledu na > opcję polityczną, Dawnoś Behemocie takich głupot nie pisał. A oszust Tomala to został skasowany? A nieudolny Sygut? Jeden Hamera - bo był aż tak denny że go WEL zapewne z żalem spuścił. > - robi duzo, szczególnie w sferze budownictwa i tzw. sztuki Szczególnie w sferze budownictwa wyłazi jego tepota i ośli upór. Sławetne: sprzedaż działki i odsetki dla Mitexu są już dostatecznie nagłosnione ale o sposobie łatanie dziurawych jezdni niszczącym samochody łajnem juz zapomniano. A w sferze sztuki jest bardzo wybiórczy. Także i tu dba o tych którzy go wspierali w trakcie kampanii. Rozumiem że olewa wspierających Stępnia (ale czy był któś taki w sztuce - wątpię). Gorzej, że leje z góry na tych którzy chcą po prostu przezentować swoje osiągnięcia, a nie włazić temu durniowi bez wazeliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot spytaj starszego brata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 13:40 >A oszust Tomala to został skasowany? Miejsce oszustów jest w pierdlu. Dlaczego nie zameldowałeś? Praworządny obywatel powinien zameldować. Wstydź się! Aaaa, już wiem - jesteś krewnym Tomali, chciałbyś, żeby go zwolnili i żeby potem Urząd zapłacił odszkodowanie. Spryciarz. Ty może nie wiesz, co to jest oszustwo ale ...spytaj starszego brata, może on ci powie? > A nieudolny Sygut? Czy to nie ty tak niedawno lałeś łzy po zlikwidowaniu SP13, a teraz już piszesz, że Sygut nieudacznik ? Zdecyduj się na coś bo dostaniesz schizofrenii. > tepota i ośli upór otóż to - następny matoł nie pyta dlaczego Carrefour uparł się kupić za 12 mln, skoro mógł za 8,5 tylko wkółko bełkocze o działkach za pół ceny i po- Stępniowych odsetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZŁONEK SLD Re: Były wojewoda w sztabie wyborczym SdPl IP: *.kielce.net.pl 12.05.04, 07:18 PISANIE BZDUR NA TEMAT WOJEWODY WŁ.PASTERNAKA PRZYCHODZI NIEKTÓRYM Z WAS WYJĄTKOWO ŁATWO, A PRAWDA JEST TAKA,ŻE BYŁ ON NAJLEPSZYM WOJEWODĄ KIELECKIM OCENIAJĄC WSZYSTKICH PEŁNIACYCH TĘ FUNKCJĘ - ZARÓWNO W OKRESIE PRL-U JAK I III- CIEJ RZECZYPOSPOLITEJ. JEST PRZYJACIELEM PROFESORA NADOLSKIEGO A W SAMYM SLD BYŁ NIEŻLE POSTPONOWANY PRZEZ BYŁEGO BARONA ŚWIETOKRZYSKIEGO I "JEGO LUDZI". EWENTUALNE ODEJŚCIE Z SOJUSZU NIE PRZYJDZIE MU ŁATWO - ALE W JEGO PRZYPADKU PRZYSTĄPIENIE DO SDPL NIE BĘDZIE "UCIECZKĄ SZCZURA Z TONĄCEGO OKRĘTU". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot w sojuszu z bratnimi narodami Związku Radzieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 09:16 Popieram wybór Pasternaka. Wiadomo, że najlepszy do partyjnej roboty jest stary beton, któremu było wszystko jedno komu się wysługiwał. A jeśli jeszcze potrafi czytać i pisać to już więcej nie trzeba. Gdyby nie ta cholerna Solidarność, idealny wojewoda Pasternak rządziłby nadal w sojuszu z bratnimi narodami Związku Radzieckiego. ...ech, i komu to przeszkadzało? Mimo tych zasług przeszłosci i niedawnego katowania przez Heńka, coś czuję, że niedługo okaże się, że panu 'byłemu Pasternakowi' tez stary system przeszkadzał. Przeszkadzał pewnie i do tego stopnia, że kiedy policja strzelała do robotników, to pan wojewoda na znak protestu zmarszył ukradkiem brew, ogladając w tv wystąpienie Jaruzelskiego. Opozycjonista po prostu. Prawie wywrotowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZŁONEK SLD 2 Re: Były wojewoda w sztabie wyborczym SdPl IP: 212.244.153.* 12.05.04, 12:00 Jestem jeszcze w SLD, ale przeraża mnie to co się wewnątrz dzieje. I naprawdę kiedyś wierzyłem, że są to mądrzy ludzie. Obecnie nie widzę osoby, która może poprawić wizerunek tego ugrupowania. A co do SdPL, dla mnie to żenujące. Obecnie nie widzę na scenie politycznej partii, która kraj dobrze poprowadzi. Wszędzie są przepychanki o władzę i pieniądze. Na sytuację tego kraju składa się wiele rzeczy. Ale rówież i sami zwykli obywatele mają w tym duży udział!!! Nie ukrywam jednak, że jeżeli będę musiał głosować (co zawsze robię) to głos swój jednak oddam na to całe SLD. Nie powierzę Polski dla SAMOOBRONY! To wiązałoby się z zagłada gospodarki polskiej icałkowitym pogrzebaniem na międzynarodowej scenie politycznej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot pukanie w beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 14:05 > Nie powierzę Polski dla SAMOOBRONY! To > wiązałoby się z zagłada gospodarki polskiej icałkowitym pogrzebaniem na > międzynarodowej scenie politycznej. Ech, towarzysz jak coś już powie, to śię mozna ześmiać ze smiechu jak pszczoła. Nikomu tak Samoobrona nie przeszkadza jak PZPRowi. Wiadomo - stracą najwięcej. Dlatego chcą jak najdłużej utrzymać obecny układ strasząc Samoobroną. W 44 bolszewicy przejmowali władzę i cały świat wstrzymał oddech, bo miała byc zagłada. No i co ? No i była, ale te czasy towarzysz miło przecież wspomina, prawda? Bodaj 11 lat temu do władzy dochodzili komuniści - pierwszy raz po przewrocie solidarnościowym - i prawica straszyła tak samo zagładą gospodarki i całkowitym pogrzebaniem itd... No i co? No i rozklekotali gospodarkę, aż pieprzneła w zeszłym roku. Pozmieniali się na stołkach i jakoś rządzą do tej pory. Samoobrona też nic gorszego niż odsunięcie waszych ludzi od władzy nie zrobi ...no ale czy może byc coś gorszego? > Na sytuację tego kraju składa > się wiele rzeczy. Ale rówież i sami zwykli obywatele mają w tym duży udział!!! To prawda - zawsze mieliście niewłaściwe społeczeństwo do rządzenia. Partia musiała nawet poprawiać głosowania, bo społeczeństwo nie wiedziało, że trzeba dać 99,9% na towarzysza Gierka. I jeszcze ta cholerna Solidarność, która nie chciała żreć samej pietruszki. Ale tak to już jest, jak Syberia jest za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopyto Re: Były wojewoda w sztabie wyborczym SdPl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 14:53 Po twojej wypowiedzi to jestem pewien ze Suchański zbiera wokól siebie stary odrzucony przez Długosza Beton Partyjny. I TO MA BYC NOWE UGRUPOWANIE!!!!!!!!!!!!SUChański wracaj Do SLD teraz juz bedziesz na pewno Baronem i wypromujesz swoich kumotrów a nie rozpiepszaj szansy na uczciwa lewice pod bandera SDPL. "JEST PRZYJACIELEM PROFESORA NADOLSKIEGO A W SAMYM SLD > BYŁ NIEŻLE POSTPONOWANY PRZEZ BYŁEGO BARONA ŚWIETOKRZYSKIEGO I "JEGO LUDZI". > EWENTUALNE ODEJŚCIE Z SOJUSZU NIE PRZYJDZIE MU ŁATWO " Tak sami kolesie to przyjaciel nadolskiego to przyjaciel suchańskiego to przyjaciel Skowrona, co to do jasnej cholery mafie Suchański tworzysz. OJ jacy oni wszyscy biedni wszystkich nie lubił Długosz i bardzo i dokuczał, i dopiero jak SLD sie kończy a Długosz skończył to zaczeło im to przeszkadzac i musza w obronie stołków posad a nie idei zmienic barwy. Godni pozałowania towarzysze schyłku PZPR i SLD z pod bandery Dona Suchańskiego. Wole jednak zagłosowac na SLD niz SDPL z Suchańskim i jego kolesiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryczki Re: Były wojewoda w sztabie wyborczym SdPl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 20:14 Behemot, Prawica z Lubawskim lub bez -FOREVER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Helsing Re: Były wojewoda w sztabie wyborczym SdPl IP: *.interbit.com.pl 11.05.04, 23:17 Behemot pitolisz bez ładu i składu. NIe wiesz o czym mówisz bredzisz jak potłuczony. Coż ten Twój Wojtuś takiego znowu robi ?? Może podasz przykłady ?? Hmm może Ci chodzi o to, że sprzedał działkę na Śliwkowicach sponsorowi swojej kampanii prawie 2X taniej niż dawała inna firma. Czy to ten rozwój budownictwa? Behemot zmykaj kocie z tego forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polityk z Samobron Re: Były wojewoda w sztabie wyborczym SdPl IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 06:39 Jak to co zrobił zatrudnił Krzysia Przybylskiego szpeca po szkole SB im.Feliksa Dzierzynskiego,karanego za przestępstwo.Ten wybitny fachowiec po wprowadzeniu metod Felka Dzierżynskiego jako komendant miejski w Policji wyleciał po dwóch latach na zbity pysk.Jego wybitnym osiągnieciem było też zdobycie stopnia oficerskiego w ciągu jednego dnia przy biurku i flaszce.To osiagnięcie zawdziędza byłemu Zastępcy Komendanta Wojewódzkiego Polutowi oraz dawnemu ministrowi MSWiA z Krakowa Kozłowskiemu.Krzyś był chorążym,a trzeba było z niego zrobić komendanta i musiał mieć stopień .Taki to fachowiec.Terez 14 maja w Urzędzie Wojewódzkim do nauczycieli i innych będzie się chwalił swoimi osiągnięciami po roku jego działalności jako pełnomocnik Pana Prezydenta (zapobieganie przemocy)Rzeczywiscie ma się czym pochwalić, chyba tym ,że po pijanemu leje własną babę.Czy zna ktoś inne osiągniecia tego wybitnego fachowca? Ja nie znam zadnych a w szczególności z tych ,którymi ON i Lubawski mieli zaprowadzić porządek w Kielcach a Straż Miejska miała być forpocztą policji kryminalnej i innej. Inny wybitny fachowiec to niewątpliwie Koza ,który po pijanemu w 1995 roku jako Poseł KPN szarpał policjantów i straszył,że ich zwolni,bo oni mali a on taki wielki. Inni fachowcy to Hamera ,który rozpier.MZBM Kielce. Strząbała dawny dowódca Straży Miejskiej -został specjalitą od planów w MPEC-u. Jak czytam te bzdury na temat Lubawskiego i jego ekipy .Co oni zrobili itd.to myślę,że Behamotem jest sam Lubawski lub ktoś z jego świty,ktość kto bierze niezłą kasę i chce się utrzymać wraz z ekipą kolesiów przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot weksel wystarczy za rekomendację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 13:23 > myślę,że Behamotem jest sam Lubawski lub ktoś z jego świty, Powiedz mi przyjacielu, czy przekręcenie mojego nicka było zamierzone, czy też po prostu nie umiesz jeszcze za bardzo czytać? > Jak czytam te bzdury na temat Lubawskiego i jego ekipy to napełnia mnie otucha, że wkrótce władzę przejmie Pan Marszałek i jego Samoobrona. Jak wiadomomo polityka personalna w Samoobronie jest jedną z najlepszych - podpisz weksel, a potem się zobaczy. Nie będzie żadnych pijaków, jełopów i aferzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot inteligentny inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 08:54 > prawie 2X taniej niż dawała inna firma. Twarzysz widzę należy do starej frakcji betonów partyjnych, którym nie przyszło do głowy pytanie, jak to możliwe, że ta 'inna firma' nie chciała kupić działki za 8,5 mln plus 1zł tylko do końca upierała się, żeby ją kupić '2x' drożej ? > Coż ten Twój Wojtuś takiego znowu robi ?? No to za co go towarzysz krytykuje ? Za to, że nic nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Helsing Re: inteligentny inaczej IP: *.interbit.com.pl 12.05.04, 16:44 Panie Bechamocie ! Nie jestem dla Pana Towarzyszem oraz nie oceniam Pańskiej inteligencji i stanowczo żądam żeby i Pan nie próbował mojej oceniać. Skoro jakaś firma chciała zapłacić znacznie więcej to trzeba było brać i prezesów tej firmy po rękach całować, wszystkie stawiane przez firmę wypełniać jak najszybciej. No, ale cóż trzeba było odpłacić się "koledze" za kampanię. A Pan Prezydent W.Lubawski nic nie robi to niezaprzeczalny fakt a grzech zaniechania jest grzechem największym. Jeszcze do tego wszystkiego otoczył sie nieudacznikami którzy czego sie tkną to popsują. A Pan Panie Behemot niedługo order za włazidupstwo dostanie ja już tego dopilnuję Kruszynko :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: inteligentny inaczej IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 18:11 Dziecko w przedszkolu problem rozwiązuje płacząc, pokazując język i wyzywajac w stylu "Jacek - placek". No strasznie mi przykro, że Pana(?) doprowadziłem do takiego stanu. Fundnę Panu(?) przy okazji watę na patyku w ramach przeprosin. Okej? Co do oceny inteligencji to oczywiście - w tej sytuacji - sprawa nieaktualna. Proszę się dobrze odżywiać i nie palić papierosów. Stwierdzeniem iż Lubawski nic nie robi pogrąża Pan(?) zapewne w rozpaczy liczną grupę jego krytyków, którzy mają mu za złe: - sprywatyzowanie ZOZów, - sprzedaż dóbr martwej ręki (Ślichowic, Relaxu i innych, z którymi nie tylko Stępień ale i poprzednicy za cholerę nie mogli sobie poradzić), - cudowne pomnożenie dochodów z Trgowiska Miejskiego, - likwidację Zespołu Obslugi Oswiaty, - próby uporządkowania skandalicznego bajzlu w MZB, - prowadzenie planowych kontroli instytucji miejskich, - dwanaście inwestycji budowlanych i parę innych ruchów, z których wywalanie pieszczochów poprzedniej władzy oraz odmowa przyjmowania do pracy tzw. 'swoich' odbiły się największym echem. No i to wszystko tylko przez pierwszy rok. Taaa... coś nie widać, żeby Pańscy(?) rodzice przejeli się akcją czytania swoim pociechom 5 minut dziennie. Coś Pan(?) z lekka niedoinformowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Helsing Re: inteligentny inaczej IP: *.interbit.com.pl 12.05.04, 18:39 Troszkę mnie Pan obrażąsz ale pewnie nieświadom jesteś Pan tego bo niezbyt mądry przykro mi. Medal obiecany dostarczę pod adres domowy. Niech lepiej nic nie robi ten Lubawski jak ma robić tak jak w przypadkach przytoczonych oprzez Pana, oj niech lepiej nic nie robi bo nam to nasze tzw. miasto całkiem z torbami pójdzie. HE HE WL nie przyjmuje "swoich" do roboty aleśmnie dzicinko rozbawił he he. Jednak nie pomyliłem sie co do okreśłenia Pana mianem Bechamota myślłęm że się myle. Przykro mi bo myślałem że Pan lepiej wychowany a tu cóż wyszło szydło z worka do forum dorwał sie koleś spod budki z piwem w Pańskiej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś