Dodaj do ulubionych

Dodatkowe miliony na wykupy pod węzeł Żelazna

10.09.11, 21:57
Normalną reakcją na dziwne podwyżki byłoby nie szastanie od ręki naszymi pieniędzmi, ale wynajęcie prawników i sprawdzenie dokładnie całej historii. Oraz zawiadomienie odpowiednich służb, takich jak CBA czy ABW, by zwróciły uwagę na takie transakcje.
Obserwuj wątek
    • plantin To dziwna reguła w Kielcach - wszystko droższe 11.09.11, 10:41
      niż zakładały projekty, lub początkowe oferty firm - wykonawców - stadion był droższy niż zakładano, hala sportowa także, teraz tereny pod węzeł Żelazna - o drobniejszych rzeczach nie chce mi się pisać. Może czas coś zmienić ?
      • naiwnybardzo Re: To dziwna reguła w Kielcach - wszystko droższ 11.09.11, 18:41
        Najlepiej władze.
        • Gość: smurfmadrala Re: To reguła socjalizmu - wszystko droższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 19:16
          Socjalizm zmarnuje największe środki publiczne!
          Kto za to płaci?
          • Gość: łachudra Re: To reguła socjalizmu - wszystko droższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 21:33
            Szkoda gadać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: chorszy Re: To reguła socjalizmu - wszystko droższe IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 22:20
              ED 29 lipca 2011:

"Bez przetargu, ale po cenie rynkowej miasto sprzeda teren przy ulicy księdza Jerzego Popiełuszki w Kielcach. Działką podziela się dwie firmy Narodowy Fundusz Zdrowia i Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska.
              Obie instytucje chcą wybudować swoje siedziby. Pierwsza firma kupi 1, 2 hektara a druga 5 tysięcy metrów kwadratowych.
              Radny Stanisław Rupniewski przypomniał, że obecna siedziba Narodowego Funduszu Zdrowia przy ulicy Jana Pawła II była mu darowana przez miasto. – Fundusz pewnie ją sprzeda, a może powinien zwrócić darowiznę miastu. Czy nie da się tego wyegzekwować ? pytał.

Wątpliwości miał także radny Mariusz Goraj. Zauważył, że 1, 2 hektara to duży kawałek ziemi i czy aż tyle potrzeba Narodowemu Funduszowi Zdrowia. Zaproponował, aby sprawdzić czy darowizna może wrócić do miasta a do tego czasu nie głosować uchwały o sprzedaży działki funduszowi zdrowia.
              - Chyba wybudują siedzibę z basenem i będą w nim topić dyrektorów szpitala – śmiał się radny Jan Gierada. - Popieram Goraja, aby sprawdzić czy Fundusz właściwie zagospodaruje taki duża działkę i rozliczyć z darowizny. Jeśli oni sprzedadzą budynek przy Jana Pawła II to kupią miejską działkę za pieniądze miasta. Powinni zwrócić budynek- sugerował.

Uchwały o sprzedaży działek obu firmom, mimo wątpliwości zostały przegłosowane."
              • Gość: łachudra Re: To reguła socjalizmu - wszystko droższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 15:43
                A czy budynek przy Jana Pawła nie przejdzie w czarne ręce?
    • Gość: wiem Tak proszę o telefon IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 19:05
      • Gość: wiem Re: Tak proszę o telefon IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 19:09
        a ja zakładałem tyle scenariuszy i tyle sprawdzeń dwa tygodnie przez was nie mogę spać o co chodzi. Kogo na mnie wynajęto i za za co: Łysak, Mochocki, Zapała, królicki, Kupis, Łach, Bartele, Zięba, lub nie wiadomo kto jeszcze. Jak firma informatyczna się do mnie włamuje i kogo wynajmuje. Wszystkie warianty zrobiłem
        • Gość: wiem Re: Tak proszę o telefon IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 19:11
          i dopiero wczorajsze zdjęcia trochę nieładnie z waszej strony bo nie ma firanek i różne testy - przecież to do zawału może doprowadzić. To nie jest niezłe wkręcania, choroby psychiatrycznej się można nabawić
          • Gość: wiem Re: Tak proszę o telefon IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 19:17
            sprawdzam testuje kto co najpierw myślałem że wy mnie śledzicie później Bartele a póxniej nie wiadomo już kto i co - zgupiałem. politycy, policjanci, władze, ...
            • Gość: wiem Re: Tak proszę o telefon IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 19:23
              przecież to jest przestępstwo
              • Gość: asd mnie strasznie wkurzylo IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 04:16
              • Gość: asd mnie strasznie wkurzylo IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 04:17
                aż strasznie
        • Gość: anna anna bartela a może wniosek do NIK IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 07:39
    • inkwizytorstarszy Re: Dodatkowe miliony na wykupy pod węzeł Żelazna 12.09.11, 23:46
      pindrals napisał:

> Normalną reakcją na dziwne podwyżki byłoby nie szastanie od ręki naszymi pienię
      > dzmi, ale wynajęcie prawników i sprawdzenie dokładnie całej historii. Oraz zawi
      > adomienie odpowiednich służb, takich jak CBA czy ABW, by zwróciły uwagę na taki
      > e transakcje.
      !!!
      >>To bardzo słuszny i logiczny komentarz! Gdyby sprawdzić kto wcześniej wykupił te działki, i skąd wiedział że warto.....?
    • Gość: pindr Re: Dodatkowe miliony na wykupy pod węzeł Żelazna IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 02:50

Jak by inne odpowiednie instytucje zbadały też nie szkodzi.
      • Gość: polityk moze nik powinien zbadać to i wkroczyć ze swoimi IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 04:13
        specjalistami
    • Gość: poli Bardzo ważna jest kwestia polityczna i ile nie IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 04:08
      najważniejsza. Marszałek i prezydent muszą bardzo dobrze współpracować zwłaszcza w służbie zdrowia
    • Gość: pindr Obiad to ostatni i czas ten talerz i tu wyczyścić IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 15:46
      już i zapomnieć o wszystkim. Umiem znaleźć każdego i wszędzie i wtedy kiedy ja chcem a nie on.
      • Gość: łachudra Re: Obiad to ostatni i czas ten talerz i tu wyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 20:33
        Jeśli potrafisz znależć wszystkich,to poszukaj,kto na tym wszystkim zarabia i dlaczego uchodzi mu to na sucho?!
        • Gość: pindr Re: Obiad to ostatni i czas ten talerz i tu wyczy IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 21:13
          To była przenośnia. Dla mnie to była pierwsza i ostatnia operacja. A przy okazji najważniejsza rzecz. Słowa podziękowania dla wszystkich, których niestety dla ich dobra nie mogę wymienić. A szczególnie dla szefa INKWIZYTORA STARSZEGO KTÓRY PERFEKCYJNIE WSPÓŁPRACUJE SIĘ BEZ SŁÓW. TO MÓZG NAD MÓZGAMI. CHYLE CZOŁA I Z POKORĄ DO NAUKI. Dziękuje także wszystkim pozostałym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka