Dodaj do ulubionych

Licealistka płacze przed sądem

28.09.11, 10:47
Fiministki powiedziałyby - jej macica, jej dziecko, jej sprawa -może dokonać takiej formy aborcji
Obserwuj wątek
    • katharsisss Re: Licealistka płacze przed sądem 28.09.11, 11:16
      A mi strasznie szkoda tej dziewczyny. W jakim strachu przed ojcem musiała ona żyć, że aż w amoku udusiła dziecko... I teraz jeszcze grozi jej dożywocie. Do więzienia to ten ojciec powinien iść.
      • Gość: Antyk Re: Zamknąć razem z księdzem katechetą! IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 13:38
        Tak! Masz rację, ojciec katecheta dostaje pensję i pełne pensum godzin swojego przedmiotu etycznej religii chrześcijańskiej i co on robi? jak naucza? Prowadzi tylko propagandę o życiu poczętym a czy chociaż słowem wspomnie o tym co robić z tym już poczętym życiem? NIE!
      • Gość: aska Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 20:37
        trochę racji masz,bo ojciec też odpowiedzialnosć powinien ponieść,tylko,że to Ona zabiła dziecko.dlaczego ludzie nie pomyślą o konsekwencjach zanim do łóżka nie pójdą?
        • Gość: kika Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 08:54
          To była praktycznie jeszcze nastolatka. Z rodziny patologicznej (ojciec alkoholk), pozbawiona normalnego dzieciństwa, w dodatku żyjąca w kraju, w którym edukacja seksualna praktycznie nie istnieje. Cudów nie wymagaj, pewnie, że powinna była pomyśleć o konsekwencjach seksu bez zabezpieczenia, ale nam siedzącym przed komputerami łatwo oceniać.
          • Gość: aska Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 21:16
            i to ma być usprawiedliwienie dla niej?jakaś taryfa ulgowa?nie wiedziala,że źle robi?
    • stawrogin19 Jakie dożywocie? 28.09.11, 11:47
      To przecież zabójstwo w wyniku szoku poporodowego, a takie karane jest znacznie łagodniej.
      Prokuratorem jest lokalny proboszcz, że zastosował art. 148 a nie 149 kodeksu karnego?
    • Gość: gh głupota nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 12:32
      Jak widać, nic nie rozumiesz z tego, co mówią feministki. I po co klepać w klawiaturę bez sensu?
      • Gość: zbychus Re: głupota nie boli IP: 136.173.162.* 29.09.11, 10:34
        a co mowia feministki ? bo ja nie wiem kiedy sie zaczyna zycie. Otoz feministki w argumentacji mowia o zarodkach a faktycznie bronia aborcji do 24 tygodnia. Czy wiesz jak wyglada 24 tygodniowy plod. Otoz niewiele sie rozni od tego dziecka, ktore ta nieszczesna dziewczyna urodzila. Jest tylko troche mniejsze....
    • Gość: RazoR Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.icpnet.pl 28.09.11, 12:49
      I pomimo tej manifestacji bezdennej głupoty zapewne nadal będziesz się uważał/-a się za człowieka inteligentnego... Mylisz pojęcia, mylisz uzasadnienia; właściwie nie wiem, czy jest coś, czego w tej krótkiej wypowiedzi NIE pomyliłeś/-łaś. 1) Żadna feministka nie powiedziałaby tego, co imputujesz, bo feminizm odwołuje się do zgoła odmiennych wartości (czego nie wiesz). 2) Nikt rozumny nie uznałby tego za aborcję. 3) Zdarzenie miało charakter tragiczny, także dla matki dziecka (czego też prawdopodobnie nie pojmiesz). 4) Można dopatrywać się związku tego zdarzenia z brakiem edukacji seksualnej w szkołach, żenującym poziomem pomocy społecznej - która powinna być aktywna w tym przypadku i konserwatyzmem i kulturowym ostracyzmem, z którym często nadal spotykają się młode dziewczyny, które zachodzą w ciążę. 5) I tak, jeśli nie było żadnej możliwości na urodzenie dziecka i wychowanie go w godnych warunkach (a z tekstu wynika, że te były nikłe), to jedną z opcji mógłby być zabieg aborcyjny. Jest to opcja radykalna, ale nie powinna być wykluczona, jeśli może zapobiec śmierci, chorobie, nędzy, nieszczęściu i dziecka i matki. Ale puenta mojej wypowiedzi jest inna i odnosi się do Ciebie: czy jeśli nie ma się o czymś pojęcia, to nie lepiej jednak gębę w ciup i nie sączyć niepotrzebnego jadu...?
      • Gość: Michu Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.11, 15:07
        Co do punktu 5) Pan/i Razor
        Otoz nie bylo opcji aborcji w tym przypadku. Juz nie chodzi o punkt swiatopogladowy (a ponoc 99% w Polsce to katolikow), tylko znajomosc polskiego prawa sie klania. Nawiasem mowiac piarowiec z ciebie niezly/a. "Godne warunki"- dla jednego to tylko dach nad glowa, a dla drugiego metraz mieszkania min 200 m2 i samochod w garazu. Tak gdybac to mozna w wielu sytuacjach, a wiele z tych dzieci, ktore sie urodzilo w o wiele ciezszych warunkach niz w tym przypadku jakos sobie w zyciu poradzilo. Zapraszam do mnie - wybierzemy sie do jednego z nich. ciekawe jakby zareagowlo na Twoj osad.
    • coppermind Licealistka płacze przed sądem 28.09.11, 13:18
      niestety większość samic homo sapiens to tylko zwierzęta :(

wypadło mi z brzucha - znaczy mogę zrobić co chcę - idea dziecka jako
      człowieka jest promowana przez facetów od kilku tysięcy lat - a jednak
      do niewielu samic to dociera :(
      • Gość: objective Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 17:14
        coppermind napisał:

> niestety większość samic homo sapiens to tylko zwierzęta :(
        >
        > wypadło mi z brzucha - znaczy mogę zrobić co chcę - idea dziecka jako
        > człowieka jest promowana przez facetów od kilku tysięcy lat - a jednak
        > do niewielu samic to dociera :(

Biorąc ciebie za przykład, można by napisać, że większość samców homo sapiens to bezmyślni troglodyci.
      • Gość: ds Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 18:15
        Jestes debilem i smieciem.
        • coppermind Re: Licealistka płacze przed sądem 02.10.11, 21:46
          jakieś argumenty, czy tylko przekonanie jajników ?
      • stan123 Kobiety-Matki to najwspanialsze istoty na tym 28.09.11, 19:24
        swiecie. To my meszczyzni nie dorywnuwujemy im nawet do piet.

- Popatrz- ojciec pijak i awanturnik
        - Matka szwaczka poswiecala sie rodzinie i powracala do domu dopiero okolo 23-ciej.
        - Corka opiekowala sie rodzenstwemm w zastepstwie matki
        Ta historia to targedia nie tylko ich ale i moja.... Niech Bog ma ich w swej doskonalej opiece!!!
        • Gość: socjolog Re: Kobiety-Matki to najwspanialsze istoty na tym IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.09.11, 23:03
          ojciec pijak bo jego matka zgotowała mu los godny niechcianego dziecka.

samice ssaków segregują dzieci na te do karmienia i te do zagryzienia.
          Kwestią losową jest czy człowiek zostanie pijakiem czy człowiekiem godnym szacunku
          gdy w domu rządzą nieświadome swoich zwierzęcych instynktów samice.

a potem kolejne pokolenie samic cierpi, bo poprzednie się koorwiło :(
          taki los zwierząt, które nie mają pana.
      • Gość: Berkano Re: do samca IP: *.as13285.net 28.09.11, 19:30
        jakos zapomniałeś wypowiedzieć sie na temat samca, który Ja zapłodnił i zostawił z problemem.
        No, ale widać, że wyedukowany jesteś w kierunku pogardzania i nienawiści do kobiet. Kto dał ci taki przykład: ojciec czy biskup? No bo przeciez nie matka, która w bólach ciebie rodziła.
        • Gość: socjolog Re: do samca IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.09.11, 23:07
          moja matka nie rodziła mnie w bólach :) trwało to 2 kwadranse i było nieomal bezbolesne.

co do wiary w dobro kobiet-matek - to jest to objaw ślepoty i/lub głupoty.

większość matek-polek nieświadomie kaleczy swoje dzieci swoimi egoizmami wynikającymi
          wprost z mitu dobrej matki.

ten mit to wielka bzdura działająca od setek lat na szkodę dzieci i rodzin.

Tam, gdzie zwierzęce instynkty samic są pod kontrolą człowieka - tam są szczęśliwe
          rodziny i zdrowe dzieci.

A alergiczne dzieci XXI wieku to właśnie pokłosie głupoty egocentrycznych matek gwałcących
          emocje swoich dzieci - bo matka ma zawsze rację - nawet jak nie wie co to jest racja :(
          • Gość: seksuolog Re: do samca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 22:01
            Klasyczny przypadek mizoginii.
            • Gość: psychiatra Re: do samca IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.11, 13:45
              to smutne, że zdrowy rozsądek jest dla samicy myślącej jajnikami mizoginią.
              Typowy przypadek bezmyślnej samicy ślepo broniącej status quo swoich jajników,
              bo wszak samica ma racje bo ma jajniki - nie trzeba żadnych procesów myślowych
              ani rzeczowych argumentów.

smutne jest to, że głupota nie boli bo te wszystkie święte zawsze-dziewice, które
              same nie wiedzą, że są zwierzętami myślącymi jajnikami cierpiałyby katusze.
              • Gość: vice versa Re: do samca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 22:28
                Chcesz argumentów? Więc wykorzystam twoje, wszak są jedynie słuszne :P

to smutne, że zdrowy rozsądek jest dla samca myślącego penisem myśleniem jajnikami. Typowy przypadek bezmyślnego samca ślepo broniącego status quo swojego penisa, bo wszak samiec ma rację, bo ma penisa - nie trzeba żadnych procesów myślowych ani rzeczowych argumentów.

smutne jest to, że głupota nie boli, bo ci święci zawsze-supermeni, którzy sami nie wiedzą, że są zwierzętami myślącymi penisami, cierpieliby katusze

• coppermind Re: do samca 02.10.11, 09:54
                  jakbyś przez chwilę nie była niewolnicą swoich jajników to takich bzdur byś nie pisała :(
                  ale jak widać to niemożliwe.

kobiety są "przyspawane" do swojej roli życiowej włącznie z rozumem, więc nie mają
                  zdolności abstrakcyjnego myślenia i spojrzenia na siebie krytycznym, bezstronnym okiem.
                  Powoduje to wiele tragedii - między innymi mordowanie dzieci zgodne ze zwierzęcym
                  instynktem zagryzana niechcianego potomstwa, a potem debilnym usprawiedliwianiem morderczyni - że była w szoku przez inne samice. Zamordowano człowieka, a pokoorwione samice pieprzą coś o swojej niewinności.

• Gość: bye Re: do samca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 02:20
                    Jakbyś przez chwilę nie był niewolnikiem swoich uprzedzeń to takich bzdur byś nie pisał.
                    Lecz się.

EOT
                    • Gość: realista Re: do samca IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.10.11, 09:40
                      to nie uprzedzenia tylko obiektywna prawda.

zamiast ślepo wierzyć w mityczną matkę polkę zawsze dziewicę
                      otwórz oczka i zobacz jak każdego dnia jakieś niechciane dziecko
                      jest po raz kolejny mordowane przez niczego nie świadomą matkę.

tak działają instynkty - matka zagryza dziecko nic o tym nie wiedząc.

eot mogłabyś napisać, gdyby była jakaś komunikacja z twojej strony -
                      ale było tylko brzęczenie jajników twoich lub twojej mamusi, bo
                      prawda jest dla nich bardzo niewygodna.
    • Gość: qwerty Jakie dożywocie? Maks 5 lat a realnie zawiasy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.11, 13:27
      Jakie dożywocie? Maks 5 lat a realnie zawiasy. Strasznie szkoda dziewczyny...
    • anna22290 Licealistka płacze przed sądem 28.09.11, 14:46
      to wszystko przez polskie sredniowiecze w domu i szkole biedne niuswiadomione bez prawa do zycia w obecnych czasach dziewczyny
    • the_rapist Gumki be, pigulki be, 28.09.11, 16:36
      edukacja be, aborcja be, religia cacy.
      • Gość: mona Re: Gumki be, pigulki be, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.11, 20:59
        bzdury piszesz, nie ma zakazu kupowania gumek, ani stosowania antykoncepcji, to zależy wyłącznie od człowieka, jego światopoglądu. Ale aborcja rzeczywiście jest be - to już morderstwo. Zresztą nie doszłoby do tej tragedii, gdyby dziewczyna i jej chłopak zgodnie z religią katolicką poczekali z seksem do ślubu, więc religia jest w porządku, tylko ludzie głupi. Albo jesteś tak "wyzwolony", ze uprawiasz seks kiedy chcesz, ale się zabezpieczaj. Albo jesteś wierzący i czekasz na ślub. Trudne?
        • Gość: kika Re: Gumki be, pigulki be, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 08:59
          Problem polega na tym, że religia zabrania uprawiania seksu przed ślubem, co jest nie do końca zgodne z naturą. Dziewczyna młoda, z dysfunkcyjnej rodziny, zapewne kiepsko wyedukowana i bez pieniędzy no i potem dzieją się takie rzeczy. Edukacja seksualna w szkołach to powinien być standard, nie ma co udawać, że młodzież seksu nie uprawia, a oczekiwanie, że młodzi ludzie sami z siebie wykażą się odpowiedzialnością jest dość naiwne. Gdzie niby dziewczyna miała się nauczyć jak uprawiać bezpieczny seks, rodziców zapytać? Czy w szkole pielęgniarki narażając się na radę typu "poczekaj do ślubu"?
        • Gość: cm Re: Gumki be, pigulki be, IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 09:08
          @Mona

Jak jak czytam Twoją argumentację to dochodzę do wniosku, że dla ludzi posługujących się "Prostotą Moralną" wszystko jest proste... Ale czy prawdziwe...?

• najwyzszaprawda Licealistka płacze przed sądem 28.09.11, 16:49
      dożywocie? za takie coś? ona jest niewinna
    • Gość: objective Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 17:07
      aietes napisał:

> Fiministki powiedziałyby - jej macica, jej dziecko, jej sprawa -może dokonać ta
      > kiej formy aborcji

Nie przypisuj innym własnej głupoty, oszołomie.
    • szczepionkipowodujaraka Licealistka płacze przed sądem 28.09.11, 23:31
      jak nie odpuszcza z aborcja to takich zdesperowanych dziewczyn bedzie wiecej, popi erdolony katlolicki kraj
      • Gość: zbychus Re: Licealistka płacze przed sądem IP: 136.173.162.* 29.09.11, 10:31
        myslisz ze jakby to zrobila w 24 tygodniu prosti z brzucha to byloby to cos innego ? zgodnego z prawem ? przeciez ona dokonala aborcji zaraz po porodzie ...
        gdzie zaczyna sie zycie ? po porodzie ? 5 minut przed ? 16 tygodni przed ? 20 tygodni przed ?
        aborcja = przerwanie zycia.
        • Gość: ksiądz Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.09.11, 23:09
          Maryja też zamordowała swojego syna pod nieobecność ojca
          i nikt nie robi problemów - o co więc chodzi mediom w tym przypadku ?
    • klika7 Licealistka płacze przed sądem 29.09.11, 08:26
      Mi też jest szkoda tej dziewczyny, jej historii itd. ale to nie usprawiedliwia faktu, że ZABIŁA małe bezbronne dzieciątko, tego postępowania nic nie jest w stanie usprawiedliwić, wiem że dziewczyna kierowała sie strachem, być może nie była w stanie racjonalnie myśleć ale ciąża trwała 9 miesięcy więć miała dużo czasu aby znaleść normalne wyjście z sytuacji i tu jej nic nigdy nie usprawiedliwi!!! Popełniła ogromną zbrodnie jest tego świadoma i choć całe życie będzie tego żałować to musi ponieść kare bo żadne zabójstwo a zwłaszcza dziecka małej bezbronnej istotki nie można NIKOMU darować !!!
      • Gość: kika Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 09:02
        Myślę, że dziewczyna poniosła już wystarczającą karę, wyrzuty sumienia i tak nie dadzą jej normalnie żyć.
        Lepiej ci się zrobi jak ją zamkną w więzieniu?
        • coppermind Re: Licealistka płacze przed sądem 02.10.11, 21:52
          zamordowała człowieka - powinna wisieś na szubienicy a nie być usprawiedliwiane przez podobne sobie pokoorwione samice.
    • robkita Licealistka płacze przed sądem 29.09.11, 09:07
      Mysle ze nie obejdzie sie bez jakiejs kary dla tej dziewczyny ale uwazam ze niewolno jej skazywac na wiezienie. Wydaje sie ze ona juz w czesci duzo wycierpiala z powodu swojego uczynku i mysle ze sad tez powinien wziasc to pod uwage. Po za tym to w czasie gdy to sie wszystko stalo nie wydaje sie ze ona byla w stanie poczytalnosci. 19-latka sama w lazience na podlodze rodzi dziecko, to niesamowite .... Dla mnie ona jest ofiara okolicznosci nie przestepca.
      • Gość: klika7 Re: Licealistka płacze przed sądem IP: *.krus.gov.pl 29.09.11, 09:39
        może nie zrobiło mi sie lepiej ale jej historia powinna uczyć także inne dziewczyny na przyszłość, że to nie tylko zbrodnia moralna i wyrzuty sumienia ale karane przestępstwo i nie wszystko można tłumaczyć szokiem poporodowym, szok jest w czasie i po porodzie a ona świadomie całą ciąże ukrywała, miała dużo czasu na to by pomyśleć jak ocalić życie temu dziecku, może rodzina by jej nie pomogła ale np. min. są okiennka życia, poprostu bedzie płacic za swoja glupote szkoda tylko że to dziecko zapłaciło cene najwyższa...
    • birnbaum09 Coppermindowi do sztambucha 29.09.11, 10:25
      Może teraz jest inaczej,
      ale pamiętam, że do spłodzenia dziecka
      potrzebnych jest dwoje rodzicow - mama i tata.

W tragicznej historii nastoletnia mama spisała się dzielnie.
      Nosiła swoje dziecko pod sercem, zapewniła mu prawidłowy 9-miesięczny
      trudny okres życia.

A co z, pożal się Boże, tatusiem?
      Skrzwdził i porzucił dwie istoty - mamę z dzieckiem.
      Może podzielić odpowiedzialność na oboje,
      a może gó...arzowi zapewnić dożywotni państwowy wikt i opierunek?
      Jak chłopak zostanie z poczuciem swojej niewinności,
      to dalej będzie rozsiewał swoje nasienie i pozostawał "sprawcą wielu ciąż".

"Tessa d'Uberville" to XIX powieść, którą odgrywają polskie dziewczyny w XXI wieku.

• Gość: realista Re: Coppermindowi do sztambucha IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.11, 13:49
        tyle kłamstw w tak krótkim poście.
        mamusia zrealizowała swój jeden zwierzęcy instynkt - a potem drugi zwierzęcy instynkt.
        jeden to zachodzić w ciążę a drugi to zagryzać niechciane dziecko.

tatuś w swoim debilizmie zrobił dziecko kretynce więc nie jest bez winy, ale to
        ta samica najpierw się koorwiła a potem zamordowała dziecko.

w normalnym świeci zrobiono by z niej nawóz dla kwiatów, ale żyjemy w Babilonie,
        więc prawda nie ma znaczenia a koorwy z definicji są zawsze niewinne :(
        • Gość: Berkano realista, socjolog i psychiatra IP: *.as13285.net 01.10.11, 16:24
          lecz sie chłopie, bo za chwilę eksplodujesz z tej swojej nienawiści do kobiet. Na 100% jesteś samotny, sfrustrowany i niezaspokojony seksualnie, więc szalejesz w internecie. Poszukaj sobie grzecznie jakiej kobiety, to świat zobaczysz w tęczowych kolorach.
          • coppermind Re: realista, socjolog i psychiatra 02.10.11, 21:51
            nie ma we mnie ani grama nienawiści tylko stwierdzam fakty, że nieświadome swoich zwierzęcych instynktów samice mordują niechciane dzieci a potem zbiorowo wypierają sze swojej pokoorwionej świadomości swoje czyny.

To są fakty. Moje emocje w tej sprawie są zerowe, bo mordowanie dzieci to norma w Polsce tu i teraz. Od tysięcy lat nic się nie zmieniło - pokoorwione samice mordują niechciane dzieci a potem są usprawiedliwiane przez koleżanki i skretyniałych pseudofacetów myślących jajnikami swoich matek.

nic na to nie poradzimy, że świat jest pokoorwiony ale możemy o tym rozmawiać :D
          • coppermind Re: realista, socjolog i psychiatra 02.10.11, 21:54
            a co do twojej kretyńskiej diagnozy - to mam żonę i troje dzieci. poziom emocjonalny i intelektualny jaki prezentujesz jest na poziomie "poruchałem-jestem boski" znaczy jesteś
            zwykłym prymitywnym i bezmyślnym debilem :(
    • sweet-unia Licealistka płacze przed sądem 29.09.11, 11:28
      To nie licealistka powinna stawac i plakac przed sadem.Za zaistniala sytuacje powinni odpowiadac
      przede wszystkim rodzice,szkola,kosciol,tworcy panujacego systemu polityczno-gospodarczego i socjalnego.Bowiem w spoleczenstwie polskim panuje znieczulica spoleczna,ciemnota i zacofanie!
      Wypaczony jest rowniez obraz srodowiska rodzinnego,ktore nie jest w stanie zaspokoic nawet podstawowych potrzeb domownikow.
      • Gość: ja Re: Licealistka płacze przed sądem IP: 213.241.1.* 02.10.11, 21:52
        W prawie każdym już mieście jest tzw. Okno Życia, gdzie bezimiennie można zostawić niechchciane noworodki. Setki tysięcy polskich rodzin czeka na adopcję dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka