mojekielce Re: Kuman wchodzi do BWA 27.10.11, 21:08 Jakiej wysokości czynsz będzie płacił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.kielce.vectranet.pl 27.10.11, 21:20 A gdzie dobuduje tę salę na 150 osób? Czyżby na smakowitej działce obok BWA? Czy ona jest w pakiecie dzierżawnym, panie redaktorze? Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Kuman wchodzi do BWA 27.10.11, 22:03 Kloc Lubawskiego czyli parking urzędników miejskich to dobra architektura? Trochę szyb i już dobra? A gdzie charakter, dominanta, gdzie rytm, powtarzalność, gdzie wyraźna symetria lub asymetria, gdzie miękka lub modernistyczna linia, bryła, gdzie - cokolwiek? To architektoniczne gó... jest wyznacznikiem estetycznym przyszłej architektury Kielc? Jeśli kloc Lubawskiego jest tym wyznacznikiem to obwieszczono koniec architektury w Kielcach. To już nie prowincja a wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gedeon Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.kielce.vectranet.pl 28.10.11, 12:30 framberg napisał: (...) > To architektoniczne gó... jest wyznacznikiem estetycznym przyszłej architektury > Kielc? > Jeśli kloc Lubawskiego jest tym wyznacznikiem to obwieszczono koniec architektu > ry w Kielcach. Z przykrością muszę się pod tym podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korro Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 22:11 Noooooo, bedo cuda, wianki, i Penderecki we Fabryce Słomy do Obuwia. Akurat Pan Kuman mnie osobiście wyjątkowo kojarzy się z winami klasy Grand Cru. Buahahahaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 23:39 Pazerny człowiek. Daleko zaszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 00:56 grunt mu się pod nogami spalił w Warszawce. Wywalili na pysk za te miałkie produkcje, to się wsadził do Kielcówka. Wielki ku(rw)man.buhahahaha! zna się na 'dobrym żarciu i na dobrym winie"?....'przy muzyce o....dziwach"...wielkich dziwach i dziwowiskach i rykowisku! A ten ostatni placyk z zielenią przy BWA tez się zabuduje? Bo nie wiem. A zresztą.....niech i to zabetonuje ten pajac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolitka Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 01:29 a ja chcę posadkę tam!!!!!!!!!!!! Kumanek to fajniutki gościu, fajniutki fikuśny filut......do BWA się skoczy...go-go i gra! jest czad, jest zabawa z Kumanem! Odpowiedz Link Zgłoś
tornemorgren Kuman wchodzi do BWA 28.10.11, 09:32 Cwany gość...Wystarczy w Kielcach chamom wmówić, że jest ekskluzywnie i w momencie walą drzwiami i oknami płacąc jak za zboże. Kuman dobrze o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.11, 14:19 Brawa dla p.radnego Goraja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donek Następny "żebrak" ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.11, 16:22 Jak nie wstydzi sie ten Pan mówiąć na łamach Echa Dnia -iz startowanie w przetargu to nie dla niego ,jego na to nie stać ! Co widać po majątku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donek mutatnt Re: Następny "żebrak" ! IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 19:43 Kuman to ten aktywista PZPR, który za czasów komuny w latach osiemdziesiątych pisał na zamówienie polityczne artykuły w sobotnim Słowie Ludu ? Później stał się wielkim producentem telewizyjnym? Jakie on ma wyklształcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Następny "żebrak" ! IP: *.range86-166.btcentralplus.com 28.10.11, 20:56 Pan Kumanski byl przyjacielem pana Slawomira Zielinskiego (sld). Zielinski pracowal dla Tv, wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Następny "żebrak" ! IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 21:25 A ja mam pytanie zasadnicze. Pan prezydent chciał przenosić Teatr Lalki i Aktora do KCK. Potem okazało się, że to niemożliwe. Kilka dni temu przeczytałem, że Teatr będzie połączony z Muzeum Zabawek, co moim zdaniem jest początkiem końca teatru jako placówki artystycznej (kto będzie dyrektorem: pan Obara czy pan Predygier?). Dzisiaj czytam, że miasto oddaje budynek w centrum miasta panu Kumańskiemu. Dlaczego nikt nie pomyślał, że mógłby tam być teatr? Jeśli pan Kumański chce zbudować widownię na 150 osób w tym miejscu, czyli rozbudować obecny budynek BWA i ma to kosztować tylko 3 mln, to dlaczego pan prezydent nie pomyślał o teatrze w tym miejscu? Co jest bardziej potrzebne miastu i jego mieszkańcom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antena Re: Następny "żebrak" ! IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 21:59 ...oczywiście "Kuman jest potrzebny miastu" i wizjonerowi! ŁEEEEEEEEEEEEE! Stary wyjadacz z PZPR-u i "model" z TVP jak z koziej pupci trąba, a do tego 'przyjaciel' Zielińskiego Sławomira, który Kielce ma też w ...trąbie.....takiej gejowskiej trąbie. fajny gościu, słomiano-buraczany, z tego Kumana! Wizjoner widzi TO czego my nie widzimy. To schiza w TYM mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1.wiewior Re: Następny "żebrak" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 13:08 Co Ty wiesz...Jaki PZPR...mieszasz człowieka z błotem, a pojęcia nie masz...to ostatnia osoba, którą można o tę przynależność posądzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacynka Re: Następny "żebrak" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 22:55 W toku dyskusji na forum (po artykułach w „Gazecie Wyborczej”) padały propozycje zaadaptowania na TLiA budynku BWA . Galeria, od jesieni przyszłego roku, będzie miała siedzibę w budynku dawnego przedszkola przy ulicy Kapitulnej. Dziwnie szybko (w perspektywie jeszcze rok do przeprowadzki)i na dodatek w dniu społecznej debaty na UJK (14.09.) którą zignorował (mimo stosownego zaproszenia), prezydent znalazł dzierżawcę budynku BWA przy Leśnej (p. Kumańskiego) Patrz : artykuł Pani red. L. Cichockiej z dn. 14.IX.br w "Echu Dnia" (prezydent zachwycony, potrzebna zgoda RM na dzierżawę). W mijającym tygodniu na sesji RM decyzja zapadła - p. Kumański ma dzierżawę na 15 lat. Będzie burzył i jeszcze dobuduje. Również pytam, dlaczego nie można było pomyśleć by zburzyć i rozbudować pod stałą siedzibę TLiA? i na dodatek jak napisał(a) <n> tylko za 3 mln? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepsko Re: Następny "żebrak" ! IP: *.centertel.pl 29.10.11, 08:08 Pracownicy (byli)twierdzą,że ich własciciel -czyli Pan Kuman to wielki znawca i smakosz jajecznicy-czyżby podstawowym wykwintnym daniem w galeryji była jajecznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Następny "żebrak" ! IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 08:52 Zapewniam Cię, że w jeśli prezydent uzyska pewność, że jest to jedyna taka jajecznica na świecie (np. z trzciną, na talerzu zaprojektowanym i wykonanym przez Cecułę), to będzie zachwycony i znajdzie się w stanie artystycznej lewitacji. Człowiek wyjdzie z prowincji, ale prowincja z człowieka nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrywus Re: Następny "żebrak" ! IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 21:05 Kuman....czyli kto?...... jakiś spad czy od-pad?.... nie kumam!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: Następny "żebrak" ! IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 22:02 Nie wiesz o co kuman?;P Jak mówią, jeśli nie wiadomo o co kuman, to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Następny "żebrak" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 01:41 Za 3 mln jest oferowana przez miasto (drogą przetargu) jedna ( ta większa) z działek w tzw."trójkącie bermudzkim". To też w centrum i w pobliżu ujmującego p. Kumańskiego swą architekturą parkingu. Można kupić działkę i zbudować Fabrykę Trzciny, popijać bimber i winko wytrawne , mieć swój prywatny, mały NY . Jeśli p. Kumański mieni się być człowiekiem kultury i chce taką stołeczną i nowojorską kulturę zafundować mieszkańcom Kielc, to tak właśnie powinien zrobić. Dłużej niż p. Kumańskiego trwa i jest wpisana w historię miasta kulturalna działalność TLiA Kubuś ( który funkcjonuje w warunkach urągających stolicy województwa) .To temu teatrowi miasto powinno przekazać budynek BWA i pomóc w jego adaptacji ( okazuje się, że i rozbudowa jest możliwa czyli argument że kubatura zbyt mała zostaje obalony). Prywatny przedsiębiorca sobie poradzi ; warto mieć na uwadze, że jeśli placówka p. Kumańskiego będzie dochodowa , to pewnie podejmie starania o zakup , a taka dzierżawa otwiera Mu drogę pierwokupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: Następny "żebrak" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 06:25 Przyjazne państwo aby żyło się lepiej... Wreszcie nie trzeba bać się oszołomów, opętanych teorią spiskową. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenamarczewska Re: Następny "żebrak" ! 30.10.11, 09:14 Szanowni Państwo, W ostatnią środę zostałam zaproszona na posiedzenie Komisji Kultury, Turystyki i Promocji Miasta Rady Miasta Kielce. Ze względu na odebranie mojego wystąpienia jako nieuzasadnionego ataku na władze miasta - nie doszło do dyskusji nad konkretnymi problemami, nie dowiedziałam się też, czy zostały już ustalone kwestie własnościowe budynku przy ul. Dużej 9. Radni nie znali szczegółów nowego pomysłu Prezydenta Lubawskiego (tj. połączenia Teatru z Muzeum Zabawek i Zabawy), okazało się bowiem, że dowiedzieli się o tych planach z artykułu Pani Lidii Cichockiej. Artykuł można przeczytać tutaj: www.e-teatr.pl/pl/artykuly/126118.html%0A Złożyłam na ręce Pani Przewodniczącej Komisji pismo ze spisanymi postulatami. Opis spotkania i treść pisma można znaleźć na stronie: kubusiowo.pl/2011/10/posiedzenie-komisji-kultury/ Chciałabym Państwu również przypomnieć reportaż z wrześniowej debaty: kubusiowo.pl/2011/09/reportaz-telewizji-ntv-z-debaty-spolecznej/ Pozdrawiam serdecznie wszystkich sympatyków TEATRU LALKI I AKTORA "Kubuś" i dziękuję za nieustające zainteresowanie tym niezwykle ważnym dla kielczan tematem, Marzena Marczewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Następny "żebrak" ! IP: 213.77.117.* 30.10.11, 10:53 Weszła Pani na posiedzenie komisji z awanturą, ale nie umiała odpowiedzieć na proste pytanie, czy towarzystwo obrońców Kubusia jest zarejestrowane? Chyba nie. Załatwianie spraw trzeba zacząć od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenamarczewska Re: Następny "żebrak" ! 30.10.11, 11:17 Po pierwsze: nie weszłam z awanturą, tylko przekazałam postulaty. Po drugie: Regulamin Stowarzyszenia (zwykłego) jest dostępny od sierpnia 2011 na stronie kubusiowo.pl. Na ręce Prezydenta Kielc zostało wtedy wysłane pismo z wymaganymi dokumentami (listą założycieli, ich danymi, regulaminem itd.). Odpowiedziałam Pani Obarze, że jest to stowarzyszenie zwykłe i nie ma osobowości prawnej. Wydaje mi się logiczne, że Stowarzyszenie można zarejestrować w KRS (prowadzić pełną dokumentację, księgowość itd.), gdy już zostaną uzgodnione warunki współpracy z Teatrem, czyli będzie jasne, że dyrektor (powołany na stałe) widzi potrzebę współdziałania. Jeśli tak nie będzie, rozwiążemy je. Dla mnie jest to jasne. Pozdrawiam, Marzena Marczewska Odpowiedz Link Zgłoś
marzenamarczewska Re: Następny "żebrak" ! 30.10.11, 11:24 Zastanawia mnie też jeszcze jedno: że najważniejsze stało się nie to, co się stanie z Teatrem i jakie rozwiązania proponują władze miasta, a to, jaki jest status Stowarzyszenia i czy mogę się w ogóle o coś zapytać. MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Następny "żebrak" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 15:56 Pani Marzeno, Radni pytają o regulamin (statut) stowarzyszenia? Proszę więc m. in. w moim imieniu zapytać, jaki statut obowiązuje radnych i jaki statut (ewentualnie regulamin) pozwala im na głosowanie przeciwko mieszkańcom miasta, którzy ich wybrali? Mają taki statut? Kto jest jego autorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Następny "żebrak" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 16:36 Ten (lub ta) gość "ja" ( po treści widać, że radny(a) to kpi, czy o drogę pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wincenty z Kielc Re: Następny "żebrak" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 21:40 To chyba musiał napisać wybitny znawca kultury i jej twórca - przez duże TWU - Mieczysław Tomala, odpowiedzialny za wiele złego w kieleckiej kulturze i oświacie,w czym niewiele ustępuje innej wybitnej postaci - resortowemu wiceprezydentowi.Obaj załatwianie spraw zaczęli - jak wielu innych-od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 15:15 Popieram radnego Goraja: "Mamy oddać budynek bez przetargu, bo Leszka Kumańskiego nie stać na kupno. A nas nie stać nad rozdawnictwo majątku miejskiego. Jeśli mamy wolny budynek, to może niewielkim kosztem można go przystosować na potrzeby teatru "Kubuś”, a jak nie to rozpiszmy przetarg na dzierżawę. Dlaczego projekt uchwały zakłada dzierżawę na 15 lat, a nie na 9- pytał radny Mariusz Goraj. Radny obawia się, że po 10 lat Kumański kupi gmach bez przetargu." Pan mi wracasz wiarę w kieleckich radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nc Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 15:55 Kogo nie stać? Kumańskiego? ED Najbogatsi w Świętokrzyskiem: Pozycja 38 - Leszek Kumański - 25,8 mln zł media, reklama Poeta, prozaik, dziennikarz, ale najlepiej znany jako autor scenariuszy i reżyser programów telewizyjnych, takich jak "Europa da się lubić”, "Mój pierwszy raz” oraz "Duże dzieci”, produkowanych przez kielecką firmę Kuman-Art. To właśnie dzięki posiadaniu udziałów w tej spółce znalazł się na naszej liście. Całe życie związany z działalnością estradową. W Kielcach reżyserował między innymi "W krainie latających Scyzoryków”. Ma 48 lat, jest laureatem Nagrody Miasta Kielce. Pozycja 39 - Dariusz Mróz - 25,8 mln zł Media, reklama Współwłaściciel spółki Kuman-Art, którą prowadzi wraz z Leszkiem Kumańskim. Ta znana kielecka agencji zajmuje się działalnością impresaryjną, oferuje kompleksową organizację i produkcję wszelkiego rodzaju imprez artystycznych, masowych i kameralnych w oparciu o zlecone lub własne. Jest również producentem znanych programów telewizyjnych "Europa da się lubić”, "Mój pierwszy raz” oraz "Duże dzieci”. Niewiele osób wie jednak, że Kuman-Art to również profesjonalna firma poligraficzno-wydawnicza. To właśnie Dariusz Mróz jest odpowiedzialny za tę część działalności spółki, która ma w swoim dorobku projekty i materiały reklamowe, między innymi dla takich potentatów, jak Bank Millennium, ING Bank Śląski czy grupa Kolporter. Jemu podlega także studio grafiki komputerowej i jego zespół współpracujący z wieloma agencjami reklamowymi o zasięgu krajowym i międzynarodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nc Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 16:52 Dane o najbogatszych z 2007: publikacja 12 grudnia 2007, 13:59. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienia Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.centertel.pl 31.10.11, 07:34 Wspomaganie ubogich leży jak najbardziej w interesie naszych radnych szczególnie ze Stowarzyszenia Samorząd 2002,bowiem radni ci kierują się miłością bliżniego jak najbardziej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.11, 09:54 Pan Prezydent i jego urzędnicy czują się głęboko obrażeni powstaniem stowarzyszenia które ma ochotę wyrazić opinie mieszkańców.Do ataku ruszyli w zwartym szyku wciągając swoich radnych i oddane media.Powolna likwidacja teatru którą rozpoczęli będzie wpisana w historię tej zasłużonej placówki kultury obok nazwisk tych którzy ją tworzyli.Kto doradza UM w sprawach kultury,gdzie się podziała Społeczna Rada Kultury kto ją zlikwidował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatroman Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.11, 10:25 www.e-teatr.pl/pl/artykuly/126349.html%0A Odpowiedz Link Zgłoś
kryyk Re: Kuman wchodzi do BWA 01.11.11, 02:21 ..WueL... taki facecik, któren ma móżdżek niewielki od żółwia wodno-lądowego i emocje na poziomie Arktyki.... a w mieście TO widać.... wycinka drzew, betonowanie, ławeczki w krzakach, koligacje z prawnikami z"elytą", pokazówka....hahahah... NIC w TYM mieście nie będzie tak, jak chcieliby wyborcy, bo WeL 'Królem...a może królikiem....? On jest! i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rada Nadzorcza Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dsl.bell.ca 01.11.11, 05:56 "...przyjdą tu spędzić swój czas - czy to biorąc udział w koncertach i artystycznych eventach, czy po prostu zjeść dobry obiad czy kolację...." ...nie czarujmy sie ....chodzi o kase...pewnie i zdazy sie kilka "spotkan z artystami"...i to bedzie wszysko...reszta to jadlodajnia....w Krakowie inteligentnie wymyslono "Chlopskie Jadlo"...jakoby wszelki element pelzajacy po ulicach tego miasta od chlopa pochodzil...w Poznani juz zmodyfikowano ow frazes...na "Wiejskie Jadlo"..czy cos w ty stylu...a w Kielcach proponuje : "Jadlo Artystyczne"....szczegolnie ta "degustacja win"...tu urzeka z cala pewnoscia czekaja nia szczegolnie ci co pierwsze nauki Bahusa w bramie pobierali oprozniajac niezapomniany "Czar Naleczowa" .....proponowal bym raczej wykupienie lokalu ....no bo w koncu nalezalo by go doprowadzic do upadlosci....jakims rozwiazaniem mogla by byc tu "Rada Nadzorcza"...albo Trybunal Konstytucyjny.... www.youtube.com/watch?v=cwV5xYDe74k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.11, 20:48 Jak nisko upadła Polska, jak nisko upadły Kielce, kiedy tego typu typki jak Kuman zajmują się "produkcją i promocją kultury". Czy dorośli Kielczanie nie pamiętają sponsorowanych artykułów "redakchtora" Kumana w sobotnim Słowie Ludu w latach osiemdziesiatych? Skoro partia przygłupa z Bilgoraja jest trzecią "siłą" Narodu, to głownym twórcą "kultury" w Kielcach może być Kuman. O czasy, o obyczaje !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1.wiewior Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 13:11 Mróz? Chyba kpisz...Wszystkie kontrakty wzięły się w firmie od Kumana, nie od Mroza..A poligrafię, owszem, nadzoruje, ale syn Kumana, Łukasz Kumański... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Brawo Goraj! Tak trzymać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 21:02 Brawo Goraj! Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusk elektryzujacy Re: Brawo Goraj! Tak trzymać! IP: *.dsl.bell.ca 02.11.11, 19:55 ".....eventach...."....a co to takiego....? w tej Polsce popapralo ludzi...epidemia glupoty...."art"..."designe"..."eventy"....niech sie gudlaje raczej polskiego ucza...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1.wiewior Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 13:13 czegoś tu nie rozumiem. Facet chce za własne pieniądze, a nie Wasze, zrobić coś sensownego w mieście, za co się nie bierze, to mu się udaje, a tu od razu zawiść i nagonka. a to Kielce właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupiec Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 16:58 Gość portalu: 1.wiewior napisał(a): > Facet chce za własne pieniądze, a nie Wasze..;. < Masz mnie za głupca wiewiór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryzywiewior Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 17:01 Jakby robił za własne, to kupiłby działkę w tzw. Trójkącie i tam wybudowałby swoją fabrykę. Proste, klarowne. A tak, to buduje na naszym, za swoje. Nie wiem, jakie teraz obowiązują zasady pierwokupu, ale na pewno Kuman to sprawdził i mu się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
babakielecka Re: Kuman wchodzi do BWA 09.11.11, 22:00 Czy to prawda, że Kumana obowiązuje stawka 5 zł (jak u Tworków, czyli u Bliklego)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.11, 22:26 Jeśli P. Kuman ma ambicje "ukulturalniać" mieszkańców kielc i okolicy, to niech kupi sobie za własne pieniądze działkę w Kielcach bądź pod Kielcami , zbuduje z własne pieniądze "teatr czy kinooperę" i wszystko będzie w porządku. A tak to szykuje się kolejny szwindel., kolejny przekręt Rady Miasta Kielce i P. Prezydenta. Czy ktoś ze średniego i dorosłego pokolenia Kielczan pamięta "agitatora" Kumana z jego wypocin w sobotnim Słowie Ludu, organie komitetu wojewódzkiego polskiej zjednoczonej partii robotniczej w latach osiemdziesiątych? Ja na szczęśćie pamiętam !!!! Jeśli Kuman ma ochotę na BWA, to niech kupi je po cenie komercyjnej jak "zwykły" Kielczanin i niech za własne pieniądze realizuje swoje "artystyczne pomysły". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: Kuman wchodzi do BWA IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.11, 10:52 Oj ludzie, jeśli ma to dostać to dostanie i tak nic nie zdziałacie...taka jest prawda od zawsze w tym kraju i chyba w większości krajów na świecie. Masz kasę - masz władze, większe możliwości, lepsze układy. Tak jest w każdej dziedzinie życia - w opiece zdrowotnej, szkole...nawet prace szybciej zdobędziesz po znajomościach niż z urzędu pracy tego czy tamtego.... Pewnie i tak nikt z rady miasta nie czyta tych wpisów tutaj i tak zrobią to, co mają zrobić... przykre ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś