borowyy 08.03.12, 15:55 No patrzcie, ekspertem od ekranów nie jest, ale od ścieżek rowerowych to ekspert pełną gębą! Bo nikt mu nie będzie mówił jak budować ścieżki rowerowe ale ekrany to wyższa filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pytka Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 16:03 Pieniądze pójdą na ul Ściegiennego !!! A ja pytam dlaczego mieszkańcy Miasta mają finansować drogę która w 70% przebiega poza Miastem?Dlaczego marszałek nie dorzuci z fundusz rozwoju wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: 194.165.48.* 09.03.12, 12:25 Człowieku jak nie masz pojęcia gdzie przebiega granica miasta to nie pisz bzdur. Przecież przy ulicy Ściegiennego są duże firmy płacące podatki do kasy miasta, tam też do pracy dojeżdża duża rzesza Kielczan. Kiedy wreszcie ludzie zrozumieją, że miasto nie kończy się tam gdzie kończą się bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 16:47 WeL jest betoniarzem i nie zna się na ekranach. Jak oglądałem ostatnio piękny zielony Rynek kielecki z fontanną po środku, w albumie o Kielcach, to żal za gardło ścisnął. Jak można było miastu taką krzywdę wyrządzić. Dzisiaj mówi o konsultacjach, a gdzie był jak projektowano Rynek i inne klepiska? Też na desce nie siedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jayjay Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.net.upcbroadband.cz 08.03.12, 16:57 Pewnie siedział, ale na innej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.internetia.net.pl 08.03.12, 19:34 ten twór z pohitlerowskim basenem przeciwpożarowym nazywasz pięknym "rynkiem"??:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad. rynku Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 22:12 Przedwojenny rynek był zielony i piękny. Dlaczego tu nie wzorowano się na historycznym wizerunku, skoro np. tak chętnie zlikwidowano zieleniec koło Katedry, by przywrócić przedwojenny wygląd tego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
zk_51 Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszkańcom 08.03.12, 17:19 Czy WY potraficie ujadać z sensem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wel Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 17:31 Natomiast na złość mieszkańcom nie chce otworzyć na okres budowy Żelaznej ulicy Paderewskiego.To wyjątkowa złośliwość bo cały zachód Kielc stoi przez niego w olbrzymich korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:23 Nie będzie jakiś nauczyciel uczył budowlańca jak się organizuje ruch kołowy. Zwłaszcza w czasie wyłączeń z ruchu wielu ulic. Jak się zna na budowie ścieżek rowerowych, to miałby się nie znać na inżynierii ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mulat Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:29 No nic tylko wypada isc na kolanach i podziekowac za to, ze tak doskonale nauczyl swoich urzedasow pokazywania mieszkancom kto ma racje, a jak sie nie podoba, to spadac! Kultura pelna geba, bedzie mozna z niej korzystac kontemplujac plytki w toaletach w trakcie bratania sie z deska... projektowa oczywiscie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.kielce.vectranet.pl 08.03.12, 20:30 chciałbym szanownych forumowiczów poinformować, że w swej naiwności wszyscy temu jopkowi robimy reklamę, durny koleś zapewnił sobie kolejną kadencję, my się musimy męczyć z jego durnymi decyzjami i rozpoczynaniem 1000000*n robót jednocześnie - tylko dlatego, żeby zakończyć przed wyborami i mieć możliwość powiedzenia "to jam to uczynił". Jedyne słowa, które powiedział ten przygłupi spec od planu przestrzennego, to to, że wszystkie te remonty zaplanowano 20 lat temu - i tu należy to podkreślić nie WELu to wymyślił (bo nie myśli -tzn myśli inaczej - tylko dla siebie) tylko mądrzejsi od niego kilka lub kilkanaście lat temu. Ale nasz tępy i prosty naród zrobi z tego idioty bohatera - bo on tak to ustawi, że przed wyborami zakończą się remonty a piękny wąsacz zostanie mistrzem logistyki - większość zapomni przejazd przez Kielce czasie 2h :) Odpowiedz Link Zgłoś
adnan25 Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszkańcom 08.03.12, 21:22 A ja się pytam wszystkich ujadaczy: co robiło się za czasów innych prezydentów miasta Kielce? Bo jak dla mnie okres od 1990 do 2002 roku kojarzy się tylko w dzieleniem wśród swoich tego co można było jeszcze przejąć. Praktycznie żadnych inwestycji, infrastruktura drogowa dno. Teraz się odstać trzeba, ale czy będzie ktoś o tym pamiętał jak za 2 lata pojedzie "dwupasmówką" od Krakowskiej do Zagnańskiej? Stanie w korku na Czarnowskiej bez remontu było super? Bo jak dla mnie korek to korek, bez znaczenia kto jest prezydentem miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onego Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 21:37 Duzo robiono: nie wycinano tysiecy drzew, nie betonowano, nie budowano ekspresowek 2km od centrum miasta, nie olewano mieszkancow, nie unoszono sie, nie realizowano swoich "wybitnych" wizji i tak mozna do rana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr444 Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 21:50 czyli dla Ciebie dużo znaczy NIC. bo jak nie budowali to nie było wycinki, konsultacji itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 22:21 Wystarczyłoby tranzyt z miasta wyrzucić na obwodnice (tu się powinni wykazywać nasi politycy lobbując intensywnie), a nie potrzeba by było demolować miasta i wydawać setek milionów na poszerzanie jezdni, te wszystkie ohydne wiadukty i ekrany. Wystarczyłyby zwykłe remonty, a nie od razu przebudowy. Miasto byłoby ładne, funkcjonalne i przyjazne mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łachudra Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 22:27 Przy takiej demolce można bardzo dużo ugrać,a gdyby coś nie wyszło-bo tak bedzie powiedzą,za dużo tego było.Pozdrawiam z cichego,zielonego miejsca,skutecznie wygoniony z Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
swamp-thing Nie żartuj 08.03.12, 22:24 Nie było wtedy funduszy z UE. Kielce obecnie płacą tylko ułamek ceny tych inwestycji, które forsuje UM Kielce, a które zniszczą nasze miasto na długie lata. Jak można wciskać ruch tranzytowy między dworzec PKP a Sienkiewkę? Jak można było ZABIEGAĆ o zbudowanie S74 przez środek miasta? Jak można wydawać fortunę na kopalnię o nazwie Port Lotniczy Obice? Jak można niszczyć wszędzie drzewa i asfaltować kolejne połacie miasta? A wrzucanie kasy w worek bez dna jakim jest Korona? Poprzednie władze robiły mało, bo nie było pieniędzy. Nieszczęściem Kielc jest to, że pieniądze z UE pojawiły się akurat kiedy u władzy była obecna ekipa. Przez to, co oni narobili cierpieć będziemy przez długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Marucha Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 22:22 Mam fajną działkę do opchnięcia 10 km od Gnojna, jest tam lasek, dużo drzew, do najbliższej asfaltówki 2 km po dołach, w pobliżu kurki, świnki, krówki, swojskie mleczko i grzybki w lasku. Nic nie wybetonowane także zapraszam do kupna i przeniesienia się tam bo widzę, że miejski zgiełk działa na niektórych deprymująco. Poza w dobie internetu można stamtąd nieźle dowodzić akcją "Ratujmy kieleckie lasy Amazonii!". Tyle tylko, że czasami tnie zasięg ale da się przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
swamp-thing Swojsko! 08.03.12, 22:26 To brzmi jak opis miejsca, gdzie pewnie mieszka część kieleckich decydentów. Oni właśnie z takich wioch dojeżdżają do urzędów i się biorą za "poprawianie" Kielc. Przede wszystkim polega to na poszerzaniu wylotówek, żeby można było szybko wrócić do domu i krowy z pola sprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Swojsko! IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 23:02 BUahaha uśmiałem się.. konsultcje hahahahah Niech gazeta dojdzie do tego gdzie i kiedy i jak wygladay te konsultacje bo jak sie interesuje to nigdy o nich ogloszenia nie widzialem. Kielce i konsultacje spoleczne to w tym miescie dwa przeciwne slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Swojsko! IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 07:18 Nasz prezydent konsultuje się wyłącznie z biskupem. I to są JEDYNE konsultacje społeczne, które w Kielcach są prowadzone, nie zauważyłeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -uff- Re: Lubawski: nie chciałem zrobić na złość mieszk IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 23:35 "A ja się pytam wszystkich ujadaczy: co robiło się za czasów innych prezydentów miasta Kielce? Bo jak dla mnie okres od 1990 do 2002 roku kojarzy się tylko w dzieleniem wśród swoich tego co można było jeszcze przejąć. Praktycznie żadnych inwestycji, infrastruktura drogowa dno." Zapominasz, że teraz są fundusze z UE, inne programy, zupełnie inne możliwości. Każdy na jego miejscu miałby na koncie duże zmiany, ale może niekoniecznie w takiej formie - bo te, które teraz zaszły/zachodzą w dużej mierze pogorszyły jakość mojego życia, czyli człowieka, który mieszka w centrum i codziennie musi w związku z pracą leźć parkiem, w którym (mówię już o lecie) już trudno o cień i czyste powietrze, potem po rozgrzanych na maksa brukach ścisłego centrum i upocony wracać tą samą trasą. Rzeczywiście, dużo się zmieniło w tym mieście zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalek CK oo co chodzi red. Sztandera IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 23:47 zastanawia mnie szczególnie drugie pytanie red. Sztandery: Ale to wygląda na wylewanie dziecka z kąpielą. Przecież mieszkańcy chcieli remontu ulicy, a protesty dotyczyły tylko ekranów. Poza tym miasto potrafiło już forsować inwestycje, które też budziły protesty. 1- tym pytaniem chyba dowodzi że nie słucha odpowiedzi rozmówcy na wcześniejsze pytanie 2 - to jakby zdziwienie że "miasto" ustąpiło mieszkańcom i nie realizuje inwestycji b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiskus Re: oo co chodzi red. Sztandera IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 23:58 I nastepny prezydent tez niewiele zrobi, bo obecny pozostawi mu spuscizne w postaci zadluzenia miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
enenenen Re: oo co chodzi red. Sztandera 09.03.12, 07:16 Na złość to prezydent już zrobił. W ostatnich wyborach samorządowych. Bardziej nie można już było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 126 Re: konsultacje społeczne to kabaret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 08:09 ogłasza sie konsultacje na ktore przychodzi się z gotowym i zapłaconym przez miasto projektem.uwagi spisuje sie na kartce i na nie nikt nie odpowiada.konsultacje na temat zelaznej/w budynku SHL to był MEGAKABARET .takie postawienie sprawy zniechęca wielu. Odpowiedz Link Zgłoś