Dodaj do ulubionych

Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli n...

18.05.12, 10:30
czyli na nauczycielach odbija się efekt wychowania seksualnego, czyli nauczania dzieci co robić ,żeby dzieci nie było.
Druga przyczyna zwolnień to obniżanie przez ministerstwo ociemnienia narodowego poziomu wykształcenia Polaków , którym powinna wystarczyć wiedza niezbędna do zbierania truskawek i pomidorów oraz podcierania tyłków emerytom w krajach starej unii.
Obserwuj wątek
    • Gość: kor Re: Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 10:54
      Zwolnią nauczycieli bo trzeba dac ich wynagrodzenia na klub sportowy korona Kielce.
      • wichrowy Re: Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli 18.05.12, 11:10
        Podać jasno społeczeństwu ile zarabiają kopacze piłki?
        • Gość: tuptek Re: Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 11:21
          ...nauczyciele potrzebują mniej więcej około 300 x 4500 x 12 = 16 200 000 rocznie czyli mniej więcej tyle samo co dostają kopacze koroniaści... KORONaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
          • Gość: ? Re: Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 18:37
            "nauczyciele potrzebują mniej więcej około 300 x 4500 x 12 = 16 200 000 rocznie"

A co oznaczają te cyferki?
            • Gość: max Re: Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 19:45
              "nauczyciele potrzebują mniej więcej około 300 x 4500 x 12 = 16 200 000 rocznie"
              te cyferki oznaczają kolejno:
              300 - trzystu nauczycieli do zwolnienia
              x znak mnożenia
              4500 średnia płaca brutto w zł dla jednego nauczyciela miesięcznie
              x znak mnożenia
              12 - dwanaście miesięcy w roku
              = znak równości
              16.200.000 - kwota rocznych płac dla 300 nauczycieli - czyta się jako : szesnaście milionów dwieście tysięcy (złotych).
              A w ogóle to nie chodził do podstawówki?....
              • Gość: dyplomowana Re: Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli IP: *.kielce.vectranet.pl 19.05.12, 00:39
                Podaj adres, żebym się mogła do ciebie zgłosić po brakującą kasę za ostatnie 12 miesięcy. Chętnie wykorzystam 10 000 pln (nawet brutto).
        • Gość: mimi wichrowy...??? IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 05:38
          A ile masz dzieci ? A w jakim ( ewentualnie) wieku ? A siedzisz z nimi przy pierdołach ? A czy ewentualnie robisz coś za nich, bo widzisz, że nie dadzą już rady przy takim programie jak jest ?
          No i zawsze możesz zostać kopaczem i wyrwać tyle, ile iluś tam nauczycieli :)
    • jasio.4 Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli n... 18.05.12, 11:19
      A może nie trzeba było tak usilnie zwalczać wprowadzenia 6-latków do szkół. Byłaby praca dla nauczycieli i więcej miejsc w przedszkolach.
    • bez_alternatywy i co dał zakaz aborcji? 18.05.12, 11:40
      jajco, buractwo katolickie tępe jak obuch siekiery, kler likwiduje Polskę i wykończa Polaków przy pomocy kretynów biegajacych z krzyżem i dracym ryje
      • Gość: smutna Re: i co dał zakaz aborcji? IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 13:57
        smutna prawda...
    • cmazui Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli n... 18.05.12, 16:17
      Dolozyc po 3 godziny dziennie historii i po 2 religii, powinno pomoc.
      • Gość: demograf Re: Zwolnienia w szkołach. Prawie 300 nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 16:19
        Przeciez juz brakuje miejsc w przedszkolach! Jak te dzieci dojda do szkoly to beda tych nauczycieli nazad zatrudniac?
    • najlepszygeorge Na bruk. 18.05.12, 16:30
      "Na bruk" - co to za określenie? Ktoś tych nauczycieli eksmituje z mieszkań czy jak?
      • Gość: how Re: Na bruk. IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 17:32
        Zwolnić wszystkich naiuczycieli bo trzeba dać ich pieniądze koronie. Ona jest najważniejsza.A nauczyciele to śmieci do wymiecenia.
        • Gość: Bronek z Sukowa Re: Na bruk. IP: *.internetunion.pl 19.05.12, 09:47
          Dla ludzi płytkich piłka stała się religią.
      • Gość: / Re: Na bruk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.12, 09:32
        nie badz taki wizjoner - przyjdzie i na to czas
    • osse Ale mi rewelacja 19.05.12, 09:46
      Czemu sie tu dziwić. To niewidzialna ręka rynku zwalnia 300 nauczycieli, nie rządziciele.
      Nie widzą dalej niż 5-6 lat do przodu, do następnej kadencji. Jacy rządziciele taka Polska.
      Ciekawe, który nauczyciel zarabia "4500 miesięcznie brutto w zł"?
      Młodzi nie zarabiają więcej niż 1600-1800 na rękę, tak jak każdy inny żebrak w tym kraju, o co tu chodzi.
      • Gość: ja Re: Ale mi rewelacja IP: 213.77.117.* 21.05.12, 09:35
        Katechetów tez wyrzucą, czy to grupa uprzywilejowana?
      • Gość: motg Re: Ale mi rewelacja IP: *.kielce.vectranet.pl 21.05.12, 14:43
        Te słynne 4500 to jest brutto brutto chyba, takie którego nikt nie widzi na swoim pasku.

Czyli jak zarabiasz 1300 na rękę, to brutto masz pewnie jakieś 1800, a w rzeczywistości masz jakieś brutto brutto 2200. Ale na pasku widzisz 1800 i 1300.
        • Gość: bzyk Re: Ale mi rewelacja IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.12, 16:23
          Świętokrzyska średnia to ok. 4800 (dyplomowany). Oficjalnie.
          • Gość: motg Re: Ale mi rewelacja IP: *.kielce.vectranet.pl 21.05.12, 20:30
            netto, brutto, czy brutto brutto?
      • Gość: Donek Re: Ale mi rewelacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.12, 15:02
        Osse to nie niewidzalna reka tylko minister edukacji !
        Czemu w klasach ma być po 40 dzieciaków zamiast 20 ,i wtedy nauczanie ma sens ?
        Czemu szkoły rezygnuja z godzin nauczania przedmiotów scisłych a wprowadzają niby filozoficzne
        nauczanie religii,przedmiotów ogólnokształcacych bez perspektyw ich zastosowania ?
        Produkujemy filozofów filologów róznych nacji,pedagogów specjalnych pewnikiem dla nich rzady prawicy utworza nowy IPN by mogli tam mącić wode i udawać iz pracuja ?A dla tych co zabraknie miejsca to bedziemy tworzyć komitety polityczne przy kazdym urzędzie państwowym !
        • Gość: smutny Re: Ale mi rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 15:28
          a co z kucharkami czy tez bedzie redukcja? jesli tak to ich rodzinom skonczy sie eldorado . z tego co wiem torbami wynosza zywnosc ze szkol jak i z przedszkoli .-mamy nadal PRL czy maja takie prawo?
          • Gość: rodzic Re: Ale mi rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 16:26

I co zrobią te "słynne kucharki" z Masłowa ?

Ż A L jak diabli !!!!!!!!!!!!! może wreszcie !!!!!!!!!!!
            • Gość: Filip Re: Ale mi rewelacja IP: *.dsl.bell.ca 24.05.12, 06:45

...tylko pogratulowac....zamiast wyzu mamy niz...ale o ile wiem nauczyciele glosowali na PO....i namawiali mlodziez do rewolucji seksualnej tudziez zerwania z tradycja ....a ich przewodnia gwiazda jest pani K.Szczuka i wszelkie feministki....postepowe....no to pogratulowac sukcesow zawodowych i wymkniecia sie z systemu emerytalnego 67 lat....a jeszcze jedno pytanie ...kto zas na te panie feministki bedzie pracowal...?
              Wymkniecie sie chlopu z objec ...niesie chwilowo nowe radosne zycie ale nie na dlugo....z ci z Chin i Bangladeszu jesli przyjada to beda chcieli robic na swoje dzieci nie na czyjes.....

Tak mialo byc jesli narod udawal ze nie widzi tych "kilku luznych kartek..".programu pana premiera...no to nie dziwota ze dzis wielki lament ..."to juz pewne idziemy na dno"....Polska pograza sie w kryzysie".......dobrze... dobrze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka