Dodaj do ulubionych

Rabini sprzedają kierkuty

IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 14:51
"The New York Times" 7 lipca 2004 r. zamieścił artykuł Daniela J. Wakina pod
tytułem "Stracony w Yonkers kierkut i 135 [grobów] dzieci". Autor
opisuje, jak zapuszczony zupełnie ortodoksyjny cmentarz judowski został 15
lat temu sprzedany za wysoką cenę przez rabina kompleksowi handlowemu.

Kontrakt zawierał też zapis o przeniesieniu zmarłych do Jerozolimy, jednak
zdaniem miejscowego prokuratora Eliota Spitzera - stracono ślad po szczątkach
135 dzieci.

Rabin Beniamin Walfish z Rady Rabinów USA w 1989 roku zatwierdził ekshumację
judowskiego cmentarza w Yonkers, ponieważ zapuszczony cmentarz był "źródłem
skandalu wobec Judów". Michael McFaden, dyrektor cmentarnej kaplicy na
Manhattanie, powiedział prokuratorowi Spitzerowi, że za Radą Rabinów wysłał
dwa worki ziemi z okolicy byłych grobów dzieci judowskich do Jerozolimy i
to "powinno zakończyć całą sprawę".

Ciekawe jest, jak łatwo przyszło rabinom nowojorskim dokonać lukratywnej
sprzedaży cmentarza judowskiego pod centrum handlowe i zgodzić się na
niechlujną ekshumację, w czasie której "zgubiono" szczątki 135 dzieci
judowskich.
Jak pamiętamy, sprawa w Jedwabnem wyglądała inaczej.

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20040713&id=my12.txt
Obserwuj wątek
    • Gość: Jakub No jak, Judki, cenzura działa? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 14:54
      Odwieczne "Perfidium judeorum" ...
    • Gość: Jakub Cenzura prewencyjna jest w Polsce zakazana IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 14:59
      Popełnia przestępstwo ten, kto w celu zapobieżenia ukazania się publikacji,
      usiłuje poddać ją cenzurze lub w inny sposób zapobiec publikacji.

Ten przepis polskiego i europejskiego prawa został w Polsce i w Europie
      wprowadzony po to, aby Judzi już nigdy nie mogli popełniać zbrodni na narodzie
      polskim ani na innych narodach europejskich.
    • Gość: Jakub Cenzura? Nie widzisz wątku, kup okulary ...! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 15:07
      Wspomnienie:

Cenzura? Nie widzisz wątku, kup okulary ...?
      Autor: Gość: Jakub
      Data: 21-10-2003 20:32
      I od nowa polska ludowa... Wczoraj wojtek napisał na forum, że przedwczoraj
      widział na forum wątek o cenzurze, jak cenzurowała wypowiedź pewnej
      dziewczyny o cenzurze, która ocenzurowała jej wątek o cenzurze. I wojtek
      dodał, że wątek o cenzurze tej dziewczyny bez cenzury został tak dokładnie
      ocenzurowany, że on go nie widzi. Może i tak było, wojtkowi nie ufam, dałem
      mu więc do myślenia o okularach. I jak ta dziewczyna napisała znowu, że
      ocenzurowano jej cały wojtek, cały wątek, razem z wojtkiem i jego
      wynurzeniami o cenzurze, wy-na-tu-rze-nia-mi o cenzurze, dopisałem od razu,
      bez przestanku i bez wahania, a nawet bez trzymanki trzydzieści siedem
      postnych postów prawdziwej prawdy o polaczkach, niech sobie polaczki nie
      myślą, że są takie antysemity. Wątek się upierał, że wojtek przepadnie w
      przepaścistej szufladzie cenzora na etacie redaktora, ale gdzie tam, przecież
      wojtków od dawna nikt nie cenzuruje, bo niby po co, skoro mamy teraz
      demokrację. Paaaan proo-ku-ra-tor maaa ra-cję, ma-my w pol-sce deeemo-kra-cję.
      Po cholere komu cenzura, wątku domagało. Ty to się tylko ciągle domagasz,
      jakbyś chciał, żeby pan oficer w mordę ci dał. A przecież cenzura da się
      lubić. Cenzura mi sie podobie, cenzura mi sie podobie, cenzura mi sie podobie.
      Panie wychowawco, napisałem już sto razy cenzura mi sie podobie. Ustrój też.
      Kolonia nie, jeszcze nie napisałem. A jaka ma być ta kolonia, panie
      wychowawco, izraelska czy izraelicka. Jak to jaka różnica. Taka sama, panie
      wychowawco, jak był eksport i eksport wewnętrzny. Z jednego mieliśmy ruble
      transferowe, a z drugiego bony dolarowe PKO-Pewex. Co było bardziej
      opłacalne, panie wychowawco? Wszystko jedno? To mam napisać żydowska? W morde
      nie chce, panie wychowawco i już piszę. Co piszę? Pan wychowawca ma rację,
      mamy w Polsce demokrację? Dobrze? Acha, tylko żeby panu wychowawcy bez jude
      było. Piszemy bez jude. To dzisiaj pan wychowawca nie idzie do domu? Trzecią
      już pan przespał. Może być, dokończymy jutro. Jak to jest, panie wychowawco,
      ożenić się z żydówką? Słyszałem, że mają w poprzek. Nie chcę, panie
      wychowawco, w żadną mordę, tylko pan wychowawca ma doświadczenie życiowe. Co
      niecenzuralne? Że żona nie ma w poprzek? Nie ma bidy, panie wychowawco, teraz
      cenzura jest tak ogłupiała, że wszystko przepuści. Gorzej by było z górnikiem
      Piontkiem, bo na kopalnie są wyczuleni. Nic nie filozofuję, panie wychowawco.
      Pytom sie tylko, gdzie jest wojtek domagała, gdzie go wcięło, jak nie ma
      cenzury demokratycznej. Paaan redaktorzyna maaa rację, ma-my w pol-sce deeemo-
      kra-cję!
    • Gość: Jakub Dziewczyna z Chomiczówki... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 15:09
      Wspomnienie:

Dziewczyna z Chomiczówki...
      Autor: Gość: Jakub Data: 21-10-2003 22:18
      Żydzi wrócili do Chęcin, choć Chęciny były królewskie. Choć Chęciny były
      królewskie, Żydzi do nich wrócili. Przez stulecia archetyp Żyda z Chęcin był
      synonimem tępego zacietrzewienia wśród starozakonnych. Ten powrót jest jak
      symbol. Już nawet "ośla ławka" na forum została ocenzurowana. Archetyp
      zwariował.

Wejście dla zwiedzających Kieleckie Muzeum Cenzury im. "Oślej ławki" zostało
      zablokowane przez Archetypa, który ma atak deja vu.
      • Gość: Jakub Pomogło gminie na pamięć zbyt starozakonną? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 15:10
        Żydzi!
        • Gość: Jakub No. Teraz już można normalnie rozmawiać. (?) IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 15:18
          Mógłbym teraz coś fajnego napisać, albo dać fragment, nawet dłuższy, pięknego
          opowiadania o tematyce żydowskiej, w którym (UWAGA!) Gołębice są jak Jerozolima
          dla Żydów sandomierskich, ale czuję się zmęczony tą utarczką z antypolską
          cenzurą i muszę zająć się przyrządzeniem sobie dobrej kawy. Na drugi raz będzie
          to kawa na koszt redakcji GW. A na trzeci raz, jeśli ten głupi łeb nie
          otrzeźwieje, po prostu zadzwonię do dawnych przyjaciół i kolegów, i przyjdzie
          wam powitać nowego ...
    • Gość: ;))) Re: Rabini sprzedają kierkuty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 17:44
      czy aby dobrze się Jakubie czujesz??? w domu wszyscy zdrowi??? samemu sobie
      odpisywać!!!
      • Gość: Jakub Re: Rabini sprzedają kierkuty IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 20:01
        Nie umiesz czytać, żydku?
        • wojciech.domagala <<< cmentarze żydowskie w świętokrzyskiem >>> 14.07.04, 07:42
          Wszystkich zainteresowanych tematyką cmentarzy żydowskich na terenie
          województwa świętokrzyskiego proszę o kontakt.
          • Gość: Jakub Re: <<< cmentarze żydowskie w świętok IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 08:20
            Ja się mogę odpowiedzieć na twoją prośbę o kontakt w sprawie. Warunek jeden.
            Nie będziesz do mnie żartować drugi raz, że cmentarze żydowskie są wciąż ładne
            i mają dużo wolnych miejsc.

A teraz mi podziękuj, że możesz na forum pisać otwartym tekstem o cmentarzach
            żydowskich. Bo wczoraj trzeba było grypsować i pisać kierkut, albo cmentarz
            judowski. Ale naubliżałem komu trzeba i znieśli cenzurę w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka