Dodaj do ulubionych

Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypowa...

06.02.13, 12:55
Bardzo dobry pomysł! Przecież z Paderewskiego do Żelaznej nie jest wcale daleko, można się przejść.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.complex.pl 06.02.13, 13:06
      Tak, zwłaszcza z walizką.
      • Gość: c4 Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.kielce.vectranet.pl 06.02.13, 13:08
        W sniegu szczegolnie - co za kretynstwo antyspoleczne !!! Tu sie nie licza ludzie, tylko wygoda kierowcow i to jest skandaliczne !!!
        • Gość: pasażer Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.13, 14:57
          Spytaj się kretynie ludzi z 32 czyli tych co naprawdę tym autobusem przemieszczają się co wolą jechać szybciej czy stać w korku to ci odpowiedzą. Jak chcesz stać w korku to sobie stój.
          • tk-12 Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo 06.02.13, 17:34
            Dokładnie tak jest. Od przystanku na al. IX Wieków Kielc pod urzędem wojewódzkim autobusy jadą na Żytnią 20-30 minut (przez Czarnowską i Żelazną). Przez Paderewskiego - 5 minut. Jest różnica?
      • Gość: ~ Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 13:13
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Tak, zwłaszcza z walizką.

Kiedy widziałeś ostatnio w autobusie człowieka z walizką?
        • Gość: una donna Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 13:26
          To, że Ty nie widujesz ludzi z bagażami, nie znaczy, że tacy nie dojeżdżają autobusami na dworzec. Na przykład ja jestem taką osobą i zapewniam Cię, że nie jedyną. A komunikacja miejska ma służyć mieszkańcom i korzystanie z niej ma być wygodne. Tak, by posiadanie samochodu nie było koniecznością i żeby nie zabierać niepotrzebnie miejsca na jezdni i nie zatruwać głupio powietrza.
          • Gość: ~ Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 13:48
            Osobiście wolę przejść te 350 metrów (tyle jest z przystanku na Paderewskiego do Żelaznej) niż tkwić w autobusie, który stoi w korku 15 minut.
            • Gość: łachudra Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.183.150.253.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.02.13, 14:05
              Sukces?!
              Doprawdy nie wiadomo,kto dla kogo,a mieszkańcy płacą podatki.
              Pozdrawiam
            • Gość: cdn Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.kielce.vectranet.pl 06.02.13, 14:07
              Nie musi tkwić w korku, bo wystarczyło na czas remontu zamknąc tranzytowy ruch samochodów osobowych, a zostawić autobusy. Ale w Kielcach nie liczy się masowa komunikacja, lecz masowy najazd osobówek.

Radze przeczytać, jak to jest w innych krajach, dobry tekst jako odniesienie.

wyborcza.pl/magazyn/1,130897,13332975,Generacja_iPhone_a_odstawia_samochod.html
              • tk-12 Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo 06.02.13, 17:36
                Gość portalu: cdn napisał(a):

> Nie musi tkwić w korku, bo wystarczyło na czas remontu zamknąc tranzytowy ruch
                > samochodów osobowych, a zostawić autobusy. Ale w Kielcach nie liczy się masowa
                > komunikacja, lecz masowy najazd osobówek.

To żart? Po zamknięciu Czarnowskiej i Żelaznej nie ma żadnej alternatywy. Wystarczyło najpierw skończyć i otworzyć 1 Maja i przedłużenie Żelaznej, a dopiero potem rozgrzebywać rondo i Czarnowską.
        • Gość: idiot Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.static.chello.pl 06.02.13, 18:16
          Ja jechałem z walizką i musiałem dymać urwa przez śniegi jakieś i w autobusie spotkać kierowce buroka co to pretensje jeszcze miał, wtedy już po tym wszystkim nie miałem wątpliwości, że jestem w tej pipidówce Kielce.
      • Gość: wyborca Czy ZTM raz nie może zrobić czegoś porządnie? IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 18:47
        Pisałem już: zrobić przystanki na Paderewskiego przy rondach (dojście do Żytniej i dojście do Czarnowskiej. Jedynym problemem jest przystanek przy dworcu PKP, ale zawsze można puścić łącznikowy autobus jeżdzący w kółko Paderewskiego - Czarnowska (przestawić przystanek spod Romantiki pod dworzec PKS) - Żelazna PKP - Żytnia - Paderewskiego. Oczywiście zatrzymanie na Paderewskiego na przystankach obecnych i dorobionych przy rondach.

Gość portalu: gosc napisał(a):

> Tak, zwłaszcza z walizką.

Z walizką, wózkiem - autobus łącznikowy jeżdżący w kółko. ZTM jak zwykle wytypował autobusy rzadko jeżdżące. Do tego należało dołożyć 6, 33, 34, 44 i inne. A 1 autobus niech jeździ w kołko jak opisane wyżej. Korekt na Żelaznej jest nawet teraz... A dlaczego autobus przynajmniej w stronę Żytniej nie jedzie pasem po 2 stronie estakady????
        • Gość: wyborca p.s. IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 18:50
          Czy dyrektor ZTM nie powinien być na emeryturze?
          • Gość: hanek Re: p.s. IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 20:06
            Zwolnic caly nieudolny ZTM!!! Dlaczego nie mozna bylo zamknac dla ruchu Zelaznej i Czarnowskiej i puscic tamtedy tylko autobusy, przynajmniej w godzinach szczytu? Ciekawe jak teraz dotrze sie do dworcow.
            • Gość: Ola Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 20:11
              Gość portalu: hanek napisał(a):

> Zwolnic caly nieudolny ZTM!!! Dlaczego nie mozna bylo zamknac dla ruchu Zelazne
              > j i Czarnowskiej i puscic tamtedy tylko autobusy, przynajmniej w godzinach szcz
              > ytu? Ciekawe jak teraz dotrze sie do dworcow.

Ty jesteś nienormalny, czy tylko udajesz? Najlepiej całe miasto zamknąć dla samochodów, a ludzie dla których samochód to narzędzie pracy niech zasuwają z buta...
    • mas-mix Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypowa... 06.02.13, 14:12
      Postanówcie, na próbę, zwolnić się z pracy. To będzie prawdziwa korzyść dla kieleckiej komunikacji miejskiej
    • jgalka Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypowa... 06.02.13, 15:34
      no coz, jacy zarzadzajacy takie decyzje. pozdrawiam tych co nie widzieli czlowieka z walizka w autobusie. pewnie ludzi z plecakami i matek z dziecmi tez nie widzieliscie bo nie jezdzicie autobusami. wczoraj moj wpis sprzeciwiajacy sie temu pomyslowi w cudowny sposob nie pojawil sie pod artykulem o wynikach ankiety. to teraz proponuje zrobic ankiete na temat zwolnienia zarzadu drog mpk i innych instytucji. Z niecierpliwoscia czekam na rownie ochocze zastosowanie sie do wynikow. no coz zobaczymy w przyszlym tygodniu co sie poprawilo, ja obstawiam ze bedzie tylko gorzej, ale za to jest precedens. teraz wasaci kierowcy stwierdza ze nie jezdza poza miasto bo za daleko wiec bedzie ankieta po ktorej skasujemy linie podmiejskie, potem sie okaze ze kolo 8 i 15 tez jest niedobrze z ruchem wiec kolejna ankieta i co? okaze sie ze autobusy nie jedza miedzy 7 a 9 i od 14 do 17. nie wiem dla kogo to mpk, z zachowania wladz Kielc wyglada ze nie dla mieszkancow bo to mieszkancy maja sie dostosowac do zyczen kierowcow.
      • Gość: kielczanin Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 18:25
        Do jgalka:
        Potrafisz myśleć czy nie bardzo? Życzenia kierowców? Zapytaj kogoś z linii 37 czy 32 który ma jeden autobus na godzinę jak sie czuje gdy musi na niego czekac 40-50 minut z powodu opoznienia ktory lapie w mieście. Przecież te zmiany są dla pasażerów by nie musieli się denerwować z powodu opóźnień ale lepiej zwyzywać kierowców którzy zawsze są wszystkiemu winni:) Oni w ogóle ciąlge nic nie robią i do tego dostają kupe kasy :) Może idź sie zatrudnij jako kierowca skoro tak wszystko jest pod nich robione?

• Gość: pasażer Re: Autobusy MPK pojadą Paderewskiego! ZTM wytypo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 07:29
        jgalka - zostaw ten komputer i z buta na dworzec pajacu bo odjedzie pociąg i się zapienisz. Nie wypowiadaj się o mieszkańcach tylko o sobie bo ty nie masz zielonego pojęcia co mieszkańcy chcą. Pajacujesz przy tej klawiaturze i chcesz decydować za nas, którzy naprawdę utrzymują transport. Ja korzystam z komunikacji codziennie, wczoraj też i wsiądź w 13 tak jak ja wczoraj o 16 i jechałem przez ul. Czarnowską 25 minut. Gdybyś tak jeździł codziennie pajacu to dopiero byś się spienił. Daswidania !!
    • Gość: gapa Jaja ! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.02.13, 16:24
      Jaja magistrackie i ztm-owskie !Może najpierw wyrzucicie z tras połowę autobusów i postawicie je na kołki , bo wożą powietrze ! Po kilka lub kilkanaście osób !! Kretynizm !
      To jest sabotaż gospodarczy - spalanie paliwa i zużycie autobusów. Tylko dlatego,ze zakupując nowe autobusy przed laty, uzasadniono do dofinansowania unijnego - ze będą przeznaczone na nowe linie w aglomeracji ! I nie można je było dac na stare linie, więc teraz jeździ za dużo autobusów, inaczej magistrat musiałby zwrócić forsę do UE !!!
      I po drugie - nikt od lat w magistracie ani z tym przytulisku urzędników w ZTM nie pomyślał nad optymalizacja rozkładów jazdy !By nie jeździli stadami ! To już w PRL to czyniono, ale cóż szef ratusza nie ma na to czasu.I pomysłu.
      • Gość: ukladacz.marszruty Re: Jaja ! IP: *.static.chello.pl 06.02.13, 18:20
        Śmiech w wniebogłosy mieszkańcy się znają i potrafią ułożyć marszruty ( jeśli w ogóle wiecie co to) hahah a gazecina jeszcze przyklasuje po swojej jakiejś durnej ankiecie które są źle układane ta czy o fotoradarach.. brukowiec. Jak będę z walizką to będę dzwonił po czarne audi a6 żeby mnie podwiozło albo po nowe vw co do ktoś nie dawno dostał w gratisie...
        • Gość: pasażer Re: Jaja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 07:47
          Pieniacz - jeszcze raz ci mówię zostaw komputer i z buta na dworzec. !! - oczywiście z tą walizą a ja proponuję ci abyś do tej walizy włożył kilka cegieł to ci rozum wróci na swoje miejsce !!
          • Gość: Aloro Re: Jaja ! IP: *.centertel.pl 07.02.13, 09:05
            Głupota tej władzy jest aż za nadto widoczna na kazdym kroku.Parę lat tem kiedy zamykano dla ruchu Paderewskiego pan Prezydent pod niebiosa wychwalał swoją myśl w kwestii zamknięcia ulicy i zrobienia tam parkingów.Czy trudno było przewidzieć ,iż budowa Żelaznej i zamknięcie dla ruchu Paderewskiego stworzy to co zostało nam zgotowane.Teraz dopiero zaczyna się mysleć?
            To jednak nie rozwiąże całkowice problemu bo Żytnia od ronda do wiaduktu dalej będą zakorkowane co utrudniać będzie włączanie sie do ruchu na rondzie.
            Trzeba rozładować ruch z kierunku ul, Ogrodowej w kierunku Czarnowa,bo inaczej tworzyć się będą korki wyjeżdzających z Paderewskiegoi w kierunku Ronda.
            • Gość: cegiełka Re: Jaja ! IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 18:03
              Dzisiaj dołożyłem się do korków w Kielcach i zanieczyscilem powietrze samochodem i nie dalem zarobic budzetowi bo jak przyjechalem do Kielc musialbym daleko targac walizke = slaba dostepnosc komunikacyjna i dziadostwo.
              • Gość: ~ Re: Jaja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 20:18
                Gość portalu: cegiełka napisał(a):

> Dzisiaj dołożyłem się do korków w Kielcach i zanieczyscilem powietrze samochode
                > m i nie dalem zarobic budzetowi bo jak przyjechalem do Kielc musialbym daleko t
                > argac walizke = slaba dostepnosc komunikacyjna i dziadostwo.

No i słusznie. Ja nigdzie nie ruszam się bez swojej walizki i wybieram tylko autobusy, które podwiozą mnie pod same drzwi. A jak się nie da - to tylko samochód i też parkuję przed samymi drzwiami - nie ważne, czy to trawnik, chodnik czy przejście dla pieszych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka