Dodaj do ulubionych

Stary Cmentarz

09.06.13, 09:37
Witam, pozwole sobie dorzucic "moje 3 grosze". od niedawna odwiedzam ten piekny cmentarz, fakt bardzo zaniedbany :(

I przychodzi mi na mysl inicjatywa podobna jak na Warszawskich Powazkach, zainicjowana przez p. Waldorfa.

Obecnie wiekszosc starych warszawskich nekropoli, roznych wyznan, organizuje kwesty, wspomagajace, renowacje i utrzymanie na nich porzadku.

haslo: "Ratujmy Cmentarz Stary"

Pozdrawiam
Wawerka
Obserwuj wątek
    • Gość: Jasieńka Re: Stary Cmentarz IP: *.play-internet.pl 12.06.13, 08:48
      >Piękna inicjatywa,delikatnie napisane "zaniedbany".Ciekawe czy obecny jeszcze biskup sprawi że nastąpi jakaś popawa a wtedy i mieszkańcy Kielc grosza nie poskąpią.
      • Gość: lol Re: Stary Cmentarz IP: *.static.chello.pl 12.06.13, 09:08
        A ty sponsorujesz bogatego sasiada??
        Cmentarz ma wlasciciela i to on powinien o niego zadbac..
        • Gość: zgaga Re: Stary Cmentarz IP: *.play-internet.pl 12.06.13, 18:47
          >Ta,tak bogaty jest skoro ma LEXUSA za trzysta baniek.To jak nie może a raczej nie chce doprowadzić do względnego porządku niech przekaże dla miasta Kielc.Wtedy sensowna byłaby akcja społeczeństwa w ratowaniu tego najstarszego chyba cmentarza.
          • Gość: korona MKS Re: Stary Cmentarz IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 18:53
            Jak zaczniecie się wtrącać, przestanie być piękny.
            • Gość: hahha Re: Stary Cmentarz IP: *.kielce.hypnet.pl 12.06.13, 19:03
              Na Koronę , niech przekaże auto, a sam na rower , albo hulaj ..nogie
            • Gość: smutne Re: Stary Cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 23:00
              Gość portalu: korona MKS napisał(a):

> Jak zaczniecie się wtrącać, przestanie być piękny.

Zaniedbanie na pewno mu urody nie doda, a wręcz przeciwnie, piękno zacznie popadać w ruinę albo zostanie rozkradzione, lub po cichutku stare nagrobki zostaną rozprzedane i znikną pod nowymi, nudnymi nowobogackimi marmurami. Ten cmentarz powinien pozostać zabytkowy i należy go otoczyć wyjątkową opieką oraz o niego dbać w sposób umiejętny. Niestety, kielecki kościół swoim dotychczasowym postępowaniem pokazał, że nie dba ani o zmarłych, ani o ich rodziny, ani o miejsce pamięci i historii, ani tym bardziej o piękno zabytków.
          • w_v_w Re: Stary Cmentarz 12.06.13, 22:08
            To dobro kultury narodowej, to nasza historia, tam "mowia kamienie" kiedy my przestajemy.

szkoda, ze masz takie podejscie :(

Wawerka
            • Gość: Cedzyna A co z tamtym tematem który podbijałeś? IP: *.centertel.pl 12.06.13, 22:50
              Ten teraz założył nowy temat i będzie znowu podbijał przez pół roku tak jak podbijał tamten o biskupie! Założył sobie konto żeby się IP nie pokazywały.
              A ja zapraszam na cmentarz na Cedzynie tu mamy piękne alejki.
              • Gość: Upiorek Re: A co z tamtym tematem który podbijałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 23:05
                Bo tutaj jest cmentarz komunalny, a nie plebana Kowalskiego i jego pryncypała Kazimierza.
              • w_v_w Re: A co z tamtym tematem który podbijałeś? 13.06.13, 17:33
                Gość portalu: Cedzyna napisał(a):

> Ten teraz założył nowy temat i będzie znowu podbijał przez pół roku tak jak pod
                > bijał tamten o biskupie! Założył sobie konto żeby się IP nie pokazywały.

To do mnie???
                Chyba mnie z kims mylisz.

> A ja zapraszam na cmentarz na Cedzynie tu mamy piękne alejki.

Nie jest moja pasja zwiedzanie cmentarzy. Po prostu od niedawna na tym Starym Cmentarzu spoczal, ktos bardzo mi bliski :(

Wawerka
                • Gość: Rada Re: A co z tamtym tematem który podbijałeś? IP: *.kielce.hypnet.pl 13.06.13, 18:22
                  Czy tylko piszesz , dla samego pisania , czy podjudzania , drugi watek utworzyłeś konkurencyjny, kontynuacyjny, czy jak? zróbcie to co napisał: /naprawdę tak trudno???

Re: Dlaczego nie biskup?
                  Autor: Gość: UWAGA IP: *.kielce.net.pl 13.06.13, 09:40
                  zamiast bzdety od prawie roku wypisywać i żalic sie..
                  Pisać, pisac, monitowac dzwonić..
                  Adres:
                  25-010 Kielce, Plac NMP 3
                  tel. kanc. 41-344-63-07, prob. 41-344-33-91
                  wik. 41-344-33-74; 41-344-32-58

www.katedra-kielce.pl
                  katedra_kielce@kielce.opoka.org.pl
                  • Gość: duszyczka Re: A co z tamtym tematem który podbijałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 19:49
                    ten adres?, dobre, pisz na Berdyczów ( chociaż to blisko niejakiej Żurawicy)
                    • Gość: duszyczka bis Re: A co z tamtym tematem który podbijałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 19:53
                      a swoją drogą nie zawracajcie głowy takimi bzdetami jak stan cmentarza, oto czym żyją obecnie nasi umiłowani pasterze:

www.diecezja.kielce.pl/transmisja-w-tv-trwam-na-zywo
                      to dopiero będzie jubel, a Plac Panny Marii przygotowany przez szwagra przyda się na limuzyny (Franciszek wie o tym święcie?)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka