atomm 09.07.13, 09:40 Super nic nikt nie widzial... nikt nic nie wie... nic sie nie zdarzyło... dobrze chociaz ze wiadomo w ktorej szkole tak dyrekcja podchodzi do sprawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hehe Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.kielce.vectranet.pl 09.07.13, 09:51 Kompromitacja dla szkoły :( Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 09.07.13, 10:03 Postawa dyrektora szkoły: -W mojej szkole nie ma przemocy -w mojej szkole nie ma narkotyków -w mojej szkole nie ma żadnych patologii wyparcie problemów jest tak silne ,że chyba tylko dobry terapeuta jest w stanie uświadomić co niektórym dyrektorom szkół ,że od problemów wychowawczych się nie ucieka ale je rozwiązuje...Czy pani dyrektor wie jak czuje się matka , która codziennie rano widzi zwijające się z nerwów dziecko , które ze łzami w oczach mówi "nienawidzę tej szkoły!" i musi powiedzieć dziecku ,że do szkoły trzeba iść?Odrobina empatii w stosunku do uczniów , którzy są przecież tak ważni bo tworzą etaty dla tych WSPANIAŁYCH NAUCZYCIELI , którzy na wszystko co złe są ślepi i głusi, bo interesuje ich tylko ich własna posadka i lepiej nie rozdmuchiwać problemu,że chłopaki się w kiblu nap... bo to potem same kłopoty.A przy zwolnieniach , kto wylatuje pierwszy?Ten kto sprawia problemy.Mówi o nich.Wywleka je.Więc w polskiej szkole wszyscy cicho siedzą .Nikt nic nie widzi.Nikt nic nie słyszy.Stan błogiej szczęśliwości.A psycholodzy zacierają ręce z radości , bo gabinety pełne znerwicowanych uczniów i rodziców.Gratuluję pani dyrektor szkoły nr 15 sukcesu prowadzenia bezproblemowej placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
shit87 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob 09.07.13, 11:51 Dokładnie tak !!! jak mowi stare polskie przyslowie reke reke myje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.kielce.hypnet.pl 10.07.13, 22:19 Wychowawczyni mojego dziecka lansowała taki pogląd "Wszystkie dzieci kopią biją i plują " co miało znaczyć tylko tyle Wszystkie, w tym moje dziecko, które tego nie robią są anormalne i zle wychowane. Czy to kwestia zasad indywidualnych czy systemowych taka kuriozalna postawa nauczyciela w państwie w założeniach podobno nie dzikim ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ucznia z 15 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 13.07.13, 10:17 "u nas nie dochodziło do żadnych niepokojących incydentów" mówi pani dyrektor Dzierżak? zapewne do kradzieży też nie dochodzi? a co na ten temat odpowiada pani dyrektor Dzierżak? "za rzeczy pozostawione w szatni szkoła nie odpowiada". Super. To niech będzie 1 szatnia na 1 klasę, nie łączone, niech będą zamykane na kłódkę, niech w czasie lekcji w-fu ubrania i plecaki będą dostępne tylko dla ich właścicieli, bo rezultat jest taki, że nagminnie giną koszulki, buty, pieniądze z plecaków, wszystkie rzeczy są poprzewracane, ewidentnie ktoś je przeszukuje. Wstyd dla szkoły i dla tych, którzy wiedzą co się dzieje i nie reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
shit87 Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 09.07.13, 12:12 Szkola nie ma sobie nic do zarzucenia ? Przejrzałem fora szkoła ma ciekawa opinie zobaczcie sami 1 komentarz z posrod wielu w internecie opinie-o-szkolach.kielce.pl/266/szkola-podstawowa-nr-15/ "ta szkoła to jedno wielkie pośmiewisko, sposób traktowania uczniów jest poniżej krytyki, nauczyciele przejawiają zerowe zainteresowanie problemami uczniów, jak i przekazaniem im w ciekawy sposób wiedzy, a bezpieczeństwo w szkole to porażka." Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos W normalnym kraju dyrektorka leci na ryj 09.07.13, 12:33 tych dwóch gó...arzy dostaje wpie...od rodziców i wszystko wraca do normy. No ale tu jest Polska, więc dyrektorka, mimo oczywistych dowodów, musi wszystkiemu zaprzeczać, a partner matki ofiary będzie miał sprawę w sądzie. Chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
kara1035 Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 09.07.13, 20:41 Witam wszystkich zainteresowanych forum. Po pierwsze ogromne brawa dla Pani, Która odważyła się głośno opowiedzieć o "bezpieczeństwie" w SP 15. - to, że Pani Dyrektor nic nie wiedziała o incydentach w 15 to jedna wielka ściema. W 2012 roku sytuacja i zdarzenia zgłaszane były do P.Dyrektor klas 4-6 p.M...monitoring nie został udostępniony mimo iż przemoc maiła miejsce po lekcjach na terenie boiska szkolnego (podobno jest to niewygodne dla szkoły) - przed wizytą kuratorium na zebraniu rodziców poprzez wychowawcę klasy zostały przekazane instrukcje co rodzice mają mówić w przypadku zaproszenia rodzica na rozmowę, na nic zdały się protesty z uzasadnieniem że szkoła nie realizuje założeń bezpiecznej szkoły - wymuszenia i kradzieże na terenie szkoły skrupulatnie zamiatane pod dywan przez grono pedagogiczne miały miejsce też w poprzednich latach, bez konsekwencji dla oprawców i rekompensaty ( a nawet bez informacji) dla pokrzywdzonych -dwóch chłopców szykanujących plus nastawiających innych uczniów i wykazujących zachowania aspołeczne, popierane przez rodziców i wzmacniane przez dodatkowe punkty za reprezentowanie szkoły w zawodach sportowych ( w innych szkołach warunkiem reprezentowania szkoły jest nienaganna opinia) - wizyty innych rodziców tej samej klasy u p. Dyrektor, zgłaszających problem z tymi samymi dwoma uczniami,szukanie pomocy - brak odpowiedzi i wsparcia ze strony szkoły - pisemne zawiadomienie wychowawcy klasy o przestępstwach małoletnich - frekwencja zastraszonych uczniów - bez zmian wynikiem zorganizowanej opieki przy odprowadzaniu i odbieraniu dziecka ze szkoły (śmieszne i żenujące w kl 4 i 5) -brak dbałości o zapewnienie jak największej liczby uczniów ubiegających się o możliwość edukacji w gimnazjum ( to chyba stanowi o prestiżu szkoły) - ale skoro p. Dyrektor na tym nie zależy to ... -brak zapewnienia należytych warunków w szkole . dzieci na lekcje wf przebierają się podczas przerwy na korytarzu "świecąc majtkami" w obecności uczniów innych klas-poniżające - wyzwiska nauczycieli,np. p.od przyrody - "siadać chamy", p. od religii nakłaniająca do kłamstwa wobec szkoły i rodziców -p. od WF nie reagująca na bójki miedzy uczniami podczas zajęć Ludzie kochani, to my jesteśmy wyznacznikiem zachowań społecznych dla potomnych, stwórzmy młode, prawe społeczeństwo reagując na powyższe nieprawidłowości. Dziecko każdego z Was może być prędzej czy później obiektem zachowań opisanych powyżej. Nie pozwólmy na to by to miało ciąg dalszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
uczniak74 Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 09.07.13, 23:49 oczywistym jest, że pani dyrektor obecnie będzie udowadniać, że wszystko było w porządku, a w ogóle to chłopak sam się nękał, pobił i nie było sprawy. tylko wszyscy wiemy, jacy zdesperowani musieli być rodzice biednego, nękanego chłopaka, skoro pojawili się w szkole, żeby interweniować. na pewno było tak, że dzieciak już psychicznie nie dawał rady, bał się i nie chciał chodzić do szkoły, więc jakoś próbowali mu pomóc. kto z nas rodziców nie starał by się pomóc dziecko i je obronić przed oprawcami??? KAŻDY ! dlaczego obecnie sprawa się tak rozdmuchała? bo dotarło to do prasy i na całe szczęście! bo w innym przypadku placówka oświatowa by to wyciszyła, a prokuratura niesłusznie oskarżyła ludzi, którzy tylko i po prostu stsrali się pomóc dziecku... tylko tak mają szansę, więc starajmy się wszyscy im jakoś pomóc, choćby przez powszechne wpisy na tym forum. NIE DAJCIE SIĘ LUDZIE, WY TYLKO BRONILIŚCIE DZIECKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.business.static.vectranet.pl 18.11.13, 19:01 bronić dziecko przed oprawcami?? Z tego co wiem to jest zapis monitoringu jak ojciec z matką sami zastraszają tych dwóch rzekomych oprawców. Prokuratura skierowała sprawę przeciw nim do sądu a dowodem jest zapis z kamer jak atakują chłopców. Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 10.07.13, 10:27 Informacja w prasie o tym ,że w "szkole bez przemocy" dochodzi do aktów tejże przemocy , powinna być dla organu prowadzącego(Urząd Miasta Kielce) i nadzorującego(Kuratorium Oświatu) bardzo mocnym sygnałem do zbadania sprawy.Tym bardziej ,że kluczowym jest nie sam fakt dokuczania chłopcu przez dwóch cwaniaczków , którym z jakiegoś powodu wydaje się ,że wolno im więcej( z jakiego? ciekawe?) ale postawa dyrektora szkoły. Dyrektor placówki , który a priori odrzuca wszelkie oskarżenia o pojawianie się aktów przemocy w szkole prezentuje skrajnie niedojrzałą postawę.Człowiek niedojrzały , który nie potrafi przyjąć do wiadomości ,że zło dzieje się NAPRAWDĘ nie powinien w żadnym razie pełnić tak odpowiedzialnej funkcji, bo żeby problemy rozwiązywać trzeba je najpierw rozpoznać.Ciekawe co na to Urząd Miasta i Kuratorium.?Zapewne dowiemy się ,że p.dyrektor wzorowo prowadziła placówkę a ten przypadek...no to sami państwo rozumiecie....nadwrażliwy dzieciak ...rozhisteryzowana matka...no niełatwe jest życie nauczyciela..ehhh...Tylko ,że zadaniem szkoły jest stać po stronie bitego.Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.13, 20:22 Zgadzam sie z Toba. Dyrektorka jest zupelnie nie odpowiedzialna osoba do pełnienia tak odpowiedzialnej funkcji !!! Powinna raczej byc zwykłym szarym nauczycielem bo jak widać pełniona funkcja ja najwidoczniej przerasta i nie umie sobie poradzic z kilkoma gowniarzami ktorzy dopuszczaja sie agresji w tej szkole wobec innych uczniów !!! Szkoła powinna byc miejscem bezpiecznym a w 15 slowo "SZKOLA BEZ PRZEMOCY" brzmi smiesznie !!! Ciekawe jak szkoła wogole zdobyła ten tytuł i kto go jej nadał skoro co 2 rodzic ktorego dziecko chodzi do tej szkoly wie iż ta szkola nie jest bezpieczna ale jakos nikt nic z tym nie robi - a chyba juz najwyzsza pora by ktos sie porzadnie zabrał za ta szkołe nim dojdzie tam do jakiejs tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.kielce.hypnet.pl 10.07.13, 23:49 A już myślałam, że chodzi o szkołę 22. Tych Dyrektorów to gdzieś uczą jak takie sprawy zamiatać pod dywan?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.kielce.hypnet.pl 11.07.13, 07:18 Wszystkie dziedziny życia opanowane są przez systemową sitwę. Prawda zawsze jest po ich stronie . My to warchoły aktualnie faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 11.07.13, 10:56 W SP nr 28 na Szymanowskiego jeżeli tylko ktoś miauknie ,że jego dziecko jest w jakikolwiek sposób prześladowane ( popychanki, przezwiska) od razu jest taki dym ( wychowawca, dyrektor ,rodzice) , że potencjalnemu terroryście odechciewa się wszystkiego.Ale w tej szkole dyrektorka nie udaje ,że nie widzi i nie słyszy.Rodzic nie jest intruzem i histerykiem, a szkoła jest przykładem na to ,że DA SIĘ I MOŻNA.Tylko musi być spełniony jeden warunek: Dyrektor musi być dyrektorem szkoły a nie urzędnikiem , którego interesują tylko jakieś papierki.A.. i dodam jeszcze ,że w tej szkole nie ma monitoringu , bo nie jest potrzrebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatalewkowska Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 12:32 w szkole, w której uczy się dziecko znajomych (mieszkają na Zagórskiej) dyrekcja poinformowana o kradzieży, o ustawkach wzywa policję, są procedury określające zachowanie w określonych przypadkach i z nich się korzysta, a tutaj? pani dyrektor śmie mówić, że ci dwaj uczniowie maja oceny z zachowania wzorowe, bo biorą udział w zawodach sportowych??? co to ma do zachowania??? czemu nagradza się łobuzów i pozwala im się żyć w przeświadczeniu, że są bezkarni? Jak wiadomo tylko nieuchronność kary jest środkiem skutecznie zapobiegającym powstawaniu przestępstw, a te dzieci (syn policjanta o zgrozo) już są przestępcami. To jest porażka dla szkoły, dla pedagogów w niej pracujących, a pani dyrektor mówiąc te słowa sama wystawiła sobie opinię aż nadto uświadamiającą mi, że nie jest właściwą osobą na właściwym stanowisku. Na jej miejscu po prostu podałabym się do dymisji, no ale do tego trzeba mieć trochę przyzwoitości, świadomości swoich błędów i honoru, a nie kłamać i zaniedbywać swoje obowiązki wynikające nie tylko z pełnionej funkcji, ale też ze zwykłej przyzwoitości. Oburzające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z mam Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.13, 12:42 Dyrekcja i grono pedagogiczne SP15 nie przekazuje żadnych zasad moralnych (czyli nie pełni roli wychowawczej - co jest założeniem powołania placówki tego typu). Mało tego pokazuje, że cwaniactwo (nie mylić ze sprytem) jest OK, winny nie jest ukarany, można kraść, bić ,szykanować bez konsekwencji. Każdy z rodziców stara się wychować dziecko by wyrosło na prawego obywatela a ta SZKOŁA NISZCZY EFEKTY PRACY WYCHOWAWCZEJ RODZICÓW !!!, na to pozwolić sobie nie można ... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob 12.07.13, 17:25 Jedna z mam napisała : Generalnie masz rację ale tym wpisem mnie tylko rozśmieszyłaś : " Każdy z rodziców stara się wychować dziecko by wyrosło na prawego obywatela " To z głupoty czy z naiwności napisałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z mam Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 17:48 z doświadczenia. A ty nie chcesz żeby Twoje dziecko było dobrym człowiekiem (również w stosunku do Ciebie)? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob 12.07.13, 17:54 Gość portalu: jedna z mam napisał(a): > "z doświadczenia. A ty nie chcesz żeby Twoje dziecko było dobrym człowiekiem (ró > wnież w stosunku do Ciebie)?" To marne twoje doświadczenie . Bo moje doświadczenie - z pracy w szkole , w różnych szkołach w różnych miejscowościach , mówi ,że jeśli ok 25 % uczniów to lenie , przygłupy i chuligani to i podobna ilość jest i rodziców , którzy wcale nie mają na celu by ich dzieci wyrosły na uczciwych ludzi ale bardziej ich interesuje, żeby dziecko przyniosło jakąś kasę ze szkoły na piwo - kasa pochodzi z wymuszania albo sprzedaży narkotyków . Zastanów się nad sobą , bo trochę się kompromitujesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z mam Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 18:33 czy się kompromituję? tym że wpajam swojemu dziecku podstawowe wartości moralne,które również powinna przekazywać szkoła? A może to ty zastanów się nad sobą, bo nauczycielom którzy tak wypowiadają się o uczniach zdecydowanie dziękuję... Jeżeli tak Ci źle w tym środowisku i takie zdemoralizowane jednostki Cię otaczają to może sobie z tym po prostu nie radzisz i zmień zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob 12.07.13, 20:56 Gość portalu: jedna z mam napisał(a): >" czy się kompromituję? tym że wpajam swojemu dziecku podstawowe wartości moralne > ,które również powinna przekazywać szkoła? A może to ty zastanów się nad sobą, > bo nauczycielom którzy tak wypowiadają się o uczniach zdecydowanie dziękuję... > Jeżeli tak Ci źle w tym środowisku i takie zdemoralizowane jednostki Cię otacza > ją to może sobie z tym po prostu nie radzisz i zmień zawód. " Kobieto !! przeczytaj swój post ! Przypomnę początek : " każdy rodzic .... " Toż to oczywiste kłamstwo . Są rodziny patologiczne i one - rodzice w tych rodzinach - wcale nie mają na celu porządnie wychować swoje dzieci . Czy to dotarło do ciebie , czy jesteś bardziej ograniczona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z mam Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 21:10 Człowieku zastanów się nad sobą!!! Rodziny patologiczne nie dbają o wychowanie swoich dzieci. Opuść lepiej to forum bo dotyczy ona ucznia nękanego przez takich ka Ty nie potrafiłeś jako nauczyciel wyprostować a nie na temat Twoich jęków jako niezadowolony nauczyciel. Przypominam nauczyciel to nie tylko zawód a powołane. Chlubienie się w Twoim przypadku pracą w wielu szkołach to raczej nie atut a porażka pedagogiczna, którą widzieli Twoi Dyrektorzy. Znajdź sobie forum dla niezadowolonych pseudo nauczycieli -"wychowawców", To konkretne forum dotyczy ucznia nękanego w szkole i braku reakcji ludzi Twojego pokroju. Pozostawiam bez żenującego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob 12.07.13, 21:59 Gość portalu: jedna z mam napisał(a): >" Człowieku zastanów się nad sobą!!! Rodziny patologiczne nie dbają o wychowanie > swoich dzieci. Opuść lepiej to forum bo dotyczy ona ucznia nękanego przez takic > h ka Ty nie potrafiłeś jako nauczyciel wyprostować a nie na temat Twoich jęków > jako niezadowolony nauczyciel. Przypominam nauczyciel to nie tylko zawód a pow > ołane. Chlubienie się w Twoim przypadku pracą w wielu szkołach to raczej nie at > ut a porażka pedagogiczna, którą widzieli Twoi Dyrektorzy. Znajdź sobie forum d > la niezadowolonych pseudo nauczycieli -"wychowawców", To konkretne forum dotycz > y ucznia nękanego w szkole i braku reakcji ludzi Twojego pokroju. Pozostawiam b > ez żenującego komentarza." A oto co wcześniej napisała " jedna z mam " "Dyrekcja i grono pedagogiczne SP15 nie przekazuje żadnych zasad moralnych (czyli nie pełni roli wychowawczej - co jest założeniem powołania placówki tego typu). Mało tego pokazuje, że cwaniactwo (nie mylić ze sprytem) jest OK, winny nie jest ukarany, można kraść, bić ,szykanować bez konsekwencji. Każdy z rodziców stara się wychować dziecko by wyrosło na prawego obywatela a ta SZKOŁA NISZCZY EFEKTY PRACY WYCHOWAWCZEJ RODZICÓW !!!, na to pozwolić sobie nie można ... " Powtórzę : Każdy z rodziców stara się ... " Czy to schizofrenia czy skleroza , czy zwykłe niechlujstwo myślowe . Wytknąłem babińce oczywistą głupotę a ta nie potrafi tego zrozumieć i pyszczy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z mam Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 22:32 pedagog pożal się Boże a nie umie czytać ze zrozumieniem... Trudno... dobrze że nie uczyłeś moich dzieci ani nie byłeś moim podwładnym... Zero inteligencji i logicznego myślenia... życzę powodzenia w branży budowlanej. Nie do zobaczenia i usłyszenia i...przeczytania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob 13.07.13, 07:46 Gość portalu: jedna z mam napisał(a): >" pedagog pożal się Boże a nie umie czytać ze zrozumieniem... Trudno... dobrze że > nie uczyłeś moich dzieci ani nie byłeś moim podwładnym... Zero inteligencji i > logicznego myślenia... życzę powodzenia w branży budowlanej. Nie do zobaczenia > i usłyszenia i...przeczytania!!! " Oto widzimy jak osoba o nicku " jedna z mam " idzie w zaparte i zapiera się , że napisała : " każdy rodzic .... " Wytknąłem jej ten błąd , bo nie każdy rodzic dba o właściwe wychowanie swoich dzieci . Jest pewna liczba meneli , dewiantów , którzy nie dbają o swoje dzieci albo nie jest ich celem wychowanie dzieci na uczciwych ludzi . No i ta osoba " jedna z mam " wymyśla wszystko, żeby tylko nie przyznać się do oczywistego błędu . Jak taka osoba wychowa swoje dzieci ? Ano i w szkole spotkałem uczniów, którzy kłamią w żywe oczy . To smutne ale niestety dość częste . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 14:21 Przeciez wg Pani Dyrektor w tej szkole jest wszystko OK wiec czemu ma ona biedna rezygnować z tak wspaniałego i dobrze płatnego stanowiska skoro jej szkoła jest szkoła bez przemocy bo ma na to jakis smieszny wyimaginowany papierek. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz ile w ciagu ostatnich 3 lat pojawiło sie takich przypadkow w tej szkole i ile z nich zostało zamiecionych pod dywan! Proponuje aby wszyscy rodzice z 15 ktorych dzieci doswiadczyły przemocy w tej szkoly zglosiły sie tutaj na forum i opowiedziały o swoich przejsciach z ta pożal sie boże cudowna szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
domisiowa Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob 11.07.13, 15:12 swoją drogą bardziej interesujące byłoby zestawienie ilości rodziców dzieci pokrzywdzonych z ilością rodziców dzieci pokrzywdzonych, którzy postanowili zadziałać, coś z tym zrobić, poza rozmowami w zaufanym gronie znajomych i rodziny, którzy nie uśmiechali się przepraszająco do nauczycieli i dyrektorów, tylko walczyli o swoje dziecko, o jego spokój i godne warunki nauki, poszanowanie praw, nie bali się szykan nie ze strony smarkaczy, tylko ze strony szkoły (zaniżanie ocen itd. itp., bo wiadomo kto się staje wrogiem szkoły, nie ten łobuz, tylko ten pokrzywdzony, który miał czelność się przeciwstawić zamiast spuścić po sobie uszy i wyrosnąć na zapewne bardzo pewną siebie osobę). Walczyli z systemem - i z jakim skutkiem. Czy na jakąkolwiek konkretną i realną pomoc kuratorium można liczyć, czy tak jak przy błędach lekarskich wszystko jest o.k. tylko pacjent umarł. Ludzie, nie gódźmy się na taką bylejakość , nie róbmy dobrej miny do bardzo złej gry, nie uczmy naszych dzieci, że są nic nie warte dla świętego spokoju (?), nie bójmy się mówić i walczyć o siebie i o nasze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.kielce.hypnet.pl 11.07.13, 16:31 Walka o dziecko w bolszewickim systemie to Golgota. Oczywiście ofiarą jest dziecko np. otrzymuje z zachowania taką samą ocenę jak koledzy zbóje bo oni są w harcerstwie a ofiara NIe hehe tylko ze to nie jest śmieszne. Jedyny sposób to znalezc kogoś kto stoi w hierarchii systemowej wyżej niż szkoła tak jak to zrobił pewien pan któremu chcieli zniszczyć córkę. Nawiązal kontakt z krewną w Magistracie i pani ktora była harda jako wychowawczyni mojego dziecka a potem Jego, mimo parasola ochronnego Dyrekcji ze względu na pozycję mężusia, wyleciała z hukiem na zasłużony odpoczynek po traumatycznych przeżyciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic z 15 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 20:16 Myślę że w tym wszystkim nie chodzi o usuniecie nauczyciela czy p. Dyrektor, ale zmianę sposobu myślenia, rozumienia i traktowania uczniów. Uczniowie są dla nauczycieli a nauczyciele dla uczniów, ale jak widać w w 15 to działa tylko w jedną stronę: nauczyciele dzięki uczniom maja pracę i na tym koniec.Sęk w tym by wykonywali swoją pracę sumiennie i obiektywnie. A nie zastanawiali się czy jeżeli wezmą na dywanik szykanującego gościa to ojciec jego nie wycofa się z udziału społecznego w życiu szkoły.Postępując w ten sposób szkoła nie uczy uczciwości a jedynie tego że liczą się układy, ci którzy nie wchodzą w te układy lub ich dzieci stoją z boku i cierpią patrząc na niesprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też matka Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 02:27 Też jestem matką dzieci dopiero zaczynających edukację szkolną i jestem pełna poparcia dla mamy dziecka szykanowanego za zgłoszenie sprawy do prokuratury. Skoro szkoła wyraźnie ignoruje takie zgłoszenia i przy rozstrzyganiu takich zgłoszeń kieruje się pozycją rodziców czy tym ile jakiś rodzic angażuje się w życie społeczne szkoły i jakie korzyści jej przynosi powinna nastąpić wyraźna interwencja w kierunku wyciągnięcia surowych konsekwencji wobec ignorancji i próby zamiatania spraw pod dywan przez panią dyr Dzierżak. A może właśnie dzięki temu, że złe zachowania uczniów zamiast być karane w tej szkole są nagradzane (dawanie zachowania wzorowego, dopuszczanie do zawodów sportowych i za to podnoszenie oceny z zachowania, a nie obniżanie jej za karygodne występki) SP 15 ma tytuł bezpiecznej szkoły. Jaki ma regulamin ta szkoła skoro nagradza to co jest powszechnie potępiane. Ona może i jest bezpieczna, ale dla tych dzieciaków, którzy mają szerokie plecy i którzy mają dobre relacje z panią dyrektor. Uczy, że możesz bezkarnie dokuczać innym i jeszcze będziesz miał wzorowe zachowanie, możesz wszystko bo Twoi rodzice są lepiej ustawieni od rodziców innych kolegów z klasy. Stronniczość pani dyrektor tej szkoły jest porażająca a próby interpretacji tych incydentów poniżające. Nie chciałabym żeby moje dzieci trafiły do takiej szkoły gdzie zamiast wpajać zasady właściwych zachowań społecznych uczy się od małego, że silniejszy może więcej i zamiast zasad etyki toleruje się i uczy przemocy, kłamstwa, ignorancji, kumoterstwa i cwaniactwa. Konsekwencje powinny być wyciągnięte wobec zarówno pani wychowawczyni, pani dyrektor jak i też w pracy tatusia jednego z "wzorowych" chłopców - policjanta stojącego na straży naszego bezpieczeństwa i praworządności, który zamiast właściwie wychowywać dziecko i dawać mu przykład prawidłowych i uczciwych rozwiązań, kryje jego występki. I jeszcze uczy jego i innych, że wszystko można załatwić odpowiednią pozycją społeczną i kontaktami na wysokich szczeblach. I za złe zachowanie być nagradzanym i znaleźć innych winnych. Karygodne. Mamo, która stajesz w obronie syna powinnaś iść dalej i zgłosić również naruszenie etosu policjanta przez tatę jednego z tych cwaniaczków. A inni rodzice nie bójcie się o tym mówić, że waszym dzieciom dzieje się krzywda w szkole i zachęcajcie dzieci do informowania Was o naruszeniach ich godności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: 185.23.148.* 17.07.13, 22:10 Znam dobrze tę szkołę SP 15, bo chodziły tam moje dzieci. Nigdy im się żadna krzywda nie stała. Znam też nieco sprawę tego "nękanego ucznia", bo głośno się o tym zrobiło na osiedlu. Może dobrze, że sprawa została zgłoszona do prokuratora, bo on prześwietli tą rodzine i zainteresuje się, co robi matka zamiast wychowywać syna. To zwykła zasłona dymna. Współczuję pani dyrektor, bo została wciągnięta w bagno, a SP 15 wcale nie jest gorsza od innych. I niczego nie zamiata się pod dywan, ale też nie robi się z igieł wideł. To rodzice sie pokłócili, a nie dzieci. I to ich powinno sie oddać do psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic z klasy Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 18.07.13, 16:16 też znam doskonale tą szkołę, a nawet więcej klasę... Opinie zasłyszane na osiedlu mogą nie być obiektywne - zależy kto je wypowiada. Jak zatem ustosunkować się do opinii 3/4 rodziców z klasy, do której chodzi szykanowany chłopiec i które to opinie są zgodne z zarzutami matki tego chłopca ? Co jest bardziej wymowne fakty czy osiedlowe plotki? Potwierdzam, że szkoła nie reagowała (wychowawca, nauczyciele innych przedmiotów, p.Dyrektor), nie reagowali rodzice chłopców.Skierowanie sprawy do prokuratury było jak najbardziej uzasadnione. Co ciekawe... bardzo dużo wiedzą na ten temat Panie woźne...wielokrotnie były świadkami różnych sytuacji.Też mają złe zdanie na temat tych chłopców.a zatem ponowię pytanie: fakty czy i plotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość w dom.. Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 18.07.13, 17:09 "gościu" , nim coś powiesz zważ, że nie jesteś anonimowy, i zanim zaczniesz wysnuwać insynuacje pod adresem rodziny chłopca, z osobistymi wycieczkami do jego matki, sugerując, jakoby z nimi było coś nie w porządku, zastanów się co piszesz. Aczkolwiek z postu wynika nader jasno, że oto ujawniły się rodziny dwóch łobuzów lub szkoła w ten sposób broni swego dobrego (????) imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZIOMKA Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 21.07.13, 11:28 sprawę do prokuratury złozyłą matka chłopca, i na twoim miejscu martwiłabym się co robią rodzice tamtych dwóch łobuzów, tata jednego - POLICJANT PRACUJĄCY W WYDZIALE DO SPRAW PRZESTĘPCZOŚCI NIELETNICH KOMENDY MIEJSKIEJ !!!!!!, a mama drugiego pracuje w SZKOLE. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob 12.07.13, 17:23 Gość portalu: rodzic z 15 napisał(a): >" Myślę że w tym wszystkim nie chodzi o usuniecie nauczyciela czy p. Dyrektor, al > e zmianę sposobu myślenia, rozumienia i traktowania uczniów. Uczniowie są dla n > auczycieli a nauczyciele dla uczniów, ale jak widać w w 15 to działa tylko w je > dną stronę: nauczyciele dzięki uczniom maja pracę i na tym koniec.Sęk w tym by > wykonywali swoją pracę sumiennie i obiektywnie. A nie zastanawiali się czy jeże > li wezmą na dywanik szykanującego gościa to ojciec jego nie wycofa się z udział > u społecznego w życiu szkoły.Postępując w ten sposób szkoła nie uczy uczciwości > a jedynie tego że liczą się układy, ci którzy nie wchodzą w te układy lub ich > dzieci stoją z boku i cierpią patrząc na niesprawiedliwość." Jest ciężko o pracę i nauczyciel przede wszystkim o to zadba . Zadba o swój interes , nawet kosztem uczciwości . Skoro dyrektorka - a tak tu się domyślam - nie życzy sobie rzetelnych wpisów o zachowaniu uczniów , to nauczyciele wolą unikać , bo mogę nie mieć przedłużonej umowy o pracę na kolejny rok szkolny . Umowa o pracę na czas określony to coraz częstsze zjawisko . Dyrektor może takiemu rzetelnemu nauczycielowi powiedzieć w pewnym momencie " muszę poszukać lepszego nauczyciela ". Lepszy zawsze może być ale zwykle są " lepsi " . Tyle to jest patologii w szkołach , bo oświatą rządzą tzw " postępaki . Dawniej były tzw łapy , czyli chuligan dostawał od razu po łapach ( linijką , gumą itp ) i to na oczach całej klasy . To bardzo wzmagało dyscyplinę i odstraszało chętnych do chuligaństwa . Tak było w szkołach od lat , nie tylko w PRL ale i w II RP i za czasów zaborów . Ale postępaki rządzą oświatą od wielu lat , czyli ci od " postępowej " , " nowoczesnej " oświaty i oni uznali, że to agresja i zakazali łap . No i chuligaństwo się szerzy , bo jest bezkarne . Pora odsunąć tych postępaków od władzy . Odpowiedz Link Zgłoś
shit87 Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 12.07.13, 09:06 Ciekawe jak sie sprawa dalej potoczy i zakonczy. Jesli partner matki ktory wstawil sie za pokrzywdzonym dzieckiem zostanie ukarany za zwrocenie uwagi gowniarza i za ich chore wymysly bo wiadomo ze gowniarze beda klamac jak z nut bo im rodzice na stanowisku kazac bede to sprawa ta bedzie sie nadawac do Uwagi jako przyklad porazki wymiaru sprawiedliwosci. Bo jesli rodzic pokrzywdzonego dziecka ktory nic nie zawinil bedzie karany za to ze poprostu sie odezwal to chyba mamy nowa kolejna czesc komedii Bareji Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 12.07.13, 10:52 Może nauczyciele w SP nr 15 powinni zrozumieć prostą zależność: dobra opinia szkoły= dużo chętnych uczniów , którzy chcą tam rozpocząć edukację = dużo etatów dla nauczycieli? zdawać by się mogło, że nauczyciele jakby nie było PONOĆ "inteligencja" powinni jasno widzieć związki przyczynowo-skutkowe.Jeżeli dyrektor szkoły swoją postawą "zamiatacza problemów" de facto działa na ich szkodę i szkode ich zakładu pracy to być może pora ,aby każdy z nich zaczął być nauczycielem -wychowawcą i prowadził stosowną dokumentację dotyczacą przypadków poszczególnych uczniów, którzy w tej szkole czują się nękani ?Nauczyciele muszą zrozumieć ,że jedyną szansa na to aby mieli pracę jest uczciwość i sumienne wypełnianie swoich obowiązków( również WYCHOWAWCZYCH), bo czasy kiedy się posyłało dziecko do szkoły "za rogiem" mijają bezpowrotnie...a rodzic woli swoje dziecko wieżć przez całe miasto do szkoły w której będzie nie tylko uczone jak należy ale też bezpieczne niż ryzykować spotkanie wrażliwego dziecka z placówką w której wszyscy pracownicy - z dyrektorem na czele są ślepi i głusi.Z tego powodu są w Kielcach szkoły w których NIE MA ŻADNYCH PROBLEMÓW Z ETATAMI DLA NAUCZYCIELI , bo chętnych jest o wiele więcej niż miejsc.I takie szkoły są na każdym szczeblu kształcenia.Domyślam się ,ze SP nr 15 do nich nie należy.... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ta to zwykle bywa 12.07.13, 17:11 dyrektorzy głusi i ślepi forum.gazeta.pl/forum/w,72,145673753,145673753,Jestesmy_bezsilni_wobec_chuliganow_Jak_sobie_r_.html Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Sprawadzała dzienniki 12.07.13, 17:14 hmm, stara zagrywka . najpierw zabrania wpisywania do dzienników, bo są zeszyty uwag , a potem pod koniec roku zeszyty giną bezpowrotnie i śladu nie ma . Wszystko jest " u nas OK " . Odpowiedz Link Zgłoś
domisiowa Re: Sprawadzała dzienniki 12.07.13, 18:35 i co z tym można zrobić? można coś? Tak realnie, co wynika z Twoich doświadczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Sprawadzała dzienniki 12.07.13, 21:01 domisiowa napisał(a): > i co z tym można zrobić? można coś? Tak realnie, co wynika z Twoich doświadczeń > ? Nie wiem . To bardzo trudne . Dyrektorzy mają władzę : zatrudnić lub nie , przedłużyć umowę o pracę lub nie . A sporo z tych dyrektorów zachowuje się jak ta w tej 15 . tacy dyrektorzy często mają swoich popleczników wśród radnych , wójtów , burmistrzów , naczelników wydziałów itd itp . To może się zmienić , jeśli przez lata będzie działał czynnik zmieniający . Na razie taki czynnik nie działa . Ludzie typu dyr. 15 zajmują stołki a o pracę - wszędzie - w szkole jest ciężko a nauczyciel ma rodzinę . JP 2 apelował 2 Skoczowie o ludzi sumienia . Mało ich . Ja starałem się i skończyło się to tym, że do kolejnego miejsca pracy - szkoły dojeżdżałem codziennie 70 km w jedną stronę ( na szczęście było to 1 i 1/3 etatu ) . Było . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj angrusz moje uwagi IP: *.kielce.vectranet.pl 13.07.13, 11:15 1) Nie zgadzam się z twoją opinią dotyczącą uczniów. 2) Uważam, że rodzice, wspierani przez szkołę (nie zastępowani) mogą wychować dzieci na porządnych ludzi. 3) Uważam też niestety, że nauczyciele nie prezentują "jednolitego frontu" w stosunku do uczniów (komentarze uczniów typu: "no i za co ta kara, jak u pani/pana X to nic bym za to nie dostał?", rozmowy uczniów z nauczycielami na temat innych nauczycieli - moim zdaniem niedopuszczalne) 4) w niektórych szkołach pokutuje przekonanie: "nie radzisz sobie z dyscyplinowaniem uczniów, to się nie nadajesz" - brak jest też większego wsparcia ze strony dyrekcji czy pedagoga szkolnego, a tak naprawdę nikt nie uczył nas na studiach, jak sobie radzić z dziećmi, które mają problemy z właściwym zachowaniem, adhd, różne modne ostatnio "zespoły". Czasem rodzice też sobie nie radzą z wychowaniem własnych dzieci ("a myśli pani, że mnie to słucha?") - ale tylko zwykły nauczyciel w tym chorym systemie może być potępiony publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: moje uwagi 13.07.13, 21:28 Osoba o nicku " oj angrusz " napisała : "1) Nie zgadzam się z twoją opinią dotyczącą uczniów. " Może coś bardziej szczegółowo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj angrusz Z tą opinią IP: *.kielce.vectranet.pl 14.07.13, 09:58 1) Nie zgadzam się z twoją opinią, wyrażaną na różnych forach, że uczniowie (w zależności od forum ) to "w większości chuligani i nieroby", "25 % uczniów to lenie , przygłupy i chuligani" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Z tą opinią 14.07.13, 10:25 Gość portalu: oj angrusz napisał(a): >" 1) Nie zgadzam się z twoją opinią, wyrażaną na różnych forach, że uczniowie (w > zależności od forum ) to "w większości chuligani i nieroby", "25 % uczniów to l > enie , przygłupy i chuligani" itp. " Twoja wola . Ja mam takie doświadczenie z pracy w szkole , z wieloletniej pracy w szkole . Chociaż nie w doborowym liceum . Tam procent leni , chuliganów i przygłupów jest bardzo niski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj angrusz Re: Z tą opinią IP: *.kielce.vectranet.pl 15.07.13, 09:44 Moje wieloletnie doświadczenie w pracy obejmuje takie typy szkół: szkoła podstawowa licea ogólnokształcące technika szkoły zawodowe uczelnie państwowe uczelnie prywatne W dalszym ciągu nie zgadzam się z twoją opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Z tą opinią 15.07.13, 16:00 Gość portalu: oj angrusz napisał(a): >" Moje wieloletnie doświadczenie w pracy obejmuje takie typy szkół: > szkoła podstawowa > licea ogólnokształcące > technika > szkoły zawodowe > uczelnie państwowe > uczelnie prywatne " W dalszym ciągu nie zgadzam się z twoją opinią. No cóż . Taka twoja wola . Ale ważne jest i co innego do wyrobienia sobie opinii . Kolejność pracy w tych szkołach . Jeżeli ktoś od lat pracuje na uczelni , nawet prywatnej a jak tu jest napisane z gimnazjami w ogóle nie miał do czynienia a kto wie może z podstawówką w latach 80-tych , to samo z zawodówką , to obecnie nie ma pojęcia co się dzieje w szkołach . Ale i na uczelniach opinia o studentach jest kiepska . Oto przykład : forum.gazeta.pl/forum/w,769,144774956,144774956,Naukowcy_ostro_o_studentach_brudasy_na_sniada_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj angrusz oj bidoku uciśniony IP: *.kielce.vectranet.pl 15.07.13, 16:54 Ostatnie 3 lata wystarczą? To załatwia zawodówki, technika, licea i uczelnie prywatne. Więc ustalmy, że mam pojęcie o realiach we współczesnych szkołach. A wracając do meritum: masz coś do powiedzenia na temat poruszany w artykule? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: oj bidoku uciśniony 15.07.13, 22:28 Gość portalu: oj angrusz napisał(a): >" Ostatnie 3 lata wystarczą? To załatwia zawodówki, technika, licea i uczelnie pr > ywatne. > Więc ustalmy, że mam pojęcie o realiach we współczesnych szkołach. > > A wracając do meritum: masz coś do powiedzenia na temat poruszany w artykule?" W twoje bajki nie wierzę . Co do meritum to już wyczerpałem swoje pomysły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj angrusz Re: oj bidoku uciśniony IP: *.kielce.vectranet.pl 16.07.13, 09:08 W twoim małym rozumku nie mieści się to, że ktoś mógł zmienić pracę w ciągu ostatnich 3 lat i jednocześnie pracować dodatkowo - to trudno. Nigdy nie pisałeś, że jesteś "światły". Wracając do tematu, powtórzę: 1) Nie zgadzam się z twoją opinią dotyczącą uczniów. 2) Uważam, że rodzice, wspierani przez szkołę (nie zastępowani) mogą wychować dzieci na porządnych ludzi. 3) Uważam też niestety, że nauczyciele nie prezentują "jednolitego frontu" w stosunku do uczniów (komentarze uczniów typu: "no i za co ta kara, jak u pani/pana X to nic bym za to nie dostał?", rozmowy uczniów z nauczycielami na temat innych nauczycieli - moim zdaniem niedopuszczalne) 4) w niektórych szkołach pokutuje przekonanie: "nie radzisz sobie z dyscyplinowaniem uczniów, to się nie nadajesz" - brak jest też większego wsparcia ze strony dyrekcji czy pedagoga szkolnego, a tak naprawdę nikt nie uczył nas na studiach, jak sobie radzić z dziećmi, które mają problemy z właściwym zachowaniem, adhd, różne modne ostatnio "zespoły". Czasem rodzice też sobie nie radzą z wychowaniem własnych dzieci ("a myśli pani, że mnie to słucha?") - ale tylko zwykły nauczyciel w tym chorym systemie może być potępiony publicznie. Myślę jednak, że to nie są bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: oj bidoku uciśniony 16.07.13, 16:28 Oj angrusz napisał : "2) Uważam, że rodzice, wspierani przez szkołę (nie zastępowani) mogą wychować dzieci na porządnych ludzi. 3) Uważam też niestety, że nauczyciele nie prezentują "jednolitego frontu" w stosunku do uczniów (komentarze uczniów typu: "no i za co ta kara, jak u pani/pana X to nic bym za to nie dostał?", rozmowy uczniów z nauczycielami na temat innych nauczycieli - moim zdaniem niedopuszczalne) 4) w niektórych szkołach pokutuje przekonanie: "nie radzisz sobie z dyscyplinowaniem uczniów, to się nie nadajesz" - brak jest też większego wsparcia ze strony dyrekcji czy pedagoga szkolnego, a tak naprawdę nikt nie uczył nas na studiach, jak sobie radzić z dziećmi, które mają problemy z właściwym zachowaniem, adhd, różne modne ostatnio "zespoły". Czasem rodzice też sobie nie radzą z wychowaniem własnych dzieci ("a myśli pani, że mnie to słucha?") - ale tylko zwykły nauczyciel w tym chorym systemie może być potępiony publicznie. " Z tymi punktami się zgadzam .Szczególnie z pkt 4 . Ale ciągle twierdzę , że w ogólnej szkole - szk. pdst , gimnazjum - jest sporo uczniów : leni , mało zdolnych , chuliganów .Czasami trzy w jednym Ja tę liczbę oceniam na ok 25 % . W technikum , w którym pracowałem ta liczba to ok 50 % . Sądzę , że tak jest w całej Polsce . Dlatego z punktem pierwszym nie zgadzam się . Odchylenia zawsze są możliwe . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 W każdej 12.07.13, 17:28 szkole, w której uczyłem - 13 lat - a nigdy nie było to doborowe liceum , około 25 % uczniów to lenie, chuligani i przygłupy . Czasem to trzech w jednym . Trudno mówić o nauczaniu w takich klasach . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ot taki przypadek 12.07.13, 17:34 który rozszedł się po kościach forum.gazeta.pl/forum/w,153,71372141,71372141,Zachowanie_w_gimnazjum.html Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 13.07.13, 11:44 Niestety ANGRUSZ ma dużo racji w kwestii władzy dyrektora.Dyrektor w szkole jest Bogiem .Nauczyciel , który ma elementarną przyzwoitość w wykonywaniu swojego zawodu i przeciwstawia się demoralizacji np: przy wystawianiu oceny niedostatecznej ma prz...bane.Dyrektor szkoły ma swoją koterię , towarzystwo stolikowe , szpiegów , zauszników etc , którzy nie chcą wcale uczyć i wychowywać ale po prostu CHCĄ MIEĆ ETAT.I zrobią wszystko aby go ocalić( etat nie ucznia- żeby była jasność). Nauczyciel. który ośmiela się zwrócić uwagę ,że szkoła nie funkcjonuje tak jak powinna ma 100% pewności ,że wyleci przy pierwszej nadażającej się okazji.I właśnie dlatego dym w szkole z powodu takich pataologii jak nękanie ucznia musza robić rodzice.I media.I nie poddawać się.Bo tylko rodzice są w stanie wymusić jakieś określone zachowania na dyrekcji szkoły.Ta pani dyrektor z 15 po swojej żenującej wypowiedzi ,że w placówce przez nią prowadzonej WSZYSTKO JEST OK skompromitowała się na całej linii.A tak na marginesie to nauczyciele czasami odchodza ze szkoły nie dlatego,że ponieśli porażkę zawodową - tylko dlatego ,że wolą z godnością i uczciwie wykonywac zawód budowlańca niż dać z siebie zrobić ścierkę ( pozdrawiam "jedną z mam") Odpowiedz Link Zgłoś
domisiowa ciąg dalszy 14.07.13, 11:46 czy jest szansa na poznanie wyników kontroli kuratorium? z opisu wynika, że w poniedziałek odbyła się w szkole kolejna kontrola. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 15.07.13, 08:49 Wcześniej już stwarzali problemy wychowawcze, jeden z nich był w trakcie tego zdarzenia na przepustce z zakładu wychowawczego - wylicza rzeczniczka tarnowskiej prokuratury. Cały tekst: krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14250388,Zrzucili_bryle_lodu__zginal_kierowca__Sadzeni_za_zabojstwo.html#ixzz2Z5r6Om4U Tutaj mamy przykład już bandytów . Oni też są w wieku szkolnym i może bywają w szkole . Ale zanim stali się bandytami , to wcześniej ot może tylko byli tylko niesfornymi uczniami , potem chuliganami aż w końcu zabili . A jakie były reakcje nauczycieli i dyrektorów na wcześniejszych etapach . Jeden z nich był już pensjonariuszem zakłady wychowawczego a więc coś tak zadziałało . Ale jak długo trwały jego wybryki wcześniejsze zanim go usunięto ze szkoły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSO6 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.kielce.net.pl 16.07.13, 13:15 Ta szkoła to porażka,dzieci są notorycznie zastraszane i wyzywane przez kolegów, moja córka o też było bardzo często szykanowana, dyrekcja zso6 jest mistrzem zamiatania pod dywan, warunki w tej szkole okropne, dobrze ktoś wczesniej opisał, urągające godności człowieka, poza tym ten system PUNKTÓW to kompletna porażka, zdarza się że chuligani za osiągniecia w sporcie mają zachowanie wzorowe mimo sredniej 3,0 a dzieciaki z wysoką srednią wyciągają ledwo dobre ( na starcie dziecko dostaje 100 punktów na zachęte- ilość punktów odpowiednią zachowaniu POPRAWNEMU i to podobno od niego zależy jakie zachowanie będzie miało na koniec roku), bo rodziców nie stać na przynoszenie do szkoły rzeczy materialnych, na stronie szkoły mozna znaleść "instrukcję" zdobywania punktów na + i na - . Proporcje punktów na + i - są kuriozalne! Czasem wystarczy się w ogóle nie uczyć, ale "nastukać" sobie punktów na + za rzeczy materialne żeby mieć wzorowe zachowanie, a grzeczne dziecko, które cięzko pracuje przez cały rok, ale nie ma skąd wziąć worów z kapslami, makulaturą, czy zużytych baterii, papieru do ksero ma tylko "dobre". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSO6 Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.kielce.net.pl 16.07.13, 13:48 KLIK wykaz punktów w ZSO6,zakładka REGulamin ocen z zachowania, no, kuriozum... w tej szkole liczy się tylko sport i siła mięsni a nie intelekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka 18latka Jako matka dziecka, które się tam uczyło, IP: *.kielce.net.pl 16.07.13, 14:03 dodam tylko, że punkty na + są stawiane baaardzo niechętnie, dziecko się musi o nie upominać, bo nauczyciele często "zapominają" je wstawić do zeszytu, natomiast te na - stawiane są bardzo SOWICIE i chętnie, wystarczy tylko odrobinę "nie spodobać" się nauczycielowi, który akurat miał np. "zły dzień" i jest on w stanie WSZYSTKO, każde zachowanie ucznia, nawet te z prośbą wyjścia do toalety, czy pożyczenia gumki od kolegów podciągnąć pod punkt z regulaminu! Bywa, ze dzieciak podczas jednej lekcji, przerwy etc. może oberwać nawet kilkadziesiąt punktów na "-" i to wcale nie za tzw. przeszkadzanie. No i jeszcze notoryczna faworyzacja płci żeńskiej, chłopak, nawet ten najspokojniejszy jest z góry skazany na "minus". Trzeba zkliwidować ten system punktowy, bo to jest niesprawiedliwe i nie normalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BONK Re: Jako matka dziecka, które się tam uczyło, IP: *.kielce.hypnet.pl 17.07.13, 16:14 To nieprawdopodobny HORROR TO MIASTO JEST CHORE ale co się dziwić skoro policja przychodzi do domu i wypisuje mandat w oparciu o informacje skarżącego znajomka TUTAJ wszystko jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 16.07.13, 14:54 w programie wychowawczym szkoły dotarłam do str 8, bardzo ciekawe, szczególnie ten nacisk na "przyjazną " i "bezpieczną". Ciekawe, czemu ten program ma służyć, skoro nie jest respektowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonk Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.kielce.hypnet.pl 17.07.13, 16:10 Takiej makulatury od czasów zakończenia wojny wyprodukowano tony ..a najfajniejszy był program /system Magister z rubryką np czy ma łazienkę ile min. idzie do pracy itp _hehe TEN system to tez Anormalnośc c.d. Odpowiedz Link Zgłoś
kojotko Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 17.07.13, 15:35 Piszę do matki z artykułu! Jeżeli potrzebuje Pani dowodów na obalenie koronnego argumentu, że w szkole nie ma przemocy, a sprawa Pani syna była incydentalna, to służę pomocą i dokumentami: - obdukcją mojego dziecka - Postanowieniem Sądu Rejonowego Wydział III Rodzinny i Nieletnich - wpisem pielęgniarki udzielającej pomocy (oczywiście sugestia, ze dziecko samo się pobiło najprawdopodobniej w czasie w-fu) - kontaktem z inną matką, której dziecko było kilkakrotnie pobite - kontaktem z policją – Komisariat IV, Wydział ds. Przestępczości Nieletnich, ul. Śniadeckich 14 (na parterze przyjmuje lekarz robiący obdukcje), tel. 41/349 32 60 JEDYNIE RODZIC!!! może zgłosić na policję pobicie dziecka, policjanci kierują na bezpłatną obdukcję (normalnie kosztuje 70zł), wszczynają dochodzenie i kierują sprawę do sądu dla nieletnich. Procedura obowiązująca szkoły jest taka, że dyrekcja powinna powiadomić rodziców obu stron, zorganizować spotkanie z pedagogiem szkolnym i zaproponować rozwiązanie problemu oraz poinformować rodziców dziecka pobitego o możliwości zgłoszenia sprawy na policję. Pani Dzierżak oczywiście tego nie zrobi, bo w jej szkole przemocy nie ma i ona od lat głęboko w to wierzy. Szkoła może zgłosić na policję przypadki kradzieży, dewastacji mienia, rozbojów rozbójniczych, ale nie pobicie!!! P.S. Moje dziecko i jego wychowawczyni, zgłaszając pobicie Pani Dyrektor, też zostało zignorowane i usłyszało „Może to był kto inny? Niemożliwe, że to on (sprawca), przecież on reprezentuje szkołę w zawodach, to świetny sportowiec.” Koniec końców szkoła nie zrobiła nic, bo to był przecież … odosobniony incydent, a rodzic sprawcy w dalszym ciągu bardzo często bywał w szkole. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawpaw Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 17.07.13, 23:16 Ciekawe co na to wszystko odpowie teraz P. Dzierżak? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sobie... 18.07.13, 14:18 katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,14296154,Czterech_nastolatkow_na_ulicy_smiertelnie_pobilo_16_latka.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Sprawy nękanego ucznia c.d. Szkoła nie ma sob IP: *.play-internet.pl 18.07.13, 14:25 ciekawe, czy też mieli zachowanie wzorowe, rodzice cieszyli się, że mają cwaniaków, którzy "sobie radzą", a szkoła zamiatała pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Uczeń ? 19.07.13, 07:55 nasygnale.pl/kat,1025343,title,16-latek-zamordowal-wlasciciela-sklepiku,wid,15824864,wiadomosc.html?ticaid=610f87 Tacy tez bywają w klasie . To dla wiadomości pewnych forumowiczów , którzy sądzą , że w szkole są tylko " dzieciaczki " . Odpowiedz Link Zgłoś
kpr007 bardzo proszę rodziców nękanego ucznia o kontakt 20.08.13, 11:02 bardzo proszę rodziców nękanego ucznia o kontakt kpr@10g.pl Odpowiedz Link Zgłoś