Dodaj do ulubionych

Mowa PISowa

01.08.15, 18:56
warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,123133,18471278,71-rocznica-powstania-warszawskiego-na-zywo.html#MT
Idzie "lepsze".

Obserwuj wątek
    • lalecznik-7 Re: Mowa PISowa 02.08.15, 10:07
      Kiedy atakowana i obrażana jest prawica, to jest przemysł pogardy i zamach na polskość.
      opinie.newsweek.pl/przemysl-pogardy-pod-znakiem-krzyza,artykuly,367973,1.html
    • lumpior Re: Mowa PISowa 02.08.15, 11:30
      www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU
    • lalecznik-7 Re: Mowa PISowa 02.08.15, 21:45
      Kolejny przykład mowy nienawiści

wyborcza.pl/1,75968,18474741,arcybiskup-o-zapachu-krwi.html#MTstream
      • Gość: lalecznik-8 Re: Mowa PISowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.15, 11:49
        Słuchajcie przydupasy,co to teraz będzie jak wasz guru sp**^doli do ojczyzny,kurcze miałem głosować na PiS ale zdecydowanie oddam głos na RN
        www.wykop.pl/link/2566233/adam-michnik-jak-rn-dostanie-sie-do-sejmu-to-wyemigruje-do-izraela/
    • lalecznik-7 Re: Mowa PISowa 03.08.15, 22:00
      onet.tv/i/news/gronkiewicz-waltz-o-gwizdach-na-powazkach-jestesmy-do-tego-przyzwyczajeni/gw14dw
      Jak widać nienawiść ma całkiem długa tradycję.
    • Gość: moher faszysta Konieczność "odUBeczenia" mediów najważniejsza !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.15, 22:37
      W obecnej sytuacji Polski najwazniejszym zadaniem dla Polski jest repolonizacja, "odniemeczenie, odżydzenie i odUBeczenie" mediów.Media powinny wrócić w polskie ręce i prezentować interesy wszystkich Polaków, a nie jedynie obcego kapitału czy mniejszości takich jak resortowe dzieci i bracia starsi w wierze, czy rządzącej mafii PO - ZSL. Psim obowiązkiem mediów jest informacja a nie kłamstwa i robienie Polakom wody z mózgu oraz prostytucja na rzecz jedynie poprawnej partii i jej mafiosów. W dniu dzisiejszym gazeta koszerna po raz n-ty dała popis swojej "obiektywności" = chamstwa i buractwa - czytaj odpowiedż tow. Kurskiego na list P. Prezydenta Dudy. Czy Polak patriota może czytać takie badziewie jak gazeta koszerna - tuba propagandowa mafii peło i głownie medium ogłupiania Polaków?
    • Gość: The End + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.15, 14:49
      www.youtube.com/watch?v=F8H0d5Jhxxk
    • lalecznik-7 po katolicku od serca 06.08.15, 21:42
      wyborcza.pl/10,82983,18451845,w-radiu-maryja-festiwal-nienawisci-wobec-komorowskiego.html
      Te radio nigdy nie zawiedzie...
    • Gość: Polka zatroskany Msza "księzy patriotów" za P. Komorowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.15, 21:52
      W dniu dzisiejszym garstka "księży patriotów' m.in. niejaki Sowa z WSI 24 odprawiła Msze Świętą za eks-prezydenta Bronka. W czasie celebracji przepraszali P. Bronka za Episkopat, że nieobiektywnie ocenił P. Bronka m.in w sprawie in vitro. Donosi o tym gazeta koszerna dla Polaków.
    • lalecznik-7 Kolejny przykład 07.08.15, 08:41
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18489891,mysleliscie-ze-podczas-debaty-o-in-vitro-bylo-zle-tym-razem.html#MT
      Ach, ci nasi wspaniali senatorowie! A jakie intelekty :) Jaki kunszt słowny!
      • Gość: wyborcawas Re: Kolejny przykład IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.15, 07:09
        wyrazy miłości

www.wiocha.pl/1111465,Bydlo-glosowac
        • Gość: wyborcawas coś z niesioła.. IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.15, 07:21
          dla lalecznika i jemu podobnych

Nie warto frustratów komentować. To temat dla psychoanalityka. Takimi sprawami można się zajmować w kategoriach psychologicznej traumy, którą ten pan odkąd przestał być premierem, przeżywa.

• lalecznik-7 prawda w oczy kole 08.08.15, 08:50
            Po prostu podaję przykłady języka, w jakim wypowiada się PIS oraz jego elektorat. Wyraźnie widać, że prawica jest zasadniczo źródłem tej nienawiści. Widać to również w odpowiedziach w tym wątku i pod moim adresem. Inwektywy plus personalny atak.

Dla przypomnienia. To jest forum Gazety Wyborczej pod redakcją Adama Michnika. Gazety Wyborczej, o poglądach centrowych lub lewicowych. Nie podoba się, nie wchodź i nie czytaj.
            • Gość: smurfmadrala mowa miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.15, 09:22
              kurzastopa.blog.onet.pl/files/2015/08/pospolite-ruszenie-2.jpg
              w linku syk PRAWDZIWEGO rzecznika platformerskich "miłośników",
              reszta : Lis, Palikot, Propagandowska, Kutz jest już wtórna
              • Gość: wyborcawas Re: mowa miłości IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.08.15, 11:03
                smurfie
                ten ze Słit foci to aby był szczepiony?
                bo chyba zaraz przegryzie czyjeś gardło, albo tylko nogawę bo doskoczyć wyżej chyba nie zdoła,wszak na szczawiu i mirabelkach chowany ...
            • Gość: wyborcawas Re: prawda w oczy kole IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.08.15, 12:44
              wywołałeś michnika to masz dowód do kogo tak naprawdę należy gw, będę z takimi walczył nawet na ich polu

naszeblogi.pl/56455-michnik-pisze-list-do-przywodcow-europejskich
    • Gość: wyborcawas Re: Mowa PISowa IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.08.15, 12:18
      zarażony przez niesioła?
      a może to norma w po?

kielce.gazeta.pl/kielce/51,47262,17967299.html?i=25
    • lalecznik-7 kara za przepraszam 08.08.15, 20:11
      wyborcza.pl/1,75968,18522881,prawica-prasa-i-biskup-krytykuja-ksiezy-przepraszajacych-bylego.html#MTstream
      Porównanie Komorowskiego do Hitlera m.in. za poparcie ustawy o in vitro nie wzburzyło tak jak chrześcijańskie przeprosiny księży.
      • Gość: smurfmadrala mowa nienawiści w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.15, 03:47
        wiadomosci.onet.pl/swiat/ludmila-sawczuk-trollowalam-dla-putina/npt3w6
    • lalecznik-7 Re: Mowa PISowa 09.08.15, 21:13
      www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1628377,1,na-drabinie.read
      … rząd to „banda przechrztów”, która sprowadza na polską ziemię „dwa tysiące Arabów do rżnięcia naszych dziewcząt” („Polska The Times”). W TV Republika „patrioci” radośnie podsumowują: Gudzowaty nie żyje, Wejchert nie żyje, teraz Kulczyk, i tak się wreszcie kończy supremacja „Gazety Wyborczej”…
      …ci, którzy popierają konwencję antyprzemocową oraz ustawy o in vitro i uzgodnieniu płci –zdradzili „wartości moralne, dla których powstanie w ogóle wybuchło”…
      • Gość: wyborcawas Re: Mowa PISowa IP: *.static.ip.netia.com.pl 10.08.15, 09:38
        bydlaki z po na usługach międzynarodowych banksterów
        niezalezna.pl/69798-rzad-wciaz-broni-bankowego-przywileju
    • Gość: Polak zatroskany Czyje interesy prezentuje g. koszerna? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.15, 15:56
      Czyje interesy prezentuje gazeta koszerna? Czy koszerna nie jest liderem szczujni na P. Dudę, na opozycję parlamentarną, na katolików, na patriotów? Za czyje pieniądze powstało imperium "Agora"? Czy media w Polsce nie wymagają repolonizacji, "odżydzenia", "odniemczenia", "odubeczenia"? Jak długo będą one jeszcze wściekle szczuć jednych na drugich, jak długo beda jeszcze kontynuować i rozwijać przemysł pogardy i nienawiści w stosunku do ludzi nie popierających "linii ideowej" koszernej i zaprzyjaźnionych mediów?
      • lalecznik-7 Reprezentuje interesy większości Polaków 10.08.15, 18:56
        Gazeta Wyborcza reprezentuje interesy większości Polaków, w tym też moje skromne i nic Tobie do tego. Skoro się nie podoba, to jej nie czytaj i tutaj nie wchodź.

Odnośnie szczucia to prawica w tym Ty sam właśnie Polaku Zatroskany, jak również Wyborcawas czy też Smurfmądrala jesteście doskonałym przykładem szczucia, wyzywania, obrażania. Zobaczcie, ile w Waszych postach jest epitetów. Jesteście klasycznymi przykładami waszego elektoratu. I będę Wam to pokazywał.
        • Gość: smurfmadrala tolerancja, równość, multi-kulti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.15, 22:45
          Czy lalecznik-7 mógłby ocenić:
          tolerancję, równość, swobody gospodarcze i prawa kulturowe multi-kulti w Izraelu,
          czyli kraju wyznaniowym wg konstytucji tego kraju?
          Obiektywnie, miłośnie i zgodnie z prawdą, po platformersku.
          • lalecznik-7 Racjonalność i kultura 10.08.15, 23:02
            Nie obchodzi mnie Izrael. Nie jestem ani fanem Żydów ani nie mam na ich punkcie fobii.

Wracając do wątku. Chodzi o język. Musi być na minimalnym przynajmniej poziomie aby zacząć jakąkolwiek dyskusję. Przynajmniej taką, w której każdy powie co myśli, i może sobie pozostać przy swoim. Przykład rozmowy z Filipem w innym wątku. Odpisał kulturalnie na mój wpis, to mu też grzecznie odpisałem. I tak powinno być. To się nazywa wymiana poglądów. Da się? Da się. Z Wami trzema (Ty, Wyborcawas, Polak Zastroskany) rozmawiać się nie da. Prowadzicie sobie monologi przepełnione epitetami. Czytając je nic się z tego nie wynosi. Chcecie jedynie zakrzyczeć. To się nie uda.
            • Gość: wyborcawas Re: Racjonalność i kultura Lalecznika-7 IP: *.static.ip.netia.com.pl 10.08.15, 23:37
              Drogi leczniku-7
              podajesz przykłady które uważasz za naganne( wypowiedzi PIS), ja podaję przykłady które ja uważam za naganne ( wypowiedzi PO)
              jakoś kurcze nie zauważam abym dotykał Ciebie personalnie, ale skoro tego chcesz to proszę
              Mam dla Ciebie prezent: PACZKĘ PREZERWATYW z mottem
              Żyj ale nie rozmnażaj się więcej!
              i najlepiej spadaj na forum gw w Opolu boś ty nie nasz
              a na marginesie to nikt inny jak po ukuła pierwsza hasełko MOHER w odniesieniu do przeciwników politycznych, potem inne
              Zabierz babci dowód, albo Dorżniemy watahę, czy zaprzeczysz iż wyszły ze strony PO?
              Kali ukraść - dobrze, Kalemu ukraść - źle
              ot i logika
              powiem jeszcze że jestem dumny z określenia mnie mianem MOHERA
              pozostaję z wyrazami szacunku - wal się płatny buraku PO !
              teraz możesz pisać że Ciebie atakuję personalnie

• Gość: Filip Re: Racjonalność i kultura Lalecznika-7 IP: *.dsl.bell.ca 11.08.15, 04:53
                YOU TUBE -Witold Gadowski - W czyim interesie działają polskie służby?
            • Gość: smurfmadrala Racjonalność? kultura? prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.15, 00:41
              Kiedy zielono-wyspiarskie media, bankowość, energetyka, telekomunikacja, handel wielkopowierzchniowy,
              ogromna cześć przemysłu należy do obcych,
              to czyje interesy reprezentują "politycy" ?
              W kraju , w którym kwota wolna od podatku jest kilka razy mniejsza niż w Tanzanii,
              gdzie łączne haracze chciwego, chytrego systemu wynoszą około 70 % !?
              PIT- ok.20%, VAT -ok.23%, reszta ZUS, akcyzy, opłaty skarbowe i urzędowe i podatek od nieruchomości.
              Mój znajomy, właściciel kopalni piasku i żwiru płaci kilkanaście podatko-eko-haraczy,
              gdzie jest "liberalna" PO ?
              PO leży, kwiczy, wierzga, dogorywa z powodów ww oraz BUTY, PYCHY i BEZKARNOŚCI,
              która własnie, decyzją Narodu skończyła się.
              Wielka Brytania schwytała lub zdemaskowała w ostatnich latach 200 szpiegów Putina,
              jak wyglądają wyniki pracy zielono-wyspiarskich służb KW ?

PO padła samobójczo, to nie nienawiść jest ich przeciwnikiem,
              to platfusie DYLETANCTWO, CHCIWOŚĆ, ABSOLUTNA BEZIDEOWOŚĆ dobiła wodzowska organizację Tuska.
              Wodza uratowali wyżsi przełożeni, NA PEWNO zasłużył się.
              PO w agonii kąsa samą siebie i wszystkich wokół.
              Zielono-wyspiarski PO-przewał zrozumieli nawet najgłupsi "młodzi, TVN-GW-wykształceni, z dużych miast i jeszcze większej WSI.
              Tow. Lis straszy nadal, czujny klasowo POlitruk skończy jak Wanda Wasilewska.

POgrzeb wkrótce, pochówek we wspólnej mogile z UW.
              Marksiści szykują "nową" "partię".
              Wiadomo, że Komorowski nagrał spot zwycięski, który okazał się "zwycięski".
              Może kiedyś ujrzy światło dzienne, dziś łatwo skopiować i rozpowszechnić "nielegalne", "nienawistne" materiały.

• jagaton Re: Racjonalność? kultura? prawda? 11.08.15, 06:57
                Ciekawy wpis dzisiaj na Onecie : ~prześladowca.agentów.czekistowskich : "Może tak przestalibyście, tow. Kaczyński, podtrzymywać rosyjaką narrację smoleńską, a za to wyjaśnilibyście niejasne fakty z własnej i własnej rodziny przeszłości. Na początek: jak to się stało, że w zrujnowanej Warszawie mieszkaliście, towarzyszu, z rodzicami w 3-pokojowym mieszkaniu z dwoma balkonami przy ul. Lisa Kuli? Kto dawał wam taką protekcję? (wówczas nawet ubecki oficer miał za przywilej zajmowanie własnego pokoju; normalni ludzie gnieździli się nawet i po dwie rodziny w jednym pokoju przedzielonym zasłonką). Czy zgodzilibyście się dać do porównania swoje DNA z DNA Włodzimierza Swintkowskiego, syna Wilhelma Świątkowskiego, do którego poza wiekiem i tuszą jesteście bardzo podobni? Czyw iecie, dlaczego Wilhelma Świątkowskiego, NKWDowskiego naczelnego prokuratora PRL do 1954 roku, zamordowano w 1988 w jego willi pod Moskwą jak Jaroszewiczów, w czasie, kiedy właśnie z bratem wchodziliście do bliskiego otoczenia Wałęsy? Czy rzeczony Świątkowski był waszym krewnym (ma to samo nazwisko i miejsce urodzenia, co wasza babka ze strony ojca)? Gdzie pracowała wasza matka przed 1954 rokiem? Dlaczego dostała świetną pracę w szczególnie nadzorowanym przez resort bezpieczeństwa Instytucie Badań Literackich PAN w tymże 1954 roku (w którym to roku Wilhelm Świątkowski wyjechał z Polski)?
                To na początek. Pytałbym was jeszcze chętnie o dziwne treści w waszej "sfałszowanej" teczce. Np. kto to jest TW "Dubler" i dlaczego nie ujawniliście jego tożsamości? Dlaczego waszą teczkę SB w sierpniu 1982 roku wycofała do archiwum, przez co nie mieliście jako chyba jedyny człowiek w okolicy TKK "S" bieżącej teczki personalnej na SB? I na czyją interwencję, to się stało, zapewne bardzo wysokiego szczebla? Ale to później."
                • Gość: smurfmadrala Re: Racjonalność? kultura? prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.15, 19:35
                  Skrupulatne biografie i historie rodzin MUSZĄ być podstawą uczestnictwa w polityce.

Na wieść o biografii marksiści dostają ataku wściekłości.
                  Kolaborantom, konfidentom, pachołkom, politrukom socjalizmu (czerwonego i brunatnego) należy odpłacać pięknym za nadobne.
                  Wzorem dochodzenia sprawiedliwości niech będzie narodowość bankierska i ich służby.

• lumpior Re: Racjonalność i kultura 11.08.15, 08:14
              Nie dyskutuj z ćwokami,półgłówkami.Szkoda klawiatury.Ich bełkot zniechęca do pisania na tym forum,to forum gaśnie,zanika.
              • Gość: aja Re: Racjonalność i kultura IP: *.kielce.net.pl 11.08.15, 09:05
                zamiast tak sobie wzajemnie dokładać, wyzywać i obrażać polecam przeczytać artykuł filozofa, przedsiębiorcy, działacza kultury i fundatora
                Budziakowski: Dusza polska na kozetce terapeutycznej na www.rp.pl/artykul/1220872.html, niestety dostęp do całego wg mnie b. interesującego artykułu limitowany
                • Gość: meno Re: Racjonalność i kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.15, 15:08
                  cała treść artykułu jest pod linkiem
                  fundacjazygmuntastarego.pl/wpis/dusza-polska-na-kozetce-terapeutycznej/#more-2044
              • lalecznik-7 Re: Racjonalność i kultura 11.08.15, 22:27
                Jak zauważyłeś oni klną na Gazetę Wyborczą, ale jednak tutaj siedzą. Nie mogą pisać na swoich ulubionych prawicowych portalach, bo tam jest po prostu cenzura tekstów. Prawicowe portale nigdy się takiego forum nie dorobią, ponieważ nie uznają innego myślenia. To jest zwykły zamordyzm i oni chcą go wprowadzić tutaj. Ale ja nie mam pretensji, że piszą. Mam o to, w jakim stylu to robią. Bardzo ich boli prawda rzucona w prosto w twarz. Że są dokładnie odbiciem tego, co wmawiają innym. Ja staram się nie używać wyzwisk, a i tak ich wkurzyłem. Ironia i sarkazm wystarczy. Ale oni tego nie rozumieją. Nie potrafią żartować. Nie mają dystansu ani do siebie, ani do rzeczy, które opisują. Dlatego opisują je błędnie. To stan umysłu. Wycofanie się nic nie daje. Nie zrażaj się tylko pomóż.
                • Gość: wyborcawas Re: Racjonalność i kultura IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.08.15, 23:06
                  alecznik-7 napisał(a):

> Jak zauważyłeś oni klną na Gazetę Wyborczą, ale jednak tutaj siedzą. Nie mogą p
                  > isać na swoich ulubionych prawicowych portalach, bo tam jest po prostu cenzura
                  > tekstów. Prawicowe portale nigdy się takiego forum nie dorobią, ponieważ nie uz
                  > nają innego myślenia. To jest zwykły zamordyzm i oni chcą go wprowadzić tutaj.
                  niezalezna.pl/69867-w-oparach-nienawisci-i-manipulacji-tvn-nadaje-o-smolensku-i-uderza-w-opozycje
                  A to to niby co jak nie zamordyzm i cenzura ?
                  • lalecznik-7 nie trafiłeś 12.08.15, 18:25
                    Źle trafiłeś. Po prostu dziennikarze przeczytali raport Macierewicza, ten pierwszy, a Ty nie. Kto to czytał i pisał chociaż pracę magisterską, ten wie, że ten „dokument” jest właśnie przykładem politycznej nienawiści w wydaniu głównego autora. Po tym dokumencie, który można przeczytać samodzielnie, Macierewicza należy się obawiać, ale jako człowieka całkowicie nieracjonalnego. „Nie odróżnia własnych interpretacji od faktów” tak powiedział sam ś.p. Lech Kaczyński o innym „dziele” Macierewicza, tzw. raporcie WSI. I o raporcie smoleńskim można powiedzieć dokładnie to samo.

Co do cenzury w mediach. Poniżej jest link do felietonu zamieszczonego w Newsweeku, prowadzonym przez Lisa, tego tak sprzyjającemu PO.
                    polska.newsweek.pl/listy-wyborcze-po-wg-ewy-kopacz-co-mowia-o-platformie-,artykuly,368426,1.html
                    Ja bym chciał, żeby taki artykuł o listach PIS zamieściła Niezależna. Próżno czekać. I to jest właśnie zamordyzm i ta różnica pomiędzy opcjami politycznymi.
    • Gość: Polak zatroskany "Mowa milości" koszernej IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.15, 14:07
      Gazeta koszerna dla lemingów jest jedynym pod słońcem "rzetelnym, uczciwym. obiektywnym medium prawdy i milości"? Chyba Was pogięło. Kto przez dziesięciolecia pluje z całym jadem nienawiści na bliźniego? Kto pluł na prezydenta L. Kaczyńskiego, kto szczuje na P. Dudę? Czy trzeba być kompletnie zakręconym i ukształtowanym przez koszerną, aby tego nie zauważyć. Shaloom.
      • Gość: Filip Re: "Mowa milości" IP: *.dsl.bell.ca 12.08.15, 20:20
        ...to bedzie moje drugie podejscie ....gdy pisze tresc mocno patriotyczna - aplikacja znika.
        Jaki stad wniosek....ano ktos czyta moje teksty i usiuluje mnie zniechecic do pisania....ot tak wyglada wolnosc slowa w internecie....a teraz szybciutko wyslac !
        • Gość: Filip Re: "Mowa milości" IP: *.dsl.bell.ca 12.08.15, 20:25
          ...a o czym to ja pisalem...? ...o wsluchiwaniu sie w slowa pana prezydenta Dudy....ze sam nie moge uwierzyc ze ktos taki jeszcze za mojego zycia pojawil sie na polskiej scenie politycznej, jako pierwsza osoba w kraju ..mowi "moim jezykiem - rozumiemy sie doskonale....nie klamie nie owija w bawelne, nie zwodzi i nie obiecuje iz do USA....jaka szkoda ze tak wielu ludzi ktorych szanowalem, a ktorzy tak jak ja czekali na ta chwile...juz odeszlo.
          • Gość: Filip Re: "Mowa milości" IP: *.dsl.bell.ca 12.08.15, 20:32
            powinno byc :...."nie obiecuje viz do USA...."

W dalekim Toronto w moim domu z duzego ekranu, jego glos brzmi jak dzwon...to prezydent RP mowi do nas wprost z Polski....Szczesc Boze Panie Prezydencie.

• Gość: Filip Re: "Mowa milości" IP: *.dsl.bell.ca 12.08.15, 20:51
              ...ale jako czlowiek doswiadczony juz nieco zyciem mowie wam - miejcie sie na bacznosci. To zaledwie prekursor....jedna osoba oficjalnie majaca "glos"....a przeciwnikow majaca tysiace....wewnatrz kraju juz tracacych posluch...zatem wsparcia szukac beda za granica.

...tak zawsze bylo, gdy tracili grunt - odwolywali sie do swych zagranicznych poplecznikow....czyz Katyn nie jest tym przykladem.....?

...pamietajcie takze ze armia mloduch ludzi, wszyskie mlode pokolenia - wciaz szuka wzorcow, gotowa wsluciwac sie w demagogie wciaz aktywnych "PRLowskich profesorow"...mlodziezy wychowanie zawsze wiedzie w oparciu o wielkich mentorow wiedzy ale jakze czesto wiedzy z gruntu faszystowskiej nakierowanej na spoleczny ferment....na szczescie mamy epoke internetu...a wiec szansa porozumienia poziomego z pominieciem glownych bastionow oficjalnej propagandy.
              • Gość: Filip Re: "Mowa milości" IP: *.dsl.bell.ca 13.08.15, 01:30
                Bodajze wczoraj podalem adres:...."YOU TUBE -Witold Gadowski - W czyim interesie działają polskie służby? ..."

...jedno co mi sie u Gadowskiego niepodoba....w jego wypowiedzi to wiara w "naszych sojusznikow"...moim zdaniem zupelnie mylny obraz stosunkow miedzynarodowych...w czym pan Gadowski nie musi byc perfekt...jakkolwiek uwazam go za super goscia.

...sojusznicy nie wtracaja sie do wspraw wewnetrznych swoich sasiadow tak jest lepiej dla nas i dla nich....nasi sojusznicy to goscie w cylindrach na glowie i kamizelkach uszytych ala amerykanska flaga narodowa....oni trzymaja porzadek tego swiata....a dupy z miekich foteli ruszaja tylko wtedy gdy wietrza intratny interes....ich interesy reprezentuja "wybierane demokratycznie" rzady....jako ze owi panowie zywia sie forsa w ich interesie jest zachowanie swiatowego pokoju....i utrzymania stalego prosperyty.
                Tak wiec sojusznikow szukajmy w srod siebie.

Sprawa druga ;
                Chiny i Rosja skupuja zloto...nie dajcie sie na to nabrac...zlotem dzis z tak wielkim przytrostem ludnosci staly sie energie, zywnosc i dostep do czystej pitnej wody....i moze dlatego jest zapowiedz wielkiego skoku cen gruntow....przemyslcie to.
    • Gość: Polak zatroskany Buraki w Zgromadzeniu Narodowym RP IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.15, 21:38
      Czy głosowanie na prymitywnych buraków, zachowujących się jak bydło w Zgromadzeniu Narodowym nie jest totalnym obciachem? Czy ktoś , kto rządzi Polską od 8-miu lat i nie potrafi przed wyborami przygotować programu na kolejną kadencję jest godny zaufania?
      • lalecznik-7 znowu inwektywy 12.08.15, 21:45
        Wy po prostu inaczej nie umiecie. Jest pytanie odwrotne. Czy ktoś, kto przez 8 lat był w opozycji i do tej pory nie potrafił przygotować porządnego programu jest jeszcze godny zaufania?
        • Gość: Filip Re: znowu inwektywy IP: *.dsl.bell.ca 13.08.15, 03:25
          ...alez - po co przed wczesnie oglaszac program....gdy proporce na wietrze wskazuja rozne kierunki.....przyjdzie czas - bedzie propgram.
          • Gość: Filip Re: znowu inwektywy IP: *.dsl.bell.ca 13.08.15, 05:02
            ...jak ja was k....wa niecierpie...jak to sie stalo ze narod was jeszcze niepowyzynal....?

YOU TUBE Przemilczane Fakty.
    • Gość: Polak zatrskany Do lalecznika IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.15, 12:32
      Drogi leleczniku. Gdybys byl troszkę bardziej kumaty to powinieneś słyszeć,że na początku lipca na Śląsku działacze PiS wraz z ekspertami przez ok. 3 - 4 dni debatowali nad programem PiS-u. O konferencji tej informowały media. Czyli pisanie o braku programu PiS-u jest cynicznym klamstwem i oszustwem. A co z programem Peło? Ma być we wrześniu. Czy zdążą??
      • lalecznik-7 Do Polaka Zatroskanego 13.08.15, 18:47
        Szanowny Polaku Zatroskany. Zespół Antoniego Macierewicza zorganizował dwie konferencje na temat katastrofy smoleńskiej, gdzie debatowano przez wiele dni, a rezultaty jeżyły włos na głowie. Zapewniam Ciebie, że jestem w stanie przeczytać ze zrozumieniem oraz docenić rzetelną, dobrze przygotowaną propozycję programową. Wystarczy dla jednego problemu. Jak dotąd nic takiego nie przedstawiono.
    • lalecznik-7 Mowa PISowa c.d. 13.08.15, 18:49
      …rurke z kremem na POcieszenie do obessania, żeby sobie spodni nie zbrudził…
      niezalezna.pl/69923-ma-sens-niestety
      …Silne zwarcie PO-śladków doprowadzi do zastoiny jelitowej…
      niezalezna.pl/69908-zabetonowany-kaminski
    • Gość: Polak ciekawy Płatny hej patii oszustów i oszolomów IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.15, 20:00
      Komisja Anodiny i Miillera ustaliła uczciwie, obiektywnie całą "prawdę" o Smoleńsku. Ta druga nie badając za wiele materiałów dowodowych, bądź badając ich fragmenty w 3 lata po katastrofie. To taka sama prawda jak ta o udziale PEK pendolino w sekcjach zwłok i przekopaniu ziemi smoleńskiej na metr w głąb. Trzeba być bezmózgowcem, aby nie mieć wątpliwości co do przyczyn katastrofy. Jak wiarygodna jest partia oszustów, dowodzą tego ich 8-letnie rządy. Czy sekta wielbicieli partii oszustów to takie same buraki i prymitywy jak "elita"władzy peło? Kim trzeba być, aby bezmyślnie popierać oszustów, kłamców i złodziei?
      • Gość: wyborcawas moralność peowskiej hołoty i brunka IP: *.static.ip.netia.com.pl 13.08.15, 21:04
        bydlaki wy ...r ...uchały naród
        pora wyrwać te chwasty z korzeniami ....

niezalezna.pl/69931-jak-komorowski-zadbal-o-odprawy-dla-swoich
        • lalecznik-7 piszcie tak dalej 13.08.15, 23:03
          I w takim stylu. Dajecie piękne przykłady tematu tego wątku. Nie muszę nawet szukać w internecie. Klasyczni przedstawiciele prawicowego elektoratu. Piszcie dalej. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak bardzo szkodzicie swojej opcji politycznej. Jeżeli kogoś chcecie swoimi wpisami przekonać to chyba do tego żeby za żadne skarby nie głosował na PIS.
          • Gość: wyborcawas Re: piszcie tak dalej IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.08.15, 08:00
            Język jakiego używam jest adekwatny do tego o kim mówię, i do kogo, ta wasza banda nie zasługuje na lepsze traktowanie
            nie podoba się tobie forma, to może odnieś się do tego:
            niezalezna.pl/69931-jak-komorowski-zadbal-o-odprawy-dla-swoich
            albo do tego:
            niezalezna.pl/69879-skandal-usunieto-wszystkich-pacjentow-z-sali-aby-zrobic-miejsce-dla-matki-minister-z-po
            najlepiej w kontekście tego:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,18461667,wsadzcie-sobie-w-du-te-wszystkie-ordery-i-uroczystosci.html
            powyższe pokazuje zbydlęcenie tych pseudo elit, tych gnoi którym się wydaje że są lepsi od innych...
            tylko merytorycznie proszę, i nie na zasadzie jak przy nagraniach gdzie nie ważne co było mówione tylko kto nagrał
        • Gość: ojoj Re: moralność peowskiej hołoty i brunka IP: *.dynamic-ra-3.vectranet.pl 14.08.15, 14:26
          bez przesady ale takie chamskie wypowiedzi powinno sie usuwac..deficyt kultury osobistej aż nadto widoczny
    • lalecznik-7 kultura prawicowa 14.08.15, 18:49
      …EURO-FOLKSDOJCZE Z UW…
      …od zwycięstwa sługusów ŻYDOMASOŃSKIEJ PLUTOKRACJI…
      …ŻYDBOLSZEWICY I ŻYDOGLOBALIŚCI …
      …APARTHEID ŻYDOGLOBALISTÓW …
      …KNE-SEJMU!!!!!!!
      …ŻYDOSPEKULANTÓW
      …TYLKO PIS MOŻE JESZCZE URATOWAĆ POLSKĘ!!!!!!!
      www.wsieci.pl/entuzjazm-polakow-to-dobry-poczatek-pnews-2345.html
      www.wsieci.pl/gadowski-kim-byl-kulczyk-pnews-2343-page-1.html
      I wiele takich wyrażeń, napisanych „jak należy”, czyli drukowanymi literami z wieloma wykrzyknikami.
      • Gość: wyborcawas Re: kultura prawicowa IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.08.15, 20:36
        do zawartości mojego poprzedniego wpisu nie odniosłeś się merytorycznie,
        zresztą na co ja liczyłem?
        dlatego dla mnie pozostaje brunek
        a może do tego dasz komentarz ?
        niezalezna.pl/69945-komorowski-obraza-znowu-wyborcow-dudy-tak-sam-sial-nienawisc-10-przykladow-wstydu
        • lalecznik-7 Re: kultura prawicowa 14.08.15, 21:55
          Ależ proszę bardzo. "Plastik nie ma mózgu" - Ligia Krajewska. "Jeb**m ci". Łukasz Broniewski. Mój komentarz: obraźliwe, niedopuszczalne, dyskwalifikujące.

Przytoczę natomiast ten sam link, do którego odsyłasz:

… takiego cfoka , nieudacznika ,analfabetę wtórnego, wybrali tacy sami oszołomy z peło , wiocha , smród i czosnek to ich atrybuty …
          … komoruski pseudo bredzisław…
          … skundlony burek … burek do budy!
          … śmieć ludzki, zero moralne i wielka kanalia…
          … kolaboranta GRU/WSI, niedouczonego ćwierćinteligenta …
          … Stalinowskie śmieci …

niezalezna.pl/69945-komorowski-obraza-znowu-wyborcow-dudy-tak-sam-sial-nienawisc-10-przykladow-wstydu
          To tylko dwie strony wpisów, nie chciało mi się dalej czytać. Nieprzyzwoitość jest po obu stronach. Natomiast jest wyraźna różnica w poziomie i skali. Nikt prawicowego elektoratu nie przebije z nienawiścią i stosowaniem epitetów na najniższym poziomie, a Wyborcawas jest bardzo dobrym przykładem. Do merytorycznej dyskusji, której się domaga, wymagany jest elementarny poziom języka.
      • lumpior Re: kultura prawicowa 14.08.15, 21:15
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18556025,nowa-wladza-zadba-o-urlop-dziennikarki-tvnp-pawlowicz-chce.html?lokale=local#BoxNewsLink //
        • Gość: Filip Re: kultura prawicowa IP: *.dsl.bell.ca 15.08.15, 03:01

PSL przestawia wajchę i przymierza się do koalicji z PiS?

- PSL będzie zdeterminowany do wejścia w koalicję z PiS, co wynika z jednego, prostego względu. Ludowcy będą chcieli utrzymać w ten sposób pracę dla swoich działaczy w różnych agencjach rządowych i spółkach państwowych - mówi Wirtualnej Polsce dr hab. Piotr Wawrzyk, politolog z Uniwersytetu Warszawskiego. Wśród polityków PSL-u zdania na temat takiej koalicji są podzielone. - Po tym, czego w ostatnim czasie doświadczamy ze strony PiS mogę powiedzieć, że taki układ raczej nie wchodzi w grę - tłumaczy poseł Polskiego Stronnictwa Ludowego Eugeniusz Kłopotek. Zachowanie niektórych członków jego partii zaprzecza jednak tym słowom.

Zasoby obszarow PSlowskich wplywow zastanawiaja...wiadomo ze PiS nie ma gruntu na polskiej wsi....tu radzi i dzuieli PSL, zatem taka koalicja z PiSem jest z natury rzeczy konieczna......zwyciesko tu wychodzi Piechocinski, ktory przygotowywal sie do takiego ukladu sil....o joj wielu sie ten uklad moze niepodobac ale tu nie ma alternatywy.....wrecz przeciwnie uklad z PiS pozwoli wrocic PSLowi do swych korzeni itradycji tej partii.

...gdy slucham niejakiego posla Klopotka...ogarnia mnie obrzydzenie do Polski i Polakow....to szara eminencja bylego PRLu nie potrafiaca samodzielnie myslec....poziom Kopacz i Blonska , Siemioniuk....wyrosniete dziecko.
          • Gość: Filip Re: kultura prawicowa IP: *.dsl.bell.ca 15.08.15, 04:37
            ...warto obejzec....YOU TUBE -Mariusz Max Kolonko - Sląsk pyta Jak Jest
            • Gość: Filip Re: kultura prawicowa IP: *.dsl.bell.ca 15.08.15, 05:48
              Teledysk do filmu Ostatni Klaps - Zenon Martyniuk & Diego Ostatni Klaps
              ...projekja nieudana.......tu wyszla nieznajomosc gruntu na ktory disko polo Martyniuka ladowalo....ej tam znawcy kultury , przed wami powazny problem do rozgryzienia - poznanie wlasnej kultury...Produkcja martyniuka bardzo , bardzo pretensionalna. tym samym pusta...nire wierze ze ktos w tym wieku mogl sie wypalic....w slowach martymnuk JEST TYLKO SMUTEK I OSKARZENIE .....nonsens ...byc moze Martyniuk sie konczy ale my sie nie konczymy....my chcemy zyc pelnia zycia.......
              • Gość: smurfmadrala platfus kulturowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.15, 07:00
                katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,18553539,minister-beata-malecka-libera-proteguje-matke-gniew-chorych.html#Czolka3Img
                Zielono-wyspiarska służba zdrowia urządzona wg teorii Orwell'a.
                GW podało informację jako ostatnia z gazet,
                wiadomo, "miłośność" zobowiązuje.
                • Gość: smurfmadrala drużestwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.15, 07:10
                  "Andrzej Duda nie zdołał jeszcze dobrze zadomowić się w Pałacu Prezydenckim, a już komuniści z Korei Północnej przesyłają mu groźby. Prezydenta Rzeczpospolitej nazwano nawet "zdradzieckim psem"!!! "

Wsparcie towarzyszy koreańskich wymowne.
                  • Gość: smurfmadrala "zielona" ? wyspa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.15, 07:52
                    zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,18554381,gdzie-skarbnik-po-drwa-rabie-tam-pojawia-sie-zlodziej.html#MT

z miłości do szmalu
                    • Gość: smurfmadrala "szczęście" i nieszczęście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.15, 08:16
                      "Janusz Palikot o prezydencie: Andrzej Duda to prawdziwe nieszczęście"

W kryminale przebywają osobnicy którym "szczęścia" zabrakło.
                      A tak głosują nieszczęśnicy:
                      "Więźniowie osadzeni w polskich zakładach karnych nie dali Dudzie żadnych szans i niemal jednogłośnie zagłosowali na Bronisława Komorowskiego. Ustępujący prezydent otrzymał aż 82,7 proc głosów. Prezydent elekt 14,8 proc. – informuje Centralny Zarząd Służby Więziennej."
                      • smurfmadrala Dzień Chwały i Nadziei ! 15.08.15, 09:55
                        Dziś Dzień Wojska Polskiego, rocznica Bitwy Warszawskiej 1920.
                        Pogoniliśmy "gości", którzy napadli po trzech latach od upadku III Zaboru.
                        Tym razem najechali Polskę ze sztandarami marksizmu,
                        20 lat później zblatowany socjalizm czerwony i brunatny dokonał IV rozbioru Polski.

Czy coś się u naszych multi-kulti sąsiadów zmieniło ?
                        Dlaczego nadal w Polsce tolerujemy marksistów jawnych i krypto-marksistów ?!
                        • smurfmadrala elegancka, oświecona, nowoczesna Pani z lagą 15.08.15, 10:10
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18555794,przez-blad-sejmu-chwalono-ustawe-niezgodna-z-konstytucja-potrzebne.html?lokale=local&v=1&obxx=18555794&offset=19#opinions
                • lalecznik-7 Re: platfus kulturowy 15.08.15, 18:14
                  Niezależna o pijaństwie Hoffmana podała dopiero po całym dniu opóźnienia. W przypadku odejścia Ziobry dopiero po całych dwóch dniach. I tego w postaci krótkiej wzmianki. Taka jest polityka informacyjna w wydaniu prawicowej gazety, na forum, której panuje tzw. ?strażnik forum?.
    • Gość: Polak zatroskany Dalczego kundel prasowy rządu Tomczyk nie szczeka? IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.15, 21:10
      Dziwię się bardzo, że do tej pory po dzisiejszych wystąpieniach P. Prezydenta Dudy nie obszczekał Jego wystąpień dyżurny szczekacz Peło od kilkunastu dni nowy rzecznik rządu RP PEK , I wściekły kundel RP w randze ministra, prymitywny chloptyś w krótkich spodenkach niejaki Tomczyk. Rozumu to Mu Bozia wyraźnie poskąpila. Braku intelektu trudno zastapić najwścieklejszym szczekaniem i ujadaniem kundla. Głupszego rzecznika do tej pory nie pamiętam. Urban był komuchem i chamem, ale przynajmniej inteligentnym. A Tomczyk? Sami Państwo widzicie.
    • Gość: Polak zatroskany Dalczego kundel prasowy rządu Tomczyk nie szczeka? IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.15, 21:12
      Dziwię się bardzo, że do tej pory po dzisiejszych wystąpieniach P. Prezydenta Dudy nie obszczekał Jego wystąpień dyżurny szczekacz Peło od kilkunastu dni nowy rzecznik rządu RP PEK , I wściekły kundel RP w randze ministra, prymitywny chloptyś w krótkich spodenkach niejaki Tomczyk. Rozumu to Mu Bozia wyraźnie poskąpila. Braku intelektu trudno zastapić najwścieklejszym szczekaniem i ujadaniem kundla. Głupszego rzecznika do tej pory nie pamiętam. Urban był komuchem i chamem, ale przynajmniej inteligentnym. A Tomczyk? Sami Państwo widzicie.

PS
      Nikogo nie potępiam. Każdemu daję szansę. Może ten kundelek wymaga tylko fachowej tresury, aby nadal nie był pośmiewiskiem.
      • lalecznik-7 kolejny piękny przykład 15.08.15, 21:46
        Piękny przykład prawicowej mowy, teraz w wydaniu Polaka Zatroskanego. Ilość wyzwisk, epitetów wręcz fantastyczna. Trudno nawet w tym wszystkim wyłapać sens wpisu.

A oto kolejne przykłady z dnia dzisiejszego. Z Niezależnej, a zatem tego samego elektoratu:
        ... to raczej capi od sekty czerskiej
        … Po jaką ch...rę ciągle się pisze o tym, co ten zas..ny kosher zeitund wysr.wa? Nie piszcie o tym gó.nie NIC. ZAMILCIE TE GÓ.NA NA ŚMIERĆ.
        … GW winno być wywieszane na gwoździach w wychodkach niebieskich …
        niezalezna.pl/69975-wyborcza-idzie-na-calosc-uslyszeli-haslo-polska-w-ruinie-i-poczuli-zapach-breivika
        … jestes bolszewickim pomiotem…
        … przedstawiciel "WSIowej elyty",odmóżdżonych lemingów …
        … Naplucie temu durniowi w pysk to za malo …
        niezalezna.pl/69969-odlot-kuzniara-krol-cebuli-straszy-przymusem-chodzenia-do-kosciola

• Gość: Filip Re: .... Obozy Afykanskich Emigrantow IP: *.dsl.bell.ca 16.08.15, 17:30
          Spółka Eurotunnel zarządzająca połączeniem między Francją a W. Brytanią pod kanałem La Manche oświadczyła, że liczba imigrantów, którzy próbują nielegalnie przedostać się na teren terminalu w pobliżu Calais, spadła do 150 dziennie.

...Sposob na nielegalnych emigrantow.....
          Na kontynentach z ktorych pochodza nalezy zorganizowac im obozy uchodzcow....powinno ich powstaniu patronowac ONZ....mam cicha nadzieje ze takie niebawem powstana.....
          NP jesli chodzi o emigrujaca Afryke.....biali europejczycy musza takiej fali emigracji pomoc zorganizowac...to bedzie takze baza przezrzutu z Europy ...czyli ponownego ich przymusowego powrotu....wszyskich nielegalnych emigrantow w UK nalezy oczipowac....nalezy w Europie stworzyc armie obronna na wzor policji ...policje mundurowa wylapujaca nielegalnych emigrantow z zarzadem niczym SCOTLAND YARD.

.... OBOZ AFRYKANSKI ....mogl by sie stac zalazkiem nowego super panstwa w ktorym wcielac sie bedzie zasady europejskiej praworzadnosci i demokracji.

...prosze nie odczytac mojej opini jako osobistego uprzedzenia do emigrantow.....ja tez jestem emigrantem...kieruje sie jedynie dobra wola rozwiazywania problemow emigracji i niesienia pomocy Afryce pustoszonej przez lokalnych oligarchow....Afryka jest chyba najbogatszym w zasobach ziemi kontynentem....i przy tym jest najwiekszym obrazem nedzy.

Kanal La Manch jest ewidentnym przykladem slabosci Europy i UE...no ale gdy sie tam zatrudnia na najwyzsze stanowiska takich ludzi jak pan Tusk....no to nie dziwota....tacy marni ciemni nie wyksztalceni klamcy i lawiranci jak pan przewodniczacy klamstwa z PRLu nic nie wymysla .....wrecz przeciwnie pojechali tam by brac kase.
          • lalecznik-7 to inny wątek 16.08.15, 21:38
            Szanowny Filipie. To nie jest wątek na tego typu rozważania. Powinieneś założyć jakiś nowy neutralny, w którym spróbowalibyśmy przyjąć zasadę odejścia od tej naparzanki i kulturalnej wymiany myśli i poglądów. Jak najbardziej. Niepotrzebnie wyjechałeś z tym Tuskiem na końcu swej wypowiedzi. W końcu to jest zasadniczo sprawa Francji i UK. Każdy z tych krajów jest daleko silniejszy od Polski. W końcu w nie wszystkie problemy musimy się pakować. Problem imigracji jeszcze długo nie będzie dotyczył Polski. I bardzo dobrze. Nie jesteśmy do tego ani technicznie ani przede wszystkim mentalnie przygotowani. To smutne, że jako naród imigrantów, wyjeżdżających na obczyznę, mamy tak bardzo wrogi stosunek do imigrantów. To mentalność Kalego. Kali wyjechać dobrze … przyjechać do Kalego źle. Może jest tak dlatego, że w Polsce zostali Ci, którzy mają zwykłe lęki przez nieznanym i obcymi. Może stąd ta rosnąca fala ksenofobii.
            • Gość: smurfmadrala inny wątek - zapomniany członek nr.1 PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 23:35
              Laleczniku-7 napisz coś o sukcesach Donalda Tuska we władzach europejskich,
              moim zdaniem Donald Tusk wróci do Polski szybko a jeszcze szybciej na emeryturę polityczną,
              miłośnie i poprawnie politycznie dołączy do kolegów Pawlaka i Komorowskiego.

Nie słychać ostatnio o europejskich peanach na cześć ex-wodza PO.
              Może chorzy z nienawiści w tej unii ?
              Nie tylko w Brukseli, także nasi funkcjonariusze po linii i na bazie czyli na odcinku mediów/Lis, Żakowski, Olejnik, Propagandowska/ na jego temat milczą.
              O co tu chodzi?
              Wyłuszcz ciemnogrodzianom prosto, jak w "Kawie na ławę",
              jako wykształcony, zaangażowany, oświecony, postępowy aktywista forumowy.
              Daj dobry przykład w formie kulturalnej kontry przeciw niesłychanemu jadowi nienawiści i oszołomstwu.

• lalecznik-7 Re: inny wątek - zapomniany członek nr.1 PO 17.08.15, 17:29
                Tusk, podobnie jak Buzek ma realny wpływ na politykę wschodnią UE. Stanowi dobrą przeciwwagę dla takich krajów jak Włochy czy Grecja, których nasze problemy niewiele obchodzą. Tusk ma fenomenalne kontakty z Merkel, kanclerzem największego płatnika UE i naszym największym sąsiadem. Warto przypomnieć, w jaki sposób załatwił kolejną transzę pieniędzy do Polski. Kto ma jakąkolwiek firmę korzystając z funduszy unijnych, ten wie jaki to jest konkret. Nigdy jeszcze w naszej historii, premier Polski nie miał takiego wpływu na politykę Niemiec jak miał i ma Tusk. Nigdy nie byłeś Brukseli, w Parlamencie Europejskim, zatem nie wiesz, jakie znaczenie i jaki prestiż ma (czy też miała) Polska za rządów Tuska. Nie słyszałeś, z jakim szacunkiem się o nim wypowiadano. To był jeden z pięciu przywódców europejskich, których zdanie się liczyło i bez którego nie były podejmowane żadne istotne politycznie decyzje. Tak mówili nawet prości urzędnicy UE. To był premier, który nie musiał przyjeżdżać z wizytą, po prostu wykonywał telefon na najwyższym szczeblu. I mógł tak pyskować jak Cameronowi. To jest atrybut władzy i znaczenia. Tusk w ciągu lat swojego premierowania dał wzrost gospodarczy, stabilność i przewidywalność. Za to go cenili. Podobnie dobrą pracę wykonywali Hubner czy Lewandowski.

Natomiast warto przedstawić „osiągnięcia” naszych prawicowych reprezentantów w tym czasie:
                - najpierw stary Giertych z LPR kwestionujący ewolucję,
                - potem europosłowie PIS z katastrofą smoleńską i oskarżeniami polskiego rządu,
                - obecnie hailujący Korwin.
                Jak to marnie i smutno wygląda.

Na pewno Tusk dobrze zrobił podejmując się funkcji w UE. W walce kulturowej dwóch formacji, PO i PIS, istotny był wątek osobisty na linii Kaczyński-Tusk. Odejście Tuska wyeliminowało przynajmniej ten element. Z ludzkiego punktu widzenia dobrze rozumiem też decyzję Tuska. To była ucieczka przez nienawiścią pisowskiego elektoratu, o czym jest ten wątek. Można walczyć przez lata, jednak po czasie człowiek traci energię w tej absolutnie nie konstruktywnym sporze. To było widać z jego twarzy. To, że pisowskiemu elektoratowi gul w grdyce chodzi z zawiści, to widać to chociażby po Twoim wpisie. Tak, „better position, money, and less problem at work” jak to trafnie ujął Financial Times. Szkoda, że od wyborów Dudy, funkcja Tuska jak i innych Polaków w UE jest już jałowa. Nie będzie politycznej zgody na wykorzystanie ich potencjału. Liczę na to, że po swoje kadencji wróci do Polski i znajdzie jeszcze siły na kadencję prezydencką.

• Gość: Filip Re: to inny wątek IP: *.dsl.bell.ca 17.08.15, 04:43
              Szanowny Filipie. To nie jest wątek na tego typu rozważania. Powinieneś założyć jakiś nowy neutralny, w którym spróbowalibyśmy przyjąć zasadę odejścia od tej naparzanki i kulturalnej wymiany myśli i poglądów.
              ............................................................................................................
              ...Tak z tym jest problem...juz tlumaczylem ze moja aplikacja tego forum nie posiada aktywnej funkcji - " rozpocznij nowy watek"....zatem przyjalem zasade "o zmroku czepiania sie pedzacego pociagu"...tak kiedys - na gape podrozowali w USA ludzie szuklacy pracy...tak zciagali do II Korpusu polscy wysiedlency naszych wschodnich rubierzy.....czy tym razem po uplywie 70 -ciu lat cos sie zmienilo....?....nic podobnego....wciaz na cos trzeba "sie zalapac" ale moj krwioobieg napedzany czysta krwia swietokrzyskiego scyzoryka zawsze znajdzie jakies rozwiazanie.
              ..................................................................................................................
              Jak najbardziej. Niepotrzebnie wyjechałeś z tym Tuskiem na końcu swej wypowiedzi. W końcu to jest zasadniczo sprawa Francji i UK. Każdy z tych krajów jest daleko silniejszy od Polski. W końcu w nie wszystkie problemy musimy się pakować.
              ....................................................................................................................

...to nie chodzi o to czy my - jak to oswiadczyles "zupelnie nieliczacy sie narod" chcemy czy nie chcemy sie pakowac......dla dobra narodowych interesow w kazdym nawet najmniejszym temacie powinnismy zajac stanowisko....to jest ta wymagana dzis politycznie TRANSPARENTNOSC....ktorej w zaden sposob nie nalezy lekcewazyc.....tym bardziej ze poglady narodow przechodza przez swoisty techniczny filter systemu komputerow wybierajacych tematy....wlasnie temu maja rowniez sluzyc FORA DYSKUSYJNE.....
              ....................................................................................................................................

Problem imigracji jeszcze długo nie będzie dotyczył Polski. I bardzo dobrze.
              ....................................................................................................................................

...trudno zgadnac czy z wlasnej niewiedzy lekcewazysz ten temat czy swiadomie sugerujesz ...wymagana politycznie postawe tumizwisu.
              ...................................................................................................................................

Nie jesteśmy do tego ani technicznie ani przede wszystkim mentalnie przygotowani. To smutne, że jako naród imigrantów, wyjeżdżających na obczyznę, mamy tak bardzo wrogi stosunek do imigrantów. To mentalność Kalego. Kali wyjechać dobrze … przyjechać do Kalego źle.
              ..................................................................................................................................
              ....jeszcze raz wroc do mojego tekstu i przeczytaj uwaznie.....usilujesz podciagnac moja wypowiedz pod juz dobrze poznany "stereotyp Polaka"...a raczej przypisywany Polakowi....tak jak to padlo w jednym z film..."Zawodowego Zyda"
              Usiluje obrac w obrone wypedzanych z wlasnej ziemi i krajow "AFRYKANOS"...ktorych do nedzy sprowadzily tam oplywajaca w dobra cywilizacji wspolczenej hunty generalow i rzadzace oligarchje...podobne do tych w sowietach czy na Ukrainie...takze w Polsce....wspomagane przez medialne armie resortowych dzieci.
              ........................................................................................................................................

Może jest tak dlatego, że w Polsce zostali Ci, którzy mają zwykłe lęki przez nieznanym i obcymi. Może stąd ta rosnąca fala ksenofobii.
              ......................................................................................................................................

....obawa przed naplywem tysiecy emigracji to nie jest ksenofobia tylko realia....to obawa przed procesem fizycznej dewastacji kultur ktore ..pod nporem obcych moga zaniknac...no i dopiero teraz mozemy przejsc do bardzo powaznego tematu - co to jest kultura narodu w granicach okreslonego geograficznie obszaru.....a jesli jestes inteligentny to zycia ci na ten temat nie starczy, by dokladnie przeanalizowac droge wybranej z kultur danego europejskiego narodu.

....no ale przeciez mamy post/komune....zatem ironicznie powiem zrozumienie reguly powinno wystarczyc.
              • Gość: Ala Re: to inny wątek IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.15, 09:18
                To jest dyskusja dwóch wybitnych specjalistów. Obydwaj powinni pilnie skorzystać z pomocy lekarza
                psychiatry, szczególnie znany na forum Filip z Kanady. Panowie jak się czyta te wasze brednie to zbiera się na wymioty.
                • Gość: smurfmadrala szyderstwa, jad nienawiści, inwektywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.15, 12:01
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,11522712,_Stacja_Gosiewskiego__we_Wloszczowej_okazala_sie_hitem_.html

Peron włoszczowski okazał się hitem finansowym, czyli tłumnie korzystają pasażerowie.

Ileż szyderstw i jadu nienawiści utoczyli młodzi, TV-GW-wykształceni z dużych miast i WSI,
                  pod dyktando postępaczych funkcjonariuszy na odcinku mediów.
                  • lalecznik-7 ale kogo? 17.08.15, 22:34
                    Zastanawiam się czy Ty nie widzisz, czy też nie chcesz widzieć różnic w „jakości” epitetów rzucanych przez obie strony. Twoje wpisy, docinki, sarkazm, ironia z reguły mieszczą się w pewnej przyjętej normie. Czytając je, można się uśmiechnąć lub co najwyżej nieco zirytować. Natomiast przykłady, które tu zamieszczam, plus język, który stosują obecni na tym forum Wyborcawas czy też Polak Zatroskany, to jest zupełnie coś innego. Przeglądam fora różnych gazet i różnych opcji politycznych, ale z ręką na sercu, nie spotkałem wpisów osób o poglądach lewicowych o podobnym kalibrze, lub jest ich naprawdę bardzo mało. Ciekawe gdzie jest granica poziomu wpisów, od których byś się odciął.
                    • wyborcawas Re: ale kogo? 18.08.15, 09:48
                      Pisałem chyba wcześniej że mowa której używam jest adekwatna do towarzystwa w kierunku którego jest skierowana, oraz że jest wynikiem działań tegoż towarzystwa, dosyć głaskania się z bandziorami, dosyć myziania po łapkach
                      -rąsia, klapa, buźka, goździk - to relikt komuny, jak widać wiecznie żywej
                      ładnie i gładko mówię do przyjaciół, ale jeżeli mam doczynienia ze złodziejami, zdrajcami,tudzież z innymi specami od multi-kulti którzy w ładne słówka ubierają teksty wypowiadane u SOWY to należałoby nie tylko używać słów ale zdecydowanie cięższych argumentów,"drogi" laleczniku...
                      • lalecznik-7 Pytania dwa 18.08.15, 19:04
                        Wyborcawas pisze, że: „…mowa której używam jest adekwatna do towarzystwa w kierunku którego jest skierowana, oraz że jest wynikiem działań tegoż towarzystwa…”
                        Mam zatem dwa pytania:
                        1. Mam jak najgorszą opinię o takich ludziach jak Kaczyński, Macierewicz, Korwin, Brudziński, Pawłowicz, Rydzyk, Hoser, Terlikowski i jest to wynikiem działań „tegoż towarzystwa”. Czy związku z tym mogę stosować analogiczne epitety pod ich adresem, jak stosuje Wyborcawas pod adresem innych? Czy będzie to akceptowane i usprawiedliwione?
                        2. Mylić się jest rzeczą ludzką, a racjonalnie myślący musi taką możliwość wziąć pod uwagę. Czy ludzie pokroju Wyborcywas biorą pod uwagę, że mogą się mylić, przynajmniej w części swoich osądów?
                • Gość: Filip Re: to inny wątek IP: *.dsl.bell.ca 18.08.15, 01:05

Gość: Ala IP

Odpowiedz

To jest dyskusja dwóch wybitnych specjalistów. Obydwaj powinni pilnie skorzystać z pomocy lekarza
                  psychiatry, szczególnie znany na forum Filip z Kanady. Panowie jak się czyta te wasze brednie to zbiera się na wymioty.
                  .........................................................................................................................................

....a zatem to juz jakis sukces Alu...znaczy ze jestes wrazliwa - cos usilujesz zrozumiec ale, ale.....okazuje sie ze zbyt trudne...wysilek jaki czynisz - to zrozumiale wywoluje torsie,moze konwulsje, moze dreszcze.....wiesz do czego to prowadzi...?.....rozstrojenie nerwowe, przewlekla apatia i stala wulkanizacje opon mozgowych....jesli jeszcze jakies szczatki ich sie zachowaly.....pozdrawiam ...nastepnym razem postaraj sie jakos uzasadnic swoja do mnie niechec...jesli oczywiscie nie jestes owym "Lalecznikiem"...zgrabnie trzymajacym fason...tak ze czes tej brudnej roboty musi odwalac "Ala"
                  • Gość: Filip Re: to inny wątek IP: *.dsl.bell.ca 18.08.15, 01:23
                    ...wybierz jakis spokojny zakatek na tej ziemi ...moze przyniesc ulge ...moze ten:

bay172.mail.live.com/default.aspx#tid=cmkWzC7CJF5RGSpQAjfeRpvA2&fid=flinbox
                    • Gość: gość Re: to inny wątek IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.15, 08:59
                      Filipowi znacznie się pogorszyło zdrowie od ciągłego patrzenia w ekran monitora, zaczął dyskutować sam z sobą?
                  • Gość: hehe Re: to inny wątek IP: *.kielce.net.pl 18.08.15, 13:58
                    'stala wulkanizacje opon mozgowych....jesli jeszcze jakies szczatki ich sie zachowaly.."

tego jeszcze nie słyszałem i to mi się najbardziej spodobało..
                    • Gość: Filip Re: to inny wątek IP: *.dsl.bell.ca 18.08.15, 18:58
                      ...ano widzisz taki stary byczek jestes ....a jeszcze czegos nie slyszals....masz zatem szanse uslyszec od Filipa.

........debilu zapowiadajacy pogode na WP - cy mogl bys sie ogolic....?....w kulturze bialych europejczykow obowiazuja reguly czystosci i latwosc usuwania wszawicy z miejsc wystepujacego zarostu..
    • Gość: Polak zatroskany Cyrk objazdowy PEK IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.15, 21:01
      Za czyje pieniądze cyrk objazdowy PEK prowadzi kampanię propagandową Peło? Za własne fundusze, za pieniądze rządowe, czy tez za subwencje na działalność partyjną? Dlaczego przez osiem alt rządów ten cyrk objazdowy nie działał, tylko dopiero teraz przed wyborami? Skoro do tej pory Peło nie ma programu wyborczego, to co za "obiecanki" propaguje Polakom ten cyrk?
      • Gość: Filip Re: Cyrk objazdowy PEK IP: *.dsl.bell.ca 19.08.15, 01:21
        ...co to jest ten "PEK"...w slownikach nie moge znalesc - czy to jest:...."Pic Ewy Kopacz".,..,?
    • Gość: Polak zatroskany Cyrk objazdowy PEK IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.15, 18:54
      PEK - Pani (premier) Ewa Kopacz
    • Gość: Polak zatroskany PEK oszukana przez P. Prezydenta Dudę IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.15, 14:20
      PEK - P. Ewa Kopacz czuje się oszukana przez P. Prezydenta Dudę, że ten prosi Senat RP o zarzadzenie referendum w sprawach ważnych dla wielu Polaków razem z wyborami parlamentarnymi. Czy nie czuła się oszukana, jak P. Bronek ogłosił referendum nt problemów, które niewiele osób interesują? Czy to nie senatorowie Peło "klepnęli" pomysł P. Bronka, aby ratować Mu d..pę? A jak mają się czuć Polacy, którzy w większości przez 8 lata rządów Peło byli cynicznie oszukiwani i okradani przez rządzących? Czy z radością powinni zachowywać się jak idioci i nadal glosować na partię oszustów - tj. peło? Czy PEK nie ma problemów emocjonalnych?
      • Gość: ano Re: PEK oszukana przez P. Prezydenta Dudę IP: *.dynamic-ra-3.vectranet.pl 21.08.15, 18:32
        Ewa chce tylko doPISać pytania..Bronkowi też chcieli dopisać to odpowiedział..,że dopisać to można się na wycieczkę, zresztą to komor zaczął z tym referendum, jak grunt mu się zaczął palić..szkoda,że Duda nie uchylił tego Bronkowego referendum..bo i tak mało kto pójdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka