Dodaj do ulubionych

Rekordowa liczba pielgrzymów podczas V Rajdu Św...

IP: *.simset.net / 80.51.251.* 26.09.04, 20:27
Nie chcę być nadgorliwy, ale czy tak duża liczba pielgrzymów nie stanowi
problemu dla Przyrody Świętokrzyskiego Parku NArodowego?
Obserwuj wątek
    • Gość: misterxy Re: Rekordowa liczba pielgrzymów podczas V Rajdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:22
      (...)Ponad 3,5 tys. osób wzięło udział w sobotę w V Pielgrzymkowym Rajdzie
      Świętokrzyskim.(...)

Ciekawe czy liczba ta za rok wzrośnie...
      • Gość: J. Wzrośnie, bo jest potencjał IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 21:35
        "4 tysiące młodych ludzi z diecezji sandomierskiej zgromadziło się 18 września
        br. na Świętym Krzyżu, aby obchodzić VII Diecezjalne Spotkanie Młodych, które
        odbyło się pod hasłem "Uczyńcie, co wam powie Syn". Centralnym punktem była
        Msza święta koncelebrowana pod przewodnictwem bp. Edwarda Frankowskiego."

4 tysiące młodych ludzi x 3 = 12 tysięcy młodych ludzi
    • Gość: J. Re: Rekordowa liczba pielgrzymów podczas V Rajdu IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 21:30
      "Na zakończenie rajdu w kościele na Świętym Krzyżu Prymas Polski kard. Józef
      Glemp przewodniczył Mszy świętej sprawowanej w intencji Ojczyzny, papieża
      Polaka - honorowego przewodnika świętokrzyskiego oraz w intencji uczestników
      rajdu i ich rodzin. Wszyscy otrzymali błogosławieństwo relikwiami Krzyża
      Świętego."

• Gość: Jedrek Re: Rekordowa liczba pielgrzymów podczas V Rajdu IP: *.cg.shawcable.net 27.09.04, 06:05
      Mam nadzieje ze kazdy uczestnik zaplacil za wstep na teren SPN a jesli nie -
      powinni to zrobic organizatorzy{sic}!
      • Gość: Jakub Szare komórki złośliwych głupców IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 11:17
        Raczej miej nadzieję, że szare komórki w twoim eee... mózgu kontaktują się ze
        sobą.

Nie znasz sytuacji i nie masz pojęcia o sprawie - nie wypowiadaj się!

Może lepiej by było, żebyś to "sic", zamiast na forum, zrobił we własnym kiblu
        przed pisaniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka