Dodaj do ulubionych

Dentyści - krezusi

IP: *.wsd / 10.3.2.* 18.04.02, 09:18
Zastanawialiście się kiedyś jaki jest obecnie najbardziej intratny zawód w
POlsce. Myślę, że do jednych z nich można śmiało zaliczyć dentystów. Ostatnio
mam to nieszczęście leczyć sobie zęby, i jak dotychczas wyleczyłem sobie trzy i
wiecie ile zapłaciłem? 480 zł. czyli prawie tyle ile wynosi renta mojej babci.
To rozbój w biały dzień. Co z ludżmi, których nie stać na leczenie? Mają
chodzić bez zębów? Bo za proteze też trzeba zapłacić sporo. Zgroza!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • _rafi Re: Dentyści - krezusi 18.04.02, 09:58
      Na szczęście babcia nie ma problemów z zębami, prawda? :)))
    • kaczusia_ Re: Dentyści - krezusi 18.04.02, 10:06
      Gość portalu: Bagsiu napisał(a):

> Zastanawialiście się kiedyś jaki jest obecnie najbardziej intratny zawód w
      > POlsce. Myślę, że do jednych z nich można śmiało zaliczyć dentystów. Ostatnio
      > mam to nieszczęście leczyć sobie zęby, i jak dotychczas wyleczyłem sobie trzy i
      >
      > wiecie ile zapłaciłem? 480 zł. czyli prawie tyle ile wynosi renta mojej babci.
      > To rozbój w biały dzień. Co z ludżmi, których nie stać na leczenie? Mają
      > chodzić bez zębów? Bo za proteze też trzeba zapłacić sporo. Zgroza!!!!!!!!!!!!

Też mam niekłamaną przyjemność chodzić do dentysty. I powiem tak pomimo tego, że
      wydaję dużo na leczenie zębów to nie uważam, żeby ta usługa była droga. Czy
      bierzez pod uwagę to, że na koszt leczenia mają takie czynniki jak cena
      wszystkich wykorzystanych materiałów medycznych, czas jaki poświęca dentysta na
      tą pracę, zużycie prądu itp, itd. ostatnio czytałem, że coraz częściej Niemcy z
      przygranicznych miast przyjeżdżają do Polski na leczenie zębów ponieważ cena tych
      usług u nas jest kilkakrotnie niższa a standard porównywalny. Niestety oczywiście
      nie wszystkich jest satać na to, ale takie jest życie.
      • Gość: Mała Re: Dentyści - krezusi IP: 195.117.18.* 18.04.02, 10:20
        Tak jak nie wszystkich jest stać na wizyty w prywatnych gabinetach lekarskich,
        nie wszyscy mogą sobie pozwolić na wykupienie przepisanych lekarstw, nie
        wszyscy mogą robić zakupy w firmowych sklepach, nie wszyscy mogą jeść
        codziennie bułeczki z szynką, nie wszyscy moga pojechać dwa razy (raz) w roku
        na wakacje, nie wszystkich stać na samochód (rower)itp. po prostu zgadzam się -
        takie jest życie...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka