Gość: asd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:09 no moze wreszcie cos zrobia dla swoich korzeni.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.proxy.lucent.com 21.10.04, 08:17 Zdjęcia załączone do artykułu zostały chyba pomylone z notatką o inauguracji Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Gratuluję redakcji poczucia humoru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volupte Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 08:29 Rzeczywiscie... z tymi zdjeciami artykul robi sie humorystyczny;))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 10:45 Nie, to nie humor. To są zdjęcia dzisiejszych studentów AŚ, zaproszonych na uroczystość powołania Uniwersytetu w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly student Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.net / *.nowadeba.net 21.10.04, 17:49 Akademia Ś. to jedno wielkie gówno, na każdym kroku wykładowcy, którzy ledwo skończyli jakies studia, a zostali nimi gdyż wujek ciotki taty siostry jest kimś na stołku. Nagłe cofanie karedytacji dla kierunków, egzaminy wstepne z niby losowanymi pytaniami, a tak naprawdę pomysłami egzaminatorów wedle wyglądu kandydatów. proponuję bliżej przyjrzeć się tej Szanownej Uczelnii:)))))))) Wiele brudu wyjdzie na wierzch Odpowiedz Link Zgłoś
bylu.bylu Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, 21.10.04, 20:35 No wreszcie znalazłem ten wątek o uniwersytecie. No to moze sie w końcu uda. dlaczego tak napadacie na AŚ? Nagłe cofanie karedytacji dla kierunków, egzaminy wstepne z niby losowanymi > pytaniami, a tak naprawdę pomysłami egzaminatorów wedle wyglądu kandydatów. O czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volupte Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 21:00 Mysle, ze mowisz o akredytacji... Bo "karedytacja" brzmi troche dziwnie. Z tego, co wiem, zaden kierunek dotychczas akredytowany (oprocz germanistyki z turystyka - tak chyba brzmiala nazwa kierunku w Piotrkowie Trybunalskim) nie zostal zawieszony. Tak wiec Twoja uwaga dotyczaca "cofania karedytacji" jest mocno sensacyjna. "Egzaminy wstepne z niby losowaniami"... mozesz dokladniej powiedziec, o co Ci chodzi? Pytania o imie i nazwisko tez sa czasami za trudne... A przeciez nie zaleza od wygladu kandydatow. Puknij sie w glowe, zanim cos powiesz, bardzo Cie prosze, bylu bylu. Chyba ze nie masz glowy. Albo zamiast niej masz cos innego, czym myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burak Pocukrowy Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 02:20 Puknij się w głowę, zanim coś powiesz, bardzo Cię proszę, volupte, i et cetera, mówiąc urzędowo. Krytykowanych tak niesmacznie słów nie napisał bylu bylu, ale jego poprzednik z Nowej Dęby. Napisał zresztą sensownie, wyraził swoje uwagi, opinię i nie widać w tym jakiegoś celowego kłamstwa. Z akredytacją czy akredytacjami niektórych kierunków AŚ rzeczywiście coś się działo i prasa podawała, że były takowe zawieszane lub nawet odbierane. Można sprawdzić. Kwestia z losowaniem pytań dla znajomych kandydatów też jest czytelna. Czepiasz się prostej literówki, błędu który każdemu się przytrafia i na forum jest nie tylko tolerowany, ale nawet nie wypada na niego zwracać uwagi. Wiele osób pisze bardzo szybko, np. ze względów finansowych - wiadomo. Ty też raczej gdaczesz jak stara kwoka, niż piszesz po polsku. Popatrz u mnie, ileż tu ogonków, kropek, kresek mniej i bardziej ukośnych ... - prawdziwa polszczyzna! Gąszcz prawdziwie polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volupte Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:53 Jakubie, przeciez nie musisz czytac moich postow. Zwlaszcza jesli Ci brak ogonka na to nie pozwala:P. Przypominam Ci tez, ze w Sandomierzu jest rowniez wyzsza uczelnia, ktora mozesz krytykowac. A jakos tego nie robisz. Przepraszam bylu.bylu za komentarz. Ale wkurzylam sie bardzo. Powtarzanie falszywych informacji moze stac sie dla niektorych prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volupte Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 09:05 Moj poprzedni post rzeczywiscie powinien pojawic sie wyzej i byl komentarzem do pelnej pomowien wypowiedzi jakiegos "studenta" (a raczej osoby, ktora tak siebie nazywa). Wszystkie uwagi podtrzymuje. Jakubie, czy teraz jestes zadowolony? Wypraszam sobie tez poslugiwanie sie przez Ciebie nazwami zwierzecymi w naszej dyskusji... Skoro moje pisanie porownujesz do gdakania starej kwoki, to jakiez zwierze ja moge przywolac, by oddac w pelni Twoja sklonnosc do zgryzliwosci i krytykowania wszystkiego? Mam pare pomyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
bylu.bylu Do volupte 22.10.04, 11:18 Nie rozumiem o czy piszesz. Niczego nie powtarzałem, tylko pytałem jak mam rozumiec przytoczona wypowiedź. Wyzwałes(AŚ?) mnie od głupków, a teraz zarzucasz, ze powtarzam fałszywe informacje. To napisz, które to sa te fałszywe informacje. Ja tez chciałbym uniwersytetu w Kielcach, ale nie wkurzam sie jak o AŚ źle pisza tylko pytam. Kim ty własciwie jesteś? Jesli adwokatem AŚ, to źle wykonuhesz swoja robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volupte Re: Do volupte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 20:12 Przeciez Cie raz przeprosilam. Moj komentarz dotyczyl wypowiedzi studenta. Oburza mnie czytanie bezpodstawnych oskarzen. Nie lubie bowiem, gdy ktos zarzuca komus popelnianie przestepstwa, nie przytaczajac konkretow. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volupte Re: Do volupte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 08:34 Sugerowane przez bylego studenta (ktory jakos sie jednak dostal na studia) "egzaminy wstepne z niby losowanymi pytaniami" to przeciez przestepstwo. Dlatego uwazam, ze operowanie ogolnikami typu: "wszedzie tak jest", "cofanie akredytacji na niektorych kierunkach", niski poziom itd. jest niebezpieczne. Malo ma wspolnego z prawda, bardziej z czyjas opinia (czesto zaslyszana). Chcialabym wiec poznac konkrety. Jesli to prawda, powinny byc podjete jakies kroki (jak na UG). Jesli natomiast - jak podejrzewam- jest to zwykle jatrzenie - dajmy sobie spokoj z ta dyskusja. I naprawde nie chcialam Cie obrazic. Przypisalam tylko slowa studenta do Twojej wypowiedzi (bo je cytowales). I Ci sie dostalo:).Przeprosiny przyjete?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOsc Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:05 Zgadzam się AŚ to weilkie gówno. Wstępne egzaminy to farsa. A studia wiecie jak ktoś jest wazeliniażem to ma stypendium jesli sie nie zgadza z wyglaszanymi na wykladach czy cwiczeniach pogladami to kasy nie ma. U nas wystarczy siasc w pierwszej lawce i przytakiwac doktorowi czy profesorowi i piatka jest. Wiecie najglubsze co moze chyba byc to to ze ci ktorzy bywaja na wygladach a no do orlow inteligentnych to nie naleza ale jestes na wykladach to zaliczenie bez odpowiedzi. Wiele osob naprawde z mego otoczenia na uczelni to barany. Co mozna powiedziec o panience ktora szuka Indonezji w Afryce inni twierdza ze Edison byl na ksiezycu.Studiuej na AŚ kupa baranów i potem się dziwisz gdy pytaja sie na rozmowie w sprawie pracy gdzie pan studiowal.............Dowidzenia. Uczelnia sama na to pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volupte Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 16:53 Chlopie, "najglubsze" (cytuje dokladnie za Toba)jest to, ze niektorzy studiuja, a nie powinni. Tobie to chyba nawet siedzenie na katedrze nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Uniwersytet jest... IP: 81.15.189.* 23.10.04, 15:47 w Białymstoku, Rzeszowie, Zielonej Górze, Opolu dlaczego te miasta mające podobny potencjał zdołały załatwic a u nas się nie da ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Uniwersytet jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:14 bo Kielce są pechowym miastem i . (kropka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:24 Popatrzcie na tą "wieczną studentkę" w rózowym ubraniu. HaHaHa. Tak na marginesie to co za różnica na jakiej sorbonie się studiuje? Jeżeli ktoś naprawdą chce się uczyć to czy on będzie studiował na UJ czy AŚ to nie ma znacznej różnicy. Ważna jest tzw. samozaangarzowanie w naukę. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd11 Re: Uniwersytet Świętokrzyski - projekt gotowy, 02.03.05, 17:38 Właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś