Dodaj do ulubionych

Zarzuty wobec byłego dyrektora MZB

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.04, 23:23
W ulotce antylubawskiej czytamy:
"3. Zastępuje fachowych urzędników politycznymi działaczami prawicy"

W Echu Dnia w zeszłym tygodniu prezentowano kandydatów na I Sekretarza. O
Stępniu Włodzimierzu napisano, że ma żyłkę do zarządzania.

Wszystko się zgadza ...fachowiec + błyskotliwy manager = areszt tymczasowy. A
wszystko przez to, że lewica chciała wprowadzić socjalizm: władza dla ludu,
lokale dla Partii ...tylko się prokurator, kurcze, nie poznał.

Obserwuj wątek
    • dijey przybliż prosze swoje przelotne spotkanie z wel-em 30.11.04, 23:46
      Zarzuty postawiono wstępnie, bo brak jeszcze ostatecznej opinii biegłego.
      Powinna być gotowa do końca roku.

to chyba 2-ga prosba Łaskawco
      • Gość: behemot ... a moje pytanie jest takie: IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 00:23
        Proszę bardzo. To nie jest żadna tajemnica. Spotkałem się z Prezydentem, w
        ramach swojej pracy społecznej na rzecz dzieci (a konkretnie młodzików czyli do
        lat 15). Przedstawiłem dotychczasowe osiagnięcia i plany na przyszłość jednego
        ze stowarzyszeń. Poprosił mnie o to jeden z działaczy tego gremium "bo ty to
        masz gadane" .
        Nie rozmawialiśmy konkretnie. Chodziło tylko o to, żeby prezydent wiedział, że
        takie stowarzyszenie istnieje i działa. Wizyta trwała 5 minut.
        Urząd okazał się zreszta czujny, bo w jakiś czas potem przyszło pismo od
        Parafiniuka, że miasto nie widzi możliwości finansowego wsparcia tej
        inicjatywy. Śmieszne w tym wszystkim było to, że nikt z nas o pieniadze
        prezydenta nie prosił.

... a moje pytanie jest takie: jakie masz wykształcenie?
        • djablu Re: ... a moje pytanie jest takie: 01.12.04, 00:30
          najwyzsze
          o wieile wyzsze niz moglbys przypuszczac
          • dijey Re: ... a moje pytanie jest takie: 01.12.04, 00:38
            No widzisz kolezanka sie poznała
            a Ty nie widzisz nic zdrożnego w tym, ze wicegeniusz odpowiada ci od rzeczy
            , a to oznacza, ze są to bałaganiarze i głupki
            ci Twoi idole
            • Gość: behemot Re: ... a moje pytanie jest takie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:30
              Zasady są u mnie takie, że albo odpowiesz na pytanie, albo tracisz prawo do zadawania następnych pytań.
              • kobylybbb APP Racja?! :))) 01.12.04, 11:26
                Gość portalu: behemot napisał(a):
                > Zasady są u mnie takie, że albo odpowiesz na pytanie, albo tracisz prawo do
                zad
                > awania następnych pytań.

To takie same zasady jak u Pułkownika Józia :)))
              • dijey Re: ... a moje pytanie jest takie: 01.12.04, 14:30
                Ty chyba masz hysia.
                Nadmierne wyobrażenie na swój temat.
                nie masz hysia to nie masz prawa do dalszej pisaniny na forum, takie są u mnie
                prawa dla behemotów.
                • Gość: behemot Re: ... a moje pytanie jest takie: IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 15:54
                  > Ty chyba masz hysia.

Codziennie jakby na nowo odkrywasz te wielkie prawdy, że jestm głupi,
                  mam "hysia" ...i co tam jeszcze. Może zapisz sobie to wszystko na kartce,
                  powieś na monitorze i nie bedziesz musiała co dzień tak fatygować rozumu.
                  Wprost serce mi się kraje na samą myśl ile wysiłku to cię kosztuje.

Po co zdajesz pytania, skoro sama nie masz zamiaru odpowiadać? Tak się w
                  towarzystwie nie postępuje. To raczej objaw cwaniactwa i złego wychowania rodem
                  z magla. A może to nawyki ze służby? ...no bo chyba się nie wstydzisz swojego
                  wykształcenia? Zresztą, mogę spytać o coś innego.
                  • dijey Re: ... a moje pytanie jest takie: 01.12.04, 18:04
                    no to pytaj
        • Gość: zxc Stowarzyszenia ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 07:57
          Założymy wątek stowarzyszenia na forum ?
          Behemocie. Powinienes sie cieszyć że Ci odpisali!!!
      • Gość: p Basiu112, wyobraź sobie jaki byłby za tę kasę .... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 07:50
        Basiu112, wyobraź sobie jaki byłby za tę kasę budynek komunalny w którym
        mogłabyś zamieszkać!
      • Gość: Hans Kielecki Gruppenfurer MBM w MZB IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.04, 20:03
        Czy ktos wie w czym rzecz ?
    • Gość: yo Re: Zarzuty wobec byłego dyrektora MZB IP: *.eranet.pl 01.12.04, 02:24
      ciekawe czy w kielcach kiedykolwiek coś się zmien. na lepsze. na dłużej.
    • Gość: jerzy Re: Zarzuty wobec byłego dyrektora MZB!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 06:59
      Czy to czasem u tow.Lisowskiego radcą prawnym nie była żona burmistrza
      sandomierza szczerego towarzysza????!!!! a to hołota!!zaraz będzie afera w
      Sandomierzu!!!!
    • Gość: Ha i ha i auuu ... Re: Zarzuty wobec byłego dyrektora MZB IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 07:47
      Całe miasto wiedziało o co chodzi, o co chodzi, o co chodzi ... a figuranta
      posadzą.
      Innym się udało ?
      Kiedy wreszcie, i KTO, skończy z tą złodziejsko-towarzysko-rodzinną sitwą w
      UM / MZB ???
    • Gość: kielczanin Re: Zarzuty wobec byłego dyrektora MZB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:01
      Do paki go razem z Lubawskim za działkę na Ślichowicach
    • Gość: balanga nn Re: Zarzuty wobec byłego dyrektora MZB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:17
      A Prezydent W.Lubawski - co powie o sobie ?

CIEKAWE JAK DŁUGO JESZCZE MIESZKAŃCY KIELC BĘDĄ DAWALI WIARĘ KOLEJNYM
      KŁAMSTWOM WOJCIECHA LUBAWSKIEGO ?
      W ostatnich dniach na łamach kieleckiej prasy i w rozgłośniach radiowych miał
      miejsce „Prawdziwy Festiwal Prawdomówności” Prezydenta Kielc Wojciecha
      Lubawskiego – który z okazji Drugiej Rocznicy Objęcia Władzy w Mieście
      wciskał „ciemnotę” do głów wyborców, usiłując wytłumaczyć się ze swojego
      NIERÓBSTWA. Facio który nie zrobił praktycznie NIC, dosłownie NIC dla Kielc
      poza dokończeniem ul. Bodzentyńskiej, Jesionowej i Sienkiewicza /na co środki
      finansowe i plany miał po poprzednikach/, urządzeniem dwóch jadłodajni i
      ptaszarni w parku miejskim – miał jeszcze czelność „tłumaczyć się” wyborcom ze
      swojej całkowitej BEZCZYNNOŚCI.
      Gościu który nie organizuje konkursów na stanowiska kierownicze i stworzył w
      Urzędzie Miasta, Spółkach Miejskich oraz Radach Nadzorczych prawdziwą REPUBLIKĘ
      PRAWICOWYCH KOLESIÓW – za którego „pożal się Boże” rządów w samym MZB jest 6-
      ciu Dyrektorów i Rzecznik Prasowy – ośmiela się mówić o „polityce kadrowej”.
      Typek który „chachmęci” przy przetargach, wydaje nasze pieniądze na „imprezy
      kościelne”, tzw. Biuro Promocyjne w Gotha i „PIEPRZY JAK NAWIEDZONY” o planach
      inwestycyjnych godnych jeśli nie Paryża to przynajmniej Warszawy – naprawdę
      wierzy w to, że DOBRZE RZĄDZI Miastem. I tak „wodę z mózgu” Kielczanom usiłuje
      robić MIERNOTA która po dwóch latach „wytężonej pracy” dla Kielc może się
      poszczycić aż „rozwiązaniem problemu zbierania psich odchodów” w parku
      miejskim.
      W czasie gdy ludzie na poszczególnych Osiedlach czytają z uznaniem rozwieszone
      plakaty „O JEGO OSIAGNIĘCIACH” /które zrywają tylko strażnicy miejscy/ do
      redakcji gazet i rozgłośni radiowych, dziwnym „zbiegiem okoliczności”
      telefonują wyłącznie ci mieszkańcy którzy nie mogą „nachwalić się Prezydenta” –
      i to ludzie którzy znają Go „osobiście” z wyjątkowej UCZCIWOŚCI. Ten z
      Dyrektorów Wydziałów który „załatwia” Mu te telefony jest naprawdę
      wart „wszystkich pieniędzy”. Dzięki temu CWANIULA i POLITYCZNY OSZUST który nie
      dotrzymał ani jednej z obietnic wyborczych czuje się BARDZO DOBRZE na „Stolcu
      Prezydenckim” – tylko ile jeszcze czasu może tak ŁGAĆ W ŻYWE OCZY gdy i tak
      wyborcy mają jednoznaczną ocenę Jego NIERÓBSTWA ?

KIEDY WRESZCIE PAN WOJCIECH LUBAWSKI SKOŃCZY Z PRYWATĄ I PRZESTANIE SPŁACAĆ
      SWOJE „ZOBOWIĄZANIA” WOBEC SPONSORÓW KAMPANII WYBORCZEJ I PRAWICY ORAZ „ROBIĆ
      PREZENTY” SWOIM DOBRYM ZNAJOMYM – UKRYWAJĄC SIĘ ZA PLECAMI WSPÓŁPRACOWNIKÓW ?
      Czy przekręt na 6 mln.zł. w formie „upustu” za działkę na Ślichowicach dla
      firmy która sponsorowała bilbordy i plakaty wyborcze w 2002 roku – to za mało?
      Czy zakup kilku samochodów dla Urzędu bez przetargu przez Dyrektora Mazura – to
      tylko „wypadek przy pracy”? Czy przydział lokali użytkowych na ul. Sienkiewicza
      po 5 zł. z metra dla Kolesi i Doroty Tworek prowadzącej ciastkarnię „Bliklego”,
      której mąż będąc właścicielem „Dorbudu” budował mieszkanie Prezydentowi – nie
      wystarczy? Czy „kupno” Radnych Unii Pracy Panów J.Kubika i St.Wiatrowskiego za
      lokale w sprywatyzowanym ZOZ – też nic nie znaczy? Czy „obsadzenie” ponad
      100 „Fachowców Prawicy” w Urzędzie Miasta, Spółkach i Radach Nadzorczych – to
      niewiele? Czy sprzedaż PGM-u Kolesiom z Wrocławia – też się nie liczy? Czy
      trzeba było sprzedawać: Relaks, Basen Leśny, przychodnię na Paderewskiego – a
      obecnie lokale użytkowe zlokalizowane w Centrum Miasta? Czy trzeba sprzedać
      koniecznie MPK po to aby „poradzić sobie” ze Związkami Zawodowymi i tworzyć
      dla „swoich ludzi” kolejne dobrze płatne miejsca pracy w nowej Spółce
      Wodociągowej „Agva” – po tym jak nie udał się „skok na kasę” w Międzygminnym
      Związku Wodociągów i Kanalizacji? Czy koniecznym jest budowanie na „zasadach
      partnerskich” Parkingu Wielopoziomowego k/Urzędu po to aby kolejny
      Koleś „wyciągając” przez 10-20 lat forsę od mieszkańców przekazał po tym
      okresie wyeksploatowaną ruderę Miastu?
      Oczywiście Wojciech Lubawski w każdym z tych przypadków jest i będzie CZYSTY
      JAK KRYSZTAŁ – tak jak w sprawie działki na Ślichowicach gdzie prokuratura
      zamierza oskarżyć Wiceprezydenta Parafiniuka choć to Prezydent zapewniał zawsze
      iż to On sam podejmował decyzję w tej sprawie. Możliwe jednak, że
      podobnych „OBCIĄŻEŃ” Kielce nie będą już w stanie wytrzymać po kolejnym
      Zwycięstwie Wyborczym Pana Wojciecha Lubawskiego w 2006 roku?. INWENCJA
      TWÓRCZA naszego Wojciecha w tych sprawach nie ma bowiem GRANIC.

JAK DŁUGO JESZCZE BĘDZIE TRWAŁ TAKI CHORY STAN RZECZY – JAK DŁUGO JESZCZE
      CZŁOWIEK KTÓRY KOCHA KIELCE BĘDZIE „USZCZĘŚLIWIAĆ” JE SWOJĄ MIŁOŚCIĄ?

• Gość: behemot Komuchy chyba oszalały z rozpaczy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 19:52
        Komuchy chyba oszalały z rozpaczy :)))))))
        A dokonał tego - tu cytat z poematu - "Facio który nie zrobił praktycznie NIC,
        dosłownie NIC"

Jak widać w wypracowania, czyny tego facia, który nie zrobił praktycznie nic,
        zajmuja ze dwie strony maszynopisu ciurkiem.

Wśród największych zbrodni słusznie wymienia się:
        1) "„kupno” Radnych Unii Pracy"
        2) stratę "kolejne dobrze płatne miejsca pracy" (to chyba o wyrzuceniu Stępnia
        z Wodociągów) oraz
        3) sprzedaż Relaksu

Lewico droga, zamisat tych wstrząsających szlochów, proponuję złożyć
        doniesienie do prokuratury, że facio "chachmęci" przy przetargach. Facia szybko
        zamkną, a tow. Lisowski znowu będzie mógł budować niczym nieskrępowany komunizm
        w zarządzaniu miejskimi lokalami.
        • Gość: AntyBehemot Bemocie rozczarowałeś mnie.... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.04, 18:43
          Bemocie. Rozczarowałeś mnie. Jesteś nieobiektywny. To co się dzieje w MZB to
          skandal. Ostatnią osobą która mogła zostać derektorem technicznym był Miernik i
          co – stało się. Boże, ocal nas. Ale cóż, jeżeli Lubawski chowa głowe w piasek i
          nie chce rozwiązać problemu (zlikwidować MZB), to ciąg dalszy na pewno będzie.
      • Gość: Klos (kielecki) Gruppenfurer MBM w MZB ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.04, 10:35
        Stirliz pomóż!
      • Gość: edek Re: Zarzuty wobec byłego dyrektora MZB IP: *.pu.kielce.pl / 81.26.13.* 06.12.04, 15:40
        Hola hola dużo w tym prawdy ale jesli chodzi o rzecznika prasowego to gość
        pelni tą funkcję dorywczo nie ma tam etatu w/w rzecznika
      • Gość: ??? Zarzuty wobec obecnego dyr. MZB ??? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 06:40
        Mylisz się.
        PGM został oddany sitwie kieleckiej. Tzn. złodziejom bez koloru. Zarzut
        (domyślny) stawiany Lubawskiemu to: bezczynność i zaniechanie, przyzwolenie na
        trwanie starych układów, niezrozumiałe i nielogiczne ruchy - stąd budzące
        podejrzenia oraz krytykę wśród własnych zwolenników.
        Kilka osób na niego glosowało ...
    • Gość: m Re: Zarzuty wobec byłego dyrektora MZB IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.04, 07:08
      ?
    • Gość: Kpt. Żbik Gruppenfurer MBM w MZB !!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.04, 06:04
    • Gość: Gargamel Gruppenfurer MBM W MZB IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 09:35
      Gargamelu pomóż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka