Dodaj do ulubionych

Jutro Mikołaj

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 09:33
Jutro Mikołaj. Huraaa!!!!!!
Ale jeśli Mikołaj przychodzi jutro, to kto kładzie prezenty pod choinką?
Mikołaj bis?
U mnie w domu pod choinkę przychodziła Gwiazdka, a jak jest u was?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: Jutro Mikołaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 10:47
      pod choinke Gwiazdka. A jutro Mikolaj.
      • Gość: Ania Re: Jutro Mikołaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 11:11
        U mnie Mikolaj byl zawsze podobny do dziadka:)). Chyba mnie nabral:))).
        Obdarowywanie innych jest zawsze mila czynnoscia... Mikolaj, Gwiazdka... nie ma
        znaczenia nazwa, wazne jest, ze chcemy w tym uczestniczyc. I chcemy komus dac
        usmiech.
        • d.su Re: Jutro Mikołaj 05.12.04, 16:18
          U mnie 6.12 Mikołaj - a pod choinkę to już oficjalnie sami sobie nawzajem
          robiliśmy prezenty. I robimy nadal. Życzę samych miłych prezentów jutro i w
          Wigilię!
    • roxana_br Święta Mikołaja 05.12.04, 20:42
      U mnie szóstego grudnia przychodził Mikołaj. Tak było do niedawna. Od pewnego
      czasu jestem przekonana, że to Święta Mikołaja, a nie Mikołaj. Święta Mikołaja
      była kobietą! - na wzór "Seksmisji". A opcjonalnie, okazjonalnie i/lub okresowo
      Święta Mikołaja nabiera humoryzmu, wypina się do mnie zadem i nic nie przynosi,
      nawet cholernej rózgi, więc zgodnie przemianowujemy ją w rodzinie na Śniętą
      Mikołajzę. Takie przezwisko za karę. Za opieszałość, niesprawiedliwość,
      nieobiektywność i w ogóle za wszystko, co na Ziemi złe ;-).
      A pod choinką jest Święta Mikołajza Znów. Ewentualnie Dziadek Mróz dla
      równowagi płci.
      Chociaż od tej reguły jest pewne odstępstwo. Ostatnio nie miałam prezentów na
      Gwiazdkę od Dziadka Mroza ani Śniętej Mikołajzy, tylko od Baby Jagi o bliżej
      niesprecyzowanych personaliach - na wzór włoskich prezentów na Trzech Króli. U
      nich wtedy daje podarki jakaś jędza. Czarownica, chciałam powiedzieć.
      Tak na marginesie: moje wierzenie w Świętą Mikołaję płci żeńskiej jest jak
      najbardziej poważne, głębokie i szczere i nie są to żadne żarty. Wprowadziłam
      równouprawnienie świąteczne.
      --
      Gdzie się podziały te śnieżne noce, gdzie ten wspaniały, mroźny świat?
      --
      Sprzedam domek z "Eurobusinessu" - za prawdziwe dolary. Kotakt pod numerem
      telefonu xxx-xx-xx. Dzwonić we wczesnych godzinach rannych w dni powszednie,
      soboty i inne nie niedziele.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka