Dodaj do ulubionych

NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:11
Witam
Ludzie piszcie swoje komentarze o nieuczciwych waszym zdaniem sklepach
komputerowych w kielcach. Temat ma być przestrogą dla kolejnych klientów
nieuczciwych i nieżetelnych kieleckich firm. Musimy się chronić na wzajem to
wytępimy złe traktowanie klienta i miesięczne czekanie na oddany do serwisu
produkt, granie na zwłokę lub zniechęcania.

Oto mój pierwszy faworyt DELCO SYSTEM ul.Planty 12
kupiłem kompa gwarancję otrzymałem nie stety juz w tym samym miesiacu zaczął
się ukazywać niebieski ekran i STOP- komp zawiesza się około 5-10 razy
dziennnie. Postanowiłem porozmawiać z włąścicielem
DELKO SYSTEM jak dowiedzieli się że chcę oddać produkt do serwisu w ramach
gwarancji potraktowali mnie jak intruza przeszkadzającego w pracy.
Ponadto dowiedziałem się że nie mam gwarancji na komputer tylko na czesci więc
za zdiagnozowanie komputera musiałem zapłacić:(([/u]
Zapłąciłęm i podobno miało byc zrobione.
Juz w tym samym dniu komp znów się zawiesił:(( postanowiłem teraz zanieść
kartę graficzną aby uniknąć opłaty.
OOOO a teraz to DELKO SYSTEM mnie rozbroił Właścicel mnie ochrzanił że mu
przeszkadzam, a on nie ma czasu. Czekałem ponad godzinę aż łaskawie znajdzie
czas by zemną porozmawiać. Rozmowa była krótka- weź Pan mi daj spokój i zanieś
to osobie która składała komputer. Chciałem porozmawiać z włąścicielem aby
zdąpingować do rozwiązania problemu, myślałem że coś zaproponuje, komuś coś
będzie kazał zrobić - ale NIE włąściciel się odciął, zwalił winę na pracownika
i powiedział że go to nie obchodzi. Pracownik który mi skłądał kompa naprawdę
sie strasznie przestaszył i za wszelką cenę chciał mi go naprawić z poziomu
oprogramowania, cudował w biosie i systemie za wszelką cenę nie przyjmował do
wiadomości ze może coś być popsutego tak jakby miało to jego szrpnąć po kieszeni.
Najgorsze jest to że właściciela sklepu w ogóle nie interesowało to że ja
kupiłem od nich coś zepsutego. Powiedział nawet że może coś nie jest
kompatybilne i muszę kupić nową kartę graficzą, albo coś innego - on nie wie.

GENERALNIE PARANOJA i KTASTROFA w sklepie fajna obsługa ale jedynie jak coś
kupujesz. NA "gwaranciach" oszukują ludzi bo ich po prostu nie ma , bo
rzeczywiscie jeśli im przyniesiesz np. pamięc RAM i u nich sprawdzą tak ze
będzie działać a u Ciebie nie to masz źle skonfigurowany komputer a oni ręce
umywają, dodatkowo wpychają kolejne buble które nie koniecznie będą działałć
na innych kompach niż w DELKO SYSTEM.

Piszcie o innych sklepach w których też są różnego rodzaju problemy.
[b]
Obserwuj wątek
    • Gość: mundek Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.pls.com.pl 29.01.05, 23:25
      Damian - zamiast komputera to lepiej sobie kup słownik poprawnej polszczyzny. W
      sumie to redakcja mogłaby ogłosić konkurs na znalezienie jak najwięcej błedów w
      tym co raczyłeś napisać.
      • Gość: gks Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 10:19
        Myśle, że Damian ma rację -takich naciagaczy jest w Kielcach naprawdę dużo - a
        wytykanie chłopakowi błędów ortograficznych uważam za jedną z tych prób w
        których ktoś próbuje komuś udowodnić, ze jest od niego mądrzejszy -dzięki czemu
        sen moze mieć spokojny, albowiem to ja tutaj jestem magister, a ktoś tam jest
        kmiotkiem jedynie.

Gorzej magistrze jesli trafisz na profesora. Gorzej jeśli ktoś Cie poprosi o
        wyrażenie swojego zdania -nauczyłeś sie formuł reguł - znasz zasady pisowni
        polskiej, ale nie masz swojego zdnia, które uważam za wiele cenniejsze niż
        wiedza co piszemy po spółgłoskach "rz' czy "ż". Ot typowa mentalność
        człowieczka, którego ojcowie w polu pracowali, a on jako jedyny wyrwał sie do
        miasta i przy okazji podkopując dołki pod kolegami i koleżankami z roku, aby
        mieć jak najwyższą ocenę zdobył tytuł. Znałem ja paru takich.

Zwróc uwagę na problem Damiana, a jedynie w drobnych uwagach post scriptum
        zwróć mu uwage na niepoprawną pisownię.
        • Gość: mundek Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.pls.com.pl 30.01.05, 11:02
          Stałeś się moim idolem, bo jesteś genialny - oceniłeś mnie ze szczególną
          pewnością siebie dochodząc drogą analizy psychologicznej do tego, kim byli moi
          rodzice, kim ja jestem teraz a kim byłem i gdzie mieszkałem mało tego nawet
          wiesz jak zachowywałem się na studiach - załóż gabinet wróżb, bo taki talent
          nie może się zmarnować - a geniuszu, w którym miejscu Ty pomogłeś Damianowi w
          jakikolwiek sposób? Znalazł się obrońca uciśnionych. Damianku przepraszam -
          Jurz nie bendęm !!!
          • Gość: WSU Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: 82.160.95.* 30.01.05, 19:17
            dyskusja nad bledami wydaje mi sie niepotrzebna - w razie watpliwosci patrz
            netykieta :)
            a wracajac do tematu sklepow, mam nadzieje ze ktos komu nie zalezy na kliencie
            odzczuje to w jakis sposob (mniej klientow)
          • Gość: P.MAN Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.eu.org 31.01.05, 01:32
            uuuuuu nie wyszło ci kolo ci przysrał cos bekasz pierdzisz ale nic z tego.
            • Gość: aaa Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: 81.6.129.* 29.05.05, 23:14
              nie wyszlo? Swietnie odpowiedzial :) Moze nie rozumiesz?
          • Gość: msz1 Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:01
            Pewnie jesteś sfrustrowanym pracownikiem lub może właścicielem tego Delco
            system. Ale ja potwierdzam, że Delco to badziew.
    • Gość: fun bez podtekstów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 10:42
      od załatwiania spraw pomiędzy handlowcem a klientem jest sto różnych instytucji
      (sądy konsumenckie, rzecznik praw klienta, itp.) a nie forum. Nie dajmy się
      zwariować i dać pociągnąć taki wątek, szczególnie że nie wiemy czy jest to
      prawdziwa historia, czy tylko nieuczciwe podkopywanie konkurencji.
      • Gość: mariusz a może to Damian z Onyx-u? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 10:57
        i tez na plantach...hm
      • Gość: komputerowiec lewe firmy IP: 195.136.17.* 30.01.05, 10:57
        W Tesco też jest jaka firma - PTR Computers najpierw kazali 2 x latać z gotówką,
        bo pan zapomniał zadzwonić - część kompa była na raty. Potem "zapomnieli" w
        środku połączyć kabelka, przez co trza było do nich jechać. Wstawili wadliwy
        napęd cd-rw - wyrzuca połowę płyt. A na wszelkie reklamacje udowadniają tylko
        "niewiedzę" klienta i słono kasują...
        Omijajcie tą pseudofirmę

• Gość: sprzedawca Re: lewe firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 11:12
          Widzisz z PTR to jest inna sprawa.tam samych pracowników robia w
          chu..Poszukajcie w googlach, powstalo nawet forum/strona oszukanych pracowników
          PTR, firma nie placi im kasy itd...Oczywiscie nie zmienia to faktu ze komp ma
          dzialac.
          pozdrawiam
          • Gość: Sanczo Pansa Re: lewe firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 13:29
            Sferis (PTR) to największa złodziejska sieć sklepów jaka kiedykolwiek istniała
            i istnieje. Drodzy Państwo, oni okradają przedewszystkim pracowników,nakładają
            kary, robią przekręty w stanach magazynowych,nigdy nie płacą ludziom w
            terminie,zmuszają do nadgodzin,wyłudzają pieniądze i nie wywiązują się z
            prostych zadań za które obrywa się pracownikowi. Zastanów się milion razy zanim
            tam coś kupisz, pozdrawiam
        • Gość: Zbyszek PTR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 13:55
          ROk temu chcialem kupic monitor poszedlem do PTR i byl tam akurat taki model
          jak szukalem, spytalem tylko czy maja inna sztuke bo byl ukurzony i mial brudny
          ekran. Oni odpowiedzieli ze powienienem sie cieszyc ze dziala. Myslalem ze
          czasy komunizmu dawno minely kedy sie kupowalo wadliwy sprzet i trzeba bylo sie
          cieszyc ze wogoole sie cos kupilo. Ale moze w tej firmie zdarza sie ze cos nie
          dziala. POszedlem do Optimusa, panowie dali mie dwie sztuki do testowania
          wybralem jedna , podziekowalem i kupilem. NAwet 30 zl taniej bylo nie w PTR.
          W grudniu szukalem na pilnie drukarki. Poniewaz byla sobota wieczorem wiec
          wybor mialem niewielki. Kupilem w PTR. Ale tym razem chlopaki sie starali. MOze
          to juz inni byli. Niewiem. Tych z zeszlego roku nie pamietam.
          • Gość: Kuba Re: PTR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:51
            Trzeba dokładnie sprawdzać.-kupowałem pralkę koło Reala w Szalonym
            Maksie,przywieżli wieczorem jakąś starą bez gwarancji z której lała się woda.Po
            awanturze zabrali i oddali pieniądze.Kupiłem nową na Chęcińskiej bez problemów.
            Podobnie w Tesko faks po zapakowaniu przez pracownika i przywiezieniu do domu
            okazał się uzywanym w dodatku zepsutym faksem trzeba było pół dnia stracić na
            jazdę i wymianę.Od tego czasu nam nic nie kupuję.
            • mangood2005 Re: PTR 30.01.05, 19:11
              Witam
              Myślałem że wątek dotyczył komputerów a nie sprzętu AGD :). Jeśli chodzi o PTR
              to jedyne co można stwierdzić o tej firmie to to że powinna otrzymać nagrodę za
              nieprofesjonalnego traktowanie klientów. Zamierzałem tam zakupić odtwarzacz
              mp3, niestety pan sprzedawca potraktował mnie co najmniej niegrzecznie (co ja
              k... w ogóle od niego chce !!!). Ogólnie lepiej omijać tych badziewiarzy i
              odradzam komukolwiek wydanie choć złotówki w tym sklepie.
              • Gość: user Re: PTR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:00
                No mysle ze równie lipny sklep to Perfektus na Starodomaszowskiej.Niby taka
                dobra firma, reklamy w gazetach wszedzie ich pelno, a jak sie okazuje jest to
                mylace.Szef sklepu pan K. jest totalnym ignorantem.Zakupiony u nich komputer z
                którym stale byly problemy, wogole go nie interesowal.Pomogli dopiero na
                zagnanskiej mimo iz wystarczyla by porada ze strony pracownika sklepu(zle
                zainstalowane sterowniki w sklepie, itd..).Pan K. mamroczac cos pod nosem
                stwierdzal ze malo ich ten problem interesuje( taki problem za jedyne 4000-).
                odradzam
                • czerwony_borsuk Do Pana/Pani User 30.05.05, 09:36
                  jak sie chce udezryc psa kij sie zawsze znajdzie. A odkad pamietam serwis
                  Perfektusa był na Zagnanskiej
        • olobolo999 Re: lewe firmy 07.10.16, 10:19
          edat z piekoszowskiej polece z czystym sumieniem,kontakt ze sprzedawcą jak i ewentualny serwis na super poziomie,zakupy tylko tam,nie zawiedziecie sie
    • Gość: q Moja przygoda z sąsiednią firmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:12
      Poczytaj sobie o moich przygodach z firmą mieszczącą się po sąsiedzku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=16327456&s=0
      Wywiązała się z tego długa i burzliwa dyskusja. Ja tylko dodam, że pracownik
      firmy straszył moich znajomych, dla których kupowałem komputer i którzy
      oddawali i odbierali go z serwisu - straszył ich "znajomościami w Wyborzcej" i
      że skieruje sprawę do prokuratury. Już nie wiem, czy się śmiać czy płakać.

A tak w ogóle - uważam, że pracownicy sklepów komputerowych wykorzystują to, że
      większość klientów to "lamerzy", którym można wcisnąć każdy kit. Na przykład,
      że za naprawę komputera na gwarancji muszą zapłacić. Moim zdaniem,
      takie "propozycje" sprzedawcy należy od razu zgłaszać do Federacji Konsumentów.
      • Gość: proteg Re: Moja przygoda z sąsiednią firmą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:22
      • Gość: proteg Re: Moja przygoda z sąsiednią firmą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:44
        sorry, przypadkowo wcisnąłem enter.
        ale do rzeczy - to zgłaszajcie wszystkie różne przypadki do Federacji
        Konsumentów i innych do tego powołanych instytucji, a nie wypisujcie paszkwili
        na forum!! Kiedy to forum przestanie być zaśmiecane takimi bzdetami??
    • Gość: Roman..... Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.eu.org 31.01.05, 01:46
      Delco achhhh przypadkiem miałem z nimi do czynienia do teraz wole maszyne od
      kompa po tym jak tam poszedłem .Ten własciciel to stary komuch pracował w
      cementowni w Nowinach i zaopatrywał ją w komputery. pan R. twuuu
      • Gość: xxxx Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.klc.vectranet.pl 31.01.05, 09:55
        Ptr już nie istnieje jest jakiś SAFIN też badziew
        • Gość: pozdrawiam Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:54
          zaden sdafin tylko SFERIS jest to siec sklepow do ktorych nalezy ten PTR
          • Gość: Sanczo Pansa Re: NIEUCZCIWE SKLEPY KOMPUTEROWE W KIELCACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 13:33
            Sferis to nazwa marketingowa sieci sklepów złodziejskiej firmy PTR Sp. z o.o.
            • wojciech.domagala \/\/\/\/\/\/Domagała zawsze pod prąd/\/\/\/\/\/\/\ 29.05.05, 21:42
              forum.onet.pl/0,0,1,405,katalog.html?ufSort=
              PTR
              SFERIS
              nie jest tak źle
              ECHO
              kupiłem u nich
              zmodernizowany/nowy komputer
              styczeń
              2005
              chodzi nadal dobrze
              działa
              wszystko ok
              napakowane do środka
              masa podzespołów
              a
              dzisiaj
              maj
              kupiłem papier
              fotograficzny
              Ilford PEARL
              rozmawiałem
              pracownik
              wie
              co to jest
              balans bieli
              jestem zachwycony
              a
              w
              innym sklepie
              podobno lepszym
              nazwy nie podam
              dowiedziałem się
              że DPI
              DPI
              to dioptrie na cal
              tak!
              dioptrie na cal
              dokładnie
              pan mi powiedział
              my mamy
              największą
              sieć sprzedaży w europie
              może dyskusję
              zmieńmy na inny ton
              mianowicie
              który sklep
              komputerowy
              jest
              ???!!!DOBRY!!!???
              bo który
              pracodawca
              jest dobry
              bo w ktorym
              sklepie
              nie oszukują
              są takie ?
              • Gość: NIEDOMOGŁEM Re: \/\/\/\/\/\/Domagała zawsze pod prąd/\/\/\/\/ IP: 81.6.129.* 29.05.05, 23:32
                OT ESJT ODIPERO ODP ĄDRP OMłAGAAD NERTYKIE - OT JÓPRBUS ĆRZECPYTAZ :)
    • Gość: Neozdradowiec DELCO SYSTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 09:19
      Taa właściciel jest niesamowity... Kiedyś usilnie szukałem myszy (Logitech MX
      500) ale żeby nie schodzić całego miasta skorzystałem z wynalazku jakim jest
      telefon. Jak zadzwoniłem do DELCO właściciel odpowiedział mi że oczywiście mają
      tą mysz. Pytałem kilka razy i tłumaczylem że w Kielcach nigdzie nie znalazłem i
      czy napewno ten model. Facet upierał sie że tak i żebym przyszedł, no i
      przyszedłem...
      Przedstawiłem sie ładnie i powiedziałem że dzwoniłem i że w sprawie myszy.
      Facet powiedział że ma oczywiście i poszedł po nią na zaplecze. Potem wrócił i
      stwierdził że nie ma i czy chcę inną. Ja mówie że dzwoniłem po to, żeby nie
      chodzić po sklepach tylko żeby kupić ten model a on mi z jakimś Mediatechem
      wyjezdża i że sobie jaja z ludzi robi. A on mi zaczął kit wciskać że mediatech
      jest lepszy i tańszy. Już nie miałem zdrowia z nim dyskutować bo gość zatrzymał
      sie na etapie komp XT. Odradzam ten sklep.

A po mysz pojechałem do tego sklepu od idiotów i była... za 249 zł więc
      poszedłem obok do vobisa i o dziwo tam też była, tyle że za 199 zł. Nie ma to
      jak TANIE zakupy w MM :)
      • hamsterek Re: DELCO SYSTEM 30.05.05, 12:35
        Tanie zakupy w Media M ??! HAHAHAHA Tam to dopiero zdzierają. Taki sam monitor
        Samsung w Vobisie można było kupić o 300 PLN taniej z wiekszością TV jest to samo.
        Tam to mozna sobie iść poogladać, wybrać model który nam pasuje i iść do innego
        sklepu aby kupić.
        • Gość: aa Tanio w Vobisie ???!!!! IP: 81.26.13.* 31.05.05, 13:46
          G R A T U L A C J E ! ! !
          Tak olbrzymiego farta jak Wy nie ma chyba nikt. (Powinniście zagrać w DL)
          Dlaczego?
          Bo znaleźliście w Vobisie produkt, który był tańszy niż w innym sklepie.
          Udowodniliście tym samym, że coś co od lat (odkąd powstał Vobis w Kielcach [ul.
          Warszawska - pamięta to ktoś?]) wydawało mi się niemożliwe jest jednak możliwe.
          Jestem w ciężkim szoku...
          Dla mnie zawsze był to najdroższy ze sklepów jakie znam. Oni nawet produkty
          promocyjne ze swojej gazetki mieli 20% droższe niż konkurencja. A produkty "na
          specjalne zamównienie" (tzn. coś czego nie mieli na sklepie) to ho ho ho...
          takie ceny.
      • Gość: ossak Re: DELCO SYSTEM IP: *.pu.kielce.pl 01.06.05, 14:31
        to może chciał ci wcisnąć moją mysz? Kupowałem tam kiedyś komputer, kiedy zepsuła
        mi się mysz, zaproponowano mi nową o 10 zł. taniej, a moją wzięto do naprawy. ciekawe
        co się z nią stało???
        Tsaaak... nigdy nie zapomne tych godzin w oczekiwaniu na to aż ktoś się zajmie moim
        rozpierniczonym gratem, albo w serwisie - patrząc jak panowie serwisanci męczą się nad
        jakimś wirusem w kompie jakiegoś nieszczęśnika... dziękuję kierownikowi delco za te
        miłe wspomnienia... panowie z delco są aż tak przyjaźnie nastawieni do klienta, że
        zostawili mi kiedyś w stacji cd-rom pirata z windowsem 98, cóż za wspaniałomyślność...
        niestety byłem głupi i oddałem. kiedy indziej koleś chciał mi wcisnąć pirata kursu
        EuroPlus+, niestety nie zgodziłem się, a szkoda... Naprawdę solidna firma. Szczerze
        wszystkim polecam. Po co marnować czas w jakimś Optimusie czy gdzieś tam, lepiej iść
        do Delco. Niezapomniane wrażenia niewykluczone... Gorąco polecam.
        • Gość: Komputerowiec. Re: DELCO SYSTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:32
          Byłem totalnym ignorantem i pierwszy komputer kupiłem w Computerlandzie na
          Rogatce krakowskiej w 1998 r jak wchodził nowy Windows 98 komputer chodzi do
          dzisiaj i nigdy nie widział żadnego srewisu.Laptopa w Vobis w Realu dwa lata
          temu chodzi bez zarzutu.Stacjonarny cały zestaw z monitorem i oprogramowaniem
          również w Vobisie.Chodzi ze trzylata bez zarzutu.
          Przy Plantach jest różnie i po pierwszej wizycie sklep ten omijam z daleka a
          Media Market również jak przywieźli mi używany sprzet zamiast mowego, bez
          gwarancji i była z tego awantura.
      • olobolo999 Re: DELCO SYSTEM 07.10.16, 10:24
        edat z piekoszowskiej polecam z czystym sumieniem zamiast narzekac kupujcie w edat,latałem po kwarkach i innych zawsze cos nie tak,a w eat kontak ze sprzedajacym ok i ewentualny serwis załatwiany bezproblemowo,wole miec jden sprawdzony punkt a nie sugerowac sie ceną,zapłacisz troche mniej myslac ze jestes farciarz bo przyoszczedziles a potem rwanie kłaków z głowy i pretensje do całego swiata,edat piekoszowska!!!!! pozdrawiam cały zespół

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka