Dodaj do ulubionych

CZY UTRZYMAMY WOJEWÓDZTWO???

IP: *.wsh / *.wsh-kielce.edu.pl 24.05.05, 13:54
Drodzy forumowicze, niepkojące są sygnały docierające do nas, mieszkańców
naszego Województwa o zamiarach jego likwidacji. Czy macie jakieś konkretne
info? Czy to tylko plotki i wymysły?
Mam nadzieję, że utrzymamy Świętokrzyskie!!!
Pozdrawiam wszystkich lokalnych patriotów! Jak będzie trzeba, znów będziemy
walczyć!
Obserwuj wątek
    • marcmal Re: CZY UTRZYMAMY WOJEWÓDZTWO??? 24.05.05, 13:59
      Utrzymamy, utrzymamy.
      Bardziej martwi mnie to, że w takich watkach więcej jest obelg i nienawiści niż
      zreczowej dyskusji.
      Pozdrawiam :)
      • marcmal Re: CZY UTRZYMAMY WOJEWÓDZTWO??? 24.05.05, 14:03
        216.239.59.104/search?q=cache:V3SE1-
        otz5wJ:www.mswia.gov.pl/pdf/ocena.pdf+zmiana+podzia%C5%82u+terytorialnego&hl=pl
        Był czas na ocenę był. Teraz nie ma piniędzy na majstrowanie przy podziale adm,
        należy nawet spodziewać się parcia na utworzenie nowyhc województw.
        • mgr.prezio Utrzymamy! Tylko zarząd przeniesiemy na Piaski. 24.05.05, 14:08
      • Gość: WRX Re: CZY UTRZYMAMY WOJEWÓDZTWO??? IP: *.wsh / *.wsh-kielce.edu.pl 24.05.05, 14:11
        masz 100% racji. Przeczytałem kilka wypowiedzi na temat "województwo
        świętokrzyskie" i dokładnie widać to o czym mówisz. Moim zdaniem nalezy się
        naprawdę zająć promocją regionu, konstruktywnym działaniem na rzecz Kielc i
        województwa aby je utrzymać. Moim zdaniem, utrata statusu województwa dla
        regionu przyniesie straty, a dla Kielc, jako stolicy regionu może być naprawdę
        zła w skutkach. Moim zdaniem w interesie każdej instytucji, firmy, czy też w
        interesie każdego mieszkańca jest to, aby walczyć o utrzymanie województwa. Nie
        tylko ze względów prestiżowych, ale głównie ze względów ekonomicznych!. Utrata
        statusu województwa w moim przekonaniu wpłynie na WZROST bezrobocia,
        pogorszenie sytuacji mniejszych miast w regionie a dla Kielc zwolnienie (o
        dużo) rozwoju! A wszyscy, którzy wierzą, że po przyłączeniu do np. Krakowa
        będzie lepiej, niech zastanowią się logicznie. Może dostrzegą, że to nie jest
        dobre wyjście.
        Takie jest moje skromne zdanie. Pozdrawiam.
        • Gość: darek Re: CZY UTRZYMAMY WOJEWÓDZTWO??? IP: *.taninet.pl / 83.238.121.* 24.05.05, 16:10
          Moim skromnym zdaniem,nie ma mowy obecnie o zmianie podziału
          administracyjnego,co najwyżej jak słusznie zauważył WRC jakieś drobne
          korekty.Po prostu zbliżają się wybory i niektórym zależy na sianiu fermentu
          nawet na forum internetowym.Zresztą takie głupie posty mozna spotkać na innych
          lokalnych forach.Zawsze będzie ktoś lub grupa ludzi ,którym aktualny układ nie
          odpowiada.Ja oczywiście nie twierdzę,że obecny iukład jest idealny.Z
          perspektywy 6 lat niepojące jest to,że nadal brak w Kielcach pewnej obudowy
          instytucjonalnej decydującej o powiedzmy"metropolitarności"/przeciaganie sprawy
          Izby Celnej/,brak Sądu i Prokuratury Apelacyjnej,nie doszło i nie wiadomo czy w
          ogóle dojdzie do utworzenia Uniwersytetu w najbliższych latach.Brak rozwoju na
          terenie regionu drogownictwa/poza kilkoma wyjątkami obwodnic Jędrzejowa i
          Skarzyska/,brak lotniska/i pomysłu na to lotnisko,uważam,że rozwijanie Masłowa
          jest ślepą uliczką/,brak przyciągania poważnych inwestorów strategicznych do
          regionu przy duzym bezrobociu nie napawa optymistycznie .Ucieczki firm z Kielc
          do Warszawy/Exbud,Mitex/,upadek PIA Piasecki.Ale może będzie lepiej.Wszystko
          zależy od ludzi czyli nas samych.Na koniec trzeba powiedzieć,że nie nalepiej z
          perspektywy czasu spisali się nasi "dzielni parlamentarzyści",których teraz
          należałoby rozliczyć przed nowymi wyborami.
      • Gość: seces Re: CZY UTRZYMAMY WOJEWÓDZTWO??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:57
        przyłączyć sie tam gdzie nasz miejsce czyli pod Kraków
    • Gość: YPI Re: CZY UTRZYMAMY WOJEWÓDZTWO??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:54
      Na własne uszy słyszałem jak Jan Rokita mówił, że województwa na pewno nie
      bedzie likwidował. Województwo jest w ogonie, ale nie jest ostatnie.
      • mgr.prezio Towarzys H k.D pownien odbyć karę w Świętokrzyskim 25.05.05, 00:02
        Zostawmy mu wybór między Piaskami, a Pińczowem. To w znacznej mierze dzięki
        niemu macie to wspaniałe województwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka