Dodaj do ulubionych

Kto chce upadku Chłodni Kielce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 06:34
Widocznie ktos jest zainteresowany tym terenem. A tak swoja droga? Skad sie
dobiera tak "przedsiebiorczych" i dbajacych o dobro panstwowe prezesow? Czy
te konkursy wygrywaja najgorsi, bo tylko oni zapewniaja "osiagniecie"
upadlosci w krotkim czasie? Brak slow.
Obserwuj wątek
    • Gość: bzik Re: Kto chce upadku Chłodni Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 06:37
      Moglby pan prezes sie tez rozejrzec, jakie mozna teraz robic w chlodni cuda i
      cudenka. Warzywa/dania na patelnie, wloszczyzna w paseczkach, mieszanki
      chinskie, pomijam knedle, pyzy i pierogi itd. Jak to moze sie nie oplacac????
      Musi pan prezes byc nieslychanie zainteresowany niepowodzeniem.
      • inga2 Re: Kto chce upadku Chłodni Kielce 16.06.05, 14:49
        Widocznie prezesowi zalezy na upadku Chlodni.Uwaza ze sie nic nie oplaca
        produkowac.Pare lat do tylu Chlodnia kielecka produkowala przepyszne
        bigosy,flaki,fasolke po bretonsku,paczkowane warzywa,pierozki,knegle.Produkty
        te byly smaczne i byl na nie popyt.Chlodnia dawala tez prace w sezonie dla
        wielu ludzi ,ktorzy chcieli sobie dorobic w wakacje.Komu na tym zalezy zeby
        zlikwidowac tak dobra firme.Upadly juz zaklady miesne,drobiarskie teraz
        przyjdzie kolej na Chlodnie.Dlaczego nie zrobia konkursu na prezesa
        Chlodni.Tyle jest mlodych ,zdolnych ludzi z pomyslami.
    • Gość: mikrus Zagnańska-upadłych firm ulica! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:54
      A co z dawną SHL??Czy scenariusz nie był podobny-teraz wiekszość bedzie
      oddziałem DELFO Tychy-podatki gdzie-na śląsku!Boże- widzisz i nie grzmisz!!!
    • Gość: NAGRZEWNICA JA CHCĘ!! IP: 81.210.17.* 16.06.05, 13:06
    • Gość: Pepe Re: Truskawek nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 08:47
      Owszem, prezes zaoproponuje rolnikom skup, ale po tej cenie nikt mu
      przemysłowej truskawki nie przywiezie. Co do upadłości, to wydaje się ona
      nieuchronna. Jedynie duży kapitał zainwestowany w Chłodnie może odwrócić jej
      smutny los. Na zachodzie wszak wiedzą nie od dziś mrożenie żywności to
      najzdrowszy i najtańszy sposób jej magazynowania. Jeśli stanie się cud i
      Chłodnia Kielce się utrzyma, to tylko dlatego, że jakiś potencjalny inwestor
      nie wytrzyma nerwowo i wyrwie się przed szereg z większą kasą.
      • Gość: bzik Re: Truskawek nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:21
        Skoro u nas nikt nie ponosi konsekwencji swoich (nawet najbardziej durnych i
        godzacych w interes firmy) decyzji, to nie ma sie co dziwic, ze wszystko upada
        i jest prywatyzowane "po polsku". Wkurza mnie tez to zapatrzenie na zachod i
        szukanie tylko zachodnich "inwestorow". Juz wszystko chyba wyprzedalismy
        (lacznie z bankami, niestety) i co z tego mamy? Jak mozna powtarzac bez konca
        te same bledy? Czy ten prezes bierze jakas pensje? Kto mu placi? Szwedzi? Jak
        on sie z nimi dogaduje? Typowy wiek prezesa polskiej firmy panstwowej to 55-60
        lat. Nie znam prezesa Chlodni, ale stawiam, ze jest z tego pokolenia, czyli
        pokolenia tych, ktorzy sie "wczesniej nachapali, a teraz tez zdazyli sie
        zalapac". Jakimi jezykami sie prezes posluguje, oprocz wlasnego i ew.
        rosyjskiego pamietanego ze szkoly? Jakich inwestorow zachodnich moze znalezc?
        Jak mozna taki zaklad doprowadzic do upadku? Przeciez wszystko (z malymi
        wyjatkami) moze byc mrozone i jest swietnym produktem spozywczym.
        • Gość: Smakosz mrozonek Re: Truskawek nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:11
          To dlaczego niegospodarny prezes jeszcze siedzi na stolku.Powinni zrobic
          konkurs na mlodego wyksztalconego ,znajacego jezyki.Najwazniejsze ,ze byby nowy
          prezes mial duzo pomyslow aby firme wyciagnac z kryzysu.Mysle ,ze jeszcze nie
          jest za pozno.Ta sprawa powinny zajac sie zwiazki zawodowe.One przeciez bronia
          interesow pracownikow.Jezeli nie zajda paradoksalne zmiany w zakladzie to on
          upadnie.Wtedy ucierpia pracownicy i ich rodziny ,ktore zostana bez srodkow do
          zycia
          • Gość: Zainteresowany Re: Truskawek nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:49
            Moze glupio zabrzmi ,ze pytam sie czy bedzie sie mozna zalapac do pracy
            sezonowej
    • Gość: behemot Nieroby idą na zasiłek IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.05, 22:18
      > Boimy się, że teraz ktoś chce nas wykończyć

Wychodzi na to, że wszyscy mogą się doskonale obejść bez tej chłodni - nie jest nikomu potrzebna. Dawno powinno się ją zlikwidować.

Zawsze jest tak samo. Zadłużona firma, przychodzi manager - marzyciel, który obiecuje cud. Załoga wierzy ale banki mu oczywiście odmawiają, bo niby dlaczego mają pompować kasę w bankruta?

Załoga rusza się protestować dopiero wtedy, gdy nie ma pieniędzy na wypłaty. Bo dopóki nie ma roboty ale są wypłaty, to nikomu to nie przeszkadza. Ratunku załoga szuka u Wojewody, w Ministerstwie, w gazetach ...ale i tak oczywiście idzie na bruk.
      Zwolniony dyrektor lansuje tezę, że "ktoś" wykończył zakład ...a jak ma szczęście, to załoga mu wierzy i wzywa tę tyjącą brunetke z TVP, która robi zadymy z każdej prywatyzacji.

Potem zakład idzie na licytację i zaczyna się normalne życie: nowy właściciel zarabia pieniądze z dziesięciokrotnie mniejszym zatrudnieniem, a załoga znajduje uczciwą pracę w innym miejscu. Nieroby idą na zasiłek i już do końca życia są pokrzywdzeni.

Na koniec należałoby pogratulować Chłodni, że tak długo istniała nie przyjmując do wiadomości upadku socjalizmu.
      • Gość: megi Re: Nieroby idą na zasiłek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 08:43
        Wiesz, gdy sobie czasami czytam Twoje komentarze, zastanawiam sie, skad sie
        bierze Twoje zarozumialstwo, mentorski ton i przekonanie, ze masz zawsze racje.
        Obrazasz przy tym ludzi. Firma, ktora ma swietny produkt i mimo wszystko upada,
        musi byc zle zarzadzana i w tym sie zgadzamy. Wysmiewanie zas ludzi, ktorzy
        pracuja w danym zakladzie i naiwnie wierza, ze jeszcze cos od nich zalezy, gdy
        firma jest w upadlosci, to zupelnie inna sprawa. Pomysl tez troche zanim np.
        nazwiesz ludzi, ktorzy sa pare lat przed emerytura i z racji wieku (lub stanu
        zdrowia) nie moga znalezc nowej pracy, nierobami. Wiesz chyba, jak wyglada
        sytuacja na rynku pracy w Kielcach. Prywaciarz (Ty tez - z tego, co pamietam)
        jest nastawiony tylko na zyski, ludzi ma w tzw. glebokim powazaniu. Zanim wiec
        bedziesz kogos obrazal, pomysl troche. Moze niektorzy ludzie mieli w zyciu
        troche mniej szczescia niz Ty, nasza forumowa skarbnico madrosci.
        • Gość: behemot Re: Nieroby idą na zasiłek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 10:38
          > zastanawiam sie, skad sie bierze Twoje zarozumialstwo,

To jest smutek. Smutek, a nie zarozumialstwo.

> mentorski ton i przekonanie, ze masz zawsze racje.

Odpowiedź jest prosta - KAŻDY, kto czyta prasę i ogląda tv WIE, że zawsze prywatyzacja upadłościowa przebiega identycznie. Do tych ludzi też to powinno dotrzeć - do załogi i do prezesów.

> Pomysl tez troche zanim np.
          > nazwiesz ludzi, ktorzy sa pare lat przed emerytura i z racji wieku (lub stanu
          > zdrowia) nie moga znalezc nowej pracy, nierobami.

Powinnaś chyba przeprosić za te insynuacje. Ja w ogóle nie pisałem o takich ludziach. Ileż to trzeba złej woli, żeby tak zmyślać? Po co te konfabulacje?

> Prywaciarz (...)
          > jest nastawiony tylko na zyski, ludzi ma w tzw. glebokim powazaniu.

Bzdura! Na dłuższą metę nie da się osiągnąć zysku bez zadowolonych ze swojej pracy i dobrze wynagradzanych pracowników.

> Zanim wiec
          > bedziesz kogos obrazal, pomysl troche.

Mam nadzieję, że ktoś przeczyta mój komentarz i wyciagnie z niego praktyczne wnioski. O innych się nie martw. Jeśli ty osobiście czujesz się obrażona, to przeczytaj mój post jeszcze raz.
          • Gość: megi Re: Nieroby idą na zasiłek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 14:02
            Nie jestem obrazona, bo nie odnosze Twojego postu do siebie i mojej sytuacji
            zyciowej. Chcialam Ci tylko uswiadomic, ze czasami kasasz zadelkiem
            (żądełkiem:)))) swojego intelektu niewlasciwych ludzi. Moze robisz to
            nieswiadomie, ale jednak. A sytuacja w Chlodni jest skandaliczna i koniec.
            Typowosc przebiegu tzw. polskiej prywatyzacji ma zas zwiazek z korupcja,
            zupelnym brakiem odpowiedzialnosci i bezkarnoscia podejmujacych decyzje. I z
            ciagle zywym (jak Lenin) poczuciem, ze pieniadze panstwowe sa niczyje, wiec
            trzeba je sobie przywlaszczyc lub rozpiep....c jak najszybciej. Nie rozumiem,
            ze nikt nie ma poczucia, ze nieliczne jeszcze polskie zaklady to jest dobro
            wspolne. Ja mam nawet poczucie wlasnosci klatki schodowej i lawek przed moim
            blokiem:)))). I pewnie dlatego dziwia mnie osoby, dla ktorych mieszkanie konczy
            sie za ich wlasnymi drzwiami. I nic, co sie dzieje poza tymi drzwiami, ich nie
            obchodzi (nawet ich wlasne dzieci podpalajace wycieraczki - pod warunkiem, ze
            to cudze wycieraczki).
      • Gość: Koszmarek Dlaczego ? W imie prywatyzacji (czyli uwłaszcze - IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.05, 19:17
        - nia Homo Sovieticus’a)
        >Dawno się ją powinno zlikwidować.
        Dlaczego ?
        W imie prywatyzacji (czyli uwłaszczenia Homo Sovieticus’a) po polsku,
        zastosowano wariant doprowadzenia do upadłości. To już kolejna firma kielecka,
        przedostatnio Twórczość – też tereny ?
        Ale Prema się nie dała !
        Może jednak rację ma Bzik - też widzę wspólny mianownik tych szwindli - to jest
        kadrę kierowniczą rodem z PRL’u.
        Zapewne chodzi o działkę. Znamiennym jest fakt, kto głosował za (szczury
        z LSD’i & Co.)
        W przypadku zakładów mięsnych, drobiarskich (smród) to rozumiem, ale
        chłodnia ?
        No cóż, zapewne otworzą nową hurtownię albo kolejny skład żelazno-budowlany
        (coś w tym stylu) czekając na lepszy pomysł i zadowalając się posiadaniem.
        Behemocie. Ponieważ byłeś zawsze rzecznikiem Prezydenta, nie chce mi się
        wierzyć, że i tym razem tak jest. ... .
        • Gość: behemot nie chcą wpieprzać starych flaków IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.05, 20:51
          > zastosowano wariant doprowadzenia do upadłości

Niewątpliwie jest to spisek - cholerni konsumenci nie chcą wpieprzać starych flaków i śmierdzących pyz.

Nawiasem mówiąc, twoim zadaniem jest sprzedawać, a nie pieprzyć farmazony. Jak nie potrafisz sprzedać produktu Chłodni to uwolnij ją od swojej osoby.
          Firma zostanie zlikwidowana, bo narobiliście długów przewyższających wartość jej majątku, a dostawcy - uczciwi ludzie - nie mają z czego żyć, bo im od roku nie płacicie za otrzymany towar.
          • Gość: PIT Re: nie chcą wpieprzać starych flaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:55
            Troche wiem o Chłodni:
            1. Główny "nieformalny Kadrowy" decydujący o losie ludzi - przewowodniczący
            zakładowej Solidarnści
            2. Główny specjalista ds. Produkcji zarabiający ok. 2 koła za funkcje -
            przewodniczący zakładowej Solidarności
            3. Będący "zawodowym przewodniczącym" zarabiającym kolejne 2 koła
            za "zawodowstwo" - przewodniczący zakładowej Solidarności
            4. Zwolniona Główna Księgowa - była pracownica Zarządu Regionu Solidarność
            5. Magazynier, będący w Solidarności - Członek Rady Nadzorczej
            6. Były Dyrektor Handlowy - Magazynier delegowany przez Radę Nadzorczą
            7. Zwolniony Dyrektor - Pracownik VI referatu SB, który w 89 nie przeszedł
            weryfikacji
            8. Prezes - od 1.5 miesiąca, biegle włada angielskim, niemieckim, MBA. Pracował
            w USA w branży IT. Nie może brać odpowiedzialności za stan, który funkcjonuje.

• Gość: behemot Re: nie chcą wpieprzać starych flaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:42
              Są to wybitni specjaliści. Nie potrafią, co prawda, sprzedać "kila" truskawek z chłodni, ale popatrz jak zgrabnie wcisnęli Jaśkowi Kędrackiemu fabułę o wykańczaniu firmy przez "onych".
              • Gość: P:IT Re: nie chcą wpieprzać starych flaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:29
                Piszesz nie potrafią sprzedać "kila". Wiedz, że Chłodnia ma zamówienia do
                realizacji na cały przyszły sezon. Bieżący zapas jest sprzedany. A Jasiu jeżeli
                głupi - niech wierzy.
                • Gość: PIT Re: nie chcą wpieprzać starych flaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:09
                  cd. sprzedaż jednak nie jest zasługą wymienionych przeze mnie.
                • Gość: behemot Re: nie chcą wpieprzać starych flaków IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 17:00
                  He, he, he, ja tu miałem na myśli sprzedaż z zyskiem! Sprzedaż wystarczającą na utrzymanie rentowności. A Twoje wyjaśnienia powinny się kończyć odpowiedzią na pytanie: jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle? Bo nikogo nie obchodzi ile macie zamówień, wszystkich obchodzi, kiedy oddacie długi!?
                  • Gość: PIT Re: nie chcą wpieprzać starych flaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:14
                    Pozostal jedynie kredyt bankowy, ktory jest w ukladzie. Rozliczac nalezy
                    jednak tych, ktorzy balagan uczynili. Chlodnia kupuje owoce. Wszyscy, ktorzy
                    dotad (rolnicy) oczekiwali na swoje - otrzymali. Okres 1 miesiaca rowna sie
                    wydaniu 3 mln. dla rolnikow. Naprawa jednak bedzie bolesna dla zakladu.
              • Gość: Bełkot Mafia truskawkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 18:31
          • Gość: Koszmarek Re: nie chcą wpieprzać starych flaków IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 08:49
            Dzięki PIT’owi, jeżeli podane przez niego informacje są prawdziwe, dodając do
            tego mentalność rodem z PRL’u wybitnej kadry tej firmy, można wstępnie
            określić przyczyny stanu rzeczy i zdiagnozować przebieg choroby. Głupota ma
            swoje granice, dlatego wierzę w działania mające na celu doprowadzenie do stanu
            upadłości Chłodni.
            Czy przykład „Społem” z majonezem nie jest potwierdzeniem mojej (jak również:
            megi, bzika, PIT’a itd.) tezy o radosnej i bezkarnej twórczości działaczy i
            kierowników Chłodni.
            Czyżby behemot był ślepy ?
            Czy behemot nie wie ile kosztuje paczka mrożonych truskawek poza sezonem !?
            Czy behemot nie wie, że ptasia grypa jest również na truskawkach z Chin !?
            Czy behemot nie wie co robią plantatorzy z Francji broniąc się przed tanią
            truskawką z Hiszpanii !?
            Czy behemot nie wie, jak się układa z tzw. bankowcami, którzy są istotnym
            elementem układanki, i to są właśnie te „one” !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka